onsdag 28 december 2016

Ministern för judefrågor


Simon Wiesenthalcentret listar årligen de värsta antisemitiska utspelen och beteendena från när och fjärran. 2014 kunde flera svenska medier berätta att den sverigedemokratiska talmannen Björn Söder hade hamnat på en föga smickrande sjätteplats.

För 2016 återfinns en annan välkänd svensk politiker på listan. Utrikesminister Margot Wallström kniper plats åtta. Juryns motivering är: "För att ha brytt sig mer om terroristerna än offren." Med den motiveringen skulle stora delar av Sveriges politiska och journalistiska etablissemang platsa finfint på Simon Wiesenthalcentrets lista.

Wallström har dock i egenskap av utrikesminister utmärkt sig särskilt i Israel-Palestinakonflikten. Nyligen mottog hon en palestinsk "soldatorden", The Star of Jerusalem, som ges till "en soldat som har utfört en framstående handling". Inga konstigheter, tydligen (notera att Ebba Busch-Thor i dubbelmoralens Sverige fick kritik när hon poserat framför en israelisk stridsvagn).

Det är kort sagt Wallströms enögda stöd till palestinierna som belönas. Och nu har hon således även "belönats" med en plats på Simon Wiesenthalcentrets antisemitiska topp tio-lista. Grattis, ministern.

Svensk vänster är pro-palestinsk och skäms inte för att dra de mest hårresande liknelser mellan staten Israel och förbrytarstater på 30-talet. Margot Wallström verkar således i en lång tradition när hon tilldelas medalj av Mahmoud Abbas och hamnar på en antisemitisk topplista. Det sistnämnda har föga förvånande hamnat i en komplett medieskugga bland svenska mainstreammedier.

På Wallströms senaste Mellanösternresa hade Israel "inte tid" att ta emot henne. Det är ett långt finger på diplomatspråk. Sveriges relation till staten Israel har försämrats avsevärt sedan Stefan Löfvens regering tillträdde och är nu på en sådan nivå att en svensk utrikesminister i praktiken inte längre tas emot.

Den svenska självbilden är alltjämt att Sverige är något slags neutral part och samtalspartner i den allt annat än levande fredsprocessen i Israel-Palestinakonflikten. Den villfarelsen kan nu officiellt läggas i sopkorgen. Ty Sverige har en utrikesminister som hellre tar emot en orden från en korrupt palestinsk myndighet för att hålla sig väl med den egna rörelsen i palestinasjal än bejakar goda relationer med båda parter.

Det finns ett ord för detta: skam.

34 kommentarer:

Anonym sa...

SvD en av många tidningar som missat utrikesministerns utnämning erhåller mest mediastöd i Norden enligt den grävande konkurrenten DN som också missat Wallström.DN avslöjar å andra sidan just i dag inga fejknyheter, men det gör SvD.Just det har man inte missat, men så får man ju mycket mediastöd också...
http://www.dn.se/ekonomi/svd-toppar-mediestodsliga/
http://www.svd.se/handen-pa-hjartat--gick-du-pa-det-har

Fd moderat sa...

Som sagt, svensk media har ingen agenda och de skriver öppet om allt. Eller inte. Inte underligt att folk vänder sig till alternativ media för att få veta vad som händer.

Anonym sa...

Varför tackade hon inte nej till soldattorpet från Abbas? Varför? Det skulle jag vilja veta. Detta provocerar mig och verkar orimligt och oförenligt med neutralitet. Är hon helt blind för vad som är lämpligt och olämpligt? Har hon inget omdöme alls? Det är med förlov sagt märkligt att hon får hålla på sådär i regeringen. Klavertramp efter klavertramp, vilken utrikesminister?

Anonym sa...

Om man vill ha mediastöd så kan man inte skriva om sånt man inte ska skriva.
Mediastöd måste man ha eftersom alldeles för få betalar för det man skriver om.
Så utan mediastödet skulle folket inte kunna uppfostras till att läsa det en journalist vill skriva om och folket ska läsa.Egentligen vore det allra bästa att journalisterna skrev, demokratiministern betalade och ingen läste.Men det är bara en tidsfråga..

Anonym sa...

Minister für die Judenfrage...

Att Margot Wallström i likhet med Margareta Winström kickades och placerades på behörigt avstånd i periferin utomlands (för åsamka så lite skada som möjligt på hemmaplan) är fullt begripligt. Att hon fick chansen en gång till är däremot obegripligt.

Vad väntar de på, de är dags för körförbud och bortbogsering vid det här laget. Varför skriver inte medierna om de här?

Anonym sa...

"Tusen tjänster färre på tre år"
"– Med den strukturomvandling som nu sker inom branschen är det inte så konstigt att vi tappar annonser. Då måste vi spara. Men det är klart att nedbemanningen påverkar journalistiken. Jag tror inte att det är det sista vi sett av besparingar. Det gäller hela branschen. Det är en tuff tid just nu, säger Tomas Backlund (bilden), journalistklubbens ordförande på Mittmedia."

http://www.journalisten.se/nyheter/tusen-tjanster-farre-pa-tre-ar

Anonym sa...

EBT poserade inte framför en israelisk stridsvagn utan framför ett syriskt stridsfordon som blivit kvar efter ett angrepp flera decennier sedan.

Hans Li Engnell sa...

Tack för korrigering!

Anonym sa...

Ja då var det bevisat.Aftonbladet läser din blogg Hans! Och kanske lite twitter också..
"– Listan är uppenbarligen oseriös" säger man på UD.Kanske inte helt oväntat.Förr var den seriös, då när Söder utnämndes, men inte nu.Inte när Sveriges utrikesminister är antisemit.Kanske törs hela MSM gå ut med det nu?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kVkE6/margot-wallstrom-pa-antisemit-lista-efter-uttalande-om-knivattacker

Utlandssvensk sa...


Ilmar Reepalu utsetts för extremt hård kritik från Simon Wiesenthal Center under flera år, cirka 2010-2012. Det skrevs väl en del om detta, men Reepalu hade aldrig några interna problem inom sossarna. Judehat har länge varit helt OK där.

De som är äldre kanske kommer ihåg den långa kärleksaffären mellan sossarna och Yassir Arafat. Vi bokstavligen hällde pengar över honom. Hans stora förebild i livet var Haj Amin al-Husseini, även känd som Muftin av Jerusalem. Denne mufti bodde i Berlin under WW2 och var starkt drivande vad gäller förintelsen. Han var även en av dåtidens ledare inom muslimska brödraskapet.

Att sossarna länge har öppet samarbetat med just muslimska brödraskapet i Sverige via sin organisation "tro och solidaritet" är väl någorlunda välkänt.

Hans har helt rätt när han påpekar att " Margot Wallström verkar således i en lång tradition". Sossarna valde sida för länge sen. Kanske tror de att detta på något sätt kommer att gynna dem. Den dåvarande integrationsministern Jens Orback var inne på ett sådant resonemang under regeringen Persson, när han i princip förklarade att om vi var snälla mot muslimerna nu, skulle de behandla oss bättre när de blev en majoritet. Historien indikerar starkt att han har fel.
Anonym sa...

Osäker nu om det är ett syriskt eller israeliskt stridsfordon. Fotot är från Tel Faher Memorial, i alla fall. 1967 stod striderna.

Anonym sa...

Jag ser det mer som att visa att man är emot ockupation och för en tvåstatslösning. Är det mer "neutralt" att ignorera en part med hänvisning till att dom är dumma människor allihop? Tycka vad man vill om palestina och deras befolkning men Israels säkerhet stärks nog inte av att man bit för bit lägger sig under Palestina. FN har för övrigt nyligen fördömt ockupationen så hela världen är väl därmed "antisemitisk"? Blir att skicka hem varenda diplomat, vägra prata med någon och sätta 7 miljarder namn på listorna...

Utlandssvensk sa...


Vad gäller svensk utrikespolitik relaterat till Israel-Palestina kan man absolut debattera varför den har sett ut som den har gjort historiskt. Men vad gäller framtiden finns det inget att debattera eller ens fundera på. Självklart måste Sverige inta en mer eller mindre permanent fientlig inställning till Israel och judar. Det finns inget val, givet demografin.

Anonym sa...

Intressant att Utlandssvensk nämner Haj Amin al-Husseini som få yngre än 60 år känner till. Han blev utnämnd till SS-Gruppenführer av Himmler under WW2 då han var nazitysklands viktigaste kollaboratör. Planerna som muslimska brödraskapet och nazisterna hade för mellanöstern och Egyptens judiska befolkning föll när engelsmännen vann slaget om el-Alamein.

Israel har atomvapen och det är nog den viktigare orsaken till att få av grannarna vågar göra något. If that's the only thing that's stopping war, then thank God for the bomb (Ozzy Osbourne)

Det är tur att Sverige inte har atombomber med tanke på vilka imbecilla människor som regerar landet.

/Klimathotet

Björn i Bromma sa...

Wallström tillhör `Gänget`- Olof Palmes lärjungar, och tycks aldrig riktigt nyktra till.
Under sin tid i EU så var det en brittiskt parlamentariker som kallade henne för `enbart en propagandaprinsessa`.
Mitten på 1970-talet, under värsta vänsterflumtiden, så råkade jag språka lite med henne om diverse politik på en pub i Stockholm, hon var med i SSU då.
Ränderna tycks inte ha gått ur.

Anonym sa...

Ja då var det bevisat.Aftonbladet läser din blogg Hans! Och kanske lite twitter också..
"– Listan är uppenbarligen oseriös" säger man på UD.Kanske inte helt oväntat.Förr var den seriös, då när Söder utnämndes, men inte nu.Inte när Sveriges utrikesminister är antisemit.Kanske törs hela MSM gå ut med det nu?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kVkE6/margot-wallstrom-pa-antisemit-lista-efter-uttalande-om-knivattacker

Anonym sa...

Det är väl inte så konstigt att Margot Wallström tycker judarna är dumma och elaka?
Där nere i Israel lyssnar inte judar på vare sig Wallström, Löfven eller Merkel när de säger att människor ska fortsätta leva sina liv som vanligt annars har terroristerna vunnit.Lite svinn på vägen får man som vanligt räkna med och hur som helst så är sannolikheten ganska låg att det drabbar just dig.Judarna där nere i Israel lyssnar inte på det örat.Nänä, de ställer grupp mot grupp och till och med skjuter tillbaks.Så många kardinalfel att Margot blir helt vimmelkantig.Det strider mot värdegrunden och är bara fel fel fel.Så fel.
Så det är väl inte så konstigt att Margot Wallström tycker judarna är dumma och elaka?

Utlandssvensk sa...

@ Klimathotet,

"Intressant att Utlandssvensk nämner Haj Amin al-Husseini "

Alltid kul när någon blir intresserad! Jag har läst en del om den där figuren och modern forskning indikerar ganska starkt att det var han som var drivande vad gäller förintelsen. Utan tvekan var det så att nazisterna inte hade några sådana tankar från början, utan de var inriktade på att få judarna att flytta och hade även flera projekt för detta.

Men muftin ville inte att judarna skulle lämna Europa, ty då skulle många hamna i vad som nu är Israel. Så han argumenterade kraftfullt för att istället döda dem. Men ämnet är förvisso kontroversiellt. Den judisk-amerikanska skribenten Pamela Geller har skrivit en hel del om saken och Benjamin Netanyahu (Israels statsminister) har öppet gett sitt stöd till de som argumenterar för muftins skuld.

Sen kan man väl även säga att synen på Hitler och nazism bara är en i en mycket lång rad av saker då den vanlige mannen på gatan i västvärlden ligger väldigt, väldigt långt ifrån sin motsvarighet i MENA. Vidare är det svårt att förklara, eftersom de flesta västerlänningar helt enkelt inte tror att det är möjligt. Samma problem finns vad gäller t.ex synen på slaveri eller barnäktenskap. Men verkligheten är att Hitler är en hjälte i stora delar av den muslimska världen.

Anonym sa...

@Anonym 28 december 2016 09:05

SvD som är mottagare av mest mediastöd i hela Norden har oväntat nog hittat en oberoende forskare som bevisar att Wallström är oskyldig och att utnämningen bara handlar om anti-israelism och inte antisemitism.Tidningen vet vad som förväntas av den och har dessutom tagit illa vid sig av kultursidornas senaste holmgångar.Det är härligt att se Peter Wolodarski utmanas på egen planhalva även om SvD som vanligt var allra sist på bollen.En sovmorgon är de i varje fall värda där på SvD för det mesta.

"Hur ska man förstå centrets roll?

– I detta fall blir vad Wiesenthal-centret säger ett slags megafon för Benjamin Netanyahus politik och för den starka högerpolitik som nu förs i Israel. I det avseendet blir ju Wiesenthalcentret politiskt här, svarar Brenner som forskar om israelisk och palestinsk inrikespolitik."

http://www.svd.se/wallstrom-hangs-ut-pa-anti-israel-lista

Utlandssvensk sa...


"SvD som är mottagare av mest mediastöd i hela Norden har oväntat nog hittat en oberoende forskare som bevisar att Wallström är oskyldig och att utnämningen bara handlar om anti-israelism och inte antisemitism"

Den blaskan hade även en väldigt underhållande artikel i början av detta år, där man konstaterade att svenska judar är räddast i Europa men sen var helt oförmögna att svara på varför så är fallet. Glasögon med rejäla elefantfilter!

http://www.svd.se/oro-for-antisemitism-storst-bland-svenska-judar

För övrigt kan man notera att 7K med all sannolikhet kommer att lyckas med det Hitler inte förmådde, dvs. att driva ut judarna från Sverige. Det lär inte finnas några kvar om 10 år.

Anonym sa...

Hej.

Det brukar börja med judarna, som man säger.

Brukar det inte ha konsekvenser när personer och organisationer stödjer terrorister ekonomiskt?

Fast det är väl, som ett mycket bra band en gång skrev: "One law for them, and another law for us!"

Jag orkar knappt bli arg längre - jag känner bara avsmak och ett hatfyllt förakt för socialdemokraterna och deras stödparti moderaterna, och i förlängningen det politiska system av oligarki och skendemokrati de förkroppsligar in till minsta partikel.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

@Utlandssvensk

Nazismen är antikapitalistisk och antireligiös. En gren av socialismens träd. Samtidigt var de intresserade av att berika sig själva. De sökte en samlande syndabock och vissa judar var förmögna. Nazisterna idkade även utpressning mot de tyska storföretagen som de ansåg hade för mycket kapital, kort efter att de tog makten. De som inte betalade fick raskt fly landet.

Mein kampf är inte förvånande den mest lästa boken efter koranen i mellanöstern.

/Klimathotet

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

"Jag orkar knappt bli arg längre"

Don't get mad, get even! (Robert F. Kennedy)

@ Klimathotet,

"Nazismen är antikapitalistisk och antireligiös. En gren av socialismens träd"

Visst, men samtidigt kan man rimligen hävda att alla former av socialism är en religion eller ett substitut för en religion.

Anonym sa...

Sosseriet är så pressat att Margot numera "hängs ut" och forskaren har blivit befodrad till "expert".Rätt var det är bryter Wiesenthal mot MR och några FN-konventioner och ägnar sig åt näthat också.Nästa steg är att ta upp det i säkerhetsrådet och kräva både Wiesenthals och Netanyahus avsågade huvuden på ett fat.Forskarna Arnstad och Bjerreld, oberoende experter, berättar sedan varför det känns humant att behandla populister på det sättet.

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

"Brukar det inte ha konsekvenser när personer och organisationer stödjer terrorister ekonomiskt?

Fast det är väl, som ett mycket bra band en gång skrev: "One law for them, and another law for us!"

I samband med dåden som utfördes av Anders Breivik, var det väldigt intressant att följa debatten i Israel. De hade en radikalt annorlunda syn på saken! Bland annat lyfte de fram att organisationen som Breivik attackerade, dvs. ungefär motsvarigheten till SSU, länge och massivt hade gett sitt stöd till just den typen av terrorism som de nu själva blev utsatta för. De skrev en hel del om en företrädare som hade blivit dömd för att smuggla sprängämnen till en grupp palestinier som genomförde en massaker på en förskola.

Vidare konfronterade de ledaren för sossarna i Norge med dessa frågor. På fullt allvar svarade han att det inte gick att dra några paralleller alls!!!!!

I svensk media rapporterades det självklart inte alls om detta.....

Anonym sa...

Hej.

@Utlandssvensk:

Jag tänker mer på att det finns lagar och konventioner som i någon mån skall kunna användas mot de som finansierar terrorism, även oavsett USA:s drönarangrepp. Det kan komma att bli relevant om det går väl i kommande val och politisk mobilisering i Sverige.

Det är mer än en socialmoderat som lagar om stöd till organisationer som Hamas, AQiM och liknande skulle kunna användas mot. Idag är det inte verklighet, men vem vet vad som händer de kommande åren - särskilt om de allt starkare krav på ordning och reda som nu reses från olika (grupper?) av invandrare kan fångas och fokuseras till en gemensam opposition som ligger enande över de rasbarriärer som identitetsvänster och globaliseringsliberaler nu snabbt strävar efter att permanenta.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

@Utlandssvensk

Nazisternas religion var ahnenerbe. De hittade på något och sen letade de efter tecken som skulle bekräfta detta. Som i filmen Indiana Jones och det sista korståget.

Min morfar var frikyrkopredikant och han sa att en kristen person kan inte vara socialist då det ena motsäger det andra. Sossarnas broderskapsrörelse kallade han humbug.

/Klimathotet

Anonym sa...

Wallström borde inte tagit emot den där "soldatorden" men ärligt talat vem bryr sig om vad S. Wiesentahlcentret kläcker ur sig och deras små hatlistor? Björn Söder på sjätte plats, han som är med i Sveriges mest israelvänliga parti? Ge mig ett break.

Btw var det inte du som tyckte att Rysslands annektering av Krim var ett brott mot folkrätten? Palestinierna är ockuperade. Israel är ockupanten. Sorry alla israelkramare men det är inte elegantare än så.

A nonym sa...

Palestinier har aldrig i hela världshistorien haft ett eget land som de styrt utan alltid levt under någon annan! För att du ska kunna vara ockuperad måste först har kontrollerat det!

Anonym sa...

" "Den regimtrogna median har inte för avsikt att släppa fram röster som dissonerar för mycket från deras melodi. Vi var tvungna att finna nya vägar, andra vägar – våra egna vägar – för att kommunicera med folk."

– Den är till för personer som har blivit utslängda från Facebook eller som har tröttnat på Facebook, förklarar Daniel Poohl."

Daniel Poohl, licensierad sanningssägare och trolljägare, står så högt i kurs på Sveriges Radio
att han inte behöver presenteras överhuvudtaget.Som en glupsk kalv diar SR i sig sanningsmjölken.Högerextremister och andra som inte köper statspropagandan har hittat egna vägar och lyssnar varken på SR eller tittar på SVT.Upprörande!
Alice Bah Kuhnke behöver lyssna på Daniel Poohl genast annars är snart 30-talet här igen med sitt stöveltrampande och sin propagandaapparat.Eller åtmindstone höja licensavgiften!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6590438

Anonym sa...

Hej.

@anonym 22:35

Vad spelar det för roll? Visserligen har du fel, men du kan själv läsa om områdets historia. Jag rekommenderar att du börjar med Herodotos och jobbar dig fram mot nutiden - då kan du argumentera för en palestinsk arabisk muslimsk stat utifrån kunskap istället.

Kan du öht något om palestinsk arabisk muslimsk kultur, sedvänjor, traditioner osv? Synen på äktenskapsbrott, homosexualitet, religionsfrihet, demokrati, näringsliv, rättsstat, med mera ad nauseam? Jämför med Israel och valet borde vara lätt.

Vem som var där först spelar mindre roll än vem det är som är den som har makten - och vad den kan tänkas ha för avsikter gentemot Sverige och svenskarna både på lång och kort sikt. Vilket lands kultur tror du är mest kompatibel med svenska värderingar, både moderna och de som gällde under större delen av nittonhundratalet och vår långa historia (som är betydligt längre, i magnitud, än de arabiska palestinska muslimernas i fall sådant är viktigt)?

Och om vem som var där först är relevant - hur ställer du dig till huruvida palestinska arabiska muslimer skall ha någon rätt till något i Sverige?

Det finns gott om utmärkta argument mot israelisk politik - men det finns så gott som inga goda argument för den politik som förs av de palestinska arabiska muslimerna.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

Rikard fd lärare

Hoppas inte det var den där osammanhängande soppan du nyss predikade för mig som du lärde ut till dina elever. Jag har inte fel och jag har läst om områdets historia, det är därför jag uttalar mig såpass tvärsäkert. Det hela är rätt så intressant (och man behöver sannerligen inte börja med Herodotos xD) men mer som "en studie i brott", och självklart har det mycket lite med Sverige att göra. Jag kan rekommendera Dig följande titlar: Den etniska rensningen av Palestina och The Invention of the Jewish People, googla

Anonym sa...

Ni som oroar er för diasporans välbefinnande kan trösta er själva med att de har en alldeles egen och suverän etno-religiös stat i Mellanöstern. Jämfört med det svenska folket som bara har Sverige kunde det varit värre. Ska vi fly från Sverige till... Sverige?

Efter att ha följt debattens olika sidor fram och tillbaka blir jag ärligt talat äcklad av den svenska benägenheten att vara ivriga nationalister FÖR ANDRA FOLK. (Att ta sitt eget folks parti i första hand går ju bara inte för sig)

Är du vänster är det de ädla, rasifierade palestiniernas sak som skall kämpas för. Är du "höger" ska du kämpa för VÅRA BÄSTISAR i mellanöstern, den enda demokratin i regionen, judeo-kristen gemenskap et cetera.

Varför får vi inte kämpa för samma saker åt oss själva som vi kämpar åt för dem?
Jag önskar allt väl och nationellt självbestämmande till alla de semitiska folken, judar som palestinier. Det är inte svenskarnas konflikt.

Är det inte kuriöst att det anses vara ren demonisk nazistondska från helvetet att uttrycka samma önskan för sitt eget folk i vårt eget hemland?


"Ethno-nationalism for me, open borders for thee. Palestina åt palestinierna/Israel åt judarna - Sverige åt alla!"

Anonym sa...

A nonym

"Palestinier har aldrig i hela världshistorien haft ett eget land som de styrt utan alltid levt under någon annan!"

Ta den smarta attityden till närmsta irländska pub och se vad irländarna tycker om det argumentet, Irland hade heller aldrig existerat som självständig nation före 1921. Eller varför inte våra grannar finländarna som antingen tillhört Sverige eller Ryssland fram till 1918.

Vad israelerna beträffar så ockuperar de i stort sett hela landet mot bakgrund av att det står i deras heliga bok (skriven oklart när av oklart vem/vilka under oklart vilka omständigheter) att de har "fått" det av (sin) Gud. Ställ er bakom det och kom sedan och kritisera islam och sharia...