fredag 16 december 2016

Skyll inte på "samhället"


Under fredagen hålls en demonstration i Rinkeby mot skjutningarna i Järvaområdet. Som banderollen ovan beskriver är det även en demonstration (för inte emot, får vi anta) "rätten till allas lika värde, till trygghet och ett socialt skyddsnät."

En av initiativtagarna anser att frågan behöver lyftas "högre upp" och att vi inte ska "stirra oss binda på själva handlingen", det vill säga den som skjuter en annan människa. "Det är mycket annat som spelar roll", hävdar han.

Vad är det då vi ska titta på i stället? Antalet fritidsgårdar? Kvaliteten på den lokala vårdcentralen? Bibliotekets öppettider? Inget av detta tvingar någon att skaffa ett vapen och avrätta en annan människa. De allra flesta skulle inte ens komma på tanken.

Så i stället för att rikta sin ilska mot samhället, och då i synnerhet samhället utanför den egna förorten, borde Rinkebyborna rikta den mot dem som skjuter. Mot dem som går omkring med vapen. Mot dem som bränner bilar. Mot dem som rånar och vandaliserar. Ingen annan. Det är dessa ligister och kriminella som förpestar tillvaron i dessa områden, som skapar otrygghet och vanmakt, som bär hela ansvaret.

Dessa självklarheter hör vi alltför sällan. I stället är den reflexmässiga förklaring som ges alltid att det är socialt utsatta som begår brotten och att samhället därför bär ett gemensamt ansvar för skjutningarna. Visst spelar socioekonomisk bakgrund ofta roll. Men en uppväxt under knappa förhållanden gör inte folk till mördare.

Den officiellt accepterade förklaringsmodellen är enkel: om politikerna bara "satsar" mer i området, kommer våldet att upphöra. Det är en otroligt naiv föreställning som dessutom saknar empiriskt stöd. Satsningar har gjorts. I många år har det satsats mycket i dessa områden, men våldet fortsätter att eskalera.

Snarare än brist på satsningar är det två andra misslyckanden som politikerna förtjänar kritik för:

För det första att de fortsatt att driva en ansvarslös migrationspolitik som år för år har fyllt på ett redan kompakt utanförskap i dessa områden. Arbetslöshet och bidragsberoende har tillåtits skena iväg, vilket gynnar de kriminellas rekryteringsargument.

För det andra att kriminalpolitiken har packat ihop och gett upp. Det finns goda exempel från andra länder som visar att det med rättsliga medel går att komma åt illegala vapen och skjutningar. Att chockhöja straffen för vapeninnehav är ett sätt. Svenska politiker har i stället valt att rikta udden mot legala vapeninnehavare. Det är jägarna, inte gängledarna, som drabbas av den politiken.

Fredagens demonstration kommer bjuda på det vanliga: kritik mot "samhället", kritik mot polisen och kritik mot "sociala orättvisor". Slutsatsen landar som vanligt i att den som begår dessa brott, oavsett om det är att bränna grannens bil eller skjuta grannens son, är ett offer.

Denna syn på rätt och fel, på brott och straff, och på vad som krävs för att bygga ett tryggt och rättvist samhälle, är förödande för hela Sverige. Och den har fått vara vägledande i den politiska utvecklingen alldeles för länge. Så länge det förblir så kommer läget i landets mest drabbade bostadsområden bara att fortsätta förvärras.

34 kommentarer:

Anonym sa...

Om man inte vet vad man ska göra åt det egenhändigt skapade problemet är socioekonomiska faktorer den optimala förklaringen eftersom den medger att man måste höja skatten för att utjämna och när man misslyckas så får man höja skatten lite till och vilja utjämna lite mer.Det är det självspelande pianot för dagens politiker att valsa till.

Fd moderat sa...

Om man samlar de sämsta kulturerna som finns i samma område och det sedan uppstår problem, varför är någon förvånad?

Sedan kan alla invandringskramare och som hävdar att det är så lönsamt flytta till de kulturberikade områdena i stället för att rasistanklaga de svenskar som flyttar därifrån.

Anonym sa...

På Aftonbladet hängs det läpp.Egna opinionsundersökningen visar helt fel.MP ramlar ur och både V och S backar lite.KD däremot klarar spärren, SD backar lite och M lite mer.Helt fel mao.Men det är svårt att kritisera sin egen undersökning.På Aftonbladet är man trots allt inte MP:are mitt i alla osakligheter.
Dessutom är det lite turbulent inom den samlade vänstern precis som inom den samlade liberalismen.Invanda modeller fungerar visst inte riktigt och folk börjar bli grälsjuka och det är allmänt dålig stämning.Så dags att damma av en nygammal påstått vetenskaplig snuttefilt - de socioekonomiska faktorerna - och hoppas på det bästa.Så länge det finns någon att låna pengar av kan man alltid suga på den.

Nisse sa...

Att skuldbelägga laglydiga, om än fattiga och bidragsberoende, förortsbor tjänar heller inget till. Vad ska de göra när samhället sviker dem?

I Bagdad, på den tiden det fanns ett skapligt fungerande samhälle där, hade de själva tagit hand om problemet med ligister genom att ätteläggen fått så mycket stryk att de varken kunnat gå eller stå på veckor om de visat vanartiga tendenser. Här har samhället tagit på sig den rollen och det gör det ändå till ett samhällsproblem.

Anonym sa...


Robert "Råbban" Aschberg får också en släng av paniken.Det är dags att jaga troll igen i egen regi(med stöd av researchgruppen).Råbban kan konstatera att allt är flödenas fel där lögnerna blir till sanning.Som den fattige stackars sate Råbban är vet han att det är de socioekonomiska faktorerna som gäller.Åtmindstone på Råbbans bankkonto.De där flödena,där lögnerna blir till sanning,är inte så himla bra för Råbbans socioekonomiska faktorer.Så vad göra?Damma av en gammal repris(Polisskolan 97) och fatta basebollträet och jaga troll igen?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/robertaschberg/article24106662.ab

Utlandssvensk sa...


Vad gäller områden som Rinkeby är det bäst att bara att bara acceptera att det är helt omöjligt att upprätthålla ett västerländskt rättssystem, om man inte flyttar bort alla MENA figurer. Empirin är helt entydig från alla länder jag känner till och detta gäller oavsett hur "hårda tag" man tillämpar.

Frankrike är ett utmärkt exempel. Polisen där är mycket, mycket hårdare än i Sverige och har dessutom avsevärt större resurser, inklusive en halvmilitär del. Likväl har de totalt misslyckat med sina "utanförskapsområden" och dessa har istället förvandlats till no-go zoner. Att Sverige skulle kunna lyckas med det som den franska ordningsmakten inte mäktar med är direkt absurda fantasier. Glöm det, det är helt omöjligt.

Syftet med en stor och brutal polisstyrka i ett mångkulturellt samhälle bör aldrig vara att få ordning på gettona, eftersom detta är meningslöst. Men det man kan uppnå är att skydda de vita enklaverna, vilket har extremt stort värde. I praktiken är det detta som skiljer fungerande mångetiska och mångkulturella stater från de som kollapsar.

I USA och Brasilen har man insett detta för länge sen. Man bara lämnar stora delar av landet i vad som i praktiken är laglösa zoner. Detsamma sker nu i Frankrike, UK, Tyskland, Sverige osv. Det är bara att gilla läget, för det finns inga fungerande alternativ.

Men det som MÅSTE ske är att de vita områden skyddas. Här ligger ett av Sveriges absolut största problem, eftersom man inte alls verkar vilja acceptera detta. Om det inte sker en väldigt radikal omsvängning ganska omedelbart, kommer detta att leda till omfattande white flight ut ur landet. Troligen har den redan börjat.

PS.
Rent teoretiskt är det så klart möjligt att få ordning på ett ställe som Rinkeby, men det skulle kräva någon form av blandning av nolltolerans och militärockupation under minst en generation. Vidare skulle man behöva avislamisera innevånarna. Inget västland har klarat av något liknande i modern tid, eftersom vi helt enkelt inte kan tolerera konsekvenserna av de metoder som krävs.
DS

Anonym sa...

Jag delar din uppfattning att kriminalpolitiken och invandringen är skuld till mycket av den gängkriminalitet som börjar ta över makten i våra förorter. Men jag tror att analysen saknar några element.
Låt mig börja med kriminalpolitiken. Eftersom samhället har mycket stor tolerans mot ungas kriminalitet tillåts gäng växa sig starka. Häromdagen läste jag om en ung invandrarkille som våldtagit ett barn, han dömdes till skadestånd och 24 samtal med en socialtant. Skadegörelse beivras sällan och klotter kallas ofta för konst. Jag anser att det bör införas näranolltolerans. Om straffen blir tydligare och polisen griper någon i gängen varje gång det sker misshandel eller skadegörelse och de gripna får kännbara straff. Då kommer kriminaliteten att avta. Sedan måste naturligtvis bli kännbara för de gängkriminella. Vi kan inte ha lagar som låter pushers gå fria om de erkänner ”ringa” narkotikainnehav, vi kan inte tillåta att barn som bär vapen blir straffria. Om inte barnen kan straffas, straffa deras föräldrar eller sänk åldersgränsen straffbarhet.
Nu vill jag fortsätta med lite om varför jag tror att så många unga killar hamnar utanför samhället. Först och främst är det skolans fel. Med tanke på alla invandrarbarn som trycks ut i våra skolor blir skolorna underbemannade. Samtidigt har skolorna i uppgift att stärka tjejer. Detta får som konsekvens att svaga elever, ofta killar, inte får det stöd de behöver för att klara skolan. Förr, när mina föräldrar gick i folkskolan, kunde svaga elever bli ”kvarsittare”. De fick gå ett extra år i skolan. Det var säkerligen pinsamt för stunden, men det hjälpte dem längre fram i livet. Precis som våra betygssystem skall spegla kunskap bör uppflyttning till nästa årskurs och avgångsbetyg kräva att eleverna har fått de kunskaper de har rätt till. Om skolan lyckas ge de svaga killarna rätt kunskaper kommer troligen gängkriminaliteten att dö ut av sig själv.

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

faktum är att jag har funderat på hur man skulle få ordning på den del av Järvafältet där Rinkeby, Tensta och Husby ligger. Ett sätt vore att ha 1 000 fullt utrustade Navy Seals stationerade där dygnet runt. Dessa skulle då ha rätt att agera med full kraft mot stenkastare och olika fridsstörare, dvs i värsta fall använda dödligt våld. Jag tror att väldigt få skulle acceptera det.
Vad gäller USA finns en hel del områden som är hur säkra som helst. Mordfrekvensen i stater som Maine, New Hampshire och Vermont ligger på 0,1 per 100 tusen, dvs långt under Sverige. Även en del områden i Los Angeles är så trygga. Samtidigt finns det områden inte så långt därifrån som jag aldrig skulle sätta min fot i.

Anonym sa...

Boverket ger grönt ljus och förtur till kommunernas möjlighet att bygga "temporära" getton i villakvarteren.
Lite tråkigt för dem som låst fast sig med dyra lån och som inte kan flytta.
Men om man ser det från den ljusa sidan så kan kommunpolitiken vitaliseras.
Å andra sidan kommer ingen kunna säga att problemen bara finns i förorten längre.
Å ytterligare ännu en sida så kan polisen inte fokusera på utanförskapsområdena utan får sprida sig lite.
Å ytterligare ännu en sida så kan den sociala entrepenörsandan i form av grannsamverkan och liknande öka
i kombination med en växande lokalpatriotism.

Man kan inte säga annat än att det tänkts till och många bäckar små kan bli en stor,mycket stor,å.

http://www.svd.se/boverket-ja-till-stora-kvarter-med-baracker/om/flyktingarna-och-bostadsbristen

Anonym sa...

Resebyrån sa ingenting om det här när man betalade biljetten och flydde för sina liv.
Allmänna reklamationsmedia får träda in och räta ut problemet.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/asylsokande-vagrar-lamna-bussen

Anonym sa...

Hej.

Ibland skriver du irriterande bra krönikor - det blir inget kvar att gnata om eller tillägga! :)

Problemställningen är ju som du belyser samma gamla tradiga - skyll på omständigheter. En bekant formulerade det en gång såhär till en tredje person:

"Är det samhället som bryter sig in i din lägenhet och tvingar dig att supa?"

Så länge jag, och vi, tjänar på att skjuta skulden för vad jag och vi gör mot varandra på gud, samhället eller kosmisk strålning så kommer så att ske, men om vi alla upplever att vi tjänar på det kan vi bara ändra oss om vi tvingas till det, och om den som då vill ha förändring bekänner sig till principer om frihetlig frivillighet kan ingen förändring ske.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

Dom skjuter på varandra eftersom dom tillåts göra det. I Sverige skyller man på socio-ekonomiska problem för att slippa sätta gränser. Polisen skolan socialen rättsväsendet etc. är på bäbä vita lam nivå och därför fortsätter också skjutandet. Man behöver absolut inte vara brutal, men man måste kunna visa tydligt vad som gäller i ett rättssamhälle.

Magne sa...

Utlandssvensk förklarar situationen väl. Det satsas redan nu oerhört mycket mer på invandrarghetton än medelklassområden. Skolor i invandrarghetton (Fittja, Rinkeby, Biskopsgården) får ofta tio (10!) gånger mer pengar än skolor i Enskede, Bromma och Tullinge. Pengar slussas inom kommunen från rikare delar till invandrarghettona, t.ex. i Spånga och Botkyrka. Polisen har inte ens bemanning ute i glesbygden pga. Södertälje, Botkyrka och Storgöteborg tar resurserna. Dan Eliasson sade även det i senaste Veckans brott. 2017 o 2018 är det tänkt att glesbygden ska få resurser, enligt Eliasson.

Hur mycket mer ska invandrarghettona få? Det är dags att prioritera områden där de behövs och kan ge en verkan. Järvafältet, Storgöteborg, Södertälje, Fittja osv. är dömda till skjutningar, allmän brottslighet. Vi har satsat det mesta på dem, och svenskarna i glesbygden och utanför invandrarghettona, är de som blir lidande när resurserna inte prioriteras på dem.

Det är hedervärt av Hans att konstatera att det är den dysfunktionella invandringspolitiken som orsakat problemet. Enda lösningen är att genom repatriering åtgärda det den skapat. Det finns ingen annan lösning! Vill man inte repatriera etnicitetsbaserat eller dra in medborgarskap från de som kommit genom asylrelaterad invandring från 1980, kan du repatriera kriminella invandrare och deras familjer som inte ser efter barnen. Danmark och andra västländer tillämpar den senare formen.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"Ett sätt vore att ha 1 000 fullt utrustade Navy Seals stationerade där dygnet runt."

Det där låter realistiskt. Vill man hyra in dessa som legosoldater, kostar det kring 5 miljoner SEK per gubbe för ett år, så det bli 5 miljarder. Rinkeby och Tensta har tillsammans cirka 30.000 innevånare och om vi räknar på att 25 tusen av dessa skulle vara mottagliga för att åka hem om de fick tillräckligt med pengar, skulle vi kunna betala ut 200 tusen per person för samma kostnad som ett år med dina SEALs. Alla borde inse att även betydligt högre belopp fortfarande vore en kanonaffär.

Men det som istället kommer att ske, är att vi kommer att få 5-10 nya Rinkeby varje år. Detta gäller även om all invandring stoppas 2019, eftersom barnafödandet bland MENA figurerna då lär ha tagit fart. Givet att landet redan nu håller på att bli laglöst är det ganska uppenbart att vi inom 5-10 år helt kommer förlora alla möjligheter att upprätthålla ordningen någonstans i landet med några metoder som ens ligger i närheten av vad man kan kalla civiliserade.

"Vad gäller USA finns en hel del områden som är hur säkra som helst."

Erfarenheterna från USA visar väldigt tydligt att den vita medelklassen närmast desperat vill segregera sig och vi vet alla att det i praktiken är samma sak i Sverige. Men man måste då ha formella eller informella system för att kunna upprätthålla fungerande segregering. I Sverige saknas båda.

I USA har man t.ex lokala poliser som finansieras lokalt. Detta innebär att man kan få goda eller dåliga spiraler i ett område vad gäller hur väl polisen fungerar. Ett rikt område har råd med många poliser och den fungerande tryggheten drar dit fler produktiva medborgare och man har då ännu mer pengar till poliser. Motsatsen gäller i ett fattigt område. Denna mekanik gäller även för skolor, vägar, osv och skapar en fungerande segregering.

I Sverige går inte detta. Polisen fungerar ungefär lika dåligt överallt och de pengar som finns tillförs knappast de välbeställda områdena. Inom skolan är det helt klart att ”utanförskapsområdena” får långt mycket mer pengar per elev. Osv, osv. Vidare har staten blivit allt mer aggressiv vad gäller att sprida ut immigranterna i samtliga områden och många kommuner köper nu bostäder i stor skala. Att fastighetspriserna är höga innebär inte längre något skydd, eftersom alla kommuner måste ta emot skäggbarn och andra spännande figurer. Vidare införs tvångsåtgärder för skapa ”integration” i t.ex skolor.

Resultatet av detta är att vita svenskar får det väldigt svårt att segregera sig. Man kan anse att detta är önskvärt, men man ska även vara medveten om att allt tyder på att folk nästan desperat vill segregera sig i ett mångkulturellt eller mångetniskt samhälle. Empirin är förkrossande. Om man hindrar detta är det närmast säkert att de som kan kommer att lämna landet. Såvitt jag kan se har detta redan börjat och utflödet lär endast öka.

Anonym sa...

Resebyrån sa ingenting om det här när man betalade biljetten och flydde för sina liv.
Allmänna reklamationsmedia får träda in och räta ut problemet.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/asylsokande-vagrar-lamna-bussen

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Utlandssvensk förklarar situationen väl."

Det var mycket vänligt. Tack!

"Enda lösningen är att genom repatriering åtgärda det den skapat. Det finns ingen annan lösning!"

Repatrieringar är absolut den enda långsiktiga löningen. Det bästa vore självklart att tillämpa den på en gång. Det spelar ingen roll vad det kostar!!!

Men fungerande segregering är en kortsiktig nödvändighet, om repatrieringar inte genomförs. Det kan även fungera på lång sikt, om de olika grupperna är någorlunda stabila demografiskt. Bäst är då formell segregering, vilket uppkommer helt naturligt om man tillåter avtalsfrihet. Fast i fallet Sverige lär det endast kunna gå under några få årtionden, givet demografin.

Repatriera eller segregera NU, eller få garanterat sönderfall inom 5-10 år. Vi vet väl alla vilket alternativ som är mest troligt.............

Anonym sa...

"Men vi har ju ingen lokaaaaaal". Lika aktuell då som nu.

/Lasse

Fd moderat sa...

Jag funderar på hur stor andel av skatteintäkterna i Sverige som går till utladsfödda och deras familjer. Malmö, Botkyrka och Södertälje får utjämningsbidrag på någonstans mellan 7-8 miljarder. Dessutom satsas det mer på skolor med många utlandsfödda än på skolor med svenska barn plus att över hälften av alla med underhållsstöd är utlandsfödda.
Frågan är varför vi skall satsa dessa summor på folk bara för att de har lyckats ta sig till Sverige. Hur mycket mer skulle samma summor hjälpa människor om de las på dem där de bor? Vi skulle dessutom ha sluppit väldigt många av de problem vi står inför idag.

Centern med Lööf vill dock fortsätta vansinnet. Hon har inget emot att ta hit fler som skall försörjas av skattebetalarna för vad de än säger är det det som blir konsekvensen.

http://www.dagen.se/annie-loof-staller-sig-bakom-juluppropet-fran-kyrkorna-1.902616

Anonym sa...

Stopp i Järfälla också ser jag.Fast det inte var fråga om det för en månad sen.Vad ska Ylva Johansson göra nu? Köra en hemligstämplad dragning och köpa loss rätt beslut? Det gäller ju trots allt inte en moderat-kommun?

Anonym sa...

Kent Persson, moderat partisekreterare och valgeneral samt Reinfeldts enda kompis, skriver på Twitter att det regeringsalternativ som öppnar för stöd av SD, aktivt eller passivt, inte är hans regeringsalternativ.Det bästa för Kent numera är att joina FI han med.Det är ju där man hamnar när man bara inte fattar.Och just det är inte Kent Perssons starkaste gren.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"Jag funderar på hur stor andel av skatteintäkterna i Sverige som går till utlandsfödda och deras familjer."

Ja du, det är inte lätt att få några hårda siffror på det! Utan tvekan är det flera hundra miljarder om året. Totala skatteintäkter i Sverige ligger på 1.800 miljarder. Personligen skulle jag gissa att om man inkluderar alla kostnader, tar de som har kommit via asylsystemet (+deras barn) minst en tredjedel, dvs. 600 miljarder om året.

Sen innebär deras närvaro även att tillgängligheten och kvalitén på de flesta offentliga tjänster kraftigt försämras för övriga innevånare.

Polisen är väl ett bra exempel. Kostnaden för denna har väl inte direkt gått upp, men stora delar av verksamheten går nu åt till invandrarrelaterade problem. Så dels kan man säga att kanske 50-75% av kostnaden för polisen ska anses belasta immigrationen, dels har polisen slutat att fungera för övriga medborgare, vilket utgör en enorm, men inte direkt synlig, kostnad. Liknande resonemang kan göras för sjukvård, socialtjänst, osv, osv.

I praktiken påminner Sverige mycket om en krigsekonomi. Alla resurser fokuseras stenhårt på ett mål, som är helt överordnat allt annat. Men till skillnad från krig, som normalt syftar till att gynna eller skydda den egna befolkningen på något sätt är målet här det motsatta. Ursprungsbefolkningen ska utrotas. Och fort går det......

Anonym sa...

@Utlandssvensk: "Men det som MÅSTE ske är att de vita områden skyddas". Man måste inse att svensk polis inte längre finns till för att skydda medborgarna. Polisens uppgift är numera att skydda "eliten" från medborgarna. Se bara vilka resurser som fanns att tillgå när man behövde kväsa allmogen på Gotland när denna började protestera mot importen av utländska våldtäktsmän. Och jämför sedan med att det helt saknas resurser för att utreda ett mord på en unga man, utan brottlig historia, i Malmö. Omställningen av polisen underlättas ju också av att man i snabb takt byter ut poliskåren. Svenska poliser försvinner och ersätts av MENA-folk. Den svensk som tror att han/hon kommer att få något beskydd av polisen i framtiden är mer än lovligt naiv.

Utlandssvensk sa...


Ytterligare ett utmärkt program från DGS! Denna gång har man träffat ett antal framstående norska debattörer, för att få deras syn på Sverige. Den är ungefär lika nattsvart som min och de pratar helt öppet om risken för inbördeskrig inom 10-20 år.

https://www.youtube.com/watch?v=AsMgKP-ZWSQ

Björn i Bromma sa...

Det ytterst märkliga är att ansvariga västliga politruker ramlar ner i samma fälla gång på gång. Internationella erfarenheter finns och har funnits i mängder. Det är som något beroendeframkallande.
Om man utgår från grunddevisen `Krig är blott en fortsättning på politiken med andra medel` så gäller det naturligtvis för de ansvariga politrukerna att eliminera den underliggande interna politiken gällande invandringsrelaterad kriminalitet, mord, gängkrig mm. Sedan finns det också kulturella bakgrunder, grunddefinitionen på kultur är sedan gammalt `nedärvd kunskap`. Tillhör man då en invandrad klankultur där kriminalitet är en del av den nedärvda kunskapen så blir det extra allvarligt. Det är ingen tillfällighet att islamska länder med alla sina olika klaner har grymma bestraffningar, ingen tillfällighet alls. Vänsterflums fritidsgårdar göra sig därvidlag icke besvär.
Då återstår inget annat än `rött kort och utvisning`som vilken fotbollsmatch som helst.

Anonym sa...

@Utlandssvensk: I Sovjet 1980 gick 90% av BNP till militärutgifter och 10 år senare kunde Jeltsin förpassa kommunistbygget till soptippen. Först när minst 90% av svensk BNP går till asylindustrins alla förgreningar kommer kulturmarxismen att falla. Då kommer befolkningen att vara halverad.

Utlandssvensk sa...

@ Anonym 18.48,

"Man måste inse att svensk polis inte längre finns till för att skydda medborgarna. Polisens uppgift är numera att skydda "eliten" från medborgarna."

Jo jo, jag vet! Det jag skrev ovan var vad jag anser borde ske, inte vad jag tror kommer att ske. Polisen befinner sig sen länge under omvandling till en styrka som är riktad mot de etniska svenskarna och sannolikt kommer de att börja dra åt tumskruvarna på Svenne banan i god tid innan "valet" 2018. Som du korrekt påpekar är händelserna på Gotland högst relevanta. Alla resurser kommer att sättas in för att jaga "rasisterna". Förorterna lär få brinna utan inblandning av Kling och Klang......

Anonym sa...

En klasskompis som tidigare bodde i Husby beskrev Husbykravallerna som vägskälet, sista chansen för gränsdragning, när Husby kantrade och övergick i ett laglöst klansamhälle (Alltsammans påhejat av Megafonen och medierna som strök våldsverkarna medhårs och beskrev polisen som "the bad guys").

Vägskälet, droppen för många av de kvarvarande medelsvenssons, studenter, barnfamiljer och skötsamma som till slut gav upp och flyttade / flydde. Husby hade blivit obeboeligt, en krigszon. Men 'the white flight' bort från de nya krigszoner de som getts till Sverige i gåva, den migrationsströmmen talas de inte om.

Magne sa...

"Polisen är väl ett bra exempel. Kostnaden för denna har väl inte direkt gått upp, men stora delar av verksamheten går nu åt till invandrarrelaterade problem. Så dels kan man säga att kanske 50-75% av kostnaden för polisen ska anses belasta immigrationen, dels har polisen slutat att fungera för övriga medborgare, vilket utgör en enorm, men inte direkt synlig, kostnad. Liknande resonemang kan göras för sjukvård, socialtjänst, osv, osv."

Mycket korrekt!

Dan Eliasson sade i senaste Veckans brott att polisen förstärkt i Storgöteborg, Järvafältet, Botkyrka och Södertälje, därför finns inte poliser ute i landet. Det är vad jag sagt: Det är dit resurserna går. Men min mening är att polisen ska strunta i dessa områden och prioritera medborgarna som inte lever i invandrarghetton. Svenska medborgare som kommit på senare tid (senaste decennierna) måste få sitt medborgarskap återkallat och utvisas. Vi kan inte ha dem här! Föräldrar till barn som blir är kriminella, måste hela familjen utvisas. Föräldrarna är ytterst ansvariga för barnen.

Vi svenskar struntar i invandrarghettona och vad som sker där. Vi bor inte där och har inget med de områdena att göra.

Anonym sa...

Hej.

@Magne:

De fattiga svenskarna, vi som inte borde finnas enligt den värdegrundsbaserade välfärdsstaten, lever i ghettot. Vi är de där som jobbar i låglönejobb, eller deltid, eller försörjer en familj på en låg lön. Hur kallt skrattar vi inte när vi läser om att låglönejobb skall rädda landet och integrationen - en bister tanke när ens nettolön för heltid understiger 15 000:- i månaden och är familjens enda inkomst.

Araben, kurden, afghanen, negern, zigenaren, serben och så vidare skrattar åt de korkade svenskarna som inte kan leva på bidrag - som inte fattar att staten är fienden och som bara finns där för att plundras - och som är verkligt svårt för dem att förstå: att folket inte håller ihop som folk, som svenskar för att vi är svenskar, och härskar i vårt land. Det är mer än en gång jag hört invandrare säga, med emfas, att svenskarna måste gör uppror med vapen och kasta ut alla parasiter och banditer, och skjuta dem som inte ger sig, inklusive politiker om dessa förråder sitt folk.

Jag har hittills känt mig tvungen att svara med sansad moderation, och förklara att jag kan dömas till fängelse för sådant tal.

Fler än en har då svarat att i så fall måste de, invandrarna, leda uppror för att rädda svenskarna.

Fler än en har uttryckt att vi då inte förtjänar att ha ett land, om vi inte är beredda att slåss.

I dessa tankar finns ett förtvivlat hopp om en ledare - vi vet alla vart sådana tankar kan leda, men törs vi tänka att det också har gjorts nödvändigt?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Magne sa...

Rikard:

"Araben, kurden, afghanen, negern, zigenaren, serben och så vidare skrattar åt de korkade svenskarna som inte kan leva på bidrag - som inte fattar att staten är fienden och som bara finns där för att plundras - och som är verkligt svårt för dem att förstå: att folket inte håller ihop som folk, som svenskar för att vi är svenskar, och härskar i vårt land."

Mycket riktigt! Svenskarna, och svenska staten, lägger resurserna på invandrarghettona och struntar i svenskarna och de områden de är i majoritet. Eftersom svenskarna struntar i sitt eget folk, så anser jag att svenskarna ska strunta i hela samhällsapparaten och enbart bry sig om sitt eget. Allt som sker i samhället som inte direkt drabbar mig och min familj struntar jag i, så borde också svenskarna tänka och inte tänka på alla invandrare. Vi har satsat så mycket på att få detta helvetesprojekt (invandringsprojekt från tredje världen) att fungera att jag är utled, så borde svenskarna också vara. Men Svenne vill ändå satsa på integration och ösa pengar till invandrarghetton.

Det är så svårt att få svenskarna att tänka på sitt eget folk och inte ha integration och invandrarghetton i sitt huvud. Det är lämpligare att svenskarna då struntar i hela samhällsapparaten och enbart tänker på sitt, då går resurserna åtminstone inte till invandrarna utan mer till sig själv och svenskarna.

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Eftersom svenskarna struntar i sitt eget folk, så anser jag att svenskarna ska strunta i hela samhällsapparaten och enbart bry sig om sitt eget. Allt som sker i samhället som inte direkt drabbar mig och min familj struntar jag i, så borde också svenskarna tänka och inte tänka på alla invandrare."

Det där kan sägas vara ett förstadie till klantänkande och är en helt nödvändig utveckling om svenskarna ska överleva. Utan tvekan rör det sig nu åt det hållet, men troligen går det alldeles för långsamt. I en mångkultur vinner de grupper som har minst tillit till andra och bäst intern sammanhållning. Svenskarna ser inte så starka ut i den tävlingen...

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

"I dessa tankar finns ett förtvivlat hopp om en ledare - vi vet alla vart sådana tankar kan leda, men törs vi tänka att det också har gjorts nödvändigt?"

Svenskarna kommer snart att hamna där väldigt många folk har befunnit sig genom historien lopp, dvs de kommer tvingas att välja mellan att utrota eller bli utrotade. Några trevliga och moraliskt lätt försvarbara alternativ kommer inte att existera. En stark ledare kan leda till en mängd otrevligheter, men avsaknaden av en sådan person leder uppenbarligen också till detta.

Just nu avgår tåget med den sista möjliga fredliga lösningen, dvs. repatrieringar via höga återvändarbidrag. Inom kort kommer detta alternativ inte att existera.

Jag såg för länge sen att vi skulle hamna ungefär här och en viktig del av mitt beslut att lämna landet var att jag ville skona mina barn från att hamna i en sits där alla alternativ är fruktansvärda. För det är exakt detta som kommer att drabba dagens yngre svenskar. Ett lugnt, fredligt och värdigt liv kommer att vara helt omöjligt.

Eftersom dagens vuxna svenskar inte förmår att ta beslut som är det minsta jobbiga utan föredrar att trycka huvudet djupt ner i sanden, påtvingar vi våra barn rent fruktansvärda beslut. Det är möjligen det mest genomruttna svek som någonsin har ägt rum på denna jord.

Magne sa...

"Det där kan sägas vara ett förstadie till klantänkande och är en helt nödvändig utveckling om svenskarna ska överleva."

Är det inte så libertarianer resonerar?

Det finns ingen möjlighet att få svenskarna att visa omsorg för sitt folk, så då återstår att inte heller visa omsorg om invandrarna. Den du visar omsorg för är dig själv och din familj.

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Är det inte så libertarianer resonerar?"

Det kan man väl säga.

Om man tillämpade libertarianska principer på ett befintligt mångetniskt och/eller mångkulturellt samhälle, skulle väldigt hård segregering, liknande Jim Crow eller apartheid, uppstå helt naturligt. Men detta samhälle skulle vara känsligt för demografiska inbalanser och troligen kollapsa över tiden.

Å andra sidan är ett befintlig homogent samhälle som bygger på libertarianska principer mycket motståndskraftig mot att mångkultur införs, vilket visas av fallet Schweiz. Att mångkultur uppkommer är typisk sett ett resultat av statligt tvång eller militära nederlag. Fria, verkligen självbestämmande individer, tenderar inte att gå med på liknande självmordspakter.