onsdag 28 oktober 2015

PK-fascism

6 kommentarer:

Anonym sa...

Puh, trodde först att Robert fallit ner i Schyffert-träsket.

Melmac sa...

Jag blev förstummad att RG satt och sa detta kl 21.00 på en Fredag i SVT!
Utan att han blir kölhalad?!

Dessutom anklagade han Helena Bergström för att vara PK vilket var komiskt när man såg att hon log med munnen men inte med ögonen. När han sen låtsades snarka när hon inte kom till punkt i sitt feministiska flum-resonemang så blev det än mer komiskt.

Hatten av för Robert, han tvålade därmed till sin kollega och amatör-matematiken Schyffert.

Ådärkomdenja sa...

Lite svårt att attackera den ytterst populäre Robert Gustafsson, jfr att attackera UG-Janne Josefsson. Vissa publika figurer har - lyckligtvis i detta fall - nästan ikon-status, och om detta utnyttjas till anti-PK är oerhört mycket vunnet. Skavlan ses ju av många soffliggande 87:or, Medel Svensson's, som förhoppningsvis kan vakna upp i större antal, samt börja tänka rätt, inte rött, inte slött.

Dr Mabuse sa...

Åh, tusan.

Tittar ytterligt sällan på mysprogrammet Skavlan men detta var ju ett intressant klipp med RG. För han menade väl vad han sade? Eller var det en "installation" för att senare bearbetas och dyka upp i något komiskt sammanhang i regi av herr Schyffert? För att ta nya grepp och infallsvinklar på det slitna humorbegreppet, liksom?


Nåväl. Killinggängets olika divor har grälat och varit oense förr. Skulle RG göra en fb-statusuppdatering på detta tema skulle han säkert beröra (lajkas av) lika många svenskar som hans särskilt Goda vänner Schyffert och Ernman.

Väntar med spänning på Po Tidholms analyser i frågan.

Anonym sa...

Hej.

Det finns (eller fanns) en intervju med Peter Dalle (från TV-programmet Lorry). Tror den gjordes för ca tio-tolv år sedan där han säger ungefär samma sak, men med starkare ord. Bland annat påpekar han att ett program som Lorry, som i bästa satiriska tradition slog åt alla håll, aldrig getts tillstånd inifrån SVT. Gustafson kanske har börjat känna av censuren, eller så har han uppnått den åldern då han törs ompröva sina egna åsikter? Nu väntar vi på klappjakten på denne medelålders, vite, cis-normative man. Han kanske kan löpa gatlopp ikapp med Sauk, Birro, Orback, och Sandelin?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Läraren Rikard: min gissning är att man kommer att välja taktiken att tiga ihjäl honom på det mycket effektiva svenska sättet som bara vår fullständigt centralstyrda svenska massmedia kan göra, för som du säger så är han väldigt folkligt populär. Alldeles för populär för att man ska riskera ett karaktärsmord eftersom det kan slå tillbaka. Inte som Birro.

Jag skulle dock inte bli extremt förvånad om RG oväntat avlider i en koksolycka eller liknande, dock, följt av ett utdraget postumt karaktärsmord där det "visar sig" att han misshandlade sin fru, eller något sådant, och långa rader av skattefinansierade skådespelare talar ut om vilken hemsk människa han var.

Många komiker börjar ju vara "komiker" redan i unga år genom att protestera på ett sarkastiskt sätt mot hyckleriet i sin omgivning, och komiken är ofta ett sätt att mentalt tackla det obehag de känner inför alla de lögner som alla spelar med i. Det börjar ju nästan bli en tradition att komiker i väst på äldre dagar "kommer ut" som systemkritiker och ratar PK.

Föga förvånande alltså att en komisk gigant som Gustafsson yttrar sådant här, medan Schyffert, en generisk B-kändis från Z-TV utan uppenbar talang vars karriär som komiker främst finansierats med skattemedel, istället håller sig till konventionen.