måndag 19 januari 2015

Oordning och oreda i migrationspolitiken


Det ska vara ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Och det ska vara ordning och reda på bostadsmarknaden. Så lyder de socialdemokratiska och nymoderata argumenten för att ingendera marknad bör liberaliseras.

På migrationsområdet, däremot, kan det råda total oordning utan att de stora partierna reagerar. Här är rättsäkerheten inte prioriterad. Här är det inte så viktigt att följa lagar och regler eller internationella överenskommelser som Dublinförordningen. Nej, här gäller det enbart att maximera det antal som tas emot och ges asyl. Skit i följderna.

De långsiktiga effekterna av den rådande migrationspolitiken är svåra att överblicka. Det vi vet är att sysselsättningsgraden bland dem som kommer till Sverige är avsevärt lägre än bland inrikes födda. Vi vet att mediantiden för att komma i arbete, även bidragsjobb, ökade från 7 till 8 år under Alliansens tid vid makten. Vi vet att den nya 38-procentsregeringen helt saknar uppslag och idéer för hur situationen ska kunna förbättras, vilket sannolikt betyder minst fyra år till av försämringar.

Trots vissa försök från Kristdemokraternas Göran Hägglund att lyfta frågan om hur integrationspolitiken kan bli mer effektiv, vänder diskussionen ständigt åter till hur Sverige ska kunna ta emot fler asylsökande. Moderaternas nya ledare Anna Kinberg Batra har inte velat kritisera migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet utan har hittills nöjt sig med att konstatera att integrationspolitiken behöver "utvecklas".

Andra är desto mer konkreta. Två debattörer snurrar till det fullständigt på DN Debatt när de önskar se ett femte asylskäl. De föreslår att ett nytt skäl för att få sin asylansökan beviljad bör vara att personen söker sig till en utbildning eller ett arbete "som bedöms vara särskilt lämplig eller angelägen" utifrån Sveriges behov av arbetskraft. 

I praktiken innebär idén att den asylsökande som inte anses ha skyddsbehov ska få stanna i Sverige om denne utbildar sig inom ett bristyrke. Man häpnar. Vi skulle med detta förslag få en bisarr blandning av begreppen asyl- och arbetskraftsinvandring, och skyddsbegreppet som sådant skulle helt ha spelat ut sin roll.

Förutom uppenbara brister som leder till långvarigt utanförskap för breda grupper, enorma kostnader för kommunerna och förorter som i realiteten lämnas åt sitt öde, har den miljöpartistiska ansvarsfrihetspolitiken även andra effekter.

Enligt Schengen finns 180 000 svenska pass på drift. Stulna eller borttappade. De svenska passen tillhör världens mest eftertraktade eftersom de ger inresetillstånd utan visumkrav till 173 länder. Och eftersom man i Sverige kan "tappa" passet ett obegränsat antal gånger och fortfarande få ut ett nytt utan så mycket som en sned blick från polisen, lär den omfattande handeln med svenska "look-alike"-pass fortsätta.

Denna naiva politik kan i förlängningen göra det besvärligare för svenskar att resa eftersom tilliten till svenska pass sjunker. Se där ännu en sidoeffekt av den miljöpartistiska allt åt alla-mentaliteten.

Sett i ljuset av allt detta är det kanske inte så förvånande att Örebros centerpartistiska kommunalråd föreslagit att återvändande IS-mördare ska erbjudas samtalsstöd och arbete. Den av alliansregeringen tillsatta nationella samordnaren mot (alltså inte för) våldsbejakande extremism Mona Sahlin, gillar idén.

Inget är för absurt i det nya Sverige.

Läs även:
Cornucopia?, Fnordspotting, Den sjätte mannen

22 kommentarer:

Micke sa...


Precis.Inget är för absurt.Men jag antar att även detta är en av alla lögner (alla artiklar om SD är lögner har jag förstått) som man kan vifta bort.



http://www.unt.se/asikt/ledare/sd-vill-ha-enpartisystem-3554743.aspx

Amnexis sa...

Sossen och f.d. underrättelseofficeren Johan Westerholm byter nog snart till SD p.g.a. S världsfrånvändhet och icke-existerande integration/migrationspolitik. Han börjar få panik nu, med all rätta...

http://ledarsidorna.se/2015/01/pa-torsdag-sammantrader-regeringen/

Mona sa...

Nej det tror jag aldrig att han gör men nog verkar han rätt uppgiven.

Melmac sa...

Den mentala härdsmältan inom den regerande axelmakten närmar sig sitt klimax!

Anonym sa...

Jag hoppas den konservativa och den liberala falangen, eller dess syntes, bryter sig ur den rådande hegemonin, och bildar ett nytt parti, alternativt att Moderaterna återgår till att föra en konservativare och därtill mer liberal politik än tidigare.

/ Magne

Micke sa...

Magne som enligt egen utsago röstar på SD vill att moderaterna ska driva en liberal politik som går stick i stäv med hans eget partis partiprogram.



Amnexis sa...

Tror Micke att han tillför diskussionen något med sina lågstadie-resonemang?

Micketrollet röstar aldrig på något om inte 100% av partiprogrammet stämmer med hans egna preferenser. Därför blir det kommunismen för micketrollet. Han gillar att leva i en lögn och ta sig rätten att vara generös med andras pengar.

Trollungen kan inte föreställa sig att någon röstar SD för att de är de MINST DÅLIGA alternativet till Mickes älskade kommunism?

Micke drivs såklart av att han är kommunist och vill tvinga alla att tycka som han, alla måste leva som micketrollet tycker, annars blir han ledsen i ögat och kallar dig nazist.

Anonym sa...

För en gångs skull ska jag bemöda mig med att svara på din synpunkt, Micke.

Min röst faller på det partiet som har den bästa politiken utifrån samtliga möjliga alternativ. Därtill vill jag att partiet ska kunna göra sig hörda i riksaden, då är det så att SD uppfyller dessa kriterier. Med detta inte sagt att jag är välfärdsstatsvurmare eller för den delen anammar idén om folkhemmet. Däremot uppfyller SD viktiga punkter så som minskad invandring, mindre politisk korrekthet, en icke-socialistisk politik.

I Sverige finns det inte något parti som uppfyller mitt kriterium på att ha ett patriotiskt och liberalkonservativt synsätt. Om det alternativet finns, och kan ta sig in i riksdagen inom en snar framtid, då faller naturligtvis min röst på detta parti. Till dess får jag bida min tid här på Motpol.

/ Magne

Hans Li Engnell sa...

Micke: Jag vill be dig att tänka igenom dina kommentarer innan du postar dem. Jag är generös med vad jag släpper fram här. Men kommentarer ska handla om ÄMNET i bloggposten. Inte om dina politiska motståndare. Onödiga påhopp eller kommentarer föder i sin tur påhopp från andra, och så spårar det snart ur. I varje kommentarsfält.

Du är välkommen att kommentera, men läs igenom vad du skriver innan du postar. Det ska alltså handla om ÄMNET.

Micke sa...

Det ska jag göra i samma ögonblick som du visar konsekvens i frågan.

Det är alltså upp till dig. Gör du det inte kommer jag att se det som ett ställningtagande för högerextremisterna på den här bloggen.

Micke sa...


Min röst faller på det partiet som har den bästa politiken utifrån samtliga möjliga alternativ. Därtill vill jag att partiet ska kunna göra sig hörda i riksaden, då är det så att SD uppfyller dessa kriterier

------------------
Precis som jag nyss sa.Tyvärr är inte SD ett liberalt parti oavsett hur många gånger ni försöker tvätta partiet med den rubriken.

Anonym sa...

Jag ser på bilden parollen "allt åt alla".
En fråga som då infinner sig hur skall då detta finansieras?
För mig låter det som anarki.
Anarki är för mig att det blir den starke som bestämmer eller/och den som har makten i form av vapen.
Anarki betyder ajö med begreppen som jämlikhet, lika värde, feminism m m.
Är det någon som har tänkt den tanken?
/Olle

Anonym sa...

Micke:

Jag hävdade just det, att "I Sverige finns det inte något parti som uppfyller mitt kriterium på att ha ett patriotiskt och liberalkonservativt synsätt." Detta innebär för den tröge att SD inte primärt är ett liberalt parti.

Jag uppskattar din markering gentemot Micke, Hans. Oavsett om det är ett troll eller en mycket omogen och instabil människa som sitter bakom skärmen och kastar epitet, torde det gynna bloggen om faktiska diskussioner om Ämnet prioriteras. Det skulle bli en mycket mer konstruktiv och trevlig blogg att besöka om detta efterlevdes.

/ Magne

Micke sa...

Magne svarar på mitt inlägg att SD inte är liberalt med att SD är liberalt.

SD är inte på någon punkt liberalt. I synnerhet inte ur frihetligt nyliberalt perspektiv.
















Micke sa...

Oavsett om det är ett troll eller en mycket omogen och instabil människa som sitter bakom skärmen och kastar epitet,
--------------------------------
Det är min klara uppfattning att SD är en p r a g m a t i s k t nazistiskt parti och det har inget med trollande att göra. Du får leva med det liksom jag får leva med dig och din kollega Amenexis och hans funderingar... Ni kan INTE definiera verkligheten åt övriga 87 procnet av väljarna.

Melmac sa...

DU kan INTE definiera verkligheten åt någon av de 87% av väljarna, det gör de själva, så sluta att lotsas som att du prata för alla.

Micke sa...

DU kan INTE definiera verkligheten åt någon av de 87% av väljarna, det gör de själva, så sluta att lotsas som att du prata för alla.
--------------------------
Till skillnad från pragmatiska nazister så förstår och respekterar jag att dom 87 procenten som inte röstat på ett pragmatiskt naziparti inte är pragmatiska nazister och att deras partier därmed inte ska driva SD´s politik åt SD. Moderaterna har i den demokratiska process som sker INOM partiet och i riksdagsval inte fått MANDAT att driva pragmatisk nazism.

Anonym sa...

Nu kom jag plötsligt in på ett dårhus-forum. Hur gick det till? Var det kanske Micke som helt sonika kom in i diskussionen? Nej. Jag tänker inte ödsla min tid på Dig. Aldrig förstår du vad man skriver, använder osaklig retorik, och är fullständigt från vettet, att jag funderar om du i själva verket sitter på ett dårhus med tvångsövervakning, där du enbart har tillgång till en dator.

/ Magne

Micke sa...



Återigen inte ett svar i sak.

Anonym sa...

Jag tror att du har helt rätt i din undran Magne.

Anonym sa...

Det enda raka att göra för att stoppa jihadister från att återkomma till Sverige är att se till så de blir begravda i Syrien och Irak. Med sina pass.

Micke sa...

Jag tror att du har helt rätt i din undran Magne.
--------------------------

Ja i så fall är ni två på avdelningen och då kan ni ägna er att att spamma skit gemensamt för er själva när inte inte klarar att svara på inlägg i sak.