söndag 25 januari 2015

Men vad säger du, Kinberg Batra?


Att Mona Sahlin ser mellan fingrarna på islamistiskt våld, även i egenskap av nationell samordnare mot vålsbejakande extremism, förvånar inte. Men när även företrädare för borgerliga partier börjar relativisera de brott som jihadister gör sig skyldiga till blir jag orolig.

Örebros kommunalråd, centerpartisten Rasmus Persson, ville ge IS-krigare som återvänder till Sverige jobb och psykologkontakt. Efter kritik backade Persson från detta fina integrationspolitiska förslag. Men det var efter att Sahlin gett förslaget sitt stöd.

I dag var det Anna Kinberg Batras tur att kliva i det islamistiska klaveret. I en intervju i Expressen sa hon så här:
Det viktiga är att det måste bli färre som kan bli offer för våld. Att värvas som krigare för att utöva dödligt våld är faktiskt också att bli offer för våld och att bidra till att det sprids i världen.
Kinberg Batra utmålar jihadister som lurade småungar som inte vet vad de ger sig in på. Den bilden rimmar illa med de religiöst övertygade radikala män (och alltfler kvinnor) som vi sett dokumentera sina resor till Syrien.

Breivik var inget offer. Han visste precis vad han gjorde. De frivilliga som sökte sig till Waffen-SS under andra världskriget var inga offer (även om vissa var väldigt unga). De var fanatiska krigare som stred för ett högre mål. Och jihadisterna är verkligen inga offer. De slåss för en religion och en extrem ideologi, fullt medvetna om vad de gör.

Sveriges oppositionsledare håller uppenbarligen inte med. Det bådar väldigt illa för Moderaterna, och jag inte låta bli att fundera över vad i hela friden som har hänt med Gösta Bohmans parti. Hur många spikar i kistan är det möjligt att spika i?

Läs även:
Fnordspotting

7 kommentarer:

Larsa sa...

Kinberg Batra är inte direkt någon person som får mig att vilja flytta tillbaka till Sverige, men om vi ska försöka hitta något positivt i det där uttalandet så får det väl i så fall bli att Moderaterna under hennes ledning knappast kommer att vilja återinföra allmän värnplikt. Tvångsvärvning är ju något väldigt otrevligt, och det var nog något som Gösta Bohman och hans gäng var stora anhängare av. Det finns saker som går framåt i alla fall även hos Moderaterna. Fast om en person i en sådan ställning som hon sedan har missat att de som åker och strider för ISIS gör det frivilligt så känns det å andra sidan lite som att det är dags att säga "god natt, Sverige".

Micke sa...

Breivik ses som ett offer av europeiska högerextremister och stödet för hans problemformulering uttrycktes allmänt inom Sverigedemokraterna.

Melmac sa...

Politikereliten ser mellan fingrarna på det islamistiska hatet mot judar, men allmänheten ser och vet vad som sker. Lösning på Malmös hatbrott mot judar är alltså en utbildning om islamafobi!? Man tar sig för pannan! Hur korkad får man bli? Man fortsätter, trots solklara bevis, att skylla på extremhögern när det gäller hat brott mot judar!

Nynazisterna är inte intresserade av judarna längre, de ser islam som sina största motståndare och går på dem istället.

Ska man utbilda och informera ska det vara mot alla hatbrott och inte bara mot islamafobi, det kommer att ge motsatt effekt: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/att-hata-islam-ar-inte-en-fobi_4279619.svd

Läs även http://ledarsidorna.se/2015/01/stockholm-staden-du-inte-sager-vad-du-heter-langre/

Vänstern och högerextremister är då två sidor av samma mynt, igen!

Amnexis sa...

Melmac:

Du läser uppenbarligen inte på nazistiska forum, där heter det att judarna är ansvariga för muslim-invandringen. Har sett flera personer på twitter som hellre vill diskutera judars roll i mångkulturpolitik. Nazisterna ser islam som offer, precis som vänsterextremisterna.

Här är ex-KKKaren David Duke som "varnar muslimer för den judiska konspirationen"

http://youtu.be/2k6MOuIWQ2w

(Jag håller alltså INTE med om Dukes verklighets-beskrivning.)

Melmac sa...

Amnexis: Där ser man! Det visste jag faktiskt inte.
Men tänker man efter så klarnar ju bilden ännu mer, fårskallarna i Malmö som trakasserar judarna är alltså nyttiga idioter åt nynazister. Man låter någon annan göra smutsgöra, de hatar ju dem ändå.

Amnexis sa...

Melmac:

Så kan man se det. De som gynnas av nuvarande politik är nazister som får se både judar och muslimer få utstå spe. När det egentligen är svenska politiker som är oss svaret skyldiga på hur vi ska ta oss ur den rävsax av korantolkningar och andra konflikter som nu slagit rot i landet som tidigare var lite lugnare.

Dock betyder inte det att Sverige ska underhålla de religiösas krav på särbehandling och bidrag. Mer pengar till polisen är det som gäller, lagför de som ägnar sig åt t.ex. organiserad antisemitism och vandalisering av byggnader.

Anonym sa...

Hade Kinberg-Batra sagt samma sak om de svenska högerextremister som åkte till Ukraina för att slåss? Knappast. Dubbla måttstockar, dubbelmoral... undfallenhet mot islamister. Vidrigt.

//Mogura