torsdag 1 januari 2015

Döden i Grytan


En märklig händelse inträffade på nyårsaftons dag. Asylsökande på väg till ett asylboende i jämtländska Grytan utanför Östersund vägrade kliva av bussen. Skälet var enkelt: Grytan var för kallt och halt.

Polisen kom till platsen men ansåg sig inte kunna göra något. Avhysningar är Kronofogdens jobb, blev svaret. Jag har emellertid aldrig hört talas om att Kronofogdemyndigheten avhyst någon från en buss. En avhysningsprocess är dessutom tidskrävande.

En av de nyanlända förklarar varför de är besvikna:
Jag är 75 år och kommer från Mellanöstern. Så skickas jag till ett ställe där det ser ut så här, säger Isan Hydr och pekar på det isiga underlaget.- Det är ju livsfarligt för mig att vistas här.
En person som redan bor på asylboendet, Mahmud Alzayed, är lika skoningslös i sin kritik:
- Normalt spelar jag musik och skriver låtar. Det går inte här, jag blir helt död inombords av att bo här.
Nog för att jämtländska småorter kan vara döda och tråkiga, men Migrationsverket hade nog inte räknat med så här hård kritik. Asylsökande kan inte välja och vraka bland boenden utan måste ta det som erbjuds ifall de inte kan lösa boendesituationen på egen hand.

Det är inte osannolikt att de asylsökande fått en helt annan bild av vad som väntar dem i Sverige, kanske från smugglare. Migrationsverket menar att det inte är ovanligt. Protesten fortsätter i dag.

Idén om att asylinvandring ska rädda den svenska landsbygden, företrädd av bland andra Fores och Fredrik Reinfeldt, tycks ha fått sig en törn.

25 kommentarer:

Amnexis sa...

Ärligt "Flyktingar???" Svenskar är så jävla grundlurade..

Det är ju kallt på vintern i Sverige, både i Östersund och Malmö. Våra inhemska uteliggare skulle vara SÅ lyckliga om de fick sova inomhus i en säng!

För alla svenskars och framförallt för alla RIKTIGA flyktingars skull, utvisa genast packet som vägrar gå av bussen! Jag menar allvar.

Anonym sa...

"Här flyr man för sitt liv och så skall man riskera livet på en isfläck!? Hur tänkte ni nu,jämtlänningar? Skärpning!"

(Inom parantes kan nämnas att dessa hjältar lämnat kvar sina familjer i krigszonen när de flydde för sina liv. Familjer som väntar på att fly för sina liv när pappa ordnat PUT. Tar kanske någon vecka.)

Vad skulle kunna gå fel?

Anonym sa...

Låt flyktingarna befolka landsbygden. Det har under flera år varit ett problem att svenska ungdomar flyr landsbygden. Om flyktingar flyttar in behöver vi inte lägga ner skolor, vårdcentraler eller handelsbodar. Flyktingar på vischan är en win-win lösning. Flyktingarna slipper krig och vår landsbygd slipper att avfolkas. Kan inte migrationsverket köpa upp ödehus och erbjuda dessa för självkostnadspris till våra nya invånare?

Mona sa...

Tror knappast att dom vill bo på landsbygden vilket klart framkommer här.

Amnexis sa...

"Flyktingarna" kallar nu Östersund för fängelse. Inte ens tokvänstern kan ifrågasätta lyxflyktingar nu.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/flyktingar-kvar-pa-buss-i-protest/

Anonym sa...

Man kan hoppas att Reinfeldt med sin vurm för tomma ytor att bosätta sig på,inser hur lite med verkligheten hans politik har.Asylanterna de inbjudna av honom vill bo i större städer,som de flesta svenska ungdomar,Stockholm södermalm täby kan kanske öppna sina hjärtan?

Amnexis sa...

http://sverigesradio.se/sida/images/78/3460512_2048_1152.jpg?preset=article-slider

Bilden fångar bra vad asylinvandringen handlar om och vilka som kommer. Det är inte några barnfamiljer i nöd. Det är unga män, unga män och fler unga män. I detta fall dessutom lättkränkta prinsessor på ärten. Söker asyl och beter sig som att de blivit lurade till en krog där det inte fanns några brudar.

När man ser den där samlingen och läser hela storyn blir svaret på den typiska Ullenhag-frågan "Vill du att vi ska skicka tillbaka dem till krigets Syrien?" mycket enkelt: Ja, det vill jag.

Anonym sa...

Sverige är ju världens största humanitära stormakt. Klart att alla de män som kommer hit och lämnar kvinnor och barn kvar i krig och elände, skall få slå sig ner var de vill.

Micke sa...

Jag anser inte att nazister ska få bo var dom vill utan att deras boende prövas så att normala människor inte behöver utsättas för att se dom.

Anonym sa...

Jag anser inte att micketrollet skall få bo någonstans.

Amnexis sa...

Reinfeldt menade att vi har så mycket skog att vi inte har fullt än och plats för fler. Men snyltarna vill ju inte bo i "skogen" visar det sig...

Anonym sa...

Jag har ett förslag var de busstrjkande syrierna kan bo: Syrien

Anonym sa...

Borde inte allmänna rekommendationsnämnden kunna bistå dessa flyktingar med hjälp så att de får tillbaks pengarna de gett för en uppenbart undermålig smugglingstjänst.
/Plainview

Amnexis sa...

Plainview:

Det kommer nog som förslag snart från Decemberkartellen, med MP-fraktionen som upphovsmän.

Anonym sa...

Klart dem inte vill bo i norrlandsskogen när dem betalat smugglare $10 000 per skalle för att få en livstidsförsörjning på bidrag.
Sen är en sittstrejk i en inhyrd buss ganska säkert när inte ens en grov gruppvåldtäkt leder till indraget PUT och utvisning.

Micke sa...

Om det blir inbördeskrig i Sverige så får man hoppas att Danmark och Norge stänger gränserna för nazipacket.

Amnexis sa...

Här får bussockupanterna en redig utskällning, av en invandrare som bott där sen tidigare, för sitt barnsliga och bortskämda beteende ang placeringsort:

http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/lt-tv-tumultartat-nar-flyktingprotester-mottes-av-kritik-i-grytan

Anonym sa...

Om jag nu skall tolka Micketrollet rätt så är alla som inte håller med honom nazister?
Micke måste leva i en väldigt enkel binär värld. Den som inte är med mig är mot mig.
/Per

Micke sa...

Om jag nu skall tolka Micketrollet rätt så är alla som inte håller med honom nazister?
--------------------

Nej alla nazister är nazister. Du är en av dom Amenix är en annan.Kent Ekroth är en tredje Jimmie Åkesson en fjärde etc etc och det finns INGET som en normal liberal kan omfatta i ert hat mot muslimer.

Anonym sa...

Såja, såja Micke. Du får snart din kvällsmedicin, alternativt din månadsspruts.

Anonym sa...

Micke:

Nazister och muslimer är gamla allierade mot deras gemensamma huvudfiende så lägg ner.

Blir det inbördeskrig här så kommer Norge, Danmark och Finland att stödja alla etniska svenskar som idag klassas som persona non grata i politiken. Alla andra parter är på sikt ett hot mot deras egen säkerhet.
Deras facit heter Dagens Sverige.

Micke sa...


Den muslimfixerade extremhögern i Norge vill av någon anledning inte ta med er i tång.Jag kan inte förstå varför?


http://www.interasistmen.se/youtube/bjorn-soder-sagas-av-fremskrittspartiet-och-hoyre-debatt-soder-blir-rasande/

Micke sa...

Anonym sa...

Såja, såja Micke. Du får snart din kvällsmedicin, alternativt din månadsspruts.
---------------------------
Å se där kvällsmedicinsidioten har återuppstått.
Skriver du fortfarande från psyket?

Amnexis sa...

Micke visar här upp en form av sjukdomsinsikt:

"..kvällsmedicinsidioten har återuppstått."


Anonym sa...

Kommer också ikväll menar Micke.