fredag 16 januari 2015

Skär halsen av en kristen - få ett jobb!

Inom Örebros kommunledning förs diskussioner om att erbjuda IS-krigare som återvänder till Sverige både jobb och psykologsamtal.

Idén om att jobb ska fungera som botemedel mot islamism och fundamentalism härrör ur den populära uppfattningen att terrorism beror på utanförskap och segregation. Det finns många exempel på terrorister som tillhör medelklassen, studerat på universitet och inte alls passar in i vänsterns mall av en förtryckt underklass som i brist på annat söker sig till extrema miljöer och i desperation använder våld.

Detta är en väldigt förenklad förklaringsmodell. Men den är populär, och Örebros kommunledning verkar ha slukat den med hull och hår. Genom att erbjuda IS-krigarna en psykologkontakt och ett jobb när de återvänt till Sverige tänker sig kommunalrådet Rasmus Persson (C) månne att islamisterna kan bli vanliga svennar igen. Det känns både naivt och absurt men framför allt som en typisk välfärdsstatsapproach.

Samtidigt är det viktigt att vara medveten om att det är ett problem när IS-krigare som fått militär träning och radikaliserats ytterligare återvänder till Sverige. Åtminstone en av bröderna som slog till mot Charlie Hebdos redaktion i Paris hade fått sådan träning innan han återvände till Frankrike och utförde dådet. Ingen vet hur många potentiella gärningsmän som finns i Sverige. Vi kan bara hoppas att Säpo har någorlunda koll.

Men visst är det märkligt att politiker å ena sidan vill att svenskar som köper sexuella tjänster utomlands ska straffas för det i Sverige, medan personer som mördat, skändat och lemlästat civila i en förbrytararmé i fjärran land ska få ett jobb i stället.

Örebro kanske borde anta en ny paroll: "Skär halsen av en kristen - kom hem och få ett jobb!"

De hade ju inget jobb!

31 kommentarer:

Amnexis sa...

Arbetslinjen har gått för långt när centerpartiet vill få IS-fascister i jobb först och främst. Finns det ens psykologer och arbetsgivare som vill befatta sig med dessa?

Iofs, hallå Centerpartiet! Finns en kille som heter Breivik som också behöver jobb så han blir snäll... Hur många kommer vilja bli kollega med en halshuggare? Jag förväntar mig att Mona Sahlin tar in en som praktikant hos sig, men i övrigt?

Om man skär halsen av någon i Örebro så blir det livstid på Kumla! Om man istället gör det i Syrien så blir det jobb i Örebro. Och vem har sagt att hemvändande IS-krigare vill bo i Örebro? Jag tror de föredrar femrummare på Östermalm. Nu när de fått vara ute i stora världen, menar jag. En byhålla måste man väl sittstrejka mot, plus vad - jobb på nån pizzeria?

Folk får sparken för att de är SD. Islamister får jobb i Örebro för att de sågat av huvudet på barn...

Om man som arbetslös svensk skjuter några kommunistfittor o våldtar dem lite, är det då läge att prata jobb och terapi? Om man gör "jihad" mot de idioter som styr Sverige då? Får man jobb och stödsamtal då oxå?

Att "bränn en bil så får du jobb" var fel princip trodde jag stod klart nu. Men att även börja premiera krigsbrott...

Anonym sa...

Enda vettiga alternativet är: åker du för att strida för Isis, så har du inte i landet Sverige att göra. Är det unga, 15-20 år som åker dit, kan det diskuteras att de kan få svenskt medborgarskap tillbaks, kravet är då att de återvänder till Sverige väldigt fort från Isis armé.

Fan, jag tror ingen i Sverige vill ha den här utvecklingen. Förutom nyliberaler och vänstern. Den tidigare vill använda invandringen som ett argument för att avsluta välfärdsstaten, den senare för att skaffa sig ett nytt proletariat, och därmed få till en arbetarnas revolution, det vill säga att kapitalismen och liberalismen ersätts av planekonomi, genusdiskurser, maktanalyser etc. Oj, enda som saknas är ju planekonomi, det övriga har vi ju redan.

/ Magne

Anonym sa...

Det var som fan. Inte hade jag tänkt att muslimska företrädare uppträder som Hassan Moussa, generalsekreterare för Svenska Islamiska Stiftelsen, ordförande i det svenska imam-rådet och verksam vid Södermoskén i Stockholm. Bl.a. har han vid en intervju med Al Jazeera sagt följande (http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/muslimska-ledare-bidrar-till-polarisering_4257835.svd):

" I intervjun säger han att det som hänt inte är någonting annat än inledningen och början på ett folkmord på muslimer i Sverige. Hassan Moussa använder uttrycket ”islamocaust”, alltså en remix på uttrycket holocaust, det vill säga förintelsen på judarna under andra världskriget. Den 28 december ger Moussa samma budskap om ett påbörjat svenskt folkmord på muslimer i Sverige på den svenska-arabiska webbsidan arabnyheter.info. I början på det nya året sände Al Jazeera ett längre debattprogram om 'hatet mot Islam i Sverige och i Europa. Vem leder det och vem ligger ­bakom?', en debatt som numera finns på Youtube."

/ Magne

Micke sa...

Ollika metoder har använts för att återför Amenix och Magnes bästa vänner till samhället.Ofta med framgång ibland inte. Dom man inte lyckats med är dom som som sedan 80 talet mördat minst 25 personer. Därför är det motbjudande att läsa nazisternas inlägg i den här tråden.

Nazister har samma nollvärde som extrema islamister för ett fritt samhälle och kan aldrig stå för vare sig problemformulering eller lösning.

Micke sa...

Finns en kille som heter Breivik som också behöver jobb så han blir snäll
----------------------
Funkar inte heller.

https://www.google.se/?gws_rd=ssl#q=sd+och+breivik

Micke sa...Man ska akta sig för att närma sig nazisterna problemformulering för mycket.......Gör man det så kommer man en dag att bära samma skuld som vänsterextremsiterna från 60 och 70 talet bär för sitt velande


http://www.theguardian.com/world/2015/jan/15/pegida-dresden-eritrean-refugee-murder-far-right-germany?CMP=twt_gu

Micke sa...

Om man som arbetslös svensk skjuter några kommunistfittor o våldtar dem lite, är det då läge att prata jobb och terapi?

----------------------------

Varför publiceras detta inlägg?

Mona sa...

Vill man öka på främlingsfientligheten är det här förslaget bra. Vem är du min arbetskamrat? Vem är du som vårdar mig när jag är sjuk ? Vem är min granne ? Och så vidare..

Anonym sa...

Örebros förslag ger onekligen fel signaler. Samtidigt som andra länder i Europa talar om fängelsestraff och indragna pass.
/Olle

Anonym sa...

Örebros förslag gillas inte av alla.
http://ledarsidorna.se/2015/01/en-inlarningskurva-som-maste-ta-fart/
/Olle

Amnexis sa...

Micketrollet med gråten i halsen:

Har du hört talas om ironi?

Anonym sa...

Ironi är nog en iteration för mycket för Micke.

Amnexis sa...

Diverse islam-ledare får i den mån de är svenska medborgare anses som landsförrädare eller värre.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/muslimska-ledare-bidrar-till-polarisering_4257835.svd

Micke sa...

Citerar Amnexis.

"Om man som arbetslös svensk skjuter några kommunistfittor o våldtar dem lite, är det då läge att prata jobb och terapi?"

Anonym sa...

Varför skulle det vara så konstigt att vi hjälper IS-terroristerna till job? Vår invandringspolitik är ju sådan att om Hitler och de åtalade i Nurnberg kommit till Sverige när det begav sig och vi hade haft samma invandringslagstiftning som idag, då hade hela gänget fått uppehållstillstånd i Sverige.

Amnexis sa...

Micke gillar uppenbarligen min ironi över Örebro kommun. Posta den igen!

Micke sa...

Nja jag drar slutsatser av den frånvaro av funderingar kring dina nazivänners slaktande av folk i Ukraina och dina egna kring "stackars arbetslösa svenskars slaktande och våltäkt av kommunistfittor" och den brist på terapi dom skulle lida av efteråt.

Det är roande.I synnerhet som du själv noga beskrivit din väg från den yttersta extremvänstern till den yttersta extremhögern och jag hoppas att Säpo lyssnar på dig.

Amnexis sa...

Micke:

Jag beskrev min väg ut ur den destruktiva vänstern, sen blev jag liberalkonservativ.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Liberalkonservatism

Inte högerextrem, det är den etikett du försöker sätta på mig, men min panna är redan full av andras etiketter så din får tyvärr inte plats... den fastnar inte trots ihärdiga försök från den lilla stjärtpluggen micketrollan.

Micke sa...

Du är nazist som jag bedömer det. Allt du säger ligger helt och hållet i linje med denna min bedömning och jag är ointresserad av din egen version av vad du är. Inget av det du säger pekar på att du är liberal på något sätt.

Amnexis sa...

Du är antisemit och tror att homosexualitet innebär automatisk tro på vänsterdogmer.

Men då kan vi ju enas i ointresset om vad den ena tycker den andre är.

Jag bedömer dig, förutom vara antisemit, vara skvatt galen och smått psykotisk i behov av adekvat medicinering. Inget av det du säger pekar på att du är frisk på något sätt.

Amnexis sa...

Alla dessa vänsterdebattörer som plötsligt ska berätta vad som är okej liberalism och inte. Ni borde belönas kollektivt med Leninpriset.

Micke sa...

Det pris som delas ut av Jan Myrdal som anser att kommunisterna (dom som finns kvar) bör se på Front National och Le Pen som ett föredöme?

Som jag berättade för dig om och som du sorterat bort?

Amnexis sa...

Så Mikael Wiehe fick sitt pris för sitt arbete för Front National? Intressant...

Micke sa...Nej han fick sitt pris av en kommunist som ser dig och andra nazister som t.ex Le Pen som föredömen för den kommunistiska rörelsen. Och det är därför du sorterat bort detta.

Det ömsesidiga kuksugandet mellan extremister.

Amnexis sa...

Du är det alltså inga problem att ge dig, Micketrollan, Leninpriset för ditt idoga arbete att definiera liberalism åt liberalkonservativa?

Micke sa...Nu är du som vanligt när du har fel helt utanför ditt eget resonemang.
Du kan inte replikera i en fråga genom att öppna en helt ny som inte har med saken att göra.

Amnexis sa...

"Du kan inte replikera i en fråga genom att öppna en helt ny som inte har med saken att göra."

Detta kom från Sveriges främsta expert inom området...

Så i fortsättningen kommer Myrdal dela ut Leninpriset endast till Front National? Om Myrdal plötsligt gillar FN, vad säger det egentligen om den svenska vänstern?

Micke sa...Märkligt att du inte förstår att Myrdals uppskattning av er främst säger något om er.Vem han är vet alla.

Amnexis sa...

"Er"?

Mikael Wiehe och hans vänner? Det var han som fick Lenin-priset iaf... Ingen jag känner har fått Lenin-priset. Du kanske kan räkna upp pristagarna får vi se om vi hittar någon som stödjer Front National. Vad nu Front National har att göra med Hans bloggartikel
?

Micke sa...

Du fattar fortfarande inte att dom omständigheter (kommunistledare har ingen publik längre ) som gör att tidigare stalinister och maoister ute i Europa vänder sig till just er i en strid ström sedan 90 talet säger något om er?

Amnexis sa...

Nä, jag fattar verkligen inte vad du yrar om trollet.

Önskar du försökte förklara på ett vettigt sätt. Kanske t.o.m. leda dina påståenden i bevis? Tänker på "..stalinister och maoister ute i Europa vänder sig till just er i en strid ström..." Men, inte ens det kan du...

Är Myrdal främst en anhängare av Front National, eller främst en anhängare av kommunismen?

Du kommer inte vinna denna diskussion såvida inte du letar rätt på en Lenin-pristagare som stödjer Front National.