lördag 19 juli 2014

Vem orkar...

298 människor, varav ett okänt antal aidsforskare, har mördats sittande på ett flygplan och deras kroppar har setts regna ned från himlen. Nederländerna sörjer 189 medborgare. Putin är ett as.

Israel fortsätter sin vana trogen att döda oskyldiga civila i Gaza. Hamas fortsätter att skicka raketer. Det är kort sagt bara elände just nu.

Men samtidigt. Här i Krakow skiner solen för tredje dagen i rad. Fåglarna kvittrar och ölen är billig. Det finns ändå ingen anledning att vara nykter just nu.

Ja, vad ska man göra?

23 kommentarer:

Anonym sa...

Beträffande flygplanet i Ukraina, glöm inte:

https://www.lewrockwell.com/2014/07/paul-craig-roberts/whats-the-empires-agenda/

https://www.lewrockwell.com/2014/07/no_author/malaysia-air-murder/

Anonym sa...

Beträffande Israel och Gaza så är det bara de riktigt dumma som inte förstår att utan raketbeskjutning från Gaza så blir det ingen israelisk beskjutning och utan Hamas hänsynlösa utnyttjande av oskyldiga som mänskliga sköldar så inga civila dödsoffer.
Jag trodde faktiskt inte att liberaler kunde vara så okunniga och enfaldiga.

Anonym sa...

Det har slagit mig att det är Ryssland som behöver en rysk Ron Paul.

En, i brist på bättre uttryck, *blame Russia first* politiker.

Interventionism har ett högt pris och ger få fördelar och medan det amerikanska folket har råd att betala så kommer priset för det ryska folket att bli väldigt högt.

Speciellt med en inkompetent klantskalle som Putin vid rodret.
/B

Hans Li Engnell sa...

Det där är en korkad förenkling av situationen. Det finns naturligtvis en orsak till att extremister som Hamas röstas fram. Situationen för Gazaborna är fruktansvärd, och Israel fortsätter med nya bosättningar i det land de anser sig ha "historisk rätt" till. Klart att det föder hat och ilska och i slutändan desperation.

Anonym sa...

Dina ursäkter för terroristorganisationens Hamas klingar ihåligt och oliberalt, Hans.
Jag upprepar: Utan raketer från Gazs- inga israeliska attacker. Skall det vara så svårt att begripa?

Anonym sa...

Ja, vem orkar? Sverige tycks orka ha solidaritet med folk vars vardag består av krigföring. Sverige behöver snarare förstå att konflikter är mänskligt beteende, där svenskar måste ha ett realistiskt perspektiv på världen. Där ingår att ha ett sunt förhållande till män (och äldre kvinnor) som köper sex i exempelvis Thailand eller i Filippinien av unga kvinnor, marijuanas positiva effekter på människor och sluta med den fåniga devisen att det är en inkörsport till kokain och tyngre droger, samt att söka minska krigföring på plats och söka långvariga lösningar på problem i stället för att importera problem.

/ Magne

Hans Li Engnell sa...

Du förenklar en komplicerad konflikt så att det blir skrattretande. Genom att lägga hela skulden på Hamas kan du därigenom legitimera mord på civila palestinier. Hamas är tvivelsutan en del av problemet. Men det är även det sittande israeliska ledarskapet. Över 300 döda palestinier på några dagar.Keep counting.

Anonym sa...

@ Magne

Fascinerande att se dig vilja minska "krigföring på plats" i andra länder, med tanke på att du tidigare skrivit att civilisationen "byggts kring" krig.

http://motpol.blogspot.se/2014/06/dn-kampanjar-for-fi.html

Där men inte här, enligt SD:s krigsromantiker? ;-)

Anonym sa...

Hans - jag pratade med en svensk militär som tjänstgjort i Afghanistan. Det han sade var att är en civil död människa en civil människa om denne tar upp ett vapen och skjuter? Han hävdade alltså att många civila dödsoffer är sådana som helt plötsligt tar upp ett vapen och vill döda motståndaren.

Hur kan vi veta att situationen inte är densamma för de civila palestinier som dödats kring Gaza?

/ Magne

Hans Li Engnell sa...

Magne: Det var nog det märkligaste påståendet jag hört, faktiskt. Civila är per definition inte beväpnade. Däremot kan givetvis soldater vara klädda som civila eller finnas i civila områden (vilket alltid gör att civila dör i krig).

I fallet Gaza krävs det väldigt livlig fantasi för att påstå att de över 300 som hittills har dödats skulle ha dött p.g.a. att israelisk militär sett att de plötsligt drog vapen.

Som de fyra pojkar som lekte på stranden och mördades av israelisk militär.

Israel använder övervåld i sin kamp mot Hamas, det är svårt att bortse från detta faktum. Vad är dödstalen så långt - tre döda israeler och drygt 300 palestinier?

Anonym sa...

Jag hoppas innerligt att Israel inte med flit skjuter ned civila. Men ska Israel ge upp landet och låta Hamas få Israel, Gaza och Västbanken? Det finns ju flera muslimska länder i närområdet (i princip hela Mellanöstern). Så varför kan inte palestinierna bo där? Jag hade inte haft något problem med att vara dansk i stället för svensk.

/ Magne

Anonym sa...

@ 19 juli 2014 22:28

Jag kan nog icke förklara utförligt vad jag menar med att vår civilisation vilar på makt och våld. Du besitter inte den analytiska förmåga som krävs för att förstå det.

Det bevisar min tes om att i vår civilisation är krigföring ett ingående element, som Sverige bör förhålla sig till; och icke hävda att civilisationen "bör" vara på ett visst sätt, när den icke "är" det.

/ Magne

Micke sa...

Det har slagit mig att det är Ryssland som behöver en rysk Ron Paul.
-------------------------
Dom har fler Ron Paul än Usa.

Micke sa...

Dina ursäkter för terroristorganisationens Hamas klingar ihåligt och oliberalt, Hans.
Jag upprepar: Utan raketer från Gazs- inga israeliska attacker. Skall det vara så svårt att begripa?
-------------
Nej Amenix det är lätt att beripa.Att du sen inte förtår varför dom skjuter raketer är en annan sak.Hur skulle du kunna fatta det?

Anonym sa...

Att Micke inte förstår vad terrorism är kommer inte som någon nyhet.

Anonym sa...

@ Magne

Om du inte skulle "haft något problem med att vara dansk i stället för svensk", varför lovsjunger och firar SD erövrandet och försvenskandet av Östdanmark och vill resa fler segerbeläten av landskapens erövrare?

Man frestas säga som danmarkshistoriens grand old man Palle Lauring:

"Vi græder af taknemmelighed over, at denne lykke er timedes dog i det mindste en trediedel af vort åndeligt formørkede og underudviklede gamle fædreland".

Att hävda att vår civilisation vilar på makt och våld, är att hävda att den starke har rätt.

Men tack Magne för att du igen klargör att SD vill återuppliva den grymma medeltiden :-)

Anonym sa...

Demokrati är styre av de som dyker upp. Och det här illustrerar problemet med det.
/B

Anonym sa...

@ B

Det illustrerar väl snarare problemet med centralisering, storskalighet och mass-demokrati?

Som libertarianen Hoppe skrev i sin klassiska bok "Democracy":

"Consider a single household, or a village, as an independent territory, for instance. Could a father do to his son, or a mayor to his village, what the government of the Soviet Union did to its subjects (Le., deny them any right to private capital ownership) or what governments all across Western Europe arid the U.S. do to their Citizens (Le., expropriate up to 50 percent of their productive output)? Obviously not."

"Imagine a world government, democratically elected according to the principle of one-man-one-vote on a worldwide scale. What would the probable outcome of an election be? Most likely, we would get a Chinese-Indian coalition government. And what would this government most likely decide to do in order to satisfy its supporters and be reelected? The govemmentwould probably find that the so-called Western world had far too much wealth and the rest of the world, in particular China and India, far too little, and that a systematic wealth and income redistribution would be necessary.l Or imagine that in your own country the right to vote were expanded to seven year olds. While the government would not likely be staffed of children, its policies would most definitely reflect the "legitimate concerns" of children to have "adequate and "equal" access to "free" french fries, lemonade, and videos."

http://www.riosmauricio.com/wp-content/uploads/2013/04/Hoppe_Democracy_The_God_That_Failed.pdf

Amnexis sa...

Ja Hans, kolla jämför gärna IP-nummer. Blocka sedan micketrollet och den anonyma fåntratten som har secession som svaret på alla problem i samhället. Jag klarar mig finfint då jag inte är någon av dessa muppar.

Sockpuppet.. Mupparnas afton snarare. Tror ni att ni är ensamma på internet? Ett tydligt tecken på en grandios självbild om något...

Micke sa...

Hans, kolla upp om micketrollet har samma IP-adress som Amnexis eller någon annan av de flitiga SD-skribenterna i dina kommentarsfält, för det liknar misstänkt detta:
----------------------

Varför är Amenix och anonym (med eller utan /) dom enda rasister med muslimfobi som oupphörligen kallar mig micketrollet?

Skicka en rapport till internetpolisen om detta.

Micke sa...

Att Micke inte förstår vad terrorism är kommer inte som någon nyhet.
----------------------------

Jag ska svara sig Amenix i en annan tråd som du själv har för vana att göra trots att du postat ditt enfaldiga svar anonymt.

Anonym sa...

20 juli 2014 11:11

Ja, pricis. Vilka är det som vinner mellan Israel och Hamas? Mellan Ryssland och Ukraina? Är det den svage som vinner menar du?

Jag sympatiserar med SD för ett västerländskt och demokratiskt Sverige. Där invandringsproblematiken måste belysas och den måste snarast minskas. Det jag vill ha sagt är däremot att jag kan bo i Holland eller Danmark, eftersom det är närliggande mig både biologiskt och kulturellt.

Secessionspolitiken kan du lämna åt dina fränder, här förstår nog ingen vad du vill ha fram. Du tycks inte heller konkret kunna redogöra för den; vilket jag flertalet gånger frågat efter.

/ Magne

Anonym sa...

Jag har för mig att de gamla islänska tingen är en förebild men du måste ändå promenera dit för att få din röst hörd.

Och ja, jag tror att lokalpolitiker skulle göra nog så mycket illdåd om de fick chansen.
/B