tisdag 29 juli 2014

Stöd bubb.la!


Svenska medier är kraftigt vänstervridna i både nyhetsurval och analyser. Även förment borgerliga tidningar faller ofta för vänsters problemformuleringar och diskurser. Många sanningar blir därför aldrig sagda och således inte heller kända av flertalet.

Men det finns försök att skapa alternativ. Bubb.la är ett sådant. För att detta försök att skapa en alternativ mediekanal ska lyckas krävs emellertid pengar.

Jag kan även avslöja att det är en hel del i görningen för att ta Nyliberalens och Frihetsfrontens ålderstigna sajter in i nutiden. Men mer om detta i höst.

Här och nu behövs pengar för att bubb.la ska kunna överleva och växa. Lämna gärna ett bidrag! Allt är välkommet, stort som smått.

Sverige behöver alternativa medier mer än någonsin. Tillsammans kan vi skapa något riktigt bra här.

Till Fundedbyme.

Läs mer om bakgrunden till bubb.la här.16 kommentarer:

Amnexis sa...

Verkar som ett vettigt projekt. Ska se om det finns någe kvar efter räkningarna betalats. Vore ju dock trevligt att veta vem/vilka som ligger bakom innan man skickar en lax. Hans kanske vet?

Amnexis sa...

Ser också att det är en, till synes, sikhisk person som kodat. Många kanske skulle vilja stoppa mig i det främlingsfientliga facket, men då vet man inte att jag träffat på många sikher genom åren. Både genom mina resor i Indien och sikher i Sverige. Alla har de varit rasande trevliga, skärpta och med bra koll på världsläget. Inte har en enda sikh jag träffat (eller läst om) varit kränkt eller på annat sätt torgfört sin religion på ett sätt jag upplevt störande eller påträngande.

Ville bara passa på att nyansera mig själv lite.

Hans Li Engnell sa...

Martin Eriksson är en person i Frihetsfronten (han syns på bild på Fundedbyme-sidan). På filmen syns Sofia Arkestål, nyliberal riksdagskandidat för C. Men detta är alltså absolut inget partipolitiskt projekt utan stöds av utomparlamentariska liberaler. Martin är en tekniskt kunnig person och en stor tillgång. Han anlitar bra folk lite varstans.

Micke sa...

Hävdar du, Amnexis, att vi bör stödja kampanjer mot främlingsfientligheten

--------------------------------
Nej ni bör fortsätta vara vad ni är. Risken är annars att ännu fler får för sig att ni inte är nazister.

Micke sa...

Jag gillar liberalismen och dess värderingar,
----------------------------
Beror det på att liberalerna är för otydliga eller att du inte vet vad liberalism är?

Amnexis sa...

Magne:

Du har en poäng. Jag har läst igenom allt nu och landade i ungefär samma sits - det verkar som ett spännande projekt, men om det ska användas som ytterligare en plattform att pissa från, på folk som värnar nationalstaten och SD så får det vara...

Jag avvaktar nog med donation tillsvidare. Vill veta mer. Kommer man t.ex. att kunna dela nyheter som man läser på Avpixlat där på bubb.la? Eller kommer man inte få posta nyheter som kan "främja främlingsfientliga krafter"? Hans kanske kan berätta mer?

Anonym sa...

Amnexis:

Ja, det är såklart att helhetsbilden måste avgöra om man vill stödja projektet eller inte. Men att motarbeta "främlingsfientlighet", låter i mina öron som att det är Sverigedemokraternas värderingar man vill komma åt.

Jag tror vi måste söka efter förändring inom Sverigedemokraterna. Där vi måste söka ett liberalt frihetligt nationalkonservativ förhållningssätt. Jag har uteslutit kvasiliberaler och borgare. De förra tycks ha stannat i tanken om att liberalismen innebär att allting ska vara frihetligt, men det innebär ju snarare att friheten bör också kunna ta ett nationalkonservativt uttryck. Var låser det sig för marknadsliberaler och mer radikalare nyliberaler?

Milton Friedman som var nyliberal hade ett mycket sunt förhållningssätt i immigrationsfrågan. Han resonerade att fri immigration inte är möjligt i nutid eftersom indier, kineser, afrikaner och hela världen skulle leva på vår välfärd. Så var fallet inte innan 1914 i USA, ty då fanns inte välfärdstaten. Människor kom dit och arbetade. Det var möjligt med fri immigration. Likaså är det bra för USA om de har illegal invandring från Mexiko, för de lever inte av välfärden. De arbetar. Däremot är det inte förmånligt om mexikanarna invandrar legalt, då de lever av välfärden.

Kan inte nyliberaler få in lite ekonomiska termer och sedan kan vi nationalkonservativa samarbeta med er?

Amnexis, återigen, Sverigedemokrater ska inte börja huka rygg för (ny)liberaler, som inte har förstått den principen.

/ Magne

Micke sa...


Mer begåvat än så blir det inte:

Kan inte nyliberaler vara nazister?

Anonym sa...

Nej, men micketroll kan mycket väl vara proislamister och stalinister samtidigt.

Anonym sa...

Amnexis:

Vi Sverigedemokrater bör väl satsa krutet på den nystartade nyhetssajten Samtiden? Mig veterligen har (ny)liberaler varken förstått sig på ekonomiska realiteter eller den västerländska idétraditionen.

Dessutom skriver Samtiden öppet om Isis, Hamas, al-Qaida och övriga problemorganisationer runt Mellanöstern. De blundar inte för faktumet att hela Mellanöstern verkar för att leva enligt sin religion, vare sig de är sunni- eller shiamuslimer. Vad ska västvärlden där att göra? USAs krigföring i Irak gav knappast demokrati. Varför? Därför de vill återgå till att leva i en islamistisk stat.

Därtill finns en vilja inom samtiden att belysa legalisering av prostitution, droger samt en öppenhet inför diskussioner, vilken inte finns i etablissemangets diskurs.

Läs även många av Jan Tullbergs många artiklar: de tar ofta ett ställningstagande för människans frihet. Det finns potential bland Sverigedemokrater, det gäller bara att vi tar tillvara på den potentialen.

/ Magne

Micke sa...

USAs krigföring i Irak gav knappast demokrati. Varför? Därför de vill återgå till att leva i en islamistisk stat.
----------------------------

Fel. Ta reda på fakta.

Amnexis sa...

Magne:

Jasså, Samtiden har kommit igång igen? den lanserades och sen var den nere i flera månader så jag glömde bort den...

Egentligen skadar det ju inte med fler nyhets-outlets, men det kan ju vara värt någonting att en sajt som inte har kopplingar till SD (Sjunneson är väl redaktör för Samtiden?) delar nyheter om massinvandringen till Sveriges alla baksidor och mindre smickrande företeelser? Men då är ju frågan hur högt i tak bubb.la kommer att ha? Får man dela en nyhet som t.ex. intervjun med Mona Walter eller t.ex. de brittiska artiklarna om den islamska trojanska häst-skandalen som handlar om islamisering av brittiska skolor?

Annars kan man nog lägga ner bubb.la på en gång och göra processen kort.

Amnexis sa...

Micke:

Jag tycker den faktaspäckade Micke kan utbilda oss stackars oinformerad om vad ISIS utbredning i Irak och Syrien EGENTLIGEN handlar om - nämligen skapa muslimska flyktingar som Sossarna och resten av rödgrönrosa-smeten kan importera som röstboskap nu när svenskarna inte längre attraheras av deras politik...

Amnexis sa...

Kommer vi i bubb.la kunna läsa om muslimska kvinnor som döms till fängelse för att uppmuntra till jihad i Syrien?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2712439/Sisters-love-sons-husbands-brothers-prove-sending-fight-Allah-Muslim-mother-six-facing-jail-encouraging-terrorism-Syria-Facebook-messages.html

Eller kommer vi bara få höra om Mehmet Kaplan som jämför dessa (anala)jihadister med svenskar som slogs i vinterkriget?

Var det så här det gick till i vinterkriget:

http://www.liveleak.com/view?i=a91_1406630807

Lustigt att svensk media skriker sig hesa om Gaza, men dessa, tio ggr vidrigare scener är det helt knäpptyst om. Tänk om svenskar skulle bli skeptiska mot muslimer.. Ja, det kanske vore på tiden?!

Eller ska vi vänta till MENA-män i huva kommer och för oss till ett fält med alla andra kuffars, för en slutlig muslimsk AK47-välsignelse?

Anonym sa...

Amnexis:

Deklarerar en nyhets-outlet att "främlingsfientliga krafter" ska motverkas, då behöver man inte fundera länge över om artiklar innehållande islams nykolonialism i Europa kan delas.

Närmast till massinvandringsproblemet har väl Newsmill varit? Kanske också en tid Axess magasin? I nutid är väl Neo i spetsen? Lyssnade på Ivar Arpi i Danmarks röst - han menar ju att det finns ett svenskt etniskt folk. Utmärkt - då fick vi det klarlagt, som inte brukar vara uppenbart för en kvasijournalist.

Och som sagt - Samtiden är igång och, ja, Sjunneson är chefredaktör. Men följ du också bubb.la, så får vi se om den har en öppen diskussion.

Vill du utbyta tankar eller närmare diskutera vilken riktning nationalkonservatismen med ett frihetligt perspektiv bör ta i framtiden (eller mer vardagliga diskussioner), är du varmt välkommen att kontakta mig på Flashback, på: "Magne.m" (utan citationstecken).

/ Magne

Amnexis sa...

Magne:

Hej, ja vi får se vartåt det bubb.lar... Den som censurerar minst vinner i mina ögon. Samtiden tog ju upp positiva nyheter om islam också varvat med de kritiska artiklarna. Så vill jag ha det. Alla skrevor ska belysas, annars är det ju bara propaganda.

Ska kolla om mitt konto är kvar på fb och om jag kommer ihåg lösenordet.. jag heter amnexis där med.