torsdag 26 juli 2012

Så kallad nobbad jämställdhet

Enligt DN Kultur "nobbar" Emmabodafestivalen jämställdhet när de inte bryr sig om könsobalansen bland de inbokade artisterna.

Vad arrangören gör är att öppet hävda att den bokar in artister utifrån hur intressanta de är för festivalen, inte utifrån vilket kön de har.

Se där en frisk fläkt i feminismens och jämställdhetsplanernas Sverige.

5 kommentarer:

Micke sa...

Du har själv "planer" och dom är lika provoceranade för andra som det är för dig att kvinnor skulle ha samma generella makt som män.

Micke sa...

Ha ha jag förstår att DN fått en hangup på honom.
"Nej, vi tänker inte på handikappade och krymplingar eller något annat. Vi bokar det vi tycker om och det som passar."

Anonym sa...

Varför skulle det inte stå en festivalarrangör fritt att boka vilka artister den vill? Bjuder du alltid 50 % män på dina fester?

/R

Micke sa...

Om jag som dig hette Tjalle balle på riktigt så skulle jag också uppfatta det som ett problem men jag hoppas att världen ska bli beskaffad på ett sånt sätt att du slipper byta signatur varje gång du ska visa att du inte fattar vad folk säger.

Filip sa...

Män och kvinnor har ju givetvis samma preferenser och bör ha lika möjligheter!
Misstänker att män på festivalen är totalt överrepresenterade vad gäller att erbjuda sexuella relationer till kvinnor.
Vilket innebär att kvinnor med nödvändighet behöver kvoteras in bland besökare tills dess det blir jämställt i detta avseende. Sex och kärlek är ju människans största behov, varför inte starta fler kurser som uppmanar kvinnor att flörta och ta kontakt med män generellt, i jämställdhetens namn?