lördag 28 juli 2012

Självinsikt


Justitieminister Beatrice Ask är singel. Och att döma av en intervju i Sveriges Radio har hon tydligen svårt att hitta en karl. Skulden för detta lägger hon på - männen.

"Folk är rädda för kvinnor som är starka och syns. Män vill hellre ha någon som är mindre besvärlig än en aktiv kvinna."

Nädå, det har inget med Bea själv att göra. Men så här brukar det låta från den som inte hittar en partner. Det är kvinnorna/männen det är fel på. Myten att män inte gillar starka och självständiga kvinnor lever vidare bland bittra singlar. Asks sätt att generalisera över svenska män luktar bitter singeltant lång väg.

Kanske borde Beatrice Ask i stället ägna sig åt det hon gör allra helst: pressa tillbaka rättssäkerheten i Sverige. Där har hon ju i alla fall skördat framgångar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar inte sammanblandningen mellan "besvärlig" och "stark". Små barn kan också vara djävligt besvärliga, men det är ingen som skulle få för sig att kalla dem starka och självständiga för det.

Anonym sa...

Eeeehh?

Det kan ha och göra med det faktum att Beatrice (Fn)Ask är extremt tjock och ser ut som en köttbulle.

Hon är bredare än hon är lång, något alla män finner osexigt.

Anonym sa...

Och så ser hon ut som ett bekymrat russin i fejset också.

Man kan undra hur extrema lagar hon måste driva igenom för att få till det... bara en sexköpslag räcker knappast!

Finns det husvagnar med extra breda dörrar förresten?

Micke sa...

Med tanke på att anonym ovan själv är en 65 årig fet käring så är det svårt att inte le för sig själv när man läser hennes inlägg

Anonym sa...

Micke: Det är för mycket redan nu! Kontaktar gänget så du läggs in inom lagen LVM redan bums!

/Charlie Gurra Balle