onsdag 13 juli 2011

Knarkkriget enbart politisk prestige

"Strategin är smärtsam, men det fungerar och därför kommer staten att fortsätta med sin hårda militära strategi mot knarkkartellerna", säger Mexikos president Felipe Calderón.

Man kan undra vad som egentligen skulle krävas för att få presidenten att tycka att politiken har misslyckats. 40 000 döda i knarkkriget de senaste åren, omfattande korruption och fullständig laglöshet på sina håll räcker uppenbarligen inte för att tvinga fram en omprövning. I kriget mot narkotikan handlar allt numera om politisk prestige.

2 kommentarer:

Kantarellkungen sa...

Fast det är skillnad att föra krig mot gangsters och att jaga konsumenter med samma metoder.

Jag tror att allt skulle bli bättre med en legaliserad konsumtion, men jag tror att man bara kan börja i den ändan. Att släppa kartellerna fria som första steg, kommer inte få dem att börja momsredovisa.

Mexico är i en taskig situation, man är tvungen att följa religiösa direktiv från USA för att lösa ett problem som samma religiösa tokstollar skapat.

Micke sa...

Att släppa kartellerna fria som första steg, kommer inte få dem att börja momsredovisa

----------------------
Jo visst gör dom det om dom får samma möjlighet att att förslava folk med heroin som tobaksindustrin hade under 1900 talet med tobaken.