lördag 16 juli 2011

Pussförbud på danska dagis

Sex av tio danska dagis har infört en policy mot nakenhet och fysisk kontakt mellan barnen. Ett av tio har en policy mot att pussas på munnen. Nu väntar vi bara på liknande policies på svenska dagis.

Pedofilskräcken får vuxna att fullständigt tappa koncepten. Småflickor ska bära bikini och barn ska inte få bada nakna längre på grund av pedofilhot i buskarna. Medierna är till stor del ansvariga för den upptrissade stämning som råder genom sin fokusering på just pedofiler. Rapporteringen gör att allmänheten lätt förleds att tro att personer som dras sexuellt till barn är fler än någonsin tidigare och att hoten mot barn är överhängande. Vilket inte stämmer.

I ett försök att skydda barn mot övergrepp har vuxna kommit att se barn ur pedofilens synvinkel: på ett sexuellt sätt. Vad har vi vunnit med detta?

Hur var det nu... skulle inte barn få vara barn?

2 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Originalartikeln publicerades i Politiken. (Enklast att läsa på danska, googleöversättningen suger)

Micke sa...

Hur var det nu... skulle inte barn få vara barn?
------------------
Nej.Inte nu längre.Hagwalls parti har ju tillsammans med det liberala folkpartiet drivit fram en ordning som innebär att barn ska börja hetsas ,hjärntvättas och sorteras åt marknaden redan på dagis och det är som jag ser det ett större problem än lokala knäppregler i Danmark.