fredag 15 juli 2011

En kanal för män

Ulf Brunnberg skällde på mycket och många i sitt sommarprogram. Både de höga skatterna, anti-rökmaffian och feminismen fick sig en del av skopan. Och så föreslog Brunnberg en TV-kanal för män.

"Innehållet skulle bara vara manligt. Boxning, kampsport, motorsport, vetenskapsprogram, historieprogram, racing, båt, bilar, motorcyklar", resonerar Brunnberg.

Poängen är alltså att samla de sorters program som många män tycker om under ett och samma tak. Alls ingen dum tanke. Ty även om det förstås skiljer sig mellan män vad vi gillar att se på TV (jag är alls inte mycket för motorsport) är det få män, åtminstone i min bekantskapskrets, som det inte går att diskutera antingen vetenskap eller andra världskriget med.

Svensk TV visade faktiskt The Man Show för ett antal år sedan, ni vet programmet som alltid avslutades med kvinnor i tajta kläder som hoppade på en stor studsmatta. Men det blev ingen långvarig bekantskap.

Så, en manskanal då. Lite motorsport för de som gillar det, lite historiedokumentärer och minst en dokumentär om Hitler och/eller andra världskriget varje dygn, lite UFC och boxning, lite bra nyhetsprogram (som Agenda på den gamla goda tiden) och givetvis fotboll och hockey.

Och så porr vid midnatt, förstås.

2 kommentarer:

Anonym sa...

TV-kanal? Så nyskapande.

Hans Li Engnell sa...

Större delen av befolkningen tittar fortfarande på TV.