söndag 17 juli 2011

Maria Larsson mot knarket

Regeringen storsatsar mot cannabis, rapporterar ett flertal svenska medier. Nu ska "50 miljoner stoppa knarket". Har vi hört den förut?

"Vi ska inte vara moraliserande utan bemöta med medicinska och juridiska faktaargument", säger folkhälsominister Maria Larsson (KD). Det blir lite löjeväckande. Jag tror faktiskt inte att regeringens största moralist har förmågan att inte vara moralistisk i dessa frågor. Särskilt som hela den svenska narkotikapolitiken bygger på att skriva oss alla på näsan. Medicinska faktaargument? Som i "det kan vara farligt att röka för mycket hasch"? Den metoden har fungerat lite sisådär de senaste 40 åren. Juridiska argument? Som i "det är olagligt"? Ja, lycka till med det. Det vet redan alla som röker. För vissa är det förmodligen ytterligare ett skäl att röka.

Informationsinsatser har inte fungerat särskilt bra tidigare. Forskningsresultaten om effekterna av den skolbaserade droginformationen visar tvärtom på ett uselt facit. I bästa fall nås inga resultat alls, i värsta fall blir effekten snarast den motsatta: intresset för narkotika ökar. Regeringen synes desperat. Men så har det ju inte tänkts många klara, nya tankar på detta område i en svensk regering de senaste decennierna.

Så, lycka till, Maria Larsson. Glöm inte att narkotikamoralism lagras i fettvävnaden.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jävla idioter KD är!! Dom fattar inte att det funkar inte så.. Men men så nu svensson var glad för att skatten kommer att höjas wiiiiiii vad kul... 50 mille!! Ja vem ska bettala tillbaka det!! Låt dom vara era jävla idioter.. Gör det lagligt få kontroll, nu har ni fan ingen jävla kontroll för 5 öre (Lr en avkriminalisering..)!! Börjar bli riktigt satans trött på er!! PS: Röstade på KD innan, kommer aldrig att göra det igen!! Ni har misslykats!! IDIOTER!!

Anonym sa...

Barn ska definitivt skyddas. Det är bevisat att en växande hjärna skadas av majja.

Men när hjärnan är vuxen blir det inte alls samma problem. SÅ låt vuxna röka fritt men stoppa barnen från att börja. Låt dem bli vuxna först.

Anonym sa...

Ja vad säger man?Moralisternas mästare.(kommer i höst på 1:an)Skämt åsido.Året är 2011 och svedala är fortfarande ett u-land när det gäller narkotika och "politiken" som omgärdar den.Maria Larsson vågar inte ens debattera live med Björn Fries.Inom vilket annat område hade det kunnat inträffa politiskt?

Tack för ett bra inlägg i bloggen!

Micke sa...

Det kan vara farligt att röka hasch.

Anonym sa...

Micke, jag börjar tro att dina inlägg är ren ironi :)
Missbruka hash kan vara skadligt, bruka hash kan långväga ifrån vara farligt.

Mike sa...

Förbjud oljan som jesus använde. Lol hahahahaha så kristet.

Förbjud mer så att vi får mer giftiga kemikalier på marknaden och användandet kryper ner i åldrarna.

Förbjud mer så att dom kriminella nätverken tjänar mer pengar.

Förbjud mer så man kan skuldsätta mer människor och göra profit och karriär på dem genom att fylla fängelserna med dem.

Riktigt normalt förljuget samhälle.

Politiker måste leva med huvudet i sanden , det märks att deras världsbild är helt förlegad och medeltida.

Micke sa...

bruka hash kan långväga ifrån vara farligt.
-------------------------
Det kan vara farligt att bruka hasch av den enkla anledningen att många människor har ett psyke som inte klarar den onaturliga belastning (lika onaturlig som alkohol)som ruset innebär.

I synnerhet gäller detta yngre människor.

Jag skulle kunna rada upp minst 15 personer ur en större grupp på 40-50 som jag umgicks med på 70 talet som alla valde att använda hasch som vardagsdrog isället för alkohol som lidit mer av bruket än haft nöje av det.


I denna grupp är uppåt 10 personer som "lärde sig " umgås med stimulatia genom att byta ut alkohol mot hasch döda idag som konsekvens av psykiska problem,överdoser eller alkoholrelaterade orsaker.


Som jag ser det är det ALLTID fel att propagera för använade av droger oavsett vilka dom är för dom tar dig alla utan undantag bort från dig själv.

Anonym sa...

Micke sa... Man kan inte ta överdos av cannabis -_- Men ska vi se vem som mår bäst en som brukat cannabis dagligen lr någon som druckit narkotikan alkohol i 40 år -_-

Har oxå MÅNGA vänner som brukat cannabis dagligen i 25 - 50 år inga fel på dom, jobbar/familj/räkningar/hus/bil/båt/barn/lån.. funkar bara bra, kan inte hjälpa att din så kallat vänner är psykiskt störda från början..

Brukar inte cannabis själv men tycker att det borde vara lagligt.

Trött på denna eviga häxjakt, folk tror att om vi gör det lagligt så kommer det kosta samhället en massa pengar, öppna ögonen det kommer inte kosta er ett skit..

Dessutom cancer/MS/huvudverk/psoriasis/demens etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc! cannabis har kraften att hämma lr bota många sjukdomar!!

Min mamma har cancer/reumatism/fibromyalgi, jag vill att hon ska bruka cannabis så att hon kan göra vardagliga grejer som att gå till affären jobba umgås mer socialt etc etc. Men hon vägrar så länge det är olagligt. PS:Hon kan inte ta tabletter, tåler inte många ämnen i dagens läkemedel aka hon dör av det!!

ÖPPNA ÖGONEN SNÄLLA,SLUTA MED DETTA GÖR DET LAGLIGT!! FAN BLIR LEDSEN GRÅTER LITE HÄR!! DET ÄR INGET FARLIGT!!

Mvh: en orolig själ!

PS: Kom inte och säg att jag har fel, läs på lite själva och gå inte på moral och religion. Det är omoraliskt och oreligöst!!

Trångsynthet..

Kantarellkungen sa...

Tror iofs att de juridiska argumenten fungerar bäst. Den som odlar eget och röker allt själv som fredagsmys riskerar flera år i fängelse.

Det argumentet biter på mig. Rätten till min kropp är inte värd den risken, eftersom jag ändå inte gillar att få rök i ögonen.

Hans Li Engnell sa...

Frågan är varför det skulle behövas en ny kampanj för det. Det är nog få av alla som röker cannabis i dag som inte redan vet att det är olagligt.

Anonym sa...

Cannabis botar cancer.... http://www.medicinskmarijuana.com/ http://www.vimeo.com/25083421
http://www.youtube.com/watch?v=C4LiVeKAA3A