tisdag 12 juli 2011

Dåligt israeliskt självförtroende

Israel kallas ofta Mellanösterns enda demokrati - inte sällan som ett slags rättfärdigande av dess utomrättsliga avrättningar, fördrivning av palestinier och andra övergrepp mot civila (när vi egentligen borde vara extra kritiska av just det skälet). För de flesta torde det dock stå klart att Israel inte är som andra länder.

Ännu ett bevis för detta fick vi när Knesset i går röstade ja till en antibojkottlag som syftar till att göra den person eller det företag som genomför en ekonomisk, akademisk eller kulturell bojkott av Israel skadeståndsskyldig. Hur tänkte de nu?

Antibojkottlagen visar både på dåligt israeliskt självförtroende och att kritik mot landets Palestinapolitik i framtiden i ännu högre grad kommer att bemötas med en knuten näve.

5 kommentarer:

Purrfect sa...

Om du inte köper en apelsin av märket Jaffa nästa gång du är sugen på frukt så deltar du aktivt i en bojkott av Israel. Israels nya lag är till för att tvinga folk att endast handla Israeliska varor vilket får som resultat att alla andra icke-Israeliska producenter och varor ska bojkottas, med stöd av lagen.

Anonym sa...

Påminner om USAs lagförslag om att utländska företag som handlade med Kuba kunde dömas till skadestånd i USA.

EU svarade med en lag som gjorde det möjligt för det dömda bolaget att göra en motstämning mot det amerikanska bolaget i EU och återfå skadeståndet.

EU borde kunna svara med en motsvarande lag här där eventuella Israeliska organisationer (förutsatt att de har någon verksamhet i EU) kan stämmas och tvingas återbetala skadeståndet.

I vilket fall som helst bör EU reagera på detta.

Anonym sa...

Hahahahahaha de är ju för fan inte kloka Israelerna, kan någon påminna dem om att andra världskriget är över sedan länge och de är numera precis som alla andra........det finns inga sympatipoäng kvar att plocka.

Detta säger jag med en härkomst som man ibland skäms över....

Anonym sa...

Internationella judiska organisationer uppmanade till bojkott av tredje riket i mars 1933.

Det var således rätt av tyskarna att spärra in judar? Det är det ju iaf med Israelisk logik.

De är underliga dessa Israeler..

Anonym sa...

Hej, förresten ni som kritiserar detta så vet ni nt så mkt elelr leker ni med på Israels sida, jag kommer sj från palestina och på judarnas tid fanns det nt ett namn som hette israel, och Israel jämför det med hur många som dör från palestina ? kanske en prick i havet. Asså öppna era ögon så ser ni vem terroristerna är, kolla på alla historier då ser ni själva att amerika stödjer israel för att döda muslimerna och ta över hela landet, dem gör det med våld dödar barn och familjer är det bra om det häner er tycker ni ?, gå dit själva och se läget innan ni dömmer ngra Palestinier för terrorister för vad mer kan man säga ?, Palestina kommer att förbli palestina, det är bara så för gud har valt det så vrf ska dem andra såkallade skiten israel komma och döda alla oskyldiga bara för dem tycker ja det stälelt ska vi ha för vi har makt ?, fattar nt mig på hur fkn folk tänker?, förresten för flera år sen torterade israel folk nakna på varnn och skinnet gick av vet ni vrf ? bara för att få sin vilja igenom/tack.