tisdag 20 december 2016

Det nya Europa


Ett vansinnesdåd? Eller en terrorattack? I skrivande stund är uppgifterna om dådet i Berlin knapphändiga, vilket gör att vi i nuläget endast kan spekulera. Det kan vara allt från jihadistisk terror till en psykiskt sjuk persons hämnd på världen (tänk Lubitz).

Ingenting tyder i alla fall på att lastbilen som krossade ett dussin människor och skadade närmare 50 kördes in i julmarknaden av misstag. Detta var en medveten handling med syfte att döda.

Under de senaste två åren har Frankrike varit särskilt drabbat av jihadistisk terror medan Tyskland avvärjt en rad attentat och klarat sig undan större attacker. Men inte alla. Bara sedan i somras har en rad dödliga angrepp med bland annat yxa och machete skett i Bayern och Baden-Württemberg utförda av syriska och afghanska asylsökande. Sverige har haft ett dubbelmord relaterat till en avslagen asylansökan.

Enligt uppgifter från BBC är föraren, nu gripen, asylsökande från Afghanistan eller Pakistan. Om detta stämmer kommer diskussionen efteråt oundvikligen att handla om vilka säkerhetshot som de senaste årens asylinvandring har skapat i Europa. Och hur vi ska bemöta dem.

Oavsett vem gärningsmannen är kan vi konstatera att detta är den värld vi kommer tvingas förhålla oss till under många år framöver. En kontinent där lastbilar körs in i folkmassor. En plats där folk helt oprovocerat sticks ned med machete.

Detta är vårt nya Europa.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Öppna hjärtan är inte gratis.

Anonym sa...

"Om detta stämmer kommer diskussionen efteråt oundvikligen att handla om vilka säkerhetshot som de senaste årens asylinvandring har skapat i Europa."

Och våra mediers faktaresistenta filterbubblor som de vill att vi ska betala för.
Ännu en gång.De gör det så enkelt.

http://www.friatider.se/aftonbladet-d-rf-r-m-rkar-vi-att-g-rningsmannen-r-afghan

Utlandssvensk sa...


"Oavsett vem gärningsmannen är kan vi konstatera att detta är den värld vi kommer tvingas förhålla oss till under många år framöver."

Vi är inte tvingade! Det är vi som har valt att släppa in dessa människor och det är vi som väljer att låta dem stanna. Något tvång finns inte, annat än i våra huvuden.

Men om man låter dem stanna, så har Hans såklart rätt. Då återstår det endast att "förhålla" sig, vilket i praktiken innebär en gradvis anpassning till Islam. Denna pågår redan väldigt tydligt i Sverige.

Utlandssvensk sa...


Varför inte ta lärdom av en av de stora hjältarna från WW2, nämligen Franklin Delano Roosevelt?

Efter Pearl Harbor såg han omedelbart till att internera över 100 tusen personer med japansk bakgrund i USA, varav många var medborgare i USA.

Hotet mot västvärlden från Islam nu är helt klart betydligt större än vad hotet från Japan var mot USA då. Det är djupt oansvarigt att inte vidta kraftiga och drakoniska åtgärder för att skydda ursprungsbefolkningen i Europa och Sverige.

Segregera, internera och repatriera. NU!!!!

Anonym sa...

"Björn Wiman: Terrorn vill göra det omöjligt för oss att leva som vanligt – just därför måste vi göra det"

"Men man kan också minnas en annan version av psalmen, den som de tyska soldaterna började sjunga i skyttegravarna den första julen under första världskriget, 1914: ”Stille Nacht, heilige Nacht”. Sången fick de brittiska soldaterna att svara och snart möttes fienderna obeväpnade i det förödda landskapet mellan skyttegravarna, hälsade på varandra och begravde sina döda kamrater.

Krigets konstruerade motsättningar mellan människor har aldrig framstått så tydligt som då."

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/bjorn-wiman-terrorn-vill-gora-det-omojligt-for-oss-att-leva-som-vanligt-just-darfor-maste-vi-gora-det/

DN lanserar alltså en ny agenda.Vi radar upp oss och lever som vanligt sjungandes på ”Stille Nacht, heilige Nacht” ?

Utlandssvensk sa...


Det verkar som att gärningsmannen i Berlin var från Afghanistan, så det kan ju vara av intresse att titta lite på asylanter från det landet.

Från 2009 till 2015 har Sverige gett uppehållstillstånd åt ungefär 23.000 personer från det landet:

http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac38715994f9/1462197648878/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+2009-2015.pdf

Det kom även en del innan 2009, men det var inte så många, bara några tusen asylanter 1990-2008:

http://www.migrationsverket.se/download/18.39a9cd9514a346077211283/1421152140864/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+1980-2014+flyktingar+m.fl..pdf

Men 2015 blev det jackpott! 36 tusen asylanter från Afghanistan:

http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asylsokande---de-storsta-landerna.html

Sen har vi nyligen fått veta att inga kommer att skickas tillbaka. Så vi har cirka 60 tusen afghaner i Sverige, varav en stor majoritet är unga män. Vidare är det ytterst rimligt att gissa att de 36 tusen kommer att ta in i genomsnitt minst en anhörig per person de närmaste åren, så då har vi kring 100 tusen afghaner om några år, varav minst hälften är unga par.

Total fertility per kvinna i Afghanistan är ungefär 5 barn:

http://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN?

Så 25 tusen unga kvinnor från det landet borde föda kring 125.000 barn under cirka 10 år. Men det kan även bli 40 tusen unga kvinnor, som föder 200 tusen barn.

Det verkar rimligt att gissa på 200 till 300 tusen afghaner i Sverige om 10-15 år, varav hälften då kommer att vara unga barn. Så trots att afghanerna då endast utgör kring 2-3% av befolkningen, kan de lätt utgöra 10-15% av alla barn under 10 år om totala antalet nyfödda ligger ungefär konstant. Nu lär så inte bli fallet utan totala antalet lär öka påtagligt. Samtidigt är det helt rimligt att tro att antalet helsvenska barn som föds kommer att falla, kanske ganska markant.

Hur som helst, antalet afghaner i Sverige kommer sannolikt att öka med en faktor av 10, dvs. tusen procent (från 25 tusen till 250 tusen), mellan 2014 och 2030.

Hur ser då dessa nya landsmän på världen? Tja, om inte annat verkar de ganska enade! 99% vill införa sharia!

http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-overview/

Det är fullständigt, totalt uteslutet att detta på något sätt ska "lösas", dvs. att afghanerna ska bli sekulariserade svenskar. Det hade kanske gått om det var några få tusen, men med dessa volymer är det omöjligt. Detsamma gäller för alla andra grupper vi har tankat in från MENA. De kommer tillsammans att ganska snabbt bli majoritet och då finns det ingen demokratisk väg att undvika sharia.

Anonym sa...

Nu ser jag fram emot hur vår feministiska regering kommer att reagera på den hemska händelsen i Berlin. Vi har de senaste åren fått lära oss att det är fel att peka de verkliga gärningsmännen för det kan leda till att grupper av oskyldiga pekas ut. Därför kan vi se fram emot uttalanden av typ "Mäns stöld av lastbilar" eller "Mäns våldsamma framfart med sina stora bilar".

Anonym sa...

Hej.

Jag hugger på ett ord i din näst sista mening:
"En plats där folk helt oprovocerat sticks ned med machete."

Det är enligt en stor del av våra intellektuella, våra journalister, våra helgon in spe och våra politiker inte oprovocerat. Enligt sådana som Reinfeldt, Löfven, Ernamn, Gardell (bägge), Hübinette, Schyffert, Virtanen, m fl så är det tvärtom vi som har provocerat.

Lek utbytesleken med förövarna. Ändra härkomsten från afghan, arab, palestinsk arab, neger, till vit nationalsocialistisk europé, eller lika vit kommunistisk dito. Samma dåd, men hur skiljer sig retoriken?

Där invandrarens våldtäkter och massmord skylls på brister hos oss vilka framprovocerar invandrarens aggression, skulle de andra två ovan nämnda grupperingarnas illdåd ses som intrinsikala delar och logiska följder av själva den ideologiska tillhörigheten.

Nå, att vara från Afghanistan är måhända inte en ideologisk tillhörighet, men väl en religiös och kulturell. Än sen?

Om jag söker min motståndares undergång - vilket skäl ger jag min motståndare att visa minsta humanitet eller förhandlingsvilja, annat än ren feghet?

Snart är endast etnisk rensning eller undergång de kvarvarande alternativen om de europeiska ledarna fortsätter göra allt fel. Där får man faktiskt ge Arnstad rätt, fast han har rätt baklänges: parallellerna med föra seklets tredje årtionde är många. Nationalsocialism och kommunism då - islam nu. Lösningen är densamma.

Frankrike förfogar över nukleära vapen, i tillräcklig mängd för att stora delar av MENA skall sluta vara ett hot under överskådlig framtid. Så gör även Ryssland. Skall våra ledare låta det gå så långt att det går från fasansfull närmast paranoid fantasi till nödvändighet för fred i Europa?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

Byggnationer som ska prioriteras i Europa är fängelser.

Anonym sa...

Som liberal kan man gratulera sig till att ha tagit livet av det öppna demokratiska samhälle man säger sig stå för.Det är bara en tidsfråga innan liket upptäcker att det dött.

FD Liberal sa...

Syriska flyktingar från Pakistan har ALLTID begått massmord på tyska julmarknader, nothing to see here. Gå nu inte och bli högerextrema nationalister för en, nej två, nej tre, nej fyra, nej.... X antal sådana här små "incidenter". UTMANINGAR...

Nationalism är alltid värre än etniskt självmord. Kom ihåg Ausvish!

Anonym sa...

Expressen går nu ut och varnar för bilder som inte ska delas på sociala medier.
Avd fejkade nyheter, naturligtvis inte Expressens.De vill bara varna för fejkade nyheter så att ingen sprider bilderna.Då slipper man dessutom visa de riktiga bilderna och det där gamla knepet med en orolig kändis som oroar sig för att det kommer drabba oskyldiga och frammana otäcka stämningar.
http://www.expressen.se/nyheter/foton-du-inte-ska-dela-pa-garningsmannen/

Anonym sa...

"Björn Wiman: Terrorn vill göra det omöjligt för oss att leva som vanligt – just därför måste vi göra det"

"Men man kan också minnas en annan version av psalmen, den som de tyska soldaterna började sjunga i skyttegravarna den första julen under första världskriget, 1914: ”Stille Nacht, heilige Nacht”. Sången fick de brittiska soldaterna att svara och snart möttes fienderna obeväpnade i det förödda landskapet mellan skyttegravarna, hälsade på varandra och begravde sina döda kamrater.

Krigets konstruerade motsättningar mellan människor har aldrig framstått så tydligt som då."

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/bjorn-wiman-terrorn-vill-gora-det-omojligt-for-oss-att-leva-som-vanligt-just-darfor-maste-vi-gora-det/

DN lanserar alltså en ny agenda.Vi radar upp oss och lever som vanligt sjungandes på ”Stille Nacht, heilige Nacht” ?

Anonym sa...

Ser man på.
Aftonbladet sprider rykten nu.
DN berättar varför fanatikerna kommer att misslyckas.Alltså populisterna i AfD, inte jihadisterna och islamisterna om nu någon trodde de.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J88Pj/polisen-i-berlin-fel-man-kan-vara-gripen
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/jens-christian-brandt-darfor-kommer-fanatikerna-att-misslyckas/

Björn i Bromma sa...

Nice replay.
Minns massakern vid OS i Munchen 1972 av palestinska Svarta september, vilket man då tyckte var något helt oerhört och extremt svårbegripligt.
I dagens Europa har det snudd på blivit vardagsmat.
Fullständigt insane.

Anonym sa...

Så hon som var chef på Mona Sahlins anti-extremist-telefonlinjes svarar-under-leverantör Röda Korset tar över Sahlins prestigefyllda jobb (Hillevi räknas inte eftersom hon knappt hängde av sig kappan innan hon återvände till varifrån hon kom) och Rädda Barnen tar över Röda Korsets prestigefyllda jobb.Säga vad man vill men ett högprioriterat och seriöst jobb verkar samordnare mot hemska extremister vara i varje fall.Misslyckas man återstår väl bara Frälsningsarmén som oprövat kort? Kan det verkligen vara så svårt att svara i telefon? Annars verkar ju ett kvinnligt drag vara att prata precis hur mycket som helst i just telefon?
/lilla Fridolf

Anonym sa...

"– Det är viktigt att vi lever våra liv som vanligt, som vi brukar. Det terroristerna vill är att vi börjar titta misstänksamt på varandra, säger Stefan Löfven till Sveriges Radio."
Säger alltså Stefan Löfven, omgiven av SÄPÖ och boendes så långt från problem man kan tänka sig.Med en lön så hög att det behövs ett dussin av de arbetare han säger sig företräda för att komma upp i hans månadslön tillsammans.Säger alltså Stefan Löfven, och tror du inte på fan, DET FINNS FOLK SOM TROR HONOM!

Anonym sa...

Det mångkulturella programmet måste fortsätta.

https://www.youtube.com/watch?v=85BKDj_1vVU

Björn i Bromma sa...

Sedan måste man ju otvivelaktigt konstatera att det hela är grundkonstruerat av ansvariga politiker.

Anonym sa...

Intressant.
Enligt Westerholm på Ledarsidorna.se sällar sig advokaterna till det gäng av yrken som anser sig stå över både lag och riksdag.Socialsekreterare har tidigare ansett sig som utvalda samt en och annan läkare.I bästa fall kan man läsa Advokatsamfundets rekommendationer som en uppmaning till obstruktion och i sämsta som en del i något som väl närmast liknar en statskupp.Det blir något för en rödgrön regering att bita i det.Antingen får man stå ut med att degraderas eller så får man ta till hårdhandskarna för att försvara det demokratiska systemet.Naturligtvis gäller detsamma för en eventuell allians med eller utan SD-stöd.
Det går fort nu.
Betyder det här att vi får lapplisor som vägrar lappa etniska svenskar mitt i livet? Lärare som nekar färgade barn tillträde till lektionslokalen?
Eller är det något som reserveras för den goda vänstern? Morgan Johansson och Anders Ygeman måste bestämma sig ganska fort den här gången också..

Hans Li Engnell sa...

FÖLJANDE KOMMENTAR TOGS BORT AV MISSTAG! (Om ni undrar varför detta sker ibland nu så beror det på att Blogger har fått en ny layout som gör att det är ytterst lätt att klicka fel och vips, är kommentarer borta.)

DIETER H:
"Då återstår det endast att "förhålla" sig, vilket i praktiken innebär en gradvis anpassning till Islam. Denna pågår redan väldigt tydligt i Sverige."

Det är sant att den pågår, men det är inte nödvändigt. Vi kan ju prova att stå för våra värderingar. Vi kan ju prova att inte ge efter för deras krav. Vi kan ju prova att inte ge dem våra pengar. Etc.

Vår kärna är ju förnuft, vetenskap och rationell individualism. Om vi står för den och förespråkar den utan att be om ursäkt kommer många invandrare förstås att lockas av den och börja tänka själva. Att man är född inom en viss kultur innebär inte att man måste behålla den.

Inget kulturkrig är på förhand förlorat, men det måste utkämpas.

Anonym sa...

"Vår kärna är ju förnuft, vetenskap och rationell individualism. Om vi står för den och förespråkar den utan att be om ursäkt kommer många invandrare förstås att lockas av den och börja tänka själva. Att man är född inom en viss kultur innebär inte att man måste behålla den."

Det vi står för är inte attraktivt för dem. Förstås lockas? Önsketänkande. Merparten människor genom historien har levt hela sina liv i exakt samma kultur som sin släkt, särskilt de som blir utfrysta/dödade om de lämnar. Vi måste resa oss och stå på oss, men ha inga illusioner om att konvertera mongolhorden. Mongolerna som upprättade dynastier i Kina föll väl örst efter ett par generationer när de blivit sinofierade. När nästa steppfolk anföll.

Kineserna lärde sig till sist och byggde tidernas jävla mur. Jag tycker vi kan lära oss av dem.