söndag 23 oktober 2016

Sluta hyckla om extremismen


SVT:s Rapport sände i går ett inslag om Kommunistiska partiet. 25 år efter Sovjetunionens fall trivs och frodas fortfarande kommunister i Sverige. De sjunger kampsånger om revolution och att "slipa sin kniv" (inslaget börjar 10 minuter in, se alternativ länk här). Och till skillnad från nazister och fascister får de hållas.

Antalet kommunister i Sverige är få. Men de har en del starka profiler, så kallade "folkkära" personer som Galenskaparnas Claes Eriksson, skådespelaren Sven Wollter (som inte vill ta avstånd från Stalin) och damfotbollens förbundskapten Pia Sundhage (som gärna skulle vilja träna Nordkoreas landslag).

Den dubbelmoral som präglar det omgivande samhällets syn på och behandling av dessa politiska extremister jämfört med diton inom den rasideologiska och fascistiska sfären är anmärkningsvärd. Hyckleriet är upprörande.

I grund och botten verkar det i många fall handla att alltför många har köpt lögnen om kommunismen som en i teorin "fin idé". Låt mig då vara tydlig: det är ingen fin idé ens i teorin. Det var en avskyvärd ideologi redan före Stalins etniska rensningar och paranoida samhällsbygge. Varhelst dessa idéer har praktiserats har de resulterat i diktatur, utrensningar, folkmord, fattigdom och ofattbart mänskligt lidande.

Kollektivisering kommer aldrig kunna befria människor. Och betänk: du kan inte ha en massa borgerliga oppositionspartier i ett kommunistiskt samhälle. Demokrati, yttrande- och mötesfrihet går helt enkelt inte ihop med den kommunistiska idén. Det är knappast en slump att socialistiska experiment varje gång slutar i fattigdom, kaos och tyranni. I dag följer vi ännu ett sådant i Venezuela.

Dessa folkkära kommunister är inte vilka extremister som helst. De är sympatisörer till ett parti som vill hänga människor i lyktstolpar, som vill genomdriva proletariatet diktatur och som vägrar ta avstånd från några av de värsta förbrytelserna i mänsklighetens historia. Det är dags att se dem för vad de är: anhängare till en folkmordsideologi.

Jag vill inte se något yrkesförbud för kommunister - däremot skulle jag önska att det inte daltades med dessa auktoritära idéer, och anhängarna av dem, som i dag. Kommunistiska partiet utgör inget hot mot den svenska demokratin (det gör för övrigt inte något tusental nazister heller), men samhällets oförmåga att tydligt ta avstånd från dem är oanständigt.

Det är även ett hyckleri när svenska riksdagspartier talar sig varma för att hålla extremister ute och samtidigt ger ett historiskt stort inflytande till Vänsterpartiet. Jonas Sjöstedts parti har i dag ett direkt inflytande över statsbudgeten, och tänk: det är allianspartierna som i praktiken har tvingat Stefan Löfven att söka detta stöd. Hela borgerligheten får skämmas.

Länder som sett kommunismen på nära håll, människor som levt i kommunistiska system, likställer ofta kommunismen med nazismen. Inte för att ideologierna är desamma utan för att det rör sig om två auktoritära system inom vilka människovärdet går förlorat.

Det torde vara få som talar så mycket om människovärdet och samtidigt är anhängare av en människofientlig ideologi som just kommunisterna.

Läs även:
Erik Helmerson

11 kommentarer:

Anonym sa...

"Länder som sett kommunismen på nära håll, människor som levt i kommunistiska system, likställer ofta kommunismen med nazismen."

Om ni råkar vara i Budapest är House of Terror väl värt ett besök. Här visas nazismens och kommunismens brott bokstavligt talat sida vid sida markerat med svarta respektiva röda skyltar.

/Lasse

Anonym sa...

Hans tar upp kändisarna som är kommunister.Gott och väl så långt.
Men de riktigt stora skadorna orsakas av alla hel-och-halv-kommunisterna i media.
Där sitter de farligaste extremisterna!

Anonym sa...

DN går bananas igen.Pojk-hånet och näthånet är orsaken.Indignationsindikatorn slår fullt ut i.Igen.Å hu vad hemskt och elaka elaka SD.Som vanligt.Igen.
Man är uppe på tårna."Inte-rasist-men" har blåst till jaktdrev.DN vill vara med så klart.
Man får inte vara elak mot barn verkar argumentet vara.Så man ser sin chans att dreva igen.
Precis som vanligt leder det ingenstans mer än att DN känner sig goda.Så enormt goda.
Man får aldrig glömma bort godhetsextremisterna.Utan godhetsextremister skulle kommunisterna ha suttit och frysit i kylan för länge sedan.

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/sd-nathanar-en-ung-man/

http://www.dn.se/nyheter/sverige/pojke-hanas-efter-sd-politikers-bildpublicering/

Anonym sa...

Om det nu fanns någon kvar som inte visste var SVT hör hemma så hoppar man snabbt på godhetståget.Twitter-nyheter är stora nyheter på SVT.I varje fall om de goda rasar mot SD.
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-mobbar-15-arig-pojke-i-sociala-medier

Anonym sa...

Kommunism. nazism och islamism.
Tre mycket farliga totalitära idologier.

Anonym sa...

MSM:s upplägg om SvD/SIFO:s opinionsundersökning landar alltså i att 6 av 10 svenskar säger sig vara osäkra om eller motståndare till att skärpa flyktingpolitiken.
27% vill ha kvar dagens regler.16% vet inte.13% vill ändra reglerna till generösare invandring och 44% vill ha skärpta regler och färre invandring.Få se nu...
6 av 10 = 60%.
13% vill ha generösare...
27% vill alltså ha kvar reglerna som är EU:s minimi och 44% vill skärpa dem till skarpare än EU:s minimi då.Sedan är det 16% som inte vet.Ok.Enkelt mao.Faktiskt direkt simpelt.13 + 16 är 60.
6 av 10 svenskar är alltså motståndare till att skärpa flyktingpolitiken.Eller lite osäkra då.
100 - 44 = 60.
6 av 10 svenskar är alltså motståndare till att skärpa flyktingpolitiken.Eller lite osäkra då.
Nu har man fått upp tempot och räknaren går varm.
När man räknar procent handlar det om att plussa som man känner.Det är uppriktigt förvånande att det bara är 6 av 10.Varför inte 19 av 10? Eller åtmindstone 11?
Procenträkning är lätt som fan egentligen faktiskt och alla opinionsundersökningar har rätt.

Anonym sa...

Hej.

Hur extrem eller extremistisk (vilket kan vara olika saker) en annan persons idé är har bland annat med ens egen relativa position i den specifika och/eller principiella frågan.

Exempelvis att Sverige är svenskarnas; det anses som en extrem åsikt.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

på bilden med mao och socialismens frontfigurer saknas faktiskt palme samt den nu levande storsossen , luffaren löfven

Anonym sa...

"Kommunism. nazism och islamism.
Tre mycket farliga totalitära idologier."

Skulle vilja lägga feminism och mångkulturalism till dessa farliga ismer.

Anonym sa...

Kommunistpartiet var det enda parti i Sverige som ville utvisa alla 30.000 civila baltiska flyktingar till Sovjetunionen. Trevligt att ha i bagaget.

Jack sa...

SVT = Svensk Vänster Television.