lördag 29 oktober 2016

Kommunupproret har börjat


För några veckor sedan skrev 23 moderata kommunalråd i Stockholms län - från Norrtälje till Botkyrka, från Upplands Väsby till Södertälje - att regeringen måste bromsa utslussningen av nyanlända till kommunerna. Det finns helt enkelt inte bostäder att placera dem i. Denna uppmaning föll föga förvånande för döva öron.

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad uppmanar stadens medborgare att öppna sina hem. Inte ens stadens eget sociala bostadsbolag SHIS klarar längre att tillhandahålla tillräckligt med bostäder för att möta behovet. Sista utvägen är att be invånarna komma till undsättning. Och varför inte - med tanke på hur många som dels röstat för denna politik, dels varit aktiva i Refugees Welcome torde bostadsbekymret kunna lösas tämligen omgående. För de menade väl allvar med "refugees welcome"?

Eftersom regeringen tiger agerar nu kommun efter kommun på egen hand. Ekerö säger nej till att ta emot fler nyanlända. Till och med i röda Östersund har debatten väckts sedan Sverigedemokraterna och Moderaterna krävt ett "flyktingstopp" (majoriteten vill dock fortfarande öppna plånboken).

Ylva Johansson spelar förvånad över Ekerös beslut. Det kan hon rimligtvis inte vara. Regeringen har arbetat systematiskt för att sänka statens kostnader för migrationspolitiken och stegvis lägga dem på kommunerna. Ministern torde vara väl medveten om att det inte går att trolla fram bostäder, i synnerhet inte i små villakommuner som saknar stora kommunala bostadsbolag. Att kommunen är "rik" är i detta sammanhang oviktigt.

Paniken är påtaglig. På många håll i landet köps det bostadsrätter och även villor åt nyanlända, vilket irriterar boende eftersom kommunen i praktiken budar mot kommuninvånarna med kommuninvånarnas egna pengar. I halländska Kungsbacka förbereder sig kommunen för att ordna sovsalar åt nyanlända. Många kommer alltså flytta från en någorlunda normal boendesituation på ett asylboende till en sovsal ute i en kommun.

Bostadskrisen är ett gigantiskt problem. Men det är inte det enda. Socialstyrelsen slår i en ny rapport larm om att trycket från asylsökande har påverkat hälso- och sjukvården negativt:
Störst är utmaningarna inom primärvård, mödrahälsovård, förlossningsvård, barnhälsovård, barnpsykiatri, infektionsvård och tandvård. Det är områden där situationen redan innan var ansträngd, bland annat på grund av personalbrist.
Det var bland annat med dessa brister i åtanke som regeringen drog i nödbromsen för ett år sedan. Socialtjänsten började Lex Sarah-anmäla sig själv och sjukvården stod inför en partiell systemkollaps.

Hotet är emellertid inte över - ty under de kommande åren väntas vågen av anhöriginvandrare. Det har pratats mycket om hur de nya asylreglerna försvårar familjeåterförening. Men de allra flesta asylsökande som kom under fjolåret kommer prövas mot de gamla generösa reglerna. Merparten kan därför ta hit sina familjer utan krav på att behöva ordna bostad eller försörjning i förväg.

Bara under 2017 förväntas Migrationsverket registrera 91 000 anknytningsärenden. Även dessa är människor som ska bo någonstans. Gå i skolan. Träffa läkare. Få en tandläkartid. Föda barn. En redan ansträngd situation kommer att förvärras betänkligt på många håll runt om i landet. Vilket kommer märkas i människors vardag.

Med hänsyn till sitt ansvar för de egna kommuninvånarna bör landets kommuner sätta stopp för fortsatt utplacering av nyanlända tills det finns kapacitet till ett bra mottagande. Anvisningslagen medger inga sanktioner, och staten kan ändå inte gärna sätta landets kommuner i fängelse.

Det är dags att sluta spela bingo med samhällskontraktet.

Läs även:
Sanna Rayman (måste läsas)

Anders är alltid Anders.

35 kommentarer:

Uwe Dostler sa...

Detta är bara början! Under kommande 5 år beräknas, förutom asylsökare, 374 000 anhöriginvandrare komma som alla kräver bostäder, sjukvård och försörjning. Politikerna stoppar huvudet i sanden och har ingen som helst planering för detta. Hade man haft det så hade man för länge sedan krävt att de som tar hit sina anhöriga själva försörjer dem, skaffar bostad och betalar dem sjukvårdsförsäkring.

Jag tror att det kommer att gå åt helvete för landet Sverige.

Magne sa...

Bevilja nyanlända lån, räntan är låg och de kan dessutom investera det som blir över på aktiemarknaden. Alla andra svenskar måste göra detta, men invandrare behöver bara anlända hit för att få egen bostad och bidrag. 21 000 kronor i månaden ligger bidragen på, och bostad betald. Kanske 30 000 ligger inkomsten på med bostad osv.

Var har svenskar sådana rättigheter? Vad är felet med att ge nyanländ lån för att den ska få incitament till arbete och betala av sina lån? Varför ska svensken ha 700 % i skuldkvot medan nyanländ får 30 000 kronor/månad från stat och kommun?

Varför ska stat och kommun överhuvudtaget ansvara för nyanlända när de kan ges möjlighet att själva bekosta sin residens i den Humanitära Stormakten?

Anonym sa...

Anders Lindberg mfl i MSM sätter sitt hopp till en M&S-regering.
Löfven vill ha svar av AKB.
Åkesson vill ha svar från AKB.
(En liten fingervisning blir nog valet av Muf-ordförande)
MP sumpar varje tillstymmelse till chans man någonsin haft så fort det bara går.
Hur man än vrider och vänder på det här så börjar det bli svårare och svårare att ducka sig ifrån SD:s problembeskrivning.Vad de manliga asylanterna tar sig till när anhöriginvandringen stängs ner kan man fundera över.
Kopplingen mellan Shekarabis super-regioner och små motsträviga villa-kommuner går också att skönja.

Slutsats: instämmer i ovan "Jag tror att det kommer att gå åt helvete för landet Sverige."

Utlandssvensk sa...

" Men de allra flesta asylsökande som kom under fjolåret kommer prövas mot de gamla generösa reglerna. Merparten kan därför ta hit sina familjer utan krav på att behöva ordna bostad eller försörjning i förväg."

Mycket bra att detta betonas! Det är nämligen den helt i särklass viktigaste frågan för Sveriges fortsatta existens som fungerande nationalstat. Ingenting annat har någon verklig betydelse jämfört med detta.

Under 2012-2015 tog Sverige emot 350.000 asylsökande, den så kallade Reinfeldtpuckeln. En stor majoritet av de som kom var unga män. Detta har, som de flesta nu känner till, skapat ett läge där det råder ett helt extremt överskott av män relativt kvinnor i vissa åldersgrupper.

Om dessa unga män tillåts att utnyttja de historiska reglerna om anhöriginvandring, vilka i praktiken inte innehåller några spärrar alls, kommer vi att få se en absolut massiv import av kvinnor. I övriga västvärlden är detta fenomen känt som brudimport och de flesta länder har för länge sen infört hårda regler för att stävja detta. I Sverige kallades fenomenet dock genomgående länge för "kärleksinvandring" och det ansågs synnerligen fult att kritisera detta.

Det är nu allmänt känt att en stor majoritet av asylanterna aldrig kommer att bli självförsörjande inom ramen för det befintliga systemet. Vidare gäller att det är helt klart att kvinnorna som kommer från samma länder har klart lägre förvärvsfrekvens, i praktiken mycket nära noll. De kommer att stanna hemma och föda barn.

Antalet barn som föds per kvinna ligger kring 6 i Somalia, 5 i Afghanistan och 4 i Syrien.

Inser ni vad som kommer att ske om männen från Reinfeldtpuckeln fritt får ta in kvinnor? Vi kommer att få en demografisk atombomb! Prognosen från Mig verket ligger på nästan 400.000 anhöriga fram till 2020.

Låt oss räkna försiktigt och anta att vi kommer att få 200 tusen nya par de närmaste 3-4 åren och att dessa sen kommer att få 4 barn var under de följande 8 åren. Bara detta innebär 100 tusen nya barn per år!!!!!

Samtidigt kommer, med all sannolikhet, svenskarnas nativitet att kollapsa från redan låga nivåer. Familjebildningar för unga svenskar är nu mycket svårare än vad som var fallet bara för några år sen, pga. bostadsläget och amorteringskravet. Det kommer bara att bli värre och många yngre kommer att ge upp.

Givet det befintliga svenska systemet kan man hävda att barn i huvudsak upplevs som en stor kostnad för helsvenska familjer, men som en källa till förmåner och inkomster för vissa andra grupper.

Om Kalle och Anna ska skaffa barn, blir det DYRT. Större bostad och möjligen även bil ska upphandlas och ungen behöver en mängd dyra saker. För vissa andra grupper är det dock jackpott. Desto fler ungar, desto större bostad ordnar kommunen. Där kan man sen låta ungarna sova i våningssängar och hyra ut övriga rum i andra hand till nyanlända. Vidare går det utmärkt att leva väl endast på bidragen.

De demografiska effekterna av allt detta är extremt explosiva. Det är helt möjlig att andelen nyfödda helsvenskar kommer att falla ner mot 20-30% inom bara några år. Detta innebär slutet för oss som folk.

Slutligen blir frågan om landet ens håller ihop i mer än några få år under dessa omständigheter. Svenskarna är redan under väldigt hårt tryck, där allt mindre av skatteintäkterna går tillbaka till dem och deras barn. Samtidigt utsätts de för en ren terrorkampanj med misshandel, våldtäkter, rån, osv. på nivåer som är direkt hysteriska och knappast kan jämföras med övriga västländer

Om denna anhöriginvandring blir verklighet kommer Svensson att reduceras till en renodlad skatteslav. ALLA resurser kommer att gå till de nyanlända och deras enorma barnkullar. Till och med det sovande folket kanske får nog under dylika omständigheter......

Anonym sa...

Anders Lindberg kastar sig, som den dödsföraktande sosse-Tarzan han är, ut i spekulationsdjungelns lianer.
Lindberg har hittat sitt Alexanderhugg.AKB ska hångla med Stefan.Stefan ska hångla med AKB.
Vi pratar tung-kyssar och inte något artigt pussande på kind hit och dit.
Det skickar SD till historiens sophög tänker Lindberg.Eller rättare hoppas Lindberg.Då ordnar sig nämligen allt.
Vad Lindberg missar är att SD inte kommer försvinna.Det är ju så med SD att man inte röstar på dem bara för att man är för. Det räcker gott med att man är emot.
Dessutom, och det är Pudelns kärna, med eller utan SD, så kvarstår problemen med invandringen oavsett.Problem har en benägenhet att strunta i om någon behagar uppmärksamma dem eller inte.Inte ens om det får en problemförnekare att känna sig
extra-god tas någon hänsyn.
Då hjälper Lindbergs fiffigheter föga, de är snarare ytterligare anledningar att vara emot.Egentligen är det ju så att sosse-Tarzan och hans gäng med tjattrande schimpanser nödvändiggör SD.I slutändan betyder det att djungeln sågas ner och Lindberg drattar på arselet när lianen brister.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Vad jag tror är att polariseringen kommer leda till ett scenario som det i USA. En sida som är för mångfald, mångkultur men med skärpta regler för bidrag (Hillarys Parti, sjuklövern i Sverige) och en sida som vill stoppa invandringen och/eller repatriera probleminvandrare (Trumps Parti, SD och kanske något till). Jag vet inte om 2022 kan bli det året, men att vi har ett sådant scenario inom det närmaste decenniet är föga osannolikt.

Magne

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Vad jag tror är att polariseringen kommer leda till ett scenario som det i USA. En sida som är för mångfald, mångkultur men med skärpta regler för bidrag (Hillarys Parti, sjuklövern i Sverige) och en sida som vill stoppa invandringen och/eller repatriera probleminvandrare"

Det är väl det vi ser i hela västvärlden? Titta bara på det utdragna presidentvalet i Österrike. I princip en miljöpartist mot en SDare. Och överallt ser man samma mönster: Kvinnor stöder med stor majoritet ena sidan (Hillary, miljöpartisten i Österike, Sjuklövern i Sverige, osv. osv) och männen stöder den andra sidan.

Men vad gäller att jämföra med USA kan det vara värt att fundera lite över siffrorna. Reinfeldtpuckeln innebar ett inflöde av enbart asylanter på nästan 4% av Sveriges befolkning på 4 år och man spår nu ett lika stort inflöde i anhöriga till dessa.

Översatt till USA skulle detta innebära att man först tog emot cirka 12 miljoner MENA figurer under under 4 år och att denna grupp var dominerad av yngre män. Sen skulle man ta emot ytterligare 12 miljoner under de 4 följande åren, då dominerat av yngre kvinnor från MENA. Sen skulle man få minst 6 miljoner nya MENA par som föder 3 miljoner barn om året.

USA skulle då gå från nästan inga muslimer (kring 1%) till ungefär samma läge som Sverige eller Frankrike (kring 10%) på kanske 10 år. USA skulle då ha ungefär lika många muslimer som Saudiarabien (30 miljoner)!I den yngre halvan av befolkningen skulle andelen vara kring 20% och andelen nyfödda skulle ligga kring 50% muslimer.

Det är väldigt, väldigt svårt att tänka sig att en sådan utveckling inte skulle leda till helt explosiva spänningar i USA och att landet med hög sannolikhet skulle börja falla sönder alternativt utvecklas till en hård diktatur.

Slutligen kan det vara intressant att notera att TEXIT, rörelsen som vill att Texas ska lämna USA, är både stark och snabbt växande. Om Hillary vinner är det väldigt rimligt att tro att denna rörelse kommer att stärkas kraftigt och att det kommer att bli väldigt hårt tryck på en folkomröstning om saken.

"Daniel Miller, the president of the Texas Nationalist Movement (TNM)."

"Miller told Breitbart Texas, “We want Texas to be a self-governing, independent Republic.”

He adds that the Republican Party is in the midst of a full-blown uprising against the political class. On the national-level it’s the “Trump insurgency.” In Texas, it’s a revolution over something entirely different – a vote on Texas leaving the union."

"He says that polls taken since 2009 have shown that a majority of Republicans believe that Texas would be better off leaving the union. He adds that the numbers have grown with each poll taken. He sites in particular to Research 2000 and Reuters/IPSOS polls."

"TNM has over 200,000 supporters on their rolls and are rapidly adding new ones. Miller says the TNM currently has more Facebook fans than the Republican Party of Texas, the Texas Democratic Party and the Libertarian Party of Texas combined."

http://www.breitbart.com/texas/2016/06/25/texas-elected-political-class-stands-way-independence-says-texas-nationalist-leader/

Anonym sa...

Upptäcker att jag står på samma sida som Åkesson och Löfven samtidigt.Känns faktiskt lite surrealistiskt på något sätt men det är rimligt att kräva att moderaterna är tydliga med hur de ska ha det.Och det hade det varit redan igår faktiskt.Som väljare borde man nämligen kunna kräva att alternativen är raka och tydliga.Jag är så skitless på schackrandet och alla jävla spelteorier och otydligt mumlande fram och tillbaks.Ska det föreställa en demokrati?
Först röstar du och sedan bestämmer vi vad det var du röstade på?Ska alla börja bete sig som MP och först lova en massa och sedan skita i det när man väl blivit vald?
De enda som står någorlunda rakryggat är SD som inte velat så förbannat.Deras fel och brister redogör media för minst en gång varje dag så man vet någorlunda vad man får i varje fall.Valhemlighet betyder i alla fall inte att man avslöjar först i efterhand vad man vill göra om man vinner ett val!

Magne sa...

Utlandssvensk:

Ja, det är västvärlden som revolterar mot etablissemanget och globalismen. FN, FPÖ, PVV, DF, osv. revolterar och vill bilda sin kultur och samhällsbildning mot globalism och internationalism.

Tycker inte du är helt rättvis i USA-frågan. USA har svarta som 87 % stödjer Hillary medan 3 % stödjer Trump och republikanerna. Svarta har bildat sina ghetton och där vill knappast vita vistas. Skjutningar och eskalerande raskonflikter mellan svarta och vita. Ena sidan får medieutrymme, svarta beskylls inte för att vara 5 gånger mer kriminella än vita och mörda vita i ett otäckt antal motsvarande hur många vita som mördar svarta. Jag tror USA från det att svarta fick lika rättigheter i USA har haft konflikter som knappast varit förenliga med hur vita ser på hur de vill ha landet. Nu har ju sydamerikanska mezitos kommmit in och vi ska tillägga att de har 10-30 miljoner illegala invandrare, som i Sverige fall betyder 300 000 till 900 000 illegala invandrare, som vi kanske har, ingen vet ju.

Sen är det ju som Trump säger: Detta är sista valet Republikanerna kan vinna. Amnestin, som Hillary vill ge ut eller på något sätt få dem att bli medborgare, till illegala invandrare på kanske 30 miljoner gör ju att Demokraterna erhåller ungefär 22,5 miljoner av dessa röster medan resten går till Republikanerna, det är så statistiken ser ut.

Jag tror inte heller att SD eller ett invandrings- och mångkulturmotstånd kan etableras ifall vi ger miljöpartister, moderater och socialdemokrater fria tyglar i några år till. Valet 1990 var ifall Sverige kunde bestå som svensk nation, framtiden är om Sverige kommer att bestå som nation överhuvud taget.

Anonym sa...

Nu står det klart att både polis och migrationsverket mörkar våldet och kriminaliteten.Att politikerna mörkar vet vi sen tidigare.Återstoden mörkas av media trots alla påståenden om det motsatta.Problemen ska skickas ut i kommunerna och fördelas jämnt över landet.Ingen ska komma undan är en alternativ tolkning av Ylva Johanssons solidaritetssnack.Makten ska hamna så långt från medborgarna det bara går.Vilka fler bevis behövs för att svensken ska förstå?

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Tycker inte du är helt rättvis i USA-frågan."

Hur menar du? Jag delar i stort dina observationer kring de svarta i USA. I princip hade man apartheid fram till mitten av 1960-talet och att detta avskaffades har inneburit helt enorma kostnader och problem. Hela städer har övergivits och i princip fallit ner på afrikansk nivå. Denna process fortsätter i högsta grad nu och t.ex Baltimore och Chicago verkar vara på samma väg som Detroit. Nu finns det, som bekant, dramatisk olika uppfattningar om vad detta beror på, men man kan här bara konstatera att så är fallet.

Men gruppen svarta i USA har varit extremt demografiskt stabil över väldigt lång tid. Den har legat kring 10% av befolkningen ända sen inbördeskriget för 150 år sen. I princip kan man säga att mycket av USAs moderna historia består av att den gruppen flyttar runt och att detta i sin tur driver fram omflyttning av de vita. Hela suburbia trenden var påtagligt driven av att undvika svarta i stadskärnorna.

Det finns väldig mycket seriös forskning kring detta i USA och man kan bara konstatera att det är en evig cirkel där. Svarta flyttar från fattiga områden till mer vita områden, detta får sen de vita att flytta. Över tiden blir det ny området fattigt och våldsamt och processen börjar om. Staten hjälper dessutom ofta till och försöker att få de svarta in i vita områden, t.ex via "section 8 housing" (detta är en lika stor ångestfaktor för vita medelklassamerikaner som asylboenden är för deras svenska motsvarigheter). Möjligen förklarar detta även varför de flesta hus byggs med sån löjligt dålig kvalité, även om de ser fina ut på avstånd. Det är helt enkelt ingen ide att bygga något som är långsiktigt hållbart om man inte vet om området kommer att vara beboeligt om 20-30 år.

Vidare förefaller immigrationen av hispanics delvis också ha varit driven av problemen med de svarta. Många i USA argumenterar för att ledande politiker i Kalifornien såg stor import av mexikaner som den enda realistiska metoden att bli av med de svarta i LA. Den staden var då snabbt på väg i riktning mot Detroit och oavsett om man tror på att det var en medveten plan eller inte, så har det helt klart fungerat, i den bemärkelsen att andelen svarta har sjunkit dramatiskt och istället ersatts av mexikaner. Nu är LA en ganska sunkig stad som mest ser ut som något i Latinamerika, men man får inte glömma att detta är oändligt mycket bättre än i de städer där de svarta är i majoritet. Detroit och New Orleans är som de värsta städerna i Afrika och Karibien.

Men viktigast av allt är att det hela vägen har funnits realistiska och fungerande metoder för de vita att segregera sig. Men detta har förutsatt att de svarta har varit en relativt liten och stabil andel av befolkningen. Med den typ av MENA inflöde som jag skissar på ovan hade detta blivit mycket, mycket svårare på kort sikt och omöjligt på lång sikt. Det mest realistiska hade då varit för delstater som ville slippa MENA migrationen att försöka lämna unionen, vilket förefaller troligt. Men det är då också lika troligt att den federala centralmakten skulle motsätta sig detta.

Anonym sa...

Det är märkligt hur långsamt och segt MP:s skandaler som den nu i Sigtuna når ut via MSM.
Speciellt om man jämför med de i de onämnbara som knappt ens behöver ha inträffat inte de får vingar.
På det kommunala planet har alltså MP en partist (numera f.d) som är misstänkt för korruption och nu en för förskingring.Nu är det kanske inte så konstigt om man ser till att på riksplanet är bedrägeri vardagsmat sedan flera år.Men vore det helt fel om väljarna fick reda på det?

Magne sa...

Utlandssvensk:

Du beskriver hur det ligger till i USA mellan olika demografiska grupper. Det är sant. Min poäng är dock att Sverige och USA har för närvarande två olika nivåer på polariseringen. Jag har följt valet i USA mer noga på sistone och kan säga att ingen av kandidaterna Trump o Hillary kommer vara omtyckt av flertalet. Det som sker i USA nu är inte i närheten av hur polariseringen ser ut i Sverige.

Det jag hävdar är också att raskonflikterna, då främst svarta o vita har eskalerat. Många vita är utled på all denna rasism som de anklagas för och alla uppståndelser från svarta. Jag är lika utled på svarta, MENA, afghaner osv. som vill ha rättigheter här i Sverige och att de ska få separata rättigheter trots att ursprungsbefolkningen som levt här i 10 000 år vill behålla sitt land och sin kultur utan att slukas upp. Det är jag utled på och därmed vill jag ha avslutad massinvandring från tredje världen och repatrieringar. Jag är lika utled på invandrarghettona.

Det jag tror är kniven på strupen för USA just nu är Hillarys amnesti (eller någon form för att ge dem medborgarskap) till sydamerikaner i USA som kommer omöjliggöra att Republikanerna kan vinna ett till val. Trump säger det ofta: Det här är vår sista chans, och amerikanerna vet att det är så, därför Trump kan stiga som han nu gör. Sverige har inte så många illegala som kan få medborgarskap (i relation till befolkningen), däremot är ju alla anhöriginvandrare så många att de skulle kunna göra så att vänstern och socialdemokraterna alltid kommer ha majoritet. Men det krävs nog 10 år med fortsatt massinvandring innan Sverige ska få en sådan demokgrafi att SD eller invandringsmotståndare aldrig kan få inflytande pga. demografin.

Anonym sa...

Signaturen utlandssvensk tar upp frågan om svensken blir i minoritet i sitt eget land,mycket talar för det,under slogan allas lika värde och rätt utplånar 7 partier i riksdagen det svenska folket.Tyvärr är det inte på grund av dumhet det sker utan av beräknande ondska.Tror någon att Sverige känt för planering folkbokföring kyrkoböcker personnummer allt planerat i minsta detalj,inte förmår se det som blir resultatet av politiken?Under Nazityskland försvarade man sig med,vi lydde bara order!Vilket försvar för sin politik drar kommunala pampar,tjänstemän samt Riksdagspolitiker fram efter valen 2018 och framåt?

Anonym sa...

Det arv Reinfeldt lämnat efter sig kommer att ta 50 år att ställa till rätta. Trots allt är Sverige fortfarande ett land som tillhör västvärlden så på något sätt kommer det att redas ut. Men det är 50 år till ingen nytta. Allt beroende på ett enda ynka riksdagsmandat och uppgörelsen med den mest destruktiva kraft som verkat i Sverige sedan Karl Xll, nämligen miljöpartiet.

Anonym sa...

Rätt Muf ordförande blev i alla fall vald. Får se till de små positiva glimtarna.
Anna

Utlandssvensk sa...

@ Anonym 19.04

"svensken blir i minoritet i sitt eget land,mycket talar för det,under slogan allas lika värde och rätt utplånar 7 partier i riksdagen det svenska folket. Tyvärr är det inte på grund av dumhet det sker utan av beräknande ondska."

Det finns en väldigt belysande liten tecknad kortfilm om detta fenomen. Den handlar om en modern Hitler som kommer tillbaka som anti-rasist i Israel. Mycket sevärd:

https://www.youtube.com/watch?v=IWZFCCupGa4

Titta på den och berätta sen för mig om det inte är exakt detta som länge har pågått i Sverige.

Anonym sa...

Kommunuppror?
Det "upproret" kommer att kuvas snabbt och enkelt. Det första steget är att trilskande s k " kommunpolitiker" kommer uteslutas ur respektive parti eller köpas med olika medel.
Den bakomliggande orsaken med t ex bostadsbrist har oxå en rätt enkel lösning, tvångsinhysning eller beslagtagande av sommarhus, massiva uppköp av villor och bostadsrätter.
De som prostesterar mot detta kommer få maka på "gotlandssyndromet" där polisen kommer sättas in mot prostesterande svenskar.den svenska polisen är ett dåligt skämt, har ni sett när polisen flyr undan ett gäng? Det har jag, det är ingen uppbygglig syn . Det är väl därför de kompenserar med att hunsa svenne banan istället som inte gör motstånd.

Anonym sa...

Ännu en drös opinionsundersökningar och mediala spådomar som visar sig inte hålla.
Är någon ens förvånad längre?

http://www.svd.se/overraskande-valresultat-i-island

Anonym sa...

Men om staten tar en flyktingpaus så kan väl godtycklig kommun få göra detsamma?

Anonym sa...

DETTA är signalpolitik!

https://www.theguardian.com/australia-news/2016/oct/30/asylum-seekers-face-lifetime-ban-on-entering-australia-if-they-arrive-by-boat

Anonym sa...

Hej.

Med en dåres envishet vill jag anföra:

Alternativen är deportationer av hundratusentals, eller kapitulation.

Antingen agerar man för Sverige och svenskarna, eller för mångkultur.

Det är inte en kortvarig kris, det är inte en oförutsedd flyktingvåg; det är folkvandringstid, där mindre folk (som svenskarna) utrotas, assimileras eller görs till en irrelevant spillra. Alternativet för de mindre grupperna är att ge sig åt erövrarens nåd, att absorberas och försvinna, eller att framgångsrikt bjuda motstånd med alla medel.

För Sveriges del är absorption det mest sannolika, vilket innebär undergång då inga av de invaderande grupperna anpassar sig - de anpassar sin omgivning i stället.

Historia är det ämne där man endast i skolan kan få göra omtentor - i verkligheten har en kultur eller civilisation inga chanser till att göra om och göra rätt väl den gått under. Fråga Kartagerna.

Mitt resonemang förutsätter dock att man ser ett egenvärde i att Sverige och svenskarna fortsätter finnas, eller att man ens kan resonera i termer om 'mitt folk - och andra'.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

A nonym sa...

Det började lång innan Reinfeldt bara accelererade under honom så att ge honom hela skulden gör att många andra slipper undan ansvar!

Anonym sa...

A nonym 30 oktober 2016 12:06

"bara accelererade" går naturligtvis att använda för att beskriva Reinfeldts insatser.
Med betoning på bara gissar jag.
Men man måste nog vara en skamsen ny moderat för att tro på det?

Anonym sa...

Ser att MSM i artikel efter artikel hånar pojken som misstänks ha utsatts för en brandattack.Alltså, pojken har brunnit och det är konstaterat.Däremot anser tydligen MSM att just den här pojken inte har rätt att bli trodd på sitt ord.
Anledningen till det kan man bara spekulera i men att det är uppenbart att pojken hånas är det ingen tvekan om.
Säger grabben att han blivit attackerad så har han blivit attackerad.

@Rätt ska vara rätt!

Anonym sa...

Apropå Reinfeldts Öppna hjärtan-politik. Jag har börjat fundera på om Reinfeldt hade betalt av någon för att orsaka Sverige maximal skada. "Öppna hjärtan" är då bara en del av det hela, lägg därtill de katastrofala nedskärningarna inom försvaret, avvecklad civil beredskap m.m., så börjar det lukta betald ryss-lakej. I "bästa" fall var han bara ryssens nyttiga idiot.

Fd moderat sa...

Jag undrar varför ingen moderat slog larm i samband med MÖK 2011. De kunde redan då inse vad som komma skulle men ingen vågade.

Anonym sa...

Det är märkligt med den där Reinfeldt.Hur kommer det sig att någon intern moderat debatt inte hörts av i någon större grad? Visst Finn Bengtsson och den biten har väl synts till ibland men på det stora hela taget är det tyst.Det måste betyda att man från moderat håll inte vill värdera tiden med Reinfeldt och konsekvenserna av den?

Att man är extremt tydlig med att man inte vill ta ansvar och prata mer om det får nog bli slutsatsen.Lite väl strutslikt för ett parti som tror sig ha ett stående abbonemang på statsministerposten i en Alliansregering.Förutsatt att det alls finns en Allians som kan regera får man tillägga.

Anonym sa...

Jag tror att det tar mycket kortare tid än 10 år för att SD aldrig skall få inflytande. En stor del svenskar röstar ju faktiskt på S och mp. Alliansen har ju dessutom till stora delar köpt vänsterns problembeskrivning rakt av. Det räcker med några hundratusen nya väljare för att vågskålen skall tippa över och aldrig mer tippa åt andra hållet.

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

"Alternativen är deportationer av hundratusentals, eller kapitulation.

Antingen agerar man för Sverige och svenskarna, eller för mångkultur."

Det håller jag helt med om! Från mitt perspektiv är det mest frustrerande att vi fortfarande skulle kunna fixa detta relativt billigt och enkelt, utan våld eller tvång.

Om vi tog i och la en miljon per person som ska repatrieras, tror jag inte att vi skulle ha några problem att få allt att ske frivilligt. Räkna på en halv miljon till den som ska tillbaka och lika mycket till landet som ska ta emot vederbörande. Samtidigt förklarar man att ALLA bidrag kommer att upphöra till de som vill stanna i Sverige. Om en miljon invällare då vill återvända frivilligt, vilket verkar rimligt, skulle det endast kosta 25% av ett års BNP. Det är rent hysteriskt kanonbilligt för att rädda vår framtid.

Sen kan gränsen ganska lätt stängas hermetiskt mot lycksökare för några få miljarder om året.

Bostadsbristen skulle då bara försvinna ock ALLT (skola, sjukvård, polis) skulle börja fungera igen. Unga svenskar skulle lätt kunna hitta billiga bostäder och bilda familjer.

Sen kunde vi i lugn och ro debattera vilka som ska bära kostnaden för äventyret samt hur detta ska gå till. Jag deltar gärna och har många friska uppslag! Vidare krävs detsjälvklart även att det drivs brottmålsprocesser mot huvudmännen i folkmordsförsöket.

Men det blir väl inget av med detta, utan vi glider istället allt snabbare vidare mot utrotning och/eller riktigt blodigt inbördeskrig. Det är så sorgligt onödigt.....

A nonym sa...

Helt rätt, något som jag retar mig på är att för varje räddad båt på medelhavet som inte dras tillbaka dit den kom ifrån med samtliga ombord så kommer ett antal till att chansa. Sedan gråter godhetsapostlar ut i media om hur synd det är och hemskt det är på vattnet med det är ju för fan de som uppmuntrar beteendet!

A nonym sa...

Nu är jag mera åt gammel moderat hållet men att ignorera eller inte låtsas om saker och ting innan Reinfeldt är bara fel, men missförstå mig rätt han ska ha jävligt mycket skit men glöm inte de andra är allt jag säger.

Magne sa...

"Jag tror att det tar mycket kortare tid än 10 år för att SD aldrig skall få inflytande. En stor del svenskar röstar ju faktiskt på S och mp. Alliansen har ju dessutom till stora delar köpt vänsterns problembeskrivning rakt av. Det räcker med några hundratusen nya väljare för att vågskålen skall tippa över och aldrig mer tippa åt andra hållet."

Du har rätt. Jag har talat med invandringskritiker om att MENA-invandring som kommit och fortfarande kommer utgör en grund för att Vänsterpartiet och Socialdemokraterna kommer utgöra en betydande del av valresultatet och Sverigedemokraterna inte kommer kunna tippa över för att få majoritet eller en invandringskritisk massa.

Det kan också gå väldigt snabbt. Ingen vet om Europas gränser faller och hur många som kommer söka asyl inom de närmaste åren. Det kan t.ex. handla om 200 000 2019 ifall Europas gränser faller ihop. 40 000 som är normalnivå på asylsökande är ju en beskedlig del det också och en anhöriginvandring på lika många är också en normalnivå. För närvarande och troligen 2018 har vi en regering som inte kan begränsa antalet asylsökande eller anhöriginvandrare eftersom det beror på omvärldsläget. Anders Borg sade detta tydligt: "Det är inte vi som kan påverka hur många som kommer. Omvärldssituationen påverkar hur många som kommer." Jag kan inte se att Kristersson eller Ygeman resonerar annorlunda. Tredje världens invånare kanske inte får lika mycket bidrag, men visst kommer de att komma i stora massor med nuvarande politik.

Magne

Utlandssvensk sa...

@ A nonym,

"Nu är jag mera åt gammel moderat hållet men att ignorera eller inte låtsas om saker och ting innan Reinfeldt är bara fel, men missförstå mig rätt han ska ha jävligt mycket skit men glöm inte de andra är allt jag säger."

I mitt fall kan jag ärligen säga att jag glömmer ingenting och jag har varit mycket väl insatt hela vägen. Reinfeldt är helt ohotad etta vad gäller skuld och efter honom delas andraplatsen av en äkta gammelmoderat, Carl Bildt, samt Bengt Westerberg.

Sen finns det visst många fler skyldiga, men merparten av de värsta syndarna kommer från höger. M under Reinfeldt var en direkt kriminell organisation, vars främsta mål var att utrota svenskarna. De bör ställas till svars för detta.

Anonym sa...

Nu ni jädrar i lådan!
AB avslöjar att Margot Wallström ska lyfta S!
För att hon har ett sånt stort förtroende i alla läger..

Jahaja.Det är det hon har.I alla läger.
Dricker dom sprit så här på måndagsmorgonen på AB?