fredag 11 mars 2016

Hallelujakonferens: rond 2


I oktober hölls en hallelujaföreställning under titeln "Sverige tillsammans". Där uppmanades deltagarna att "lyssna för att förstå", "delta med närvaro" och inte minst "bidra med värme." Budskapet var tydligt: det är lite jobbigt när det kommer en kvarts miljon asylsökande på två år, men vi klarar det om vi tänker positivt tillsammans. Bara veckor senare införde regeringen gränskontroller.

Snart är det dags igen. Rond två, skulle man kunna säga. Den här gången lär inte kungen vara på plats, däremot finns en hel drös av politiskt korrekta tyckare som säkert kan bidra med både närvaro och värme.

Denna gång är rubriken "Vem f-n tar ansvar?". Det är "En nationell konferens – en mötesplats för alla som vill ta ett gemensamt ansvar för den interkulturella samhällsutvecklingen!" Tanken är att denna spännande dag ska "ge inspiration, insikter och nya kontakter".

Deltar gör bland andra ministrarna Ylva Johansson och Ardalan Shekarabi men också föredettingen Mona Sahlin, den förra regeringens mest misslyckade minister Erik Ullenhag, den gråtmilda Johanna Jönsson (C) och några kommunsossar. Ingen samling är förstås fulländad utan en politiskt korrekt komiker. Därför deltar även Özz Nûjen.

Frukta icke. Räddningen är nära förestående.

9 kommentarer:

Fd moderat sa...

Skulle inte Magnus Betnér också kunna bidra med sina lögner?

Hur kan man ha en svordom i ett namn på en konferens?

utlandssvensk sa...


"en mötesplats för alla som vill ta ett gemensamt ansvar för den interkulturella samhällsutvecklingen"

Interkulturell!!! Kalla in Arnstad! Alla historieböcker måste omedelbart skrivas om! Cortez invaderade inte Mexiko, det skedde ett interkulturellt möte! Ursprungsbefolkningen blev "berikad"! Innan Cortez trodde alla på samma gud och det var urtråkigt! Sen blev det jättekul!

Eftersom det finns så många liknande fall i världshistorien får vi inrätta ett nytt ämbetsverk med uppgift att korrigera alla dessa misstag. Då kan även Arnstad äntligen få en välförtjänt post som GD!

Anonym sa...

Men snart är det ju bara Sverige kvar i Schengen och EU?

Anonym sa...

Från hemsidan (http://vemfn.se/konferens/):

"Deltagaranmälan

Deltagaravgift: 2495 kr ex. moms, inklusive fika, lunch och mingeltallrik.

Priset anges inklusive moms (3119 kr) när du köper biljett via Billetto."

Är det här för att tjäna pengar på invandringsindustrin?

Magne

Anonym sa...

Hej.

Jag kan för en tiondel av konferensens kostnad leverera syndernas förlåtelse, komplett med intyg att valfri politiker deltagit andligen och uppfyllts av värdegrundens nåd. Envar politiker får donera en bot motsvarande hur stor den uppfattar sin synd att vara, och summan av boten överförs till nödställda.

Dessutom ersätter jag Özz Nujen med Lars Ekborgs tolkning av Tom Lehrer.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

En mötesplats för alla som vill tvinga andra att ta ett gemensamt ansvar för den interkulturella samhällsutvecklingen.

P. N. Grata

Somebody is wrong on the internet sa...

4 kommuner som hade lediga lägenheter vid fel tidpunkt står som arrangörer. Paniken börjar nu att sprida sig. Kommer andra kommuner att rycka ut och hjälpa till? Knappast.

Anonym sa...

Detta är ett sektmöte för stollarna som tillber den statliga pk religionen "mångkulturism". För sveriges väl borde dom skickas på avprogrammering.

Thomas sa...

Ylva Johansson, Ardalan Shekarabi (för sådär tio år sedan inblandad i en mycket saftig SSU-skandal) och Mona Sahlin...vilket gäng av fuskare och fifflare! Kommer Åsa Romson och Liza Marklund också? Kommer Carl B Hamilton, Annie Lööf och Gina Dirawi? ;)

Den korkade antiintellektualism och nepotism som präglar detta lands "politiska och mediala eliter" är närmast bedövande.