måndag 7 mars 2016

Den fina diskrimineringen


För att fira Hitlers födelsedag den 20 april kommer alla judar att portas från det kommunala Hylliebadet i Malmö.

"Att judarna inte har tillgång till badet en dag om året får man stå ut med", säger Anki Magnusson, enhetschef vid badenheten.

Låter det för galet för att vara sant? Det är det också. Men principen är exakt densamma när Hylliebadet utestänger alla män på internationella kvinnodagen den 8 mars och nämnda enhetschef uttalar sig precis som ovan. "Det får man stå ut med." Att utestänga alla kvinnor på fars dag är förstås inget de har funderat på, vilket åskådliggör hur dessa människor tänker.

Det är något obegripligt som sker i Sverige just nu. Det är ett slags hetsjakt på majoriteten, på vita, på män. Det är en ny sorts rasism som växer fram, och det oroar mig. Ty denna sorts rasism uppmärksammas inte som ett samhällsproblem. Den tar politiker, opinionsbildare och ledarskribenter (förutom ett litet fåtal inom borgerligheten) inte upp.

Tvärtom. Denna sorts rasism ses som rumsren, ja rent av progressiv och god.

Utifrån samma skruvade verklighetsuppfattning, att den vita majoriteten är något ont och kränkande mot alla andra, ska nu landets museer anpassa sin historieskildring till det nya Sverige med stor andel utrikes födda. I alla fall i Västerbotten. Där vill man "skildra kulturarvet annorlunda" utifrån att "Sverige ser annorlunda ut". Annars riskerar många människor att, som det kallas, "stängas ute".

Skildringen av svensk historia ska alltså anpassas utifrån hur befolkningssammansättningen ser ut i dag. Det är ett väldigt konstigt sätt att se på historien.

Från vänsterhåll skrivs det mycket om den växande rasismen i samhället. Samma personer som ondgör sig över detta är samtidigt tysta när rasismen ser ut som den gör i Hyllie, där män utestängs från offentliga anrättningar bara för att de är män. När denna grupp i samhället diskrimineras och en kommunal enhetschef säger att "det får man stå ut med" blir det inga krigsrubriker, inga krismöten, inga avståndstaganden. Nej, då görs i stället hånfulla motangrepp om "vita kränkta män" i syfte att förlöjliga och förminska.

I en modern tid när hudfärg, kön och sexualitet borde vara helt ointressanta attribut för vilka vi är som människor, pratar vi knappt om någonting annat. Det är besynnerligt och samtidigt väldigt illavarslande för samhällsutvecklingen.

Det finns en utbredd uppfattning i samhället att vissa människor inte går att diskriminera, att vissa inte kan kränkas. Det är vita män. Jag kan försäkra er alla om att upplevelsen av att bli orättvist behandlad inte sitter i vare sig könet eller hudfärgen.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket klarsynt skrivet! Det är - precis som du skriver - oroande att denna typ av rasism sprider sig. Det blir knappast bättre för oss, och ännu sämre för våra barn. Det senare är något som man i allmänhet inte tar med i beräkningen när man skattar invandringens effekter.

Anonym sa...

Eftersom det är vita heterosexuella män som i stor utsträckning byggt vårt samhälle, det antagligen bästa någonsin, är det just dem vänstern fronderar emot. Inget konstigt i det. Vi som tillhör denna samling får vara glada så länge vänstermänniskorna inte har den absoluta makten. När den dagen kommer är det våra liv som är i fara, inte bara stoltheten.
Överdriver jag. Vi får se.

Anonym sa...

Att vår svenska historia i sann kommunistisk anda ändras för att passa nya befolkningsgrupper,kommer ändå att ske.kyrkor görs om till mosker,gravar och monument som kan ses som beläten sprängs.Vad kvinnsen ännu inte förstått,är att de i framtiden kommer att pryglas av vita män,när de inte vill bli plöjda som en åker,när de olovandes utan sin man eller bror går på stan,då blir det nog en viss längtan efter den feminiserade svenska man,som städade passade barn och arbetade i sitt anletet svett!

Anonym sa...

Sverige framstår mer och mer som ett "lost case", ett riktigt "basket case". Jag förstår norrmännen mycket väl som förbereder sig för att stänga gränsen vid behov med skarpt i pipan den dag som Sverige kollapsar ....

Anonym sa...

Hej.

Jämför arabernas dolkstötslegender om amerikaner, britter och fransmän samt inte minst judarna, med vänsterns konspirationsteorier om samma grupper och den naturliga alliansen tar sin form.

Då är också fienden given.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

De riktigt goda borde egentligen förbereda sig för tider som komma skall.
Det är inte så mycket som talar för att Sverige kommer vara sig likt på deras vis framöver.

Anonym sa...

Identitetspolitiken ja. Mer avskyvärd ideologi får man leta efter. Den är egentligen rasismens spegelbild, bara att man byter plats på vilka grupper man ska tycka bra och dåligt om, med samma hatiska, irrationella argumentation.

Egentligen har vi ju sett det här komma under åtminstone 10-20 år, med början i radikalfeminismens urspårning på 00-talet och nu logisk fortsättning med "antirasismens" genomslag. I början fick jag försöka pussla ihop själv vad som pågick genom att läsa bloggar som denna, Pär Ström, böcker som Ljusets Fiender etc. Någon samlad sjukdomsbeskrivning fanns liksom inte. Idag har vi en terminologi för dumheterna och vet ungefär varifrån dom kommer - urspårad och missriktad lokal version av USA:s medborgarrättsliga rörelse kombinerat med att vänstermupparna saknade nåt att kämpa för efter Sovjets fall, och kryddat med franska flumfilosofer som är behändiga att ta till när man inte har fakta på sin sida.

När vi nu har en samlad diagnos borde det vara lättare att organisera en kraftfull motrörelse. Om nu stridsviljan finns kvar i Sverige och i Västvärlden i stort?

A nonym sa...

Är lustigt hur "ta seden dit du kommer" eller "when in Rome do as the romans" har förvanskas i Sverige till att bli låt dem behålla sin särart och anpassa oss till deras seder och bruk.
Jag tänker nu på att bla fler och fler badhus blir könssegregerade, vi låter diverse områden få ha sina sedlighetspoliser, etc.

Anonym sa...

Kommunala tjänstemän gör sitt bästa för att vi skall rösta på SD.

Anonym sa...

Jag som trodde att vi var överens om att polisen inte hade mörkat någonting utan bara hemlighållit lite lagomt.Daily Mail är ju troll och rasister som det heter.
Och så detta!
Man vet inte vad man ska tro längre.Det måste ju ha funnits någon anledning till att polisen inte längre,enligt Expressen, får mörka känsliga uppgifter?

http://www.expressen.se/nyheter/polisen-far-inte-morka-kansliga-uppgifter/

A nonym sa...

"Rådet behandlade samma fråga så sent som i februari 2014 och står i allt väsentligt fast vid sitt tidigare ställningstagande."

Så det där är ju bara en rökridå deras ställningstagande har ju ignorerats tidigare så varför ska de bry sig om dem nu?

JohJoh sa...

"Men principen är exakt densamma när Hylliebadet utestänger alla män på internationella kvinnodagen den 8 mars"

"Denna sorts rasism ses som rumsren"

Tycker det finns mycket att kritisera i Sverige och i den svenska debatten om identitetspolitik/rasism.
Just detta tycker jag dock verkligen är överdrivet och en icke-fråga.
Vad är problemet med att kvinnorna får en dag på badet själva...

Bättre att fokusera på verkliga problem än att hugga på "allt", bara mina "5 cent".

Anonym sa...

Hej.

@JohJoh:
Från: 'Vad är problemet med att svenskarna får en dag på badet själva...'

Tydligt nog?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

JohJoh sa...

@Rikard.

"Tydligt nog?"

Nej, faktiskt inte... :o
Tycker att just detta är tramsigt.

Jag bodde på en camping i somras.
Där delade de upp bastun på kvällen. Kl 17-19 herrar och 19-21 damer.

Helt förkasligt med denna "logik"...!?

"Tänk om det vore judar mellan 17-19 och homosexuella damer mellan 19-21"...

Jag vidhåller - just detta är en tramsdebatt. :/

Anonym sa...

Normalt är man naken i bastun, det är man inte ute i poolen.

Anonym sa...

Hej.

@JohJoh:

Två saker; den ena: är det skillnad om en näringsidkare, en representant för staten och en privatperson gör det? (Diskriminerar, alltså.)

Den andra: när är det inte en tramsdebatt? När det gäller bussar? Bostadsområden? Skolor?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

JohJoh sa...

Hej Rikard.

Nej, det är ingen avgörande skillnad på om det är en privat näringsidkare eller stat/kommun.
Ingen som erbjuder en "allmän" tjänst får diskriminera enligt dagens lagar.

Det är en tramsdebatt när det, som i detta fall, handlar om att låta kvinnor ha en egen kväll på badhuset en gång om året.

Vad är problemet!?

Varför skulle jag bli upprörd av att någon vill arrangera en dag/kväll för bara kvinnor (eller män) på biblioteket, gymmet, krogen, bingohallen etc...

Kom och tänka på kanotklubben som ordnade en kanot-utflykt för endast singlar i skärgården i somras.
Hur vågar de!
Byt ut "singlar" till "muslimer" så ser du allvaret! Eller?

Jag ser inte problemet.
Visst. Om man hårdrar en princip så kanske man kan få det till ett teoretiskt, möjligt, framtida problem om man anstränger sig.

Men varför?
Det är ju inte direkt så att det saknas verkliga, allvarliga, problem att debattera och ta tag i... Detta är nonsens.

Bara min åsikt.

Anonym sa...

Hej.

Som sagt, när är det inte trams?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

JohJoh sa...

Rikard

Det finns givetvis ingen fast gräns mellan "trams" och "icke trams". Där är en gråskala.
Var går gränsen för dig? Kan du precisera den?

Detta konkreta fallet, en kvinnodag på badhuset en gång om året, är enligt mig solklart trams.

På andra ändan i gråskalan skulle t.ex. ett beslut vara där muslimer bara får bada på måndagar mellan 16-17, övrig tid skall vara "muslimfritt". Då är det verkligen inte trams.