söndag 13 mars 2016

Överlevnadstips

Sverige blir tryggare, brukar det heta. I det nya debattprogrammet Aschberg Direkt, ett program i den klassiska kategorin "den som skriker högst vinner", påpekades att Sverige i dag minsann är tryggare än för 600 år sedan.

Det är sällan vi har 600-årsperspektiv i samhällsdebatten, jämförelser brukar med fördel göras med mer relevanta epoker och inte med Gustav Vasas rike. Möjligen är det bara framtidsministern som kan svara på exakt vad som hände då.

Trots den påstådda tryggheten i det socialdemokratiska riket känner många i dag otrygghet. Brottsligheten tar framför allt nya former. Gruppvåldtäkter, hedersrelaterat våld, gänguppgörelser på öppen gata, bilstölder vid rödljus. Sverige har förändrats på senare tid, vad Magnus Betnér än säger.

Eftersom polisen inte har kapacitet att hantera vardagsbrottsligheten längre, borde fler titta på den här mannen. Clint Emerson arbetade för Navy Seals och har skrivit en bok med tips om hur man bäst klarar sig ur olika hotfulla situationer med livet i behåll. Nedan visar han några av dem.

6 kommentarer:

Fd moderat sa...

En bilstöld sker mitt på dagen mitt inne i ett av Sveriges dyrare områden. Som en kompis sa om händelsen; det är klar u-landsvarning när sådant händer.

Vad gäller Betnér blev han bortgjord av Åkesson så att man får skämmas å Betnérs vägnar.

https://www.youtube.com/watch?v=yyCsoy9kz4s

Det sjuka i Sverige är att man både från grönnhöger och vänster lyfter fram komiker som sanningssägare i denna fråga samtidigt som man avfärdar personer som ägnat hela sitt liv åt att studera frågan.

Anonym sa...

Vid köp av ny bil så kan t.ex. BMW erbjuda detta tillval. Blaster heter tillbehöret.
https://www.youtube.com/watch?v=fDrzMGdYWZc

A nonym sa...

För den som är intresserad av boken i klippet.
100 Deadly skills

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"En bilstöld sker mitt på dagen mitt inne i ett av Sveriges dyrare områden. Som en kompis sa om händelsen; det är klar u-landsvarning när sådant händer."

Ja, det är väldigt typiskt för de samhällen som verkar vara den svenska självmordshögerns ideal, typ Brasilien och Nigeria. I Sydafrika utvecklades det speciella tillbehör för just detta problem, t.ex eldkastare monterade på sidorna under bilen.

Lotta Trouble sa...

Men hovrätten anser att om man väntar i tur och ordning på att våldta en tjej så räknas det inte som grov gruppvåldtäkt. Därmed kan man avföra en grov våldtäkt från statistiken till att bara bli en vanlig våldtäkt - att likställa med det som Julian Assange gjorde.

Anonym sa...

Hej.

Väntar med spänning på att något politiskt förbund skall föreslå liberalisering och marknadsanpassade lösningar av såväl straffrättslig prövning som påförande av påföljd val dom vinner laga kraft.

Försäkringsbolag och väktarbransch kan därmed expandera och erbjuda många goda arbetstillfällen, särskilt med mångkulturell rättsskipning som ett viktigt affärsområde i ett rasifierat perspektiv, med normkritisk strukturanalys som en kompletterande HR-stärkande synergifaktor.

Även enskilda lokala kooperativ bör se en växande bransch som en möjlighet och en utmaning för att genomföra dynamiska flerplanslösningar i ett icke-exkluderande reintegrativt arbete.

För det där gamla snacket om land skall med lag byggas, det är väl någon sorts rasism?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare