måndag 14 mars 2016

Full back framåt


Om man skulle sortera ut statsminister Stefan Löfvens och regeringens utspel i migrationsfrågan under det senaste året skulle resultatet bli ungefär som ovan.

Bisarrt, visst. Men då har vi ändå inte räknat in Miljöpartiet, som nu gör världspremiär i det oppositionella regerandets konst.

Intressanta tider, galna tider.

15 kommentarer:

Anonym sa...

...och detta är vår svenska elit.

De är de bästa av de bästa som vi därför har satt att råda över oss. Löfven, Romson, Kaplan är utvalda, inga bättre stod att finna för de stora uppgifterna och de tvekade aldrig när ansvaret lades på deras axlar. Äntligen var verkligheten på väg att växa ikapp självkänslan.

Är det bara jag som äcklas av svensk politikerklass?

A nonym sa...

Det j*vligaste är att miljömupparna slipper undan med det i pressen, inga hårda ord, inget ifrågasättande, etc... Blir så trött.

Anonym sa...

@Anonym 12:27

Detta är inte vår svenska elit, detta är vår svenska elits korrupta marionettdockor vars främsta uppgift är att fungera som en demokratikuliss och upprätthålla lugnet genom att förvirra oss med en massa ord.

Vi skrattar åt deras tokigheter och får känna oss smarta för en stund. De skrattar hela vägen till banken åt att vi gång på gång går på den enkla finten.

Anonym sa...

Hahaha !!
Det taskigaste någon kan göra stassminister Stefan Löfven och hans sidekickar Friddo och Rompan är att dra upp något de sagt.
Då.
Förut.
Innan.
Själva har de inte en aning nämligen.Inte om det heller.

Anonym sa...

Hehehe, intervjuven var hur kul som helst.
Det var länge sedan jag skrattade så här bra!
Egentligen har jag svårt att förstå upprördheten många uttrycker, i politik och delvis i "vissa affärer" finns naturligtvis ingen moral, bar resultat och egen vinning.
Här måste svensken vakna upp i sådana skeenden, men,oavsett är detta stor komik!

Amnexis sa...

Hans, du som bor i Sthlm, kan du inte ta dig ner till Norrmalmstorg på lördag och sen rapportera neutralt från Folkets Demonstration? Du kan ju iaktta spektaklet på avstånd.

Ådärkomdenja sa...

Dagens garv, saknar dock ansvarsfull beredning av ärendet, kryddat med en portion käbbel, sen får det vara slut-tjollrat. Elle tvärtom.

Hans Li Engnell sa...

Hans, du som bor i Sthlm, kan du inte ta dig ner till Norrmalmstorg på lördag och sen rapportera neutralt från Folkets Demonstration? Du kan ju iaktta spektaklet på avstånd.

Jag ska förmodligen in till stan på lördag, så det borde gå att ordna. Om inget annat kommer emellan.

Anonym sa...

Hej.

Hans, det vore en välgärning om du dokumenterar demonstrationen på lördag (i mån av möjlighet förstås). Du har gott renommé och ett nyktert språk.

Vi är nog många runt om i landet som numera närmast förutsätter att beroende-media ägnar sig åt ren propaganda. En bloggare är i min mening att föredra då denne så gott som alltid är helt öppen med sin agenda, sin ståndpunkt eller sina käpphästar. Wolodarski-medias förmenta objektivitet eller (hah!) neutralitet i rapporteringen är inget annat än en snuttefilt för den som förnekar verkligheten, och sin egen förmåga att leta fakta och åsikter.

Tänka själv? Kan inte "nånannan" (TM) göra det åt mig? verkar vara alltför mångas ledord.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Fd moderat sa...

Nyliberaler av olika schatteringar har velat använda invandring som en murbräcka mot välfärdsstaten. Det går inte så bra. I stället höjs skatterna.

http://www.svd.se/professor-dolj-inte-kostnaderna--hoj-skatterna/om/svenskt-flyktingmottagande

Anonym sa...

Rättsmedicinalverket byter sida och blir fascistiskt.
26 procent fler mord och dråp än 2014.103 stycken allt som allt.
Nu blir inte Schyffert och Betner glada.Sverige blir ju bara tryggare och tryggare tycker dom.Precis som experten Sarnecki.Det är för tidigt för att tala om något trendbrott, för det måste vi vänta några år tycker han.Först vid 150 är det ett trendbrott tycker Granath,en annan sådan expert.
Än så länge är det inte så farligt och gör inte så mycket kan man sammanfatta
Schyffert,Betner,Sarnecki och Granath.

http://www.metro.se/nyheter/kraftig-okning-av-mord-i-sverige/Hdzpco!Zr4jf2alHO08Yo8QaQ4jJg/

Anonym sa...

Den stora tragiken är alla förväntansfulla framtida pensionärer som inte hinner inse förändringarna. Om man kunde begära utträde ur Skatteverkets personregister skulle jag troligtvis vara en vinnare... 100k+ i skatt och inga barn gör att man stödjer titanics grundstötning. Är rejält fundersam över om sätt-potatis är värd mer än sin vikt i guld...

Anneli sa...

Hej Hans!

Jag är en flitig läsare sen några veckor tillbaka och därtill kvinna (vilka efter vad jag kan skönja i ditt kommentarsfält är en minoritet av dina bloggläsare). Jag undrar om du har kommenterat det faktum att Sverige kommer ha en två veckor lång karens på id-kontrollerna i juli? Detta gör mig MYCKET oroad. Det verkar inte finnas någon politisk beredskap för situationen som kan uppstå i det läget. Som jag ser det så är vi på väg mot krig i Europa. EU kommer att klappa ihop fullständigt och det blir varje land för sig. Ska vi då stå med ÖPPNA GRÄNSER???
Frågan är alltså: tror du att det finns någon plan för karens-situationen som kommer att uppstå? Vilka möjliga scenarier ser du framför dig?

Tack för en välskriven blogg!

Hans Li Engnell sa...

Jag undrar om du har kommenterat det faktum att Sverige kommer ha en två veckor lång karens på id-kontrollerna i juli? Detta gör mig MYCKET oroad.

Hej!

Nej, jag har inte gjort någon grej av det än. Det kanske jag kommer göra när det närmar sig, men just nu kan vi bara konstatera att detta glapp kommer att finnas mitt i sommaren. Det blir mer intressant att göra en analys av detta när vi ser hur asyltrycket ser ut under våren. Hur många kommer ta sig vidare till Tyskland och Sverige nu när gränser söderut stängs? Det blir en avgörande fråga.

Anneli sa...

Tack för svar. Du lär väl få anledning att återkomma till ämnet. :) Ja, det ska bli mycket intressant att se vad som händer framgent. Intressant, men också väldigt oroande. Min förhoppning är att det blir stopp på strömmen av migranter längre söderut i Europa, för jag misstänker att vår handfallna regering inte kommer att klara av att agera om det kommer en ny ström av migranter hit i sommar. Det kommer säkert bli mycket obehagliga scener i södra Europa i vår och sommar.