torsdag 17 mars 2016

Det svenska självhatet"Sverige har varit naiva", sa statsministern på en presskonferens efter att Säpo höjt terrorhotsnivån mot landet i fjol. Stefan Löfven har tillagt att "det har varit svårt att förstå att det bland oss alla i ett fritt demokratiskt samhälle också finns medborgare som sympatiserar med ISIL".

En simpel medborgare undrar kanske hur detta kan komma sig. Efter terrorattacker i London, Madrid och Paris (och efter Taimour Abdulwahab) är frågan varför just Sverige skulle vara förskonat från islamister och jihadister, från IS-sympatisörer och från personer som är beredda att döda oskyldiga i religionens namn. Att det är svårt att på djupet förstå jihadismen ska inte behöva betyda att problemet ignoreras.

Det enkla svaret på frågan skulle kunna vara att svenska politiker inte har velat ta i svåra och jobbiga frågor utan mycket hellre ägna sig åt RUT-avdrag, genusförskolor och annat fluff. Men jag tror att det är betydligt allvarligare än så. Under lång tid har det gullats med islamister och jihadister från både socialistiskt och borgerligt håll. Trots att vi vet att moskéer fungerar som tillhåll för radikala läror och kvinnoförtryck, trots att hundratals personer har rest från Sverige till IS-kontrollerade fästen i Syrien och trots att det borde finnas ännu större skäl att vara vaksam när Sverige under ett antal år har tagit emot så många asylsökande utan id-handlingar från just de länder där jihadismen vuxit sig stark.

Men nej, insikterna har inte funnits där. Tvärtom. I Stockholm, som styrs av en rödgrönrosa majoritet, föreslogs för knappt ett år sedan att återvändande IS-krigare skulle tas emot i ett samarbete mellan socialtjänstens försörjningsstödenheter, stadens Jobbtorg, Arbetsförmedlingen och de allmännyttiga bostadsbolagen. Miljöpartiets vikarierande socialborgarråd Ewa Larsson kallade stolt detta för "Stockholmsmodellen".

Strategidokumentet där ovanstående beskrivs har tagits bort från Stockholms stads hemsida efter stark kritik, men i detta benämndes jihadister neutralt som "personer som kommer hem från strider utomlands". Man kunde lika gärna tro att de varit på ett FN-uppdrag. Bostadsministern, miljöpartisten Mehmet Kaplan, har liknat IS-terroristerna vid de svenskar som deltog på Finlands sida i finska vinterkriget. För detta och andra uttalanden fick han kritik. Kaplan har sedermera backat, men han har uppenbara svårigheter med att klart och tydligt ta avstånd från islamism (lyssna här).

Förklaringen till den kompletta undfallenheten i Sverige stavas sannolikt kulturrelativism och rädslan för att få anklagelser om rasism och islamofobi kastat i ansiktet. Denna rädsla har odlats flitigt inom nyvänstern, så detta är onekligen en seger för dem. Men framför allt är det en seger för de islamister och jihadister vars rekrytering underlättas av det svenska samhällets oförmåga att ta itu med problemet. Det är en seger för de mest antidemokratiska krafterna sedan kommunismen och nazismen.

Nyvänstern drivs av ett hat mot grundfundamenten i det västerländska samhället. De utnyttjar kapitalismens förmåga till värdeskapande men vill avskaffa kapitalismen. De utnyttjar yttrandefriheten men vill inskränka den för andra. De utnyttjar vår jämställdhet mellan könen men vill underlätta för auktoritära krafter att inskränka kvinnors frihet.

Dessa människor drivs av ett självhat mot allt svenskt och västerländskt. Jag har ingen bra förklaring till varför. Men vi måste vara vaksamma, ty ett tolerant, välfungerande och demokratiskt samhälle överlever inte om dess invånare inte ställer upp på dess värderingar. Inget samhälle är i sig självt vaccinerat mot extremism, och när regeringsföreträdare och etablerade medier gör gemensam sak är vi illa ute.

Utvecklingen är mycket farlig. När brott mot mänskligheten relativiseras och bortförklaras med att gärningsmännen är utsatta och kränkta av majoritetssamhället, skapas sakta men säkert en acceptans. Det blir moraliskt acceptabelt att vissa etniska grupper begår de värsta brott som går att föreställa sig. Rättsuppfattningen eroderas.

Mot detta måste alla frihetliga krafter ta kraftfull strid. Innan det är för sent. Det finns faktiskt något viktigt att försvara här.

Läs även:
Erik Helmerson

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det är samma vänster som för inte så länge sedan bagatelliserade eller försvarade massmord i Kina, Kampuchea m.fl. brottsplatser som numera njuter av att höra nyheter om amerikaner, engelsmän och fransmän mördade av islamister.

Anonym sa...

Det du skriver om nyvänstern,stämmer till punkt och prick på de som följer sin salig hädangångne profet,som ler och långhalm föraktar de Sverige,men tar samtidigt för sig, av landets demokrati och välstånd.Hur länge det nu varar!

Anonym sa...

Men är man verkligen rädd för att bli kallad islamofob nuförtiden?

Islamofobi är faktiskt normaltillståndet i världen, möjligtvis med undantag för Sverige.

INGA länder i världen uppskattar muslimsk invandring. Inget. De ord som begagnas när muslimer kommer på tal är av sorten acceptera, tolerera, tillåta och allehanda derivat därav. Alla vet dock att i det samhälle där muslimer infinner sig där skaver det. Alltid och överallt. Många muslimska länder är särskilt underkunniga om detta förhållande och tar därför inte emot några muslimska migranter hur mycket råd de än har.

Om man konstaterar att av 56 muslimska länder så är exakt 56 stycken mer eller mindre dysfunktionella så borde det vara en observation som påverkar synen på islam och dess förutsättningar för att positivt kunna bidra till ett samhälle. Men icke. Denna observation är till sin karaktär islamofob och må därför ej göras.

Den islamofili som det propageras för av svensk media och politikerklass förekommer av förklarliga skäl inte i övriga världen.

Anonym sa...

Jag är inte så orolig för identitetsvänstern eller alla skriverier. De är trots sina hotfulla skriverier inte ett hot mot samhällsfunktionerna. Däremot måste vi studera demografin. Som jag ser det är det c:a 7 % muslimer i Sverige. Växer det antalet till 20-30 % blir de faktiskt ett reellt hot mot demokratin eller skiftar demokratins form genom ändrade värderingar, institutioner, lagar, jämställdhet etc. ifall de gör anspråk på att leva efter Koranen, som många faktiskt vill göra i Sverige. Det jag vill understryka är att Sverige förblir en demokrati fast med starka inslag av Koranen.

Låt mig utveckla resonemanget om hur rättigheter tilldelas i en demokrati. Trots sin välståndsskapande och många gånger bildande av välmående samhällen finns aspekter i demokratin som faktiskt kan instabilisera och i nästa steg utrota en nation. Eftersom det i en demokrati är folket som ska bestämma. Förledet 'demos' betyder 'folket' och 'krati' har betydelsen 'styre'. Det är således så att i en demokrati är det folket som ska bestämma vilket styrsätt, vilken kultur, organisationsformer, lärosäten osv. de vill utveckla och bibehålla. Det är här inte ett hinder för finlandssvenskar i Finland, som är 5-6 % av befolkningen, att få se några tv-program svensk TV i veckan och värna om sin svenska identitet. Men nu har vi 7 % muslimer i Sverige, som hämtar sin vägledning från Koranen. Redan nu ska de ju enligt demokratins namn få tv-program, sin mat (inget fläsk), inte ta kvinnor i hand etc. Det kan väl diskuteras hur mycket de ska få men i demokratins namn kan man faktiskt säga att de ska få vissa rättigheter efter sin religion och identitet. Säg nu att det antalet växer till 20-30 % av befolkningen och de vill ha shariaområden, burqas måste bäras i detta område etc. och Sverige har i demokratins namn inte mycket att säga till om eftersom det är 'folket' som bestämmer. Har vi då det bästa samhällssystemet som är överlägset t.ex. en auktoritär stat som bibehåller västerländska värderingar, att man tar kvinnor i hand, inte behöver täcka sig, utvecklar institutioner och bibehåller dem som kan ge en gynnsam samhällsutveckling som inte liknar ett kalifat? I demokratins namn skulle faktiskt mycket, eller allting, av detta gå förlorat för att majoriteten eller en betydande del av folket inte vill utveckla detta.

Det som en gång blev vår del av världens och i detta fall Sveriges framgångsrecept, demokratin, kan komma att bli vår död.

Magne

Anonym sa...

Hej.

Makt är till syvende og sist en fråga om din (och din grupps) vilja och förmåga att framgångsrikt använda våld. Vare sig det rör sig om direkt eller indirekt.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Fd moderat sa...

Märkligt att det finns liberaler som också deltar i självhatet mot väst.

Anonym sa...

Kanske i utkanten av topic, men bör nämnas: den svenska staten och mainstream media håller på att bli lika verklighetsfrånvända och paranoida som Nordkorea. De tror ryska agenter ligger bakom all kritik mot feminismen och massinvandringen. Detta till följd av den desperation makteliten upplever då de nu till stor del förlorat problemformuleringsprivilegiet. Man kunde skratta åt detta om det inte vore för att det förebådar totalitära insatser mot sociala medier och yttrandefriheten. Vem vet, FRA och SÄPO kanske trålar den här bloggen också?

Ådärkomdenja sa...

När NWO-oligarkerna insåg att islamiseringen, och eliminerandet av nationalstaterna, var framgångsreceptet, så startade detta världsunika härnadståg mot civilisationen, ur ett västerländskt perspektiv. Att Europa stod med byxorna nere vid ankelknölarna, är den situation vi nu befinner oss i.

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Som jag ser det är det c:a 7 % muslimer i Sverige."

Min uppfattning är att andelen är betydligt större. Jag skulle, mellan tummen och pekfingret, säga mellan 8-12% i hela befolkningen, 12-15% för gruppen 0-44, 15-20% för gruppen 0-18 och 20-25% för gruppen nyfödda. Fast till skillnad från de flesta andra västländer är det helt omöjligt att hitta vettiga siffror utan allt måste baseras på mer eller mindre kvalificerade gissningar.

Få verkar inse hur explosiv demografin är i Sverige. Flera av de stora immigrantgrupperna har både dramatiskt mycket högre nativitet och mycket lägre genomsnittsålder än de infödda svenskarna. 5-6 barn per kvinna är normalt i t.ex Afghanistan och Somalia. Och detta bryts INTE när de kommer till Sverige, tvärtom inser många att det går utmärkt att leva bara på att ha många barn.

Om man tar två grupper kvinnor som föds nu, där 10 stycken tillhör grupp A som föder i snitt 6 barn vid en ålder av 20 och 90 stycken tillhör grupp B som föder 1.5 barn vid en ålder av 30, så får vi:

Efter 20 år: Grupp A föder 60 barn, varav 30 kvinnor

Efter 30 år: Grupp B föder 135 barn, varav 68 är kvinnor

Efter 40 år: Grupp A föder 180 barn, varav 90 är kvinnor

Efter 60 år: Grupp A föder 540 barn, Grupp B föder 102 barn.

Det här är inga dystopiska fantasier, utan i verkligheten går det med all sannolikhet fortare, pga:

- Invandrargrupperna importerar partner från sitt hemland när de ska ha barn. Detta skapar en turboeffekt i antalet över tiden.

- Betydlig fler svenska kvinnor får barn med immigranter än vice versa.

När de enorma mängder asylanter som har kommit de senaste åren börjar importera fruar om något eller några år kan andelen muslimer bland nyfödda snabbt gå över 50%. Vi kan vara där redan 2018 och vi kommer nästan säkert att vara där inom 5 år, om inte ett rent mirakel inträffar.


Anonym sa...

Jag håller helt med dig Hans och ser med fascination på den oheliga alliansen mellan nyvänstern och islamiska rörelser, som egentligen bara förenas i sin motvilja mot de västerländska upplysningsidealen, (i Iran slutade motsvarande allians med att vänstern blev slaktad av ayatollornah).

Anonym sa...

Ang. Utlandssvensks demografikommentarer:

Jag minns den här artikeln:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115816-28-10-07-goteborgs-somalier-ett-folk-i-kris .

2007 var det såhär illa. De som då var ca 10 år är nu ca 20.

Kan vi konstatera att det har fått vissa effekter på omgivningen?

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Jag är inte heller en optimist på demografifronten. Jag vill inte behöva se framtida generationer svenskar behöva oroa sig för om de får gå utan hijaben eller niqaben i Sverige eller i vissa områden. Det är lätt att glömma demografin och den höga nativiteten och stirra sig blind på antalet migranter som varje år anländer till våra kuster. Det är pga. förändringen som kan komma från nativiteten bland invandrargrupper som jag vill sänka bidragen rejält och göra det svårare att få bidrag. Det ska helt enkelt inte vara möjligt för en mamma att bara få lägenhet, pengar och allt för att föda 5-8 barn.

Svenskar har inte lägenheter men dessa Tenstabor vill ha bostad, bidrag och hela kalaset:

https://www.youtube.com/watch?v=wKaY32psCa8

https://www.youtube.com/watch?v=sLaf5XjMZVg

https://www.youtube.com/watch?v=sXz9sFPW3uw

https://www.youtube.com/watch?v=_PEmeJoanfk

De fattar inte att det är flera års kötid i Stockholm och menar att svenskar får lägenheter före dem. Som att svenskar inte väntar 7-15 år för lägenhet i Stockholm. Så här håller invandrargrupper på och får väl oftast bostad och bidrag, men har på senare tid pga. lång bostadskö på hyresrätter och migrationskostnader fått lite mindre än de är vana vid. De menar direkt bara: Var är socialen? De ska fixa det här nu!

Så här ser det ut för svenskar:

http://www.hemhyra.se/bostadslos2014

Jag är, som sagt, inte optimistisk i det här ämnet och har väl mer eller mindre ofta planer på vilket land och var man ska bo. Den havererade bostadsmarknaden är väl en viktig faktor här, eftersom flytt till annat land kan underlätta min vardag i och med att jag slipper ta stora lån i en bostadsmarknad som sett 10-15 % prisökning per år det senaste decenniet och nu ligger på en sådan nivå att bankerna börjar neka alltfler som vill ta lån pga. hög skuldkvot.

Man ska ändå inte bli nedstämd av att Sveriges riktning är usel och att merparten av svenskarna är fullständigt hjärntvättade och knäppskallar. Historien är full av eländigheter och vår historia, Sveriges och vissa andra västländer, skrivs just nu med en eländig utveckling. Det är viktigt att inse att historien är full av bedrövligheter och samtidigt se mera positivt där utvecklingen är sund.

utlandssvensk sa...


@ Anonym 20.15

Alla bör läsa den där serien från GP. Det är bland det bästa som MSM har producerat de senaste 20 åren och efter den var det 10 år med bara ren propaganda.

Om man läser och sen även sätter sig ner och räknar på effekterna inser man snart att det är fullständigt hopplöst att tro att saker och ting bara kommer att ordna sig. Verkligheten må vara skoningslöst otrevlig, men det gynnar ingen att blunda för den. Sverige kommer att vara ett helt vanligt MENA land inom 10-30 år och de etniska svenskarna har i grunden endast 2 alternativ: Anpassa sig eller flytta.

Liberal sa...

Vad är din syn på den nykonservativa rörelsen Hans? /Liberal

Anonym sa...

Förklaringen till den kompletta undfallenheten i Sverige stavas ö-s-t-r-o-g-e-n.

Pyrrhus sa...

Jag håller med dig Hans i detta. Nyvänstern har dessutom alldeles för länge fått bestämma problemformuleringen. I nyvänsterns bild passar jihadister från en välbärgad, ordnad bakgrund, som Mohammed Emwazi (Jihadi John), eller varför inte Usama bin Ladin själv, in. Det är alltid "samhällets fel" att vissa ansluter sig till grupper som begår grova krigsbrott.

Magne och Utlandssvensk, era beräkningar är ju helt uppåt väggarna. Det finns inte 7% muslimer i Sverige, ännu mindre 12%. Sverige för inte statistik över befolkningens religiösa övertygelser, men cirka 500 000 i Sverige har bakgrund från muslimska länder. Denna grupp inkluderar även många kristna (framför allt från Irak) från dessa länder. Helt naturligt då kristna i varierande grad förföljs i muslimska länder. Gruppen inkluderar även iranier och bosnier, som till stor del är sekulära. Iranier i Sverige hör till de mest islamfientliga personer du kan träffa på. Kurder i Sverige tenderar också att vara sekulära, om än i mindre grad än iranierna.

Medlemskap i muslimska trossamfund i Sverige ligger på cirka 130 000, dvs långt från era fantasikalkyler.

Jag är absolut ingen vän av religion, speciellt inte islam, men jag skulle aldrig någonsin göra avkall på sanningen.

utlandssvensk sa...

@ Pyrrhus

"Magne och Utlandssvensk, era beräkningar är ju helt uppåt väggarna. "

Det får du gärna anse om du vill. Som du själv påpekar finns det inga hårda siffror att tillgå, så det är en gissningslek. Däremot uppskattar jag inte att du i princip säger att jag ljuger.

Det finns en mängd estimerat. PEW hävdade i en rapport 2010 att det då fanns 450.000 muslimer i Sverige och att 2030 skulle det finnas kring en miljon. Det finns knappast någon bedömare som har uttalat sig i frågan som kan sägas vara mer seriös och ha större internationellt anseende. Av flera skäl tror jag att deras siffra för 2010 var för låg, men om vi utgår från denna får vi ungefär:

Beräknad tillväxt under 20 år = 550.000

Tillväxt per år = cirka 27.000

Så för 2016 borde deras skattning ha varit cirka 600.000 muslimer

Men självklart låg inte jätteinflödet de senaste åren i de siffrorna. Antalet asylsökande var ganska stabilt mellan 20 och 30 tusen i många år innan 2010, så vi kan utgå från att de räknade med 25.000 om året. Under de fyra åren 2012-2015 kom det dock 340.000, dvs. 240.000 fler än de rimligen förväntade sig. Till detta kommer även högre anhöriginvandring, kopplad till de större volymerna asylanter. Andelen muslimer har dessutom rimligen varit väldigt hög under de senaste åren. Eftersom vi vet att nästan inga blir utvisade kan vi nog lägga till cirka 300.000 (200 tusen asylanter + 100 tusen anhöriga) till skattningen baserad på PEW.

Vi får då 900.000 muslimer nu.

Sen finns det andra som har gjort högre uppskattningar och som jag skrev ovan anser jag att man kan argumentera för att PEWs siffra var för låg.

Jag har följt den här frågan mycket länge och skulle väl kunna skriva hela dan om saken. Men nu har jag bara utgått från den mest prestigefyllda rapporten som jag känner till och argumenterat utifrån denna och då landat väl innanför det estimerat som jag gav tidigare.

Du för gärna argumentera emot, det finns det visst utrymme för. Men jag finner det helt obefogat att påstå att jag ljuger.

utlandssvensk sa...


Här är en länk till några poster som dels tar upp PEW rapporten, dels går igenom lite allmänt hur svårt det är att få fram vettiga siffror.

https://affes.wordpress.com/tag/muslimer/

Bland annat står det där, i en post från 2010:

"T ex så uttalade man sig så här år 1998 i den socialdemokratiska Broderskapsrörelsens medlemstidning:

"Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige – de skulle tillsammans kunna lyfta vilket parti som helst till oanade höjder."

Det var 12 år sen och invandringen från muslimska länder har varit mycket stor sen dess. Andra uppskattningar är allt från 250 000 – 400 000 muslimer. 400 000 är nog den vanligaste uppskattningen och det lite märkliga är att den siffran används år efter år efter år. Jag tror jag hörde den första gången för 10 år sen och senast upprepade imamen Abd al Haqq Kielan den siffran i Agenda ikväll utan att någon reagerade."

Jag kan intyga att det stämmer helt angående siffran 400.000. Den dök upp år efter år från de mest varierade källor.

Utlandssvensk sa...


År 2006 hävdade Sydsvenskan:

"Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige.

Cirka femtiotusen av dem bor i Malmö."

http://www.sydsvenskan.se/sverige/djup-splittring-bland-malmos-muslimer/