fredag 18 mars 2016

En diskussion om migration

Det är väldigt sällan en politiker får möjlighet att prata till punkt, att utveckla sitt resonemang, att fördjupa sig. Politiken är i dag riggad för korta framträdanden, 30-sekundersinslag i TV och på nätet. Längre än så orkar inte folk engagera sig, verkar medierna resonera.

Detta gör politiken och hela samhällsdebatten ytligare än vad de skulle behöva vara. Jag saknar längre, lugnare och sakligare debatter som går mer på djupet. Ett försök till detta gjordes i Malou efter tio i TV4.

Ja, Malou von Siwers är både hopplös och partisk. Men jag tycker ändå att detta blev åtminstone en början på en seriös diskussion som det hade varit intressant att få höra mer av.

Dessutom undrar jag varför inte Ulf Kristersson är moderatledare.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, nog vore Kristersson ett bättre alternativ som M-ledare än AKB. Däremot har jag ingen förståelse för att man fortfarande vägrar samarbeta med SD, åtminstone i en del frågor. M och SD ligger väldigt nära varandra i många frågor, och M skulle ha allt att vinna på att börja samarbeta med dem. Den här videon var ju en förhållandevis sansad debatt, men jag måste säga att Åkesson framstod som förnuftets röst. Jag är inte SDare, jag vill både gå med i Nato och avveckla de generella välfärdssystemen, men jag måste säga att Åkesson plockar poäng varje gång han gör ett framträdande.

Anonym sa...

Problemet är beslutet om mångkultur i Sverige,det betyder flera kulturer inte bara den svenska.Om det kommer 20 tusen per år tar det längre tid för ivrarna av mångkultur att förvandla landet till ett underutvecklat land,med 100 tusen per år går det fortare.En asylfamilj från Afghanistan mannen, hustrun med 2 barn runt benen och ett barn i magen,så finurligt föda barn under asyltiden ger Put,genom anknytning till svensk nyfödd medborgare.Sedan fortsätter det,och fortsätter...

Fd moderat sa...

Politiker blandar medvetet samman vad mångkultur innebär. De påstår att det är att få in ny matkultur i Sverige vilket inte är sant. Vi hade med stor sannolikhet haft ny matkultur i Sverige utan invandring.
Multikultur innebär att vi tar in de värderingar som kommer från andra länder och gör dem till en del av det svenska. Vi är på god väg med könsseparerade badtider, acceptans för att kvinnor skall bära slöja, något som förvisso inte skall vara olagligt men som är något dåligt, och att acceptera att män från ruttna kulturer behandlar kvinnor sämre.
Det är detta som är mångkultur. Det är bara att konstatera att mångkulturen har gjort Sverige till ett avsevärt sämre land än det hade varit annars.
Återigen har SD haft rätt. Det är assimilering och inte mångkultur som skall vara det som gäller i Sverige.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"Vi hade med stor sannolikhet haft ny matkultur i Sverige utan invandring."

Ja, det är helt groteskt att påstå något annat, men det har man gjort i 20 år. Som att det inte skulle finnas kebab och pizza i länder utan MENA invandring. Det är barnsligt löjligt, men likväl har det länge varit ett av de absoluta huvudargumenten för massinvandringen.

"acceptans för att kvinnor skall bära slöja, något som förvisso inte skall vara olagligt men som är något dåligt"

Varför ska inte det vara olagligt? Det är redan olagligt i flera länder i Europa och alla bör väl inse att de länder som inte förbjuder då blir de mest attraktiva för de fundamentalistiska muslimerna. Inga västländer vill ha in fler muslimer och det pågår i princip en kapprustning där man med olika medel försöker att göra det svårt för muslimer att både komma in i landet och även att leva där för de befintliga muslimerna. Om man inte deltar i denna kapprustning lär man få en ständigt högre andel av den muslimska invandringen, vilket är just vad som har skett i Sverige. För övrigt kan man säga ungefär samma sak om den gruppen som i Sverige kallas "EU migranter". Flera länder har blivit av med dem genom att använda hårda nypor och då får de "snälla" länderna desto fler.

Om Sverige vill överleva som västland borde man ta till storsläggan och förbjuda koranen, förbjuda moskéer, osv, osv. Kortfattat borde man behandla muslimer ungefär som Saudiarabien behandla kristna. Man kan absolut ha principiella invändningar mot detta, men enligt mig är tiden för länge sen förbi för sådana resonemang, om man vill rädda landet.

"Det är bara att konstatera att mångkulturen har gjort Sverige till ett avsevärt sämre land än det hade varit annars."

Ja, och det borde man ha insett INNAN man inledda denna skattefinansierade invasion. Det är så djupt historielöst och direkt kunskapsfientligt att avsiktligt förvandla ett fungerande västland till en mångkultur. Utfallet var aldrig det minsta tveksamt, utan det är närmast självklart att det blir som i dagens Sverige och i förlängningen blir det inte ens någon mångkultur, utan bara ytterligare ett fattigt, våldsamt och dysfunktionellt MENA land.


Anonym sa...

Assimileringen är en viktig process för nationsbyggande. Alla som kan tolkas som etniska svenskar, etniska kineser, ghananer, etc. har dels ett genetiskt arv men också en kulturell betingning. Den kulturella betingningen kan överbrygga ett etniskt arv, t.ex. ifall en person kommer till Sverige från Storbritannien, Sydeuropa, Estland och länder med liknande etnicitet som oss, kan de övergå till den svenska etniciteten genom assimilering, som också skett genom århundradena. De nya som tillkommit från Afrika, Mena, Kina osv. kan inte kalla sig etniska svenskar genom assimilering, men de kan genom assimilering bli kulturellt betingade svenskar. Likadant som etniska svenskar kan bli kulturellt betingade kineser ifall de väljer boende i Kina och väljer assimilering i stället för integrering som innebär att man behåller sin identitet, levnadsmönster osv.

Magne

Anonym sa...

Ojdå!
Nu ska regeringen införa medicinska åldersbedömningar också.
Rent rasistiskt kan man tycka.
Det är nog skit om man frågar Gustav Fridolin.
Men det verkar inte Morgan Johansson ha gjort.
Han skiter nog i det om man frågar honom.
Det är ju ändå dom andras fel.
Ingen kunde veta i förväg att det skulle komma så många och att alla barn inte skulle vara barn fast dom sa att dom var det.Ingen kunde veta det så svenskarna var lite naiva som inte fattade.
Men Gustav och Morgan styr upp det nu.Lite lagomt rasistiskt.

Johanna sa...

Ja, det är verkligen obegripligt att M fortfarande vägrar samarbeta med SD.
Ledarskapet lider tveklöst av mentala blockeringar efter alla år i åsiktskorridoren.
Politik verkar för dem mest handla om prestige.
Jag lider med Jimmie Åkesson som stått ut med så mycket förtal och rent skitsnack genom åren, och inte ens nu kan få upprättelse, trots att alla nu borde veta att han hela tiden haft rätt.

Anonym sa...

Anledningen till att politikerna talar om kebab och pizza är faktiskt rent hundraprocentigt förakt för "bönderna".

Jag förvånas alltid av att folk inte ser detta eftersom det är så tydligt.

Politikerna ser oss verkligen som korkade överviktige svenne som inte kan låta bli att svulla i sig en calzone trots sin typ 2-diabetes. Politikerna (och journalisterna) viker sig av föraktfullt skratt när de tänker att de kan hålla denna calzone på ett metspö framför svenne och lura honom att sälja sin förstfödslorätt.

Anonym sa...

Det kommer inte att ske några effektiva ålderskontroller, och hur som helst inga faktiska utvisningar på grund av dem. Inte heller kommer "gränskontrollen" att ha någon effekt.

Vad det handlar om är att i år ska invandringschocken smälla till utav bara h-e, vi snackar nog en halv miljon i år.

Men retoriken kommer under hela året låta som att man i själva verket utsverigedemokraterar sverigedemokraterna, med ständiga nya "hårda tag" som media låtsas vara upprörda över.

Allt handlar om att det är sista rycket och att lura svensken tills det är för sent rent demografiskt även om varenda svensk skulle rösta på SD (vilket snart kommer att ske).

Anonym sa...

Man glömmer lätt att Jimmie Åkesson fortfarande är en ung man, han kommer att få återupprättelse och historien kommer döma hans belackare betydligt hårdare än vad vänsterliberalerna gjort med tex BSS. Mångkultur som ideologi och praktik måste aktivt bekämpas på alla plan och med alla medel.

Anonym sa...

@anonym 13.23 - Det är aldrig försent. Dock är frågan hur hårda nypor vi måste använda när vi återställer landet till sitt ursprungliga skick. Fortsätter det i den takt du beskriver kommer det sluta med koncentrationläger och ett absolut minimum av bekvämlighet innan man skeppas iväg på en pråm till något u-land. Detta kommer givetvis inte ske utan starka protester, våldsamma upplopp, mord och allmänt kaos. Så bättre att bromsa nu och möjligen komma ut på andra sidan med mänskligheten i behåll.

/Opie

utlandssvensk sa...

@ Opie,

" Dock är frågan hur hårda nypor vi måste använda när vi återställer landet till sitt ursprungliga skick."

Enligt mig är svaret VÄLDIGT hårda nypor, av ett slag som vi absolut inte förfogar över för närvarande och dessutom helt saknar vilja att skaffa oss. Vidare anser jag att det inte stämmer att "det är aldrig försent". Historieböckerna är fullproppade av folk och nationer som har gått under och i fallet Sverige finns det INTE mycket tid kvar. Etniska svenskar kommer snart att vara i minoritet i gruppen vapenföra män och är redan en väldigt liten minoritet i gruppen män med stridserfarenhet....

Anonym sa...

"Det är aldrig försent. Dock är frågan hur hårda nypor vi måste använda när vi återställer landet till sitt ursprungliga skick."

Kontrakterad militär. Utan tvekan.

Christoffer sa...

Han blev väl inte partiledare för att Reinfeldt ansåg att det var "dags för en kvinna" som det heter :P

Anonym sa...

Så Björklund förhandlar i hemlighet med Löfven enligt uppgift.
Vad det nu egentligen är värt när Liberalerna har uppenbara problem med spärren.
Precis som KD.
Inte så mycket till Allians kan man tycka.
När AKB kör över de små kusinerna stärks knappast familjesammanhållningen heller.Så vad är det för Allians alla pratar om?

MP lär knappast gå stärkta ur den senaste tidens haverier.Spärren är nära nu, mycket nära.Men det kunde ha varit etter värre..
Stefan Löfven har på något sätt mästerförhandlar fram allt det han ville uppnå enligt honom själv.Nu stoppas människosmugglarna enligt spinnet. - I mitt Europa bygger vi inga murar som det hette.Volymer som vi inte talade om.
Mästerförhandlaren.
Borgerliga tidningar resonerar som om det redan är klart med ett Alliansiskt maktövertagande.Det är mest en tidsfråga liksom..
Aftonbladet har numera en bitter underton av resignation i texterna när man inte gapar klassretorik för full hals.Man måste ju ändå försöka.
Mästerförhandlaren.
Och hon som är tydlig med att hon tar ansvar.

Fd moderat sa...

utlandssvensk,

anledningen till att jag är emot förbud är att det är ett väldigt trubbigt instrument. Dock anser jag att t ex banker, badhus och köpcentrum skall kunna vägra låta personer med slöja få tillträde.

Anonym sa...

"Enligt mig är svaret VÄLDIGT hårda nypor, av ett slag som vi absolut inte förfogar över för närvarande och dessutom helt saknar vilja att skaffa oss."

Ja, just nu. Vänta bara till kaoset sprider sig ytterligare. Före eller senare får svensken nog och reser sig. Därför är jag idag för en ökad mottagning, ökade bidrag, förtur till allehanda bostäder och jobb. Det är försent att vända utvecklingen nu, det behövs en omvälvning för att få landet på rätt köl och det kommer inte hända förrän svensken bestämmer sig.

/Opie

Anonym sa...

Denna kontrakterade militär ni talar om, det är NATO-trupp från andra länder, och de kommer inte sättas in av SD eller annat "extremhögerparti" för att mota ut illegala invandrare, utan av bankerna som äger NATO, för att skjuta ner svenskar som opponerar sig.