tisdag 17 februari 2015

Jag skäms


Jag vet inte vad som pågår just nu. Det känns som att Sverige har blivit galet, och jag hänger inte med längre. Känner inte igen mig. Men jag vet att jag skäms för utvecklingen i detta land. På alltfler områden.

Tungt beväpnade poliser bevakar synagogor och judiska skolor. Lärare av judisk tro får av elever höra att alla judar borde dö. Antisemitism i Malmö är inget nytt, men nu tycks den framträda på fler platser. Barn växer upp med öppen antisemitism i sina hem och tar den med sig till skolan och ut i livet.

Svenska artister sprider antisemitiska konspirationsteorier. Jag måste säga att jag har underskattat antisemitismens utbredning i Sverige. Det beror på att jag främst sett den som ett hot från nazister och rasideologiska grupperingar, inte från islamister. Därom har jag varit okunnig. Men det är dags att inse nu hur judars liv i Sverige ser ut, vilka hoten är och varifrån de kommer.

Eländet fortsätter.

Den svenska regeringen visar undfallenhet mot Vladimir Putin. Tidigare utrikesministern Bildt var USA:s dörrmatta. Wallström har uppenbarligen beslutat sig för att bli Rysslands.

Sveriges Radios Studio Ett frågade Israels ambassadör Isaac Bachmann om judarnas ansvar för antisemitismen. Programansvariga bad senare om ursäkt och valde att redigera bort frågan ur sitt program för att förhindra vidare spridning.

Men att frågan ens kom upp säger en hel del om den vänsterextrema och anti-israeliska agenda som public service har. Den framträder i öppen dager när journalister på Sveriges Radio försäger sig. De skulle inte komma på tanken att fråga en muslimsk företrädare vad muslimer bär för ansvar för islamofobin.

Mitt i allt detta skyller Gudrun Schyman terrorismen på män som grupp. Fattades bara det. Tack för att du dyker upp när vi allra minst vill se dig, Gudrun. Som grädde på moset tycker Ann Heberlein att Lars Vilks, som sedan länge står under polisbeskydd och i går fick lämna sitt hem, får skylla sig själv när islamister försöker döda honom.

Alla borde fanimej bara ta och skärpa sig.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hörde programledarens fråga och studsade till. Lite omtumlat tänkte jag för mig själv "undrar om ambassadören uppfattade det där".

Och det gjorde han ju minsann. Uppfriskande nog högg han direkt. Vilket ju är ovanligt i svensk media. Ingen törs andas "felaktigt".

Nu i tisdags morse, radio ringP1, med Pascalido som programledare (jodå hon får jobba kvar) jämställde hon IS terror med Ukrainas försvar för sitt eget territorium. Hon nästan skällde ut en inringare för att denne ville ha hårdare tag mot återvändande IS aktivister. Medan han inte brydde sig nämnvärt om de som reser till Ukraina. Båda är ju lika dåliga, är det någon skillnad på dem. Hetsigt och upprört frågade Pascalido.

Och det är ju egentligen något ganska oerhört. I direktsändning får en programledare jämställa typiskt extremgrov terror med soldater som försvarar sitt land. Det innebär ju att man förringar den grova terrorn. Normaliserar den. I ett krig finns trots allt soldater som lyder under befäl. Deras ansvar är att skona civila och ta hänsyn till oskyldiga. Samt behandla fångar enligt vissa regler. Just i Ukraina så verkar åtminstone just dessa premisser efterlevas någorlunda. Av båda sidor.

de vänsterextrema på public service kommer ut nu allt tätare, lägg det på minnet

Anonym sa...

Sverige har blivit riktigt bisarrt men det är knappast ditt fel. Du är en av få som faktiskt vågar lyfta fram galenskapen. I korthet handlar det ju om att vänstern muterat till identitetspoliskt vansinne samt att den kraftiga invandringen från muslimska områden inte alls blivit som vi tänkt oss. Detta i sig väl en mix av att våra nya svenskar ibland är mer hatiska från början än vad någon kunde tänka sig. Och att ledande samhällsföreträdare inte står upp för grundläggande värderingar utan tvärtom spär på de nyas fördomar (antikoloniala studier etc). Själv har jag ju flyttat utomlands. Men politikerna sörjer nog inte det. Gissar att de ser det som grön befolkningsväxling ;)

Melmac sa...

Pascalido är en hycklare av rang!

Ingen glömmer väl hennes påhopp på Alice Teodouresco? Hur kan man lyckas lägga så stor vikt vid ras, etnicitet, kön och hudfärg på en och samma gång i ett program hon själv leder om rasism? Den jävla sopan hade inte ens moral nog att be om ursäkt för sitt övertramp, hon hånade dessutom Alice ytterligare en gång offentligt för hennes utseende!

Nä, SR och SVT halkar utför längs samma skitbrant som tidningarna. Vinklat snuttifierat och förbannat hycklande!

Anonym sa...

Välkommen till Mellanöstern, nu med filial i Sverige.

Micke sa...


Jag skäms bara över att vårt land har 20 procent nazister i riksdagen.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vilks-livvakter-skot-mot-terroristen/


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-och-finland-planerar-for-att-kunna-kriga-tillsammans/


http://www.dn.se/nyheter/sverige/tillslag-mot-misstankta-is-finansiarer-i-sverige/

Micke sa...

Det grinas friskt i tråden om hyckleri.

Funderar över förståelsen för Breiviks motiv hela vägen upp i partiledningen för högerextremisterna i SD och funderar på hur detta ska jämföras med det det som pågår just nu.I den hör tråden.

Hans Li Engnell sa...

SD+MP = 20 procent. Eller hur räknar du?

Anonym sa...

När ska medelsvensson fatta att civilkurage inte står i direkt motsats till våldsanvändning. Om du ser en idiot attackera någon på gatan, tåget, bussen etc så är det bara att kliva fram och lösa situationen med våld. Är det så illa att offret är nere eller helt värnlöst så tar du över dennes nödvärnsrätt när du agerar.

Micke sa...

19 procent.


http://omni.se/start/c194c737-37f0-4303-98a2-95ea1f240eb5

Amnexis sa...

Det är nu helt klarlagt att det var svenska vänstern som skickade ut Breivik i en Falseflag-operation, så de skulle ha ett halmstrå att gripa efter i den framtida debatt de förmodligen kände på sig redan då...

(Eftersom det nu är på ropet inom SVT och mickevänstern att fabulera helt fritt så vill inte jag vara sämre...)

Hans Li Engnell sa...

Micke: Skilj på faktiskt valresultat och en opinionsundersökning som varken är statistiskt säkerställd eller seriös (YouGov använder en onlinepanel i sina undersökningar).

Melmac sa...

Jag skäms över att vi har 100% ryggdunkare i klubben för inbördes beundran riksdagen!

Anonym sa...

Jag för min del skäms också över att det finns korkskallar som kallar SD's riksdagsmän för nazister och som försöker trasa sönder en angelägen tråd om svensk medias medlöperi med muslimsk extremism

Anonym sa...

Vi har fått en bit av Mellanöstern i Sverige. Svårare än så är det inte. Det är bara att titta på den exponentiellt ökande muslimska invandringen och jämföra den med antisemitismens utbredning. I Mellanöstern är staten Israels existensberättigade bland muslimer ofta några ynka procent, resterande menar att det är en ockupation... mer konkret att det är muslimsk mark.

Vad har hänt i Sverige sedan 80-talet? Känner någon svensk igen sig? Detta landet är totalt förändrat... mord, våldtäkter, otrygghet, ghettofiering... you name it. Ekonomin rullar på och folk gör vinster på börsen, tar dyra lån. Men runt om i Sverige kan kriminella grupperingar skjuta varandra hursomhelst, det gör ju inget tänker mången svensk, eftersom det inte drabbar mig. Och våldtäkterna tror jag är högst i Europa. Och det brinner sisådär 1 skola per dag här i Sverige, jämfört med i Grekland där 5 skolbränder per år inträffar. Jag t.o.m. började fundera på min egen grundskola, när den ska börja brinna, dock står den fortfarande kvar... den dagen den sorgen, är det väl man brukar säga?

Vem sover fortfarande i detta landet?

/ Magne

Micke sa...

Jag anser att man ska få genomgå grundläggande test i allmänbildning för att få rösta.

Amnexis sa...

Micke:

Med tanke på vad du uttryckt tidigare har jag svårt att se att du ens skulle klara grundkursen i samhällskunskap på gymnasienivå.

Skaffa gymnasiets lärobok Arena 123 och läs på så ser du att svenska läromedel INTE kallar SD rasist/fascist/nazister. Samhällskunskapslärare tillrättavisar t.o.m. sina elever om de får för sig att kalla SD för rasister eller värre.

Men håller egentligen med, klarar du inte åtminstone ett D i grundläggande gymnasiekurs i samh.kunskap, då bör du inte heller få rösta.

Micke sa...Du menar att du först läste grundkursen? Sen blev revolutionär vänsterextremist under ett antal år för att sen bli nazist?

Amnexis sa...

Nej. Läste in grundkursen i tjugoårsåldern på komvux.

Så min teori håller upp mycket väl; Mickestalinister(s) verklighetsfrånvändhet tilltalar i främsta hand de som inte satt sig in i politiken.

Så fort jag satte mig in i samhällskunskapen insåg jag ju hur fel mina jag och mina gamla vänner hamnat. Därefter har jag varit i den liberala och konservativa sfären, nu ligger SD närmast. DE är inte perfekta. Långt ifrån. Men just nu det enda alternativet.

Micke sa...

Nej. Läste in grundkursen i tjugoårsåldern på komvux
-----------------------
Och sen blev du revolutionär vänsterextremist?

Och befinner dig nu i i SD i den liberala sfären?
Say no more......

Amnexis sa...

Micke:

Läs inlägget hos Sjunneson en gång till (du har väl sparat det på datorn vid det här laget?):

Tonåren kommer före tjugoårsåldern. Men såna enkla och banala kunskaper är inget vänstertroll av mickes "dignitet" uppskattar att begagna sig.

SD ligger närmast då jag befinner mig i den liberalkonservativa fåran och anser att Sverige tagit emot de invandrare vi mäktar med. Volymerna måste minska kraftigt så systemen kan återhämta sig.

Men mickevänstern vill ju krossa välfärdssamhället och göra revolution med islam. Skära halsen av de icke-troende längs Strandvägen är väl din högsta önskan Micke?

Micke sa...

Skära halsen av de icke-troende längs Strandvägen är väl din högsta önskan Micke?
----------------------------

Jag tror att du är sjuk.