måndag 16 februari 2015

Eh...


Sissela Nordling Blanco är, för de som inte vet det, partiledare för Feministiskt initiativ tillsammans med Gudrun Schyman.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hon feministen menar så klart att islam är lika med nazism,så måste det vara?

Anonym sa...

Hon pratar inte om Ukraina då?

Micke sa...Nej hon menar att det finns människor som är oroade över att ett parti som har sina rötter i en ideologi som mördade flera miljoner människor industriellt har närmare 20 procent av rösterna.

Melmac sa...

Islamism och Nazism har gått hand i hand eftersom de hade en gemensam fiende som de ville utrota: http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/det-tredje-rikets-muslimska-vapenbroder/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini

"Svenskarnas parti och de inom Sverigedemokraterna som har fascismen som förebild har mycket att lära av sitt herrefolk"

Om man byter till valfritt röd-grön-rosa parti och byter ut fascism mot islamism, så skulle det passa in i dagens historia omskrivning som man sysslar med på vänsterkanten.

Man har ju inte heller diskuterat SKP's hyllande av Hitler (Eftersom Moskava hade en deal med Hitler) http://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunism_i_Sverige

What goes around, comes around!

Anonym sa...

Blir syntaxerror om det visar sig att en förtryckt grupp inte har samma.värdegrund. Då nollställs hjärnan och går i felsäkert läge.

Micke sa...


Man har ju inte heller diskuterat SKP's hyllande av Hitler
-------------------------
Jo det har diskuterats sedan det pågick och koalitionsregeringen satte kommunister och andra (Englandsvänner) ur vänstern i läger.

Hittar dock inget om att nazivänner i högern (och dom drällde det av) internerades.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Interneringsl%C3%A4ger_i_Sverige_under_andra_v%C3%A4rldskriget


Roligast idag är att Jan Myrdalkommunisterna stöder den europeiska fascismen och nazismen och uppmanar vänstern att se den som en förebild.DEssutom älskar bägge lägren storpappa i Moskva.
Molotov Ribbentrop pakten lever.

What goes around comes around.

Anonym sa...

Tweetet kom som en reaktion efter händelserna i Köpenhamn. Och visste man inte att vdb är en av ledarna för Feministiskt initiativ, kunde man nästan lista ut det. // Dr Mabuse

Anonym sa...

Den här tråden är ju helsnurrig.

Den Europeiska nazismen har ju sin frontlinje i Ukraina, och de stöds väl av högern och inte av vänstern?

Micke sa...


Den Europeiska nazismen har ju sin frontlinje i Ukraina, och de stöds väl av högern och inte av vänstern?
--------------------------------

Vem tror du har mest nytta av att alla tror att den suveräna staten Ukraina består av nazister som äter småbarn vilka i sin tur mäste räddas av Storpappa?

Mona sa...

Nog är dom bra enkelspåriga feministerna.Hur vore det om vi pratade om nazism OCH islamism,Vore intressant att någon gång få höra vad ni anser om det senare.Till skillnad från det förra är det väldigt tyst här.

Melmac sa...

Studio Ett kl 17.00 idag var väldigt intressant, väl valbalanserat och ovanligt rakt på sak med bla. Göran Rosenberg.

Anonym sa...

Är det öht möjligt att prata mer om nazismen? Skulle tro att Micke är beviset på motsatsen...

Vi måste prata mer om islamismen. Vi måste prata mer om islam som bärare av islamism och som en religion som mer och mer blivit motpol till nordiska värderingar om frihet och jämställdhet. Och vi måste prata om vad vi ska göra åt det.

//Mogura

Unknown sa...

Nej, den europeiska frontlinjen för nazism finns inte alls i ukraina, däremot har dom ett stort grannland som låtsas att dom inte för krig i ukraina som har en betydligt större del nazister i regeringsposition, för att inte tala om alla europeiska extremhöger-partier som fått sponsring av detta land. Men i rättvisans namn så kan ju nämnas att dom skjutit till pengar till idiotpartier på andra sidan spektrat också. Vad gäller sverige vet jag knappt om vi har någon nazism värd att tala om, även om den givetvis finns. Däremot har vi en perfekt miljö för att odla reaktionära våldsidkare från alla håll och kanter, dels de som lyckats få alla att tro att patriarkat och feminismsympatier är norm och slår ner alla som inte ställer upp på det, och snart säkerligen de som känner sig trängda av åsiktskorridoren. Och någonstans sitter en drös med människor som inte låter sig indoktrineras av varken det ena eller det andra, och kallas förstås det ena och det andra av den ena och den andra när argumenten tar slut. Deras prövning är att inte låta sig själva bli reaktionära.