onsdag 25 februari 2015

Om att byta till Wordpress


Jag tänkte lite kort följa upp tankarna på att byta bloggplattform. Dels för att hålla alla läsare uppdaterade, dels för att om möjligt få lite input.

Som ni kunde läsa i går kommer Google om en knapp månad att förbjuda allt explicit sexuellt innehåll att publiceras på Blogger. Det är oklart var gränsen dras, men vi vet att det såklart är Google som kommer att dra den och att den kan bli hur godtycklig som helst.

Sexuellt innehåll kommer från och med den 23 mars inte längre vara välkommet hos Blogger. Sökvägar kommer tas bort för alla som inte är registrerade användare, vilket i praktiken tar död på dessa bloggar eftersom ingen längre kan hitta dem.

Någon orsak bakom beslutet ges inte, men troligen rör det sig om gammal typisk moralpanik. Även om denna blogg inte är en sexblogg eller nakenbilder publicerats mer än kanske ett halvdussin gånger, känner jag mig inte bekväm med att fortsätta blogga på en plattform med ett sådant unket användaravtal.

Jag vill därför försöka finna en väg bort från Blogger, och helst utan att förlora över sex års bloggposter och kommentarer.

Jag tror nu att jag har funnit en lösning på hur jag ska kunna migrera hela bloggen till Wordpress. Det kommer att ta lite tid att gå igenom detta för en amatör som undertecknad. Tills dess undrar jag om de råd som ges på denna sajt ser korrekta och pålitliga ut?

Nästa steg blir förstås att hitta ett lämpligt namn på bloggen då Motpol ser upptaget ut på alla rimliga domäner...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Förslag på namn: 1: Motbjudande; 2: Svenskatabun; 3: Hassesfrihetligatankar; 4: hijaboniqab; 5: tvärtemotpascalidou; 6: övervakninginvandringochsexualmoral; 7: jagkanhetavadfansomhelstbaradulaserminblogg.

Där har du några förslag. Hoppas nu att du väljer något av dem.

/ Magne

Hans Li Engnell sa...

Jagärintedintalman kan också fungera.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Varför inte kombinera "Motpool" med valda delar av ditt namn. Förslagsvis förnamnet, det är lättare att stava rätt. :-)

Melmac sa...

Duärinteminbloggläsare

Fast det kanske blir mer avskräckande.

Motporalisering kanske?

KnownUnknowns sa...

"En Fackla Lysande" måhända?

Amnexis sa...

Mitt namnförslag:

Salt i Såret
Anonym sa...

Hans, har sett att Google ändrat sig?
https://productforums.google.com/forum/m/#!category-topic/blogger/jAep2mLabQY

Hans Li Engnell sa...

Goda nyheter!

Men jag ska ändå se över möjligheten att migrera bloggen till Wordpress. Det kanske bara dröjer lite längre nu när det inte ser ut att behöva göras akut.