onsdag 11 februari 2015

Aftonbladet på djupt vatten

Man kan också fråga sig vad som kommer att hända om alla "säkerhetsventiler" i det svenska debattlandskapet täpps igen? Om det till slut inte finns några kanaler för människor att säga sin mening, leva ut sitt missnöje och vädra åsikter som inte släpps fram på annat håll? Erfarenheten säger att om man stänger säkerhetsventiler, då stiger trycket.
HAX skriver bra om riskerna med Aftonbladets utannonserade "granskning" av Flashback.

Det ökända forumet är nämligen skvallertidningens nästa måltavla. I samarbete med vänsterextrema Researchgruppen kommer Aftonbladet hänga ut personer som fäller upplevt rasistiska kommentarer. Enligt Jan Helin rör det sig endast om personer som har offentliga uppdrag, alltså inte privatpersoner. Vi får verkligen hoppas att tidningen håller sitt ord. För Aftonbladet har gett sig ut på djupt vatten.

På Flashback finns de obekväma, provokativa och kontroversiella rösterna. De som utmanar det politiskt korrekta. De som går på tvärs med vad man "ska" tycka i frågor som rör droger, sexualitet, självmord, demokrati och mycket annat.

Forumet är alltså ett slags vattenhål och, precis som HAX skriver, en sorts säkerhetsventil för många. Vetskapen om att Researchgruppen har tillgång till inloggningar och IP-nummer kan räcka för att skrämma bort många röster. Vad vinner samhället på om dessa röster tystnar? Vad händer om säkerhetsventilen täpps till?

Nu har de lyckats snärja en SD-medarbetare i Europaparlamentet och en miljöpartistisk Landskronapolitiker (den sistnämnde gav inte lika stora rubriker, av någon anledning). Jag har ingen större sympati för personer som sprider dynga anonymt och samtidigt håller upp en annan fasad i sina politiska uppdrag. Men jag kan samtidigt inte låta bli att fundera över vad nästa steg i kvällspressens granskning kan tänkas bli.

Det borde vara mejl- och sms-konversationer. Vad politiker skriver i mejl och sms till vänner och bekanta torde vara intressant för den som vill få fram en annan bild än den officiella. Och Researchgruppen har ju bevisligen inte dragit sig för att göra intrång.

Alternativet är att de börjar hänga ut alla de får tag i och listar dem på nätet. Som ett slags offentligt skamstraff. Och sedan då? Vilka står näst på tur att granskas? Vad ska granskas när anonyma rasistiska uttalanden på ett nätforum inte är så spännande längre?

Var och en kan ju fundera över var detta kan tänkas sluta. Dammluckorna har så att säga redan öppnats. Men riktigt så långt tänkte nog inte Aftonbladet.

26 kommentarer:

Melmac sa...

Vi går emot en större övervakning av nätet, det har du skrivit om tidigare, Hans. Hur länge tror vi att mordbrännande avfallsvänstern med Research Gruppen som täckmantel kan fortsätta? När tror vi att SÄPO griper in? Jag tror att de har rätt bra koll och det är nog bara en tidsfråga innan de åker dit och det kommer att kladda av sig på AB och EXp.

Finns ju redan listor på de som är reggade på Robban Aschbegs sökregister för kriminella. Komiskt att den gamla kommunisten sitter som privat intressent på ett sådant register samtidigt som han har fingrarna i RG's syltburk. Vilken jävla hycklare!

KalopsOps sa...

Ni älskar när uppgifter om sossar flyter omkring och har aldrig brytt er om var dom kommer från och hur dom nått er.
Den gamle nazisten och hycklaren melmacs grinande klingar skärande falskt

Melmac sa...

Alternativet är att RG och skittidningarna är nyttiga idioter, att det finns andra krafter bakom som styr. Väldigt ljusskygga och som går högre upp i maktens korridorer än vad vi vågar tro.

IB affären var ju långt mer allvarlig än man lyckades första avslöja, den gick hela vägen upp!
Så varför inte?

Anonym sa...

Vad den person som arbetade under en SD parlamentariker,yttrade på Flashback var i min mening inget rasistiskt.Han tryckte på att många åldringar rånas i sitt hem,det kan man läsa om varje dag i media,Hans slutsats var att man måste beväpna sig.Vad är rasismen i det?Nä sanningen om hur det står till i Sverige genom den förda politiken,måste som i diktaturer förtigas,5 års planerna i Sovjet friserades till det bästa,men folk stod i brödköer,samma skit här ett ord illa formulerat ger avsked och inget bröd på bordet!

Mattias har kalsonger på huvet. sa...

ä sanningen om hur det står till i Sverige
-------------------------------

Om JAG säger att Sverigedemokrater är dummare i skallen än andra så är det en sanning och inte en medveten lögn som är avsedd att ge en specifik negativ effekt?

Det räcker med att jag uttrycker något så är det en objektiv sant?

Anonym sa...Nästan alla SD skandaler gick rakt upp till Jimmie och när dom kom dit fanns dom inte längre.
Konstigt.

KalopsOps sa...

Judegubbe, sorgligt svin, smutsig polack.

Jag lovar att under min tjänstgöring inom det judiciella systemet ska jag göra allt i min makt för att skynda på lagföringsprocessen. Dock bara för vänstermuppar och krokiga judegubbar som Sarnecki, märk väl",


Sverigedemokraterna 2015 och det har upprepat sig på detta sätt oupphörligt sedan långt innan partiet bildades i den form det har nu.

Och Nej Amnexis, Magne etc etc.. ni kan inte kvitta detta mot något annat för att tvätta bort skiten.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20265610.ab

Melmac sa...

"Håll en saklig ton. Personangrepp och inlägg ej relevanta för ämnet godkänns ej."

Amnexis sa...

Noterar att Micketrollet döpt om sig till Kalops nu.

Granskning Sverige pratar brallorna av Jerzy Sarnecki:

http://youtu.be/HmSfNOiKbqA


Bra i övrigt att någon inriktar sig på vänstermuppar i lagföringsprocessen. De har frikort för det mesta just nu...

Anonym sa...

MP-politikerns rasistiska kommentarer borde ha större nyhetsvärde än SD-politikern, kan man tycka. Svt (som öht borde förhålla sig restriktivt) städade snabbt undan MP-politikern och la fokuset på att hänga ut SD-politikern istället.

Micke sa...

Bra i övrigt att någon inriktar sig på vänstermuppar i lagföringsprocessen. De har frikort för det mesta just nu
----------------------
Bra att du ÄN EN GÅNG tydliggör att du inte är demokrat.

Amnexis sa...

Micke snackar som vanligt i nattmössan.

Jag är demokrat och vill ha balans i rättsutövandet, därmed måste fler vänsterhuliganer och islamister lagföras.

Micke sa...

Dags för alla velande att välja sida.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ar-sd-putins-nyttiga-idioter_4267651.svd

Micke sa...


Jag är demokrat och vill ha balans i rättsutövandet, därmed måste fler vänsterhuliganer och islamister lagföras.

---------------------------

Sov gott!!


http://www.aftonbladet.se/kultur/article20042384.ab


https://www.interasistmen.se/brott-och-straff/var-tionde-sverigedemokrat-ar-domd/


Amnexis sa...

Förstår inte riktigt vad du vill säga med dina länkar Micke, de styrker endast att SDare döms om de begår brott. Varför vill du inte samma ska gälla för vänsterfolk och islamister? Du är inte demokrat, du vill bara pissa på folk med annan åsikt och tysta dem...

Invandrare inte problemet, mickevänstern är problemet.

Magnus sa...

Replikerna här från en (namngiven) tung moderator på Flashback är i stort sett klockrena och visar hur kört (och inskränkt) "det offentliga samtalet" har blivit, och hur problematiskt det är att göra vad Aftis nu gör: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20303064.ab

I vanliga fall räknar pressen meddelarskyddet som heligt; du får inte efterforska identiteten hos den som talat med en journalist inför en artikel, du får som vanlig Svensson eller chef inte undersöka den anonyma källans bakgrund och vardagsliv, inte ens om anonymiteten bevaras (jfr artiklar om kriminella ligor, våldtäktsmän eller bedrägerier där pressen *inte* vill ha någon öppen belysning av de inblandades bakgrund, utom de bitar de själva plockar med), Politiska sympatier ska i princip inte spela någon roll för trovärdigheten hos ett vittne eller en sagesman. Säger journalisterna med kråmande röster när det gäller deras egna (ofta tydligt selekterade) källor. När det handlar om personer som själva aktivt tar till orda på Flashback eller på olika bloggar så gäller dessa regler och dessa integritetskrav plötsligt inte alls längre, och detta är t o m oberoende av vad personerna kan ha gjort sig skydiga till ute i den fysiska verkligheten, away from keyboard. Hyckleriet kan knappast bli tydligare.

Vi har länge haft ett läge här i landet där journalister har vant sig vid att ha en slags yttrandefrihet och de vanliga Svenssons en helt annan och mycket snävare. Under tiden har journos blivit allt mindre professionella. När glaskupan spricker och intäkterna dessutom rasar börjar medienssarna tjuta i högan sky och kalla andra för "näthatare" och fascister. Gäsp.

Micke sa...

Känner till att det inte går att hälla vatten på gäss.

Du behöver inte styrka det. Den här gången heller.

Micke sa...

Förstår inte riktigt vad du vill säga med dina länkar Micke,
-----------------------
Tvivlar jag inte på. Dom styrker det faktum att dina partivänner genomsnittligt är kriminellare än andra. Det förklarar kanske också varför er tidigare rättspolitiske talesman ljuger inför öppen kamera om sin delaktighet i förberedelse till grov misshandel med tillhygge?

Amnexis sa...

"...kjiminellaje än andja."

Strålande. Kan det bero på att vänstern skapar från partiet separata SA-liknande organisationer till sina våldsverkare och småkriminella konstgräsrötter som de bussar runt mellan olika torg?!

Men det var ju inte det vi pratade om, du byter ämne så fort brallorna åker av. Nyss pratade vi om demokrati och balans i rättsprocessen. Jag klädde av dig in på skinnet.

Nu har nakna kocken återgått till att värma upp gamla länkar från hatsajten IRM i mikron (Ungefär som att jag skulle länka till avpixlat om saker vänstern gjorde för 5år sedan...) och försöker blanda bort korten så det ska se ut som trollet har svar på tal när det egentligen är totalt naket och svarslöst.

Micke sa...

Sossarna och moderaterna har liknande organisationer ?

Ditt jävla parti som leds av folk som filmar ´sig själva när dom förbereder misshandel med grovt tillhygge av ett liggande och gapande fyllo har 19 procent och ska INTE jämföras med dina gamla vänner i extremvänstern.

Ditt skitparti ska jämföras med Sossarna och moderaterna och det är det ni kommer att falla på.
Micke sa...

Det är konstigt att varje gång någon påkar på objektiva fakta om ditt skitparti ...OBJEKTIVA FAKTA OM SAKER SOM SKETT SAGTS ELLER GJORT så är detta hat.

Är inte det jävligt konstigt och en förolämpning mot det svenska folkets intelligens?

Amnexis sa...

Moderaterna? Så Micke tycker också de drar åt vänster? De har visserligen begagnat sig av vissa marxistiska inslag den senaste tiden, men vänster? nä, syftar jag på moderaterna inklusive regeringen brukar jag kalla det 7-klöverpartiet. D.Ö. du vet... Varför väljer SSU att kalla sin "aktivism" (bla störande av mötesfriheten) för SSU-Molotow?


Förbereder misshandel? De plockar upp tillhyggen och ser efter ifall de är förföljda av den psykotiske gängkriminelle person som tidigare hotat med OG. När de märker att polisen tagit hand om den gängkriminella så lägger de ifrån sig tillhyggena. De som höll i rör är dessutom utrensade ur SD. Ekeroth filmade så han ska du väl egentligen tacka?

Den enda extremism som alltid följer SD vart de än går är de konstgjorda "folkliga" protesterna från vänstern. Man märker ju när man håller ett öga på dem på twitter, att det är samma gäng lirare som reser runt och demonstrerar på kommando av moderpartierna. För att ge sken av stort folkligt stöd. Har t.o.m. hört om folk som fått gratis bussresor för att "motdemonstrera" (skrika och rassla nyckel), vem betalar?

Sen avslutar Micke med att prata om hur "objektiv" han är...

LOL! Hela du är en vandrande förolämpning mot svenska folkets intelligens. Du vet ju inte ens vad historie-relativisering innebär...

Micke sa...

Så Micke tycker också de drar åt vänster?

Återigen ett exempel på att du lever i en fantasivärld.
---------------------------
Jag sa att ditt skitparti ska jämföras med sossarna och moderaterna i det att du inte hade riskerat att stöta på Anders Borg och Beatrice ask på Kungsgatan i färd med att förbereda misshandel med grovt tillhygge medan dom kallade förbipasserande för lilla hora och sen ljög för polisen om vad dom sysslade med.


De som höll i rör är dessutom utrensade ur SD.
------------------------------

Det inte ut så ut och har aldrig gjort det och Sjunneson till vilken du gjorde bekännelsen om din tid som vänsterextremist kan berätta mer. Du är tvungen att börja hata honom nu ser det ut som. Jobbigt jobbigt att vara vindflöjel....


http://www.dn.se/nyheter/politik/sparkade-sd-toppen-fick-nytt-jobb-i-hemlighet/

Micke sa...

De plockar upp tillhyggen och ser efter ifall de är förföljda av den psykotiske gängkriminelle person som tidigare hotat med OG.
----------------------------

Ni är en mästare på att ljuga för er själva. Vi ser dock.

Amnexis sa...

Micke:

Ska du inte länka till filmen så att alla kan döma själva? Eller passade det inte nu när du skriver "vi ser"?

Micke sa...

Varför ska inte Researchgruppen kunna göra det som gjorts alltid gjorts anonymt på Flashback? Särskilt om någon öppet tar ansvar för det?

När tog nån på Flashback ansvarför att dom röjer identiteter kontinuerligt?