måndag 16 februari 2015

För det är bara Regn hos mig...


Att historien ska skrivas om för att passa dagens normkritiska feminister är redan känt. Nu vill de politiskt korrekta även påverka samtiden och framtiden. Ty äntligen finns nämligen normkritisk korrekturläsning.

Genusredaktörernas mål är att "hjälpa författare att skapa mer inkluderande texter". En av de aktiva heter Elin Regn. Enligt henne finns det "absolut ett intresse och en nyfikenhet". Jag kan bara hoppas att denna nyfikenhet påminner om den efter en trafikolycka. För inte kan väl författare och skribenter vid sunda vätskor vilja att någon annan refuserar ord och tankar i deras texter?

Målet är förstås att "komma åt" stereotypa karaktärer och patriarkala maktstrukturer. Författare ska lära sig att skriva på rätt sätt, helt enkelt. Använda "hen" i stället för "man". Inte lyfta fram män för mycket. Helst ha minoriteter i huvudrollen.

Efter granskningen får författaren avgöra om den vill följa genusredaktörens ändringar eller ej (så generöst!).

Nä, nu känner jag plötsligt ett sådant där behov av att resa långt bort igen...

4 kommentarer:

Mona sa...

Dom böckerna vill inte jag läsa och det finns tack och lov så mycket bra så det klarar sig ändå.

Trött sa...

För att vara korrekturläsare verkar de dåligt orienterade i grammatik. Givetvis kan man inte ersätta "man" med "hen". Man är ett opersonligt pronomen, hen är ett personligt. Det blir ju bara goja.

Samma sak med FI:s vilja att ersätta "flermansföretag" med "flerhensföretag". Varför inte bara "flerpersonsföretag"? Nä, just det, "person" är ju inte en vänsterpolitisk markör, så det går ju inte för sig. Hellre då att strula till grammatiken. Men vad vet jag, någon klok genusforskare har säkert kommit fram till att grammatiska regler är patriarkala och därmed måste brytas ned tillsammans med resten av samhället.

Ådärkomdenja sa...

Åk till ditt favvoland Kina. Där censuren mig veterligen inte omfattar "genus"-perspektiv.Micke sa...


I Naziutopia har man uppdelningen män och avelskossor. Märkligt lik den som uppdelning som man håller sig med under extrem islam.