torsdag 19 februari 2015

Integrationen och regeringens brist på idéer


Så kom då slutligen den rödgröna regeringen ut, snubblande och utan boll, på den integrationspolitiska spelplanen. I en DN Debatt-artikel lägger fyra av ministrarna ut texten om hur flyktingmottagandet ska bli bättre.

Artikeln inleds med ett påpekande om att Sverige i det stora hela tar emot väldigt få av världens flyktingar (1-2 promille), och att Sverige därmed bär "en liten del av ansvaret".

Detta påstående döljer förstås faktumet att Sverige tar emot flest asylsökande i hela EU inte bara räknat per capita utan också i antal. Flyktingarna är en endast en del av den totala mängden som söker sig till Sverige. I påståendet döljer sig också faktumet att Sverige ligger i linje med Kenya och Kongo i flyktingmottagande räknat per tusen invånare.

Men nog om det. Vad vill då regeringen göra? Den tycks ju ense med oppositionen om att mottagandet inte fungerar så bra. Jo, det är som väntat påtagligt mycket "goddag yxskaft" över alltihop.

Regeringen tycker att det är viktigt att flyktingar kommer i arbete - men nämner inte ett ord om hur det ska gå till. Flertalet som kommer till Sverige är trots allt inte akademiker. Regeringen anser också att det är viktigt att fler lär sig svenska snabbare - men presenterar inga konkreta idéer på hur det ska gå till.

Så där fortsätter det. Det som är bra är bra, det som är dåligt är dåligt. Därför ska vi göra mer av det som är bra. Vad det nu är. Nu säger sig regeringen arbeta på ett så kallat "etableringspaket", men den som sitter och hoppas på något konkret och fungerande, kommer att bli besviken.

Alla kommuner måste ta emot flyktingar, slår regeringen fast. De ska, sägs det, "möta rimliga och stabila ekonomiska villkor". Sanningen är dock att det inte bara handlar om pengar. Det handlar om brist på lokaler, brist på bostäder, brist på lärare, brist på tolkar och så vidare. Dessa problem löser man inte genom att tillfälligt förse kommunerna med en större pengapung. Dessa problem är direkt kopplade till omfattningen av mottagandet. Vilket regeringen aldrig skulle medge.

Dessutom vill man se "aktiva åtgärder" mot diskriminering inom arbetslivet. Som om hindret för att flyktingar, vars kompetens inte efterfrågas på svensk arbetsmarknad, misslyckas med att få en anställning skulle ligga i att de diskrimineras. Det är en allvarlig anklagelse mot svenska företagare och tar inte hänsyn till det egna politiska misslyckandet.

Ursäkta om jag låter cynisk. Men det finns egentligen inget som tyder på att den sittande regeringen har någon uppfattning om hur flertalet av de 400 000 asylsökande och deras anhöriga som väntas under de kommande åren ska bli en aktiv del av det svenska samhället.

Därför finns det starka skäl att ifrågasätta det rödgröna omdömet.

19 kommentarer:

Staffan Ohlsson sa...

Numera är det tyvärr så att varje gång en etablerad toppolitiker yttrar sig, tror man bara inte att det är sant. Dessa människor har fått förtroendet att styra landet. De har anställningsvillkor som nästan alla andra bara kan drömma om. Vi, landets medborgare och väljare, godtar uppenbarligen att dessa personer ständigt levererar floskler, snömos och lättviktigheter i frågor av största dignitet för landets framtid. För min personliga del är numera samhällskontraktet brutet.

Anonym sa...

100% nytt! Några har tänkt till! Ett genombrott, äntligen några som kommer med nya idéer! Sverige kan så sakteliga styra rätt efter Alliansens underlåtenheter!

Allvarligt talat, förväntas jag som medborgare falla i trans över dessa fullständigt imbecilla rader som har tryckts fram av skribenterna ifråga?

Är de funktionella idioter i Rosenbad? På riktigt?

Anonym sa...

Den blinde leder den döve....

Läs gärna http://cornucopia.cornubot.se/2015/02/iq-hos-svenska-toppolitiker-vem-som.html
Själv undrar jag t ex vem av de "fd partiledare" som hade en IQ på 77 var? Sahlin, Juholt, Ohly...?

Micke sa...

Man måste vara klinisk idiot för att posta gissningar om partiledares iq som relevant politisk argumentation.
Det behöver man inte gissa sig fram till.

Anonym sa...

Men Micke lille, visst är det väl relevant att vårt land regeras efter bästa förstånd - eller tycker du att de lyckats bra till dags datum?

Förstår att du är upprörd, när vettet tagit slut tar känslorna vid...

Melmac sa...

Någon råkade visst idiotförklara sig själv kliniskt med tanke på hur hen idiotförklarar folk som inte tycker som hen stup i kvarten.
Komiskt men samtidigt tragiskt.

Micke sa...

Men Micke lille, visst är det väl relevant att vårt land regeras efter bästa förstånd - eller tycker du att de lyckats bra till dags datum?
---------------------------------

Frågan handlar inte om det utan om man är en idiot eller inte ifall man ägnar sig åt att GISSA partiledares intelligenskvot och sen presenterar resultaten som fakta vilka sedan diskuteras i tråden som om det var fakta.


Mona sa...

Att dom fan inte skäms,att inte kunna åstadkomma annat än snömos.Jag vill INTE vara med och betala deras skyhöga löner.

Anonym sa...

We shall overcome... De är tråkigt att jobba de kan nån anna göra. Inget konkret behöver göras. Lär av Mona. Varje problem kan lösas med en tom floskel av en oinsatt pratminister.

Magnus sa...

Någon (på vänstersidan faktiskt, men inte någon av de unga skrikhalsarna som Farrokhzad eller så) sade tidigare i vinter, att för Anna Kinberg Batra handlar politik om tonfall, inte om konkret innehåll eller principer. Det ska låta fryntligt och lagom trevligt eller småhippt, framför allt ska det man säger inte vara så _tydligt_ att det lämnar några bra ytor som en diskussion kan ta spjärn mot. Jag tror att det var en riktig iakttagelse, och detsamma gäller många av dagens toppolitiker, inte minst dem som blir statsråd eller sekreterare i olika partiorgan. Liksom vd:ar och bankmän för övrigt. Det ska kännas lagom småvarmt, trevligt och undanglidande - och det ska känas litet fånigt eller skitigt att ens försöka formulera en närmare syning av deras förslag, deras argument.

Det är nästan otänkbart för dagens politiker att erkänna att en politisk fråga blottar en verklig målkonflikt (mellan två goda, rimliga mål) eller att det faktiskt kan finnas ett betydande antal som förlorar på deras politik - eller deras brist på politiskt mod (och det i sin tur speglar nog, att dagens svenska partier är mer rädda att förlora väljare än de är hungriga att vinna en valseger för det egna partiet). Och alltså får man...en offentlig scen där pratarna försöker stå och sälja in billigt snömos eller falska antiteser, för att dölja det de inte vill tala om. Konstigt nog märker de inte att publiken för länge sedan börjat gå hem. Eller till andra torg.

Micke sa...

ör Anna Kinberg Batra handlar politik om tonfall,
-----------------------
Ja det är likadant med er och det visas tydligt när er Ekroth. Almkvist och tre idioter till filmar sig själva i färd att förbereda grov misshandel av en person som är så f8ll att han inte han gå.

Det är tonfallet det hänger på.

Micke sa...

Melmac tycks mena att det räcker att jag precis som Cornucopia frågar någon jag känner för att göra en bedömning av Melmacs IQ.

Ska fundera på det.

Micke sa...

We shall overcome.
---------------------
SD´s version är när dom klär ut sig i folkdräkt och låtsas att dom är kristna.

Magnus sa...

Äntligen har någon grävt litet i kompetensreserven!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/mona-sahlins-nya-jobb-hotellstaderska/

(med särskild hälsning till Micke, som tycks ha fått för sig att alla som tröttnat på inkompetenta, korttänkta och bluffande politiker bara MÅSTE vara extremhöger...) ;)

Micke sa...

Nej det är bara ditt SD och deras icke pragmatiska nazivänner som är nazister.
--------------------
Alla andra partier är demokrater.

Amnexis sa...

De partier som satte vår parlamentariska demokrati ur spel med DecemberKartellen är INTE mer demokrater än SD, snarare mindre.

Men jag är hoppfull, SD stiger i alla mätningar - Hela tiden :)

Tack Mickevänstern för ert idoga arbete att visa upp era sanna jag, så folk vaknar upp än snabbare. Verkligen stort tack!

Micke sa...

1. Återigen visar du prova på att du inte fattar att demokrati inte betyder att 13 procent höns har en garanti som tvingar majoriteten att samarbeta.

2. När du får den majoritet du vill ha så blir det så här roligt för dig.


http://expo.se/sverigedemokraterna/bjorn-soder-attack-mot-sexuella-avarter/

Amnexis sa...

Micketrollet:

Vi har inte längre parlamentarisk demokrati i Sverige. Det är ett kartellstyre. En postdemokratisk ordning.

Jag tror aldrig jag skämts lika mycket för Sverige som under nuvarande regering; bestående av idel okunniga tröttmössor och minst en äkta islamist.

Att mickevänstern är så nöjd med läget är talande..

Micke sa...

Och vill som vanligt inte kommentera hur ditt eget parti ser på din sexualitet.

Frigolit i huvet.