onsdag 21 januari 2015

Ska polisen bli normkritisk nu?


I går invigdes polisutbildningen vid Södertörns högskola. Den nye rikspolischefen sken som en sol, synbart lycklig över att det nya polisprogrammet förlagts på "ett jättespännande ställe", vänsternästet Södertörn.

Syftet med flytten är att göra polisyrket "mer attraktivt". Själv har jag svårt att tänka mig en sämre plats att lägga just polisutbildningen på.

Enligt rektorn Moira von Wright kan polisutbildningen dra nytta av högskolans kompetens kring mångkultur och interkulturella frågor. På Södertörn, menar hon, finns forskning i de ämnen som är relevanta för framtidens polis. Hon förklarade skrattande att det kommer finnas övningslokaler för att bemöta bankrån också.

Eftersom Södertörn är ett tillhåll för allsköns pseudovetenskap på den extrema vänsterkanten, med fokus på intersektionalitet, "antirasism" och normkritik, finns det goda skäl att bäva för den framtida polisutbildningen och, i förlängningen, också för svensk polis i allmänhet.

Känns väl...sådär.

4 kommentarer:

Micke sa...

Politiseringen av ämbetsverken accelererade under förra regeringen trots att just denna fråga var ett av dom stora slagnumren under valkampanjen som slutade med att Person fick gå.
Det är logiskt att den fortsätter.

Anonym sa...

Ja, det är väl en logisk följd: först försvaret, sedan brandkåren, nu polisen.

Vad är nästa steg? Sjukvården?
Vi ser fram emot normkritiska samtal under varje större operation. Hur upplever man egentligen sin cancer? Måste vaccinationer vara så patriarkala?

Härliga tider, strålande tider?

Anonym sa...

För dem som inte är medvetna om rektor von Wrights synnerligen relativistiska vetenskapssyn, rekommenderas denna läsning:

http://fof.se/tidning/2010/4/vetenskapskritisk-rektor

Ådärkomdenja sa...

Tja, via har sedan 1999 - enl Leif GW Persson, artikel Aftonbladet oktober 1999... http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9910/28/gw.html - världens sämsta polis.

Varför inte göra den ännu sämre? Att ligga i bottennivå är Sverige alltmer orienterade mot, skolan/Pisa, ohämmad invandring mm.