torsdag 17 april 2014

Politiken: Man kan inte lite på någon. Någonsin!


Om det är något vi lärt oss av det politiska spelet vid det här laget, är det att partier i opposition kan säga precis vad som helst för att framstå som principfasta och pålitliga. I regeringsställning synes dessa förmågor icke till mer.

Till och med Beatrice Ask var, hör och häpna, en integritetsvän så sent som 2005 - året innan hon blev justitieminister. Sedan gick det som bekant över.

Med anledning av att EU-domstolen konstaterat att datalagringsdirektivet strider mot grundläggande mänskliga rättigheter och därigenom ogiltigförklarat det, har Miljöpartiet utnyttjat möjligheten att väcka en motion i riksdagen "med anledning av händelser av större vikt". MP vill att den svenska lagen, implementeringen av det illegala datalagringsdirektivet, omprövas. Givet EU-domstolens utslag finns all anledning att titta på den svenska lagen igen.

Men MP stötte på patrull. Inte bara Moderaterna, Folkpartiet och Socialdemokraterna utan även det påstått integritetsvurmande Centerpartiet röstade emot att frågan behandlas. Fredrick Federley, som kandiderar till Europaparlamentet delvis på integritetsfrågan, är säkert en hygglig person. Men vad gör han i ett parti som ständigt och närmast utan undantag röstar för integritetskränkande lagstiftning?

Efter EU-domstolens utslag var Beatrice Ask försiktig i sina uttalanden. Men hon sade faktiskt att frågan måste prövas noggrant. Nu har hennes parti visat att det inte alls vill att någonting prövas noggrant. Datalagringen ska fortsätta som om ingenting har hänt. Alla tjänar på om debatten lägger sig.

Moderaterna är ett betongparti som bara bryr sig om mänskliga fri- och rättigheter när det passar dem. Detta var tydligen inte ett av dessa tillfällen.

Läs även:
HAX, Johanna Nylander

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kom tänka på vad Rothbard skrev:

"Lincoln var en mästerlig politiker, vilket innebär att han var en fulländad konspiratör, manipulator och lögnare."

Politiker är lögnare, tjuvar och kriminella.

Eller som Mark Twain definierade dem, vår enda inhemska kriminella klass.

Anonym sa...

BTW, hela den här soppan och minarkister som fortfarande tror på staten och politiken får mig också tänka på skämtteckningen där två infödingar offrar en jungfru genom att kasta ner henne i en vulkan och säger:

"Det är inte perfekt men det enda system som vi har.

Anonym sa...

I genomsnitt är den globala politikerklassen ett jädra slödder.

I allmänhet är de gravt korrupta, särskilt i tredje världen, och syftet med en politisk karriär är att sko sig. Nepotism är legio.

I västvärlden är det i allmänhet bättre, möjligheterna att sko sig är helt klart begränsade jämfört med övriga världen.

Dock kan ifrågasätta de flestas skäl till att välja en politisk karriär. Att vilja bestämma är mänskligt men det vi kan se hos många avsuttna svenska riksdagsledamöter är beklämmande.

När man inte längre på heltid får bestämma över andra så arbetsvägrar man, även om det kallas pension just för denna exklusiva grupp.

Äckligt.

Anonym sa...

Moderaterna är en enda stor ironi på integritetsområdet. Först Beatrice Ask som är jättemot Bodströmssamhället och genomför samma sak själv, skyller sedan ifrån sig på EG rätten. Därefter när EG förklarar direktivet ogiltigt tycker hon det verkar bra ändå. FRA lagen ska bara piskas igenom Riksdagen till varje pris av Moderaterna och ändå är det en fd MUF ordförande som stämt Sverige inför Europadomstolen för att den bryter mot Europakonventionen plus att den fortfarande verkar ha en aktiv i Moderaterna på det rättspolitiska området.

// Arg liberal EU kritiker

KnownUnknowns sa...

Gissningsvis kan nog Federley göra bättre ifrån sig i EUP, även om en fortfarande bör hålla ögonen på hur Federley röstar med tanke på hur hen har röstat förut(eller fått smaka partipiskan kanske är mer korrekt).

Anonym sa...

@ Arg liberal EU kritiker

Var "EG-rätten" och "EG förklarar direktivet ogiltig" freudianska felskrivningar? :-)

/Arg liberal Sverige-kritiker

Anonym sa...

@ Anonym 17 april 2014 14:16

Är inte den största skillnaden mellan västvärlden och resten snarare än begränsningen att sko sig, snarare att den härskande klassen insett att de kan sko sig bättre om de låter skatteboskapen vara frigående?

http://board.freedomainradio.com/page/books/the_handbook_of_human_ownership_a_manual_for_new_tax_farmers.html

Anonym sa...

EU rätten som det numera heter om man ska vara petig. Direktivet blev i alla fall ogiltigt som alla redan vet.

// Arg liberal EU kritiker

Mats Westholm sa...

Bra gjort av Bahnhof att på eget initiativ sluta med datalagring.

Micke sa...

Stämmer.Man ska inte lita på några politiker .Utan undantag.
Politiker själva fattar dock detta som att man inte ska lita på deras opponenter.

Det är ett mått på vad politik är.