lördag 5 april 2014

En jämställdhetsmyndighet på gång?

Regeringen tillsätter en ny jämställdhetsutredning. Senast det begav sig var 2005. Då föreslog utredaren en jämställdhetsmyndighet.

Denna gång kan en sådan bli verklighet. Alla politiker gillar nya myndigheter och just en jämställdhetsmyndighet skulle särskilt glädja det statsfeministiska Folkpartiet.

Jämställdhetsminister Maria Arnholm tycker att det "är dags att ta ett samlat grepp för en utvecklad och modern jämställdhetspolitik". Tvång och politiska pekpinnar har blivit synonymt med "modernt" minsann.

Det utredaren ska titta på är de jämställdhetspolitiska målen, hur jämställdheten mellan kvinnor och män har utvecklat och hur arbetet kan effektiviseras. Det finns i vanlig ordning inget utrymme för att vara kritisk mot målen i sig.

Utredningen ska presenteras den 15 augusti 2015. Då kan en förmodad rödgrön regering inrätta en ny myndighet med stöd i en utredning tillsatt av Alliansen. Är det inte härlig svensk konsensus, så säg.

6 kommentarer:

JonasBsson sa...

Från ROKS-bloggen:
"Sveriges Kvinnolobby, där Roks är medlem, arrangerade sitt numera traditionsenliga feministmingel i länsstyrelsens trädgård. Landshövding Cecilia Schelin Seidegård höll ett kort inledningstal och därefter var fokus hur lobbyns medlemsorganisationer skulle vilja se en nordisk kvinnokonferens 2013."

Då vet vi vilket resultat den utredningen kommer att få fram.

Anonym sa...

Den som inte lär av historien är dömd att upprepa den:
http://www.samuelsiren.com/socing.php

Svenskfeminismen tycks ha blivit något av en etnofeminism eller kvinnonationalism:
http://www.motpol.nu/lennartsvensson/2011/05/16/etnofeminism/

Anonym sa...

Det låter som V, MP och FI politik och inte som någon mitten poliitik från aliansen eller klassisk liberal för den delen heller.

// Arg liberal EU kritiker

Anonym sa...

@ Arg liberal EU kritiker

Yxa illusionen av vänster/högerparadigmen.

Sverige är en oligarki snarare än demokrati:
http://www.libertymaniacs.com/images/zaz_nav/yardbombs_660width_shopheader.jpg

// Arg liberal Sverigekritiker

Micke sa...

Jag är liberal och libertarian och det enda sättet att bli fri är att låta den som köper mest makt kontrollera mig.

Jerker Montelius sa...

Och av någon konstig anledning så kan jag ge mig den på att "Myndigheten" kommer att placeras inom bekvämt gångavstånd från Stureplan.