lördag 19 april 2014

MP är mansfientligt

"Eftersom Sverige i dag lider av strukturell ojämställdhet är det vår politik att väga upp för detta genom att säkerställa att vår politik gynnar främst kvinnor", konstaterar Miljöpartiets Per Bolund på Brännpunkt.

Det är på modet att vara feminist igen. Det var det inte 00-talets andra hälft. Nu har emellertid alla riksdagspartier utom Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna fullt ut inkorporerat det feministiska tankegodset. Extremistpartier som Feministiskt initiativ får full tänkbara täckning i alla välvilliga medier. Och de är många.

Miljöpartiet har framgångsrikt utmålat sig som ett mittenalternativ som står över vänster-höger-käbblet. Partiet vill inte inordna sig på den traditionella politiska skalan. Men MP är vänster. Väldigt vänster. Partiet har under lång tid predikat mot tillväxt och upprepade gånger hävdat att "tillväxtens gränser är nådd". Ett absurt påstående som visar hur inskränkt partiets ideologi är.

Nu ska MP även positionera sig som ett feministiskt parti på vänsterflygeln. Alla män förväntas tycka att det är helt i sin ordning när Bolund konstaterar att 65 procent av miljöpartisternas reformer i nya budgeten går till kvinnor.

Kommunisterna förespråkar klass mot klass. Feministerna kön mot kön. Det är samma kollektivistiska dumheter - att ställa grupp mot grupp och underblåsa konflikter. Du är din kollektiva tillhörighet, inte dina unika individuella förmågor.

Det är för mig obegripligt hur liberaler kan överväga en röst på Miljöpartiet. MP är ett vänsterparti av tämligen traditionellt snitt. Fokus på miljöfrågorna har månne skymt sikten för många och gjort att MP fått en "snällhetsstämpel" som exempelvis Vänsterpartiet inte har på samma sätt.

Nu vet vi dessutom att MP är öppet mansfientligt. Så om du är man bör du alltså vända blicken någon annanstans. Miljöpartiet är inte ett parti för dig.

Tidigare bloggat:
Det luktar Fi(s)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan vara på sin plats att reflektera över att den gröna rörelsen har rötter i romantiken och konservatismen.

http://nyliberal.tripod.com/index-9.html

Feminismen i frikyrkopuritanismen.

http://kshatriya-anglobitch.blogspot.se/2010/07/on-anglo-saxon-puritanism-guest-post-by.html?m=1

Detta samtidigt som ett parti med rötter i nynazismen tagit säte i riksdagen.

Rör det sig i själva verket om en nationalkonservativ backlash mot globaliseringen, Sveriges europeisering och det internationella tidevarvet?

Anonym sa...

Mycket bra skrivet. Som de flesta borde veta är Miljöpartiet röda på insidan och gröna på utsidan. Det är nog ingen igentligen som förstår hur hur riktiga liberaler kan rösta på dom eller män överhuvudtaget. Men förstår faktiskt inte heller hur socialliberaler kan välja dem då en tre procentsextra skatt ska läggas på inkomster över 40 000 i månaden vilket gör marginalskatten väldigt brant. Socialiberalismen har väll ändå alltid gått ut på att alla ska starta vid samma punkt men ha möjlighet vandra uppåt genom att utbilda sig och skaffa en inkomst och inte beskatta ihjäl den. Lär ju heller inte bli så mycket pengar som kommer in genom deras skattehöjarförslag då folk antingen arbetar mindre eller lägger mer pengar i sitt bolag.

De ända frågorna MP har någorlunda liberalkompass är integritet, arbetskraftsinvandring, småföretagarpolitik och syn på statliga bolag. Annars ett genomrött parti.

Dags att partiet granskas på djupet av någon journalist som inte är rödgrön.

// Arg liberal EU kritiker

Anonym sa...

@ Arg liberal EU kritiker

Nej MP är som en vattenmelon.

Grön på utsidan, röd på insidan och själva kärnan är brun.

/Arg liberal Sverige-kritiker

Amnexis sa...

De menade dessutom allvar med sitt förslag om att förbjuda anonyma bloggar:

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/mps-utskallda-bloggpolitik-visade-sig-vara-pa-riktigt_3474740.svd

MP är DEFINITIVT ett maskerat kommunistparti. Ingen yttrandefrihet med MP alltså.

Arg liberal EU kritiker:

Integriteten kan man inte säga att de slåss för då de kämpar MOT rätten att opinionsbilda anonymt via t.ex. bloggar.
Arbetskraftsinvandring har inte ens SD problem med, bara det inte handlar om tiotusen analfabeter som vill jobba på McDonalds (det finns tillräckligt med den kompetensnivån i Sverige redan).
Att MP skulle ha den bästa småföretagarpolitiken faller på sin egen orimlighet (se listan på MP-förslag nedan) så jag håller det som osannolikt.

Här är några guldkorn från MinaretPartiet de senaste åren:

-Frizoner för elallergiker.
-Genuspedagog i varje förskola.
-Obligatoriska skafferier i alla nybyggda hus.
-Alla hustak skall målas vita för att motverka den globala uppvärmningen.
-Obligatorisk id märkning och registrering av alla landets katter. 1 250000 till antalet.
-Tobak ska bara säljas på recept.
-Mobiltelefoner bör förbjudas i kollektivtrafiken.
-Ta ifrån jägarna viltvården.
-Förbud mot försäljning av kött.
-Förbud mot motorsport.
-Avskaffa ränta och inflation.

Detta är förslag som klubbats på deras kongress, skulle jag tagit med enskilda företrädares tokiga idéer så skulle inlägget blivit så långt att internet inte räckt till...

Anonym sa...

Något historielöst: ifrågasättande av evig ekonomisk tillväxt var en synnerligen högervriden aktivitet en gång i tiden. Jag rekommenderar läsning av t.ex. Staffan Burenstam Linder.

Hans Li Engnell sa...

Haha. Du menar Staffan Lurenstam Blunder?