måndag 18 januari 2010

Vänstersolidaritet

Vänsterpartiet talar ofta och gärna om internationell solidaritet. Men när det verkligen gäller, backar partiet ur och ägnar sig åt egoistisk nationalism. Det är beklämmande att se.

Vänsterpartiet vill nämligen att Sverige med omedelbar verkan börjar dra tillbaka trupperna från norra Afghanistan. Samma parti har i åratal krävt USA:s omedelbara tillbakadragande från Irak - som om det skulle hjälpa det irakiska folket att ge islamistiska extremister fritt spelrum.

Över huvud taget är den rödgröna oppositionens försvarspolitik ett enda virrvarr. Socialdemokraterna vill inte förändra särskilt mycket alls. Vänsterpartiet vill som sagt att Sverige drar sig ur Afghanistan och Miljöpartiet vill förbjuda svensk vapenexport. Sverige riskerar att få en synnerligen förvirrad försvarspolitik efter en rödgrön valseger. Försvarspolitiken är ett område av många där Alliansen har öppet mål - om den bara orkar skjuta bollen.

De rödgröna säger nej till Nato, nej till gemensamma militärövningar inom EU och vill fortsätta att spara på det tärda svenska försvaret. Som vanligt står vänsterpartierna för en föga solidarisk isolationism. Politik och retorik går inte ihop.

Inga kommentarer: