måndag 25 januari 2010

Moderaterna fortsätter vänstervandring

Moderaterna fortsätter sin vandring åt vänster. Nu ska partiet slutligt kapitulera inför feminismen. "Vi har varit dåliga på det här området tidigare", erkänner Moderaternas vänsterfeminist Hillevi Engström.

Ja, det kan bero på att vänsterfeminism är ett ämne som borgerliga partier förväntas vara dåliga på! Lika dåliga som på socialism. Många av oss har haft föreställningen att borgerliga partier ska bedriva borgerlig politik. Vi verkar ha misstagit oss grovt.

"För oss är det viktigt att kvinnor liksom män ska kunna leva på sin lön och det kan inte en ensamstående mamma som jobbar deltid i äldreomsorgen", säger Engström apropå diskussionen om "rätt till heltid". Vad sägs om att radikalt sänka skatten för alla som har låga inkomster? Och vad sägs om att avskaffa Las så att människor inte riskerar att bli "utlasade" som i dag sker? Jag har själv personer i min närhet som lider av detta. Arbetsgivaren vill ha dem kvar, men vill inte lova dem någon fast anställning. Därför får de gå - trots att vissa har lönebidrag och därmed knappt ens kostar arbetsgivaren något. De så kallade skyddslagar som finns i den svenska arbetsmarknadsmodellen ger rakt motsatt effekt - de slår ut människor och hindrar samtidigt andra från att komma in.

Moderaterna är svåra att förstå sig på just nu. Hillevi Engström hävdar att barnfamiljerna inte vill ha kvotering av sitt familjeliv. Ändå vill hon att politiker ska styra och ställa när det gäller människors tid med sina egna barn. Per Schlingmann säger att inkvotering av kvinnor i bolagsstyrelser (en typisk vänsterfråga) "inte är en god idé". Men hans parti har hotar likväl med det.

Moderaterna är så måna om att göra alla till lags - liberaler, konservativa, vänsterfeminister, socialdemokrater - att de tappar orienteringen fullständigt. Det blåser korsdrag på det moderata hjärnkontoret för tillfället...

3 kommentarer:

Johan Y sa...

Till och med högern går och anammar marxistiska idéer.

Ssargon sa...

Det luktar onekligen unket i riksdagen nuförtiden...

Anonym sa...

Förstår inte.

Gjorde inte M det olagligt med kvotering när några tjejer inte kom in på en utbildning i Lund.

Och nu så ska kvotering användas igen????? Så att det gynnar tjejer.

Kul att vara man i det PK Sverige, vad man än gör så är man ond och förtjänar att kvoteras bort till alla tjejer som är offer för män.