fredag 29 januari 2010

Det efterblivna Sverige

Anna Skarhed, nytillträdd JK, har sedan en tid tillbaka utvärderat den svenska sexköpslagen. På regeringens uppdrag. Hon intervjuas i nya numret av Neo och får frågan om hur det påverkat arbetet att direktiven säger att utgångspunkten är att lagen ska vara kvar. Skarhed påstår att det inte påverkat alls. "[N]är det gäller de tänkbara negativa konsekvenser som diskuterades när man införde förbudet, så har vi inte kunnat se några sådana så här långt." Det är märkligt. Märkligt eftersom det berättats om dem när Socialstyrelsen gjort sina studier Kännedom om prostitution. Märkligt eftersom vanliga studenter fått samma reaktioner när de intervjuat sexsäljare för sina C-uppsatser.

Kanske delar Anna Skarhed justitieminister Beatrice Asks åsikt i frågan om sexsäljares rätt att yttra sig och tas på allvar när det gäller frågor som rör dem. Ask ansåg att "det är en främmande syn, en ståndpunkt som är väldigt svår att förena med den syn på prostitution som jag tycker att man ska ha." Det vi får är alltså ytterligare en utredning som (i bästa fall) lyssnar på sexsäljarna men skiter i vad de säger. Vilket var precis vad regeringen ville ha.

Sexköp diskuterades för övrigt i gårdagens Debatt i SVT: Debattformen i programmet är förlegad och usel. Vettiga och sansade röster, som Niklas Långströms (även om jag inte håller med honom är han en sansad och resonerande person) dränks i skrik och svordomar från radikalfeministiskt avskum som Kishti Tomita. Resultatet är alltid att debatten blir lidande.

Det är alltid lika förvirrande och upprörande att titta på när PK-medier ska diskutera vad som är fel med alla som köper sex. Ingången i programmet är inte så lite upprörande. Med utgångspunkt i den våldtäktsmisstänkte polischefens fall vill den statliga kanalens debattprogram debattera "varför går män över alla gränser för att få sex?". Tänk dig vilken annan grupp som helst i samhället buntas ihop på ett så kategoriskt sätt och jämställdhetsombudsmannen skulle bli nedringd.

De söker med ljus och lykta efter några gemensamma drag hos de män (för det anses alltid vara män) som "måste" köpa sexuella tjänster. Går de att jämföra med drogmissbrukare? Mår de psykiskt dåligt? Är de väldigt ensamma? Fick de ingen närhet som barn? Den ena förklaringen värre än den andra. Detta är förmodligen diskussioner som vi om 30 år kommer att posta snuttar av i våra bloggar som exempel på hur efterblivet Sverige var i synen på sex i början av 2000-talet. Och skaka på våra huvuden.

Vad som tydligt framkom i Debatt-programmet var den sociala ingenjörskonsten, denna ständiga strävan att göra om människor efter hur politiker och andra tyckare anser att vi ska vara för att passa in. Samma människor som i tid och otid gillar att prata om rätten att få avvika från normer i samhället, är bindgalet intoleranta när folk avviker från just deras personliga normer. I nio fall av tio verkar de inte ha en aning vad de pratar om. De vägleds av sin privata moralism och/eller av feministiska maktanalyser, men har inte minsta koll på de riktiga människorna där ute.

Lyd ett råd: åk till Thailand och prata med sexköparna (och sexsäljarna också för den delen). Du kommer att märka att både köpare och säljare är helt vanliga människor. Köparna är varken enstöringar, emotionellt störda eller konstigare än vad du är. Många har förhållanden och familj hemma. Vissa har en tyst överenskommelse med frugan (som i sin tur kan ha sitt lilla roliga när gubben är bortrest). Öppna ögonen. Det väntar en verklighet bortom era feministiska genusglasögon.

Not. Jag kommer under våren att skriva en kandidatuppsats om den svenska sexköpslagen. Planen är att jag ska intervjua ett antal sexsäljare i Sverige. Alla erfarenheter av att sälja sex (både mäns och kvinnors) är av intresse. Seriösa tips mottages tacksamt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket efterbliven och haltande blogg där du uppenbarligen inte förstått den teoretiska grunden för gensusvetenskapen eller helt enkelt valt att ignorera den då den inte går ihop med din verklighetsuppfattning. Pinsamt.

Hans Li Engnell sa...

Det finns en skillnad mellan att förstå och att inte instämma i något. Jag kritiserar den vänsterfeministiska analysen som vilar på kollektivistisk och därmed människofientlig grund.

Kurt sa...

Anononym 1 är ju efterbliven.

Som du skriver Hans "när folk avviker från just deras personliga normer."

Johan L sa...

Ännu roligare är att när man talar om prostitution så är det underförstått att det enbart gäller kvinnor!!!!

Män skiter feministerna i, de kan få hora bäst de vill för de är inte offer som alla kvinnor är....


Var ska man dra gränsen, massage av rygg och lår? Är det prostitution för att man säljer sin kropp. Nej! Den personliga normen hos feminister tycker inte det men när det gäller deras
"Pussy Power" då får fan inget hota detta vapen.


Ska vi förbjuda olika sexuella ställningar också efter feministernas tycke och tanke.

Jag åker härifrån om ett halvår, behöver en paus från feminist skiten.....


P.S.
Du måste posta din uppsats här, kan inte vänta.

Mvh

Hans Li Engnell sa...

Johan L:

Det är en av de större friheter jag upplever när jag reser till andra länder. Inga genusdebatter, inga rabiata feminister på bästa sändningstid i TV. Det är lättare att andas.

Ha det gött utomlands!

Robert sa...

Känner som exakt ni. Svårt att andas här i Sverige. När jag inte åker utomlands för att kunna andas fritt hittar jag andningshål som exempelvis din fantastiska blogg Hans. Och jag vet att sexköpare och sexsäljare är som folk är mest. Har nämligen träffat åtskilliga av dem.

Märkligt att folk år 2010 inte ska kunna betros den självklara rätten att bestämma över sin egen kropp och sexualitet i umgänge med andra samtyckande och vuxna. Kommer med input till din uppsats senare eftersom jag djupstuderat sexköpsfrågan. Tack Hans för ditt outtröttliga engagemang!

Hans Li Engnell sa...

Tack, Robert, för dina ord. De värmer verkligen när den mesta responsen för ett rättighetsengagemang i denna fråga är förakt. Jag kommer att lägga upp uppsatsen här när den är klar. Det är blott en kandidatuppsats men jag hoppas att den kan ge lite nya infallsvinklar ändå.

Anonym sa...

Jävla feminister har tagit över Sverige.

De som köper sex är bara män!

De som säljer sex ska alltid vara stackars kvinnor som vi ska tycka synd om som får några tusen lappar på några timmar.

Jag har läst några kommentarer från de här personerna och det verkar inte som att de lider så mycket, många får till och med orgasm en eller flera gånger under tiden.

Jag tycker synd om Sverige.. Jag är helt säker på att fler kvinnor skulle vilja köpa sex om det var mer accepterat av allmänheten. Just nu är det bara kvinnor som känner den manliga horan som vågar köpa några timmars nöje.

Allt handlar om allmänhetens åsikt och landets kultur och Sveriges kultur är fucking feminism som inte fattar någonting och tycker att kvinnorna lider hela tiden när de inte gör det då arbetsgivare tar ofta in tjejer bara för att de är TJEJER. Var det inte sånt feministerna kämpade emot? Jävla retards..

Leif sa...

Jag är stolt att leva i ett land som förbjudit aga av barn och som gjort det brottsligt att köpa en annan människas kropp.

Hans Li Engnell sa...

Ja, slavhandel har ju varit förbjuden länge. Men nu pratade vi om sexköpslagen här, dvs. köp av en sexuell TJÄNST, inte av någons kropp.

Anonym sa...

Jag och min fru har bestämt att våra barn ska växa upp i ett bättre land än detta sjukligt förvirrade feministiska råtthål där unga barn hjärntvättas i skolan. Vi pluggar franska all ledig tid nu och har redan jobb på gång där. /Rolf & Emma