måndag 11 januari 2010

Journalistkritik mot klimatrapportering

Jag, och många med mig, har ifrågasatt medias klimatalarmistiska rapportering. Svenska medier har avsagt sig sitt granskande uppdrag och valt att hålla hand med politiker, lobbyister och miljöextremister.

Det är därför synnerligen uppfriskande när en enskild reporter gör samma reflektion. Inte minst då personen i fråga jobbar på UR. Någon som känner Per-Axel Janzon sedan tidigare?

"Vi måste våga fråga vad forskarna stödjer sig på. Ofta får vi höra: "Nästan alla forskare är överens om att…" Numera svarar jag alltid att det där att vara överens inte räcker som bevis. Vetenskapliga tvister kan inte avgöras genom handuppräckning. "
Just "argumentet" att det råder konsensus är något vi ofta hör, som om detta skulle ta död på själva debatten. Som jämförelse skulle alltså Reinfeldt i en debatt med Sahlin hänvisa till en opinionsundersökning för att slippa debattera själva sakfrågan.

Al Gore använder sig av "debatten är över"-argumentet när han frågas ut i den amerikanska kongressen 2007. Se gärna klippet nedan (via Klimatbluffen). Al Gores svamliga svar, som inte är något svar, kommer efter drygt nio minuter. Glöm inte att det var denne man som ganska nyligen fick Nobels fredspris...

1 kommentar:

Johnny sa...

Bra inlägg. Har sett några videos från Al Gores kongress förhör och hans inledan rövslickande av ordföranden, Al Gore är en hal och smart jävel med stora ballar som inte drar sig för att skrämma upp världens befolkning och 100 dubla sin förmögenhet på böcker, film, föredrag, han fick väl både en Oscar och ett Nobel pris som tack för bedrägeriet, det är sanslöst, men han är inte den första skurken som erhållit Nobels fredspris.

All var bara en enda stor jävla bluff och de flesta av oss blev grundlurade inklusive mig själv.