onsdag 23 november 2016

Populisten Anna Kinberg Batra


I SR:s Studio Ett under tisdagen intervjuades moderatledaren Anna Kinberg Batra om partiets gamla och nya migrationspolitik. Kinberg Batra gjorde en bra sak: hon satte tydligt ned foten när hon förklarade att den gamla politiken är död och begraven. Resten, däremot, lät mest som en repris av Bosse Ringholms famösa pressträff.

Det är inte lätt att vara öppet självkritisk inom politiken. Ty om man medger att man hade fel då, vad säger att man inte har fel nu igen? Av rädsla för att framstå som icke trovärdig försätter sig många politiker i en situation där de visserligen har ändrat politik men inte kan vara ärliga om varför. I just den sitsen försatte sig moderatledaren i gårdagens intervju.

Anna Kinberg Batra vägrade envist att svara på om asylinvandringen till Sverige de senaste decennierna varit en ekonomisk vinst eller ej. Hon vet rimligen svaret. Hon är ingen dummerjöns. Men eftersom hennes företrädare och hela Alliansen under åtta år drev tesen att invandring (oavsett vilken sort) är lönsam - regeringen satte rent av upp en sajt för att få ut detta budskap - skulle det se konstigt ut att säga motsatsen nu. Kinberg Batra undvek därför att svara.

Att Moderaterna har lagt om politiken och säger att den ska vara permanent är välkommet. Men det är långt kvar till att vinna människors förtroende igen. Ty det är nu som även medelklassen på allvar börjar se effekterna av de senaste årens huvudlösa politik.

Det är nu vi ser hur vården, skolan, tandvården och bostadsförsörjningen visar att kapaciteten ute i kommunerna är nådd. Det går inte trolla fram nya sjuksköterskor, lärare, vårdcentraler, skolor och bostäder på några månaders sikt. Det tar år, och behovet av det ovannämnda är akut.

Vi lägger snart ett väldigt besvärligt år bakom oss. 2017 kommer bli etter värre. Redan nu har flera kommuner sagt nej till att ta emot fler nyanlända på grund av bostadsbrist. Stockholms stad klarar inte anvisningarna ens för 2016 och har börjat sätta sitt hopp till kommunens invånare att bjuda till (vilket hittills resulterat i 70 intresseanmälningar).

Skånes kommuner träffas i dag för att diskutera hur de ska kunna trolla med knäna för att få fram bostäder till de kommunanvisade som fått uppehållstillstånd. Det finns inte längre några bra boendelösningar att erbjuda.

Sydsvenskan sammanfattar läget i Skåne:

• Höganäs ber i en skrivelse till länsstyrelsen att få sin flyktingkvot bantad.
• Svedala har skickat en liknande skrivelse där man ber etableringsminister Ylva Johansson (S) att inte tvinga kommunen "att placera nyanlända i bostäder som inte följer brandsäkerhetsföreskrifter".
• Malmö förbereder sig för att logera flyktingar i idrottshallar och sovsalar, bland annat i en övergiven tennishall vid Gamla idrottsplatsen.
• Lund har tagit fram nödbostäder i skolor, förskolor och hvb-hem, bland annat vid Vipeholm.
• Sjöbo, Kristianstad, Vellinge och Ängelholm är några av de Skånekommuner som söker privatbostäder som andrahandsboenden för flyktingfamiljer.

Allt detta bär Anna Kinberg Batra och hennes parti ett mycket stort ansvar för. Detta är effekten av Reinfeldts politik, resultatet av en sällan skådad naivitet och ett slags nationell masspsykos. Att moderatledaren först nu, när det är helt riskfritt, är tydlig i sin kritik mot den gamla politiken är inget annat än motsatsen till politiskt mod. Det är faktiskt ren populism.

Moderaterna kommer under den tid som återstår fram till nästa val att kritisera Stefan Löfven för den försämrade situationen ute i kommunerna. Men alla, inklusive moderatledaren själv, vet att det största ansvaret bärs av hennes eget parti.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Anna Kinberg Batra har gett hyckleriet ett ansikte.
Vad säger att samma ansikte inte är också falskhetens?

Anonym sa...

AKBs förkärlek för att ordbajsa i stället för att svara på frågor som har entydiga om än obekväma svar bidrar till att stärka politikerföraktet. Tror hon att vi lyssnare är idioter? Nej, stockholmare är inte smartare än lantisar.
Klas Bengtsson

Anonym sa...

Jag tycker dock att regering Lövén har minst lika stor skuld till situationen.
När de tagit över efter valet så kunde de dragit åt tömmarna och signalerat att landet inte kan ta emot fler flyktingar för närvarande.
Åtminstone inte på samma villkor som tidigare.

I stället piskade man på det hela satte ännu mer fart i galen riktning...

Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Hej.

Jag tror att AK-B:s och Tobés texter, och de kommittéer som satt samman dessa innan de undertecknades, bygger på motstånd från moderata kommunalpolitiker, och att det är risken för att partistyrelsen avpolletteras som ligger bakom - vilket förstås inte motsäger att det även rör sig om valtaktiska hänsyn.

En röst på moderaterna (hur nya de än är) är liksom en röst på det öppet rasistiska partiet Socialdemokraterna en röst på manifesterad och demonstrerad inkompetens och korruption.

Som även den som är blott amatörmässigt bevandrad inom spelteori, beteendeforskning och tillhörande psykologi troligen vet: de flesta av oss väljer en säker förlust-affär framför en riskfylld chans till reell förbättring, och ju mer eget arbete och egen förändring som krävs, desto mer ökar chansen att lämna över det till 'nånannan'. Överlappa med vår nedärvda impuls att följa gruppen i strid med våra sinnen eller vårt intellekt, och jag tror vi ser hur AK-B, Tobé och inom kort andra partiers liknande drapor lägger grunden för en anti-SD koalition mellan S, m, och eventuella stödhjul - vilka är både utbytbara och maktlösa inför denna konstellation.

Maktens mål för den fantasilöse, inkompetente byråkratiska medelmåttan är trotts allt ett ständigt ökande glapp mellan mängden makt och mängden ansvar.

Den som kan tala om i specifika konkreta termer vad som skall göras med makten däremot...

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Hans Li Engnell sa...

Inte minst lika stor skuld, det vill jag inte hävda. Lite rättvisa måste vi vara. Löfven satt i ett drygt år innan han i panik drog i nödbromsen. Reinfeldts regering satt i åtta år, och i synnerhet 2010-2014 borde åtgärder ha vidtagits. 2012 fick Migrationsverket slut på egna boenden, vilket borde ha varit ett varningstecken om något, och Reinfeldts egen migrationsminister försökte föra frågan på tal 2013. I stället gjorde Alliansen precis tvärtom: ingick MÖK med Miljöpartiet och gasade på.

Anonym sa...

Hej Hans,

Det är möjligt att du har rätt, men ur ett medborgarperspektiv så ser det inte riktigt ut på det viset.
S visste hela tiden under de 8 åren vad som gjordes åt migrationspolitiken, men gjorde inget åt det förrän samhällsapparaten börjat spricka ordentligt i fogarna nyligen (och det börjat beskrivas i MSM), samt SD fått ett massivt stöd av befolkningen.

S gjorde faktiskt tvärtom, som jag beskrev innan, de satte ännu mer fart i galen riktning.

Och detta gjorde man dels för att man var "naiva", men också för man vill ville polarisera sig från SD:s politik och visa sig som "de goda".

Nu när vi har fått facit så vill man plötsligt tillskriva sig som de "duktiga" och berätta hur det är de som för "den goda" politiken.
Enbart för att vinna tillbaka flyende (naiva) väljare...
Precis som M som du skriver om i din artikel!


- Vad har vi för val för att bättra politiska och ekonomiska situationen i landet igen?

- Vad har vi för val för att rätta till den genomsyrande vänsterkorruptionen inom det offentliga igen?
Ingen korruption eller vridning skall finnas på något håll, men något stopp för dagens situation måste ske.
Som situationen är nu måste rådande 7-klöver ersättas, och tjänstemän bytas ut (förhoppningsvis till neutrala sådana) för att bli av med en del korruption.

Egentligen är det ett ganska naturligt mönster, precis som ekosystem, djurens etablering på jorden etc.
När något blir för dominant så tenderar det självregleras (djuren dör ut av matbrist/sjukdomar, och andra grupper växer till sig igen).
Samma för politik/förvaltning, när en part varit dominant för lång tid så har den blivit sjuk och nya krafter tar över.
Frågan är hur många som klarar verka på ett neutralt sätt i politisk och offentlig förvaltning?

Mvh
Magnus SJöström

Anonym sa...

Det här med att lägga huvudet på sned och citera Astrid Lindgren.Var inte det en djävla barnboksförfattare?
Vad kommer mer? Vi fem? Kalle Anka? Fantomen? Ture Sventon? Smurfarna?
Är det så djävla god ton att prata till vuxna som om det vore lässtund på dagis?

Utlandssvensk sa...


Nu efter Brexit och Trump, kanske alla sansade debattörer är villiga att strunta i de "etablerade" opinionsundersökningarna. SIFO är lika mycket öppen propaganda som BRÅ och DN. Bortse helt från sådant trams om målet är att förstå verkligheten.

Sentio har under lång tid varit de som bäst mäter SDs väljarstöd, om man jämför prognoser med valresultat. De kom nu ut med sin senaste undersökning:

Hela mätningen för november månad — oktobermätningen inom parentes

Moderaterna 20,5 (19,5)
“Liberalerna” 4,8 (5,9)
Centerpartiet 8,1 (8,7)
Kristdemokraterna 3,4 (4,1)

Socialdemokraterna 20,8 (23,5)
Vänsterpartiet 9,1 (9,7)
Miljöpartiet 3,0 (2,4)

Sverigedemokraterna 25,0 (21,7)

Fi 3,4 (2,4)
Piratpartiet 1,4 (1,9)

http://nyheteridag.se/nytt-bottenrekord-for-socialdemokraterna-sd-tokrusar-i-sentio/

AKBs agerande bör ses utifrån denna bakgrund. Vidare gäller att hela sjuklövern, med undantag av V och C, har extrema problem. Helt klart är att paniken sprider sig och efter Trump är de riktigt, riktigt rädda.

Men även givet detta är det svårt att riktigt förstå AKB. Retoriken har flyttats väldigt nära SD, men likväl tvärvägrar hon att genomföra något av det hon säger sig vilja ha. Tiggeriförbud är här ett bra exempel, där SD har tagit fasta på vad M säger och sen lagt förslag utifrån detta, både i riksdagen och Stockholms stad, bara för att sen se hur M röstar emot.

Den absolut enskilt största händelsen i svensk politik de senaste året anser jag vara att M nu öppet erkänner att allt detta prat om internationella konventioner bara var lögn. Sverige behöver inte ta in nästan några "flyktingar" baserat på dessa konventioner. Alla som har satt sig in i frågan har vetat detta redan tidigare men nu finns det, som sagt, ett erkännande på Ms egen hemsida. Här ligger även nyckeln till att stoppa den anhöriginvandring som nu hotar hela landets existens. Det är bara att konstatera att vi inte behöver släppa in en kotte! Även alla de asylanter som har kommit de senaste åren skulle vi också bara kunna utvisa, om vi ville.

Om man accepterar att nästan inga av de som har kommit till Sverige de senaste 20-20 åren är flyktingar, enligt etablerad internationell terminologi, följer sen uppenbarligen alla lösningar. Detta borde utgöra en helt perfekt grund för öppet samarbete mellan M och SD. I denna helt grundläggande fråga är dessa partier ensamma om att erkänna den uppenbara verkligheten samtidigt som övriga 7K lever kvar i fantasier och propaganda. Men samtidigt tvärvägrar AKB att arbeta med SD och vill istället regera tillsammans med militanta verklighetsförnekare som C.

Det hela går absolut inte ihop om man skulle utgå från att AKB har ärliga avsikter samt menar vad hon säger. Så helt uppenbart gäller motsatsen, dvs. hon ljuger och vilseleder. Vilket inte borde förvåna någon, eftersom ingen människa med ett IQ över Forrest Gump hade kunnat sitta i regering med Reinfeldt under 8 år utan att vara antingen djupt oärlig eller direkt ond (eller båda).

Min gissning är att hon totalt struntar i invandring och Sveriges framtid. Hon spelar ett spel som hon tror kommer att leda till att hon blir statsminister 2018. Om detta spel stundtals verkar märkligt, beror det troligen på att alla förutsättningar inte är kända. T.ex tror jag att risken är stor att hon redan har någon form av uppgörelse med S.

Slutligen är det ganska intressant att observera att Sentios siffror visar att vi redan nu ligger nära ett läge där en regering utan SD nästan blir omöjlig, om ett fritt val tillåts. S+M räcker inte längre utan det skulle kräva även C. MP, KD och även L har en verklig risk att åka ut, så 7K skulle bli 4K. Som jag har sagt tidigare, tror jag inte att detta kommer att tillåtas.

Utlandssvensk sa...

@ Magnus Sjöström & Hans,

Jag ställer mig på Hans sida vad gäller ansvarsfrågan. Självklart bär Reinfeldt MYCKET större skuld än Löfven.

Vi har även haft flera långa debatter kring detta här under de senaste året. Enligt min uppfattning sticker Reinfeldt ut väldigt påtagligt, jämfört med alla andra svenska politiker. Hela 7K är skyldiga, men Fredrik Reinfeldt spelar i en helt egen klass. De övriga har varit korkade, naiva, fega, osv, osv. Reinfeldt däremot var slipad och kapabel, men samtidigt ond. Han var, enligt mig, den enda som verkligen avsiktligen ville uppnå det vi ser nu.

Anonym sa...

Kommuntvånget att ta emot "flyktingar" togs fram 2015 i en utredning av Gunnar Hedberg (M) och Lars Stjernkvist (S). Ett övergrepp på den lokala självstyrelsen, den ekonomiska bördan hivades bara över på kommunernas skattebetalare. AKB återvinner inte mitt förtroende förrän jag ser en hållbar ekonomisk redovisning och plan för invandringen och kanske inte ens då, vi har nog olika syn på hur det framtida samhället ska se ut. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5760877
http://www.svd.se/lagstifta-om-skyldighet-att-ta-emot-flyktingar

Anonym sa...

Det är nästan så att man tycker att de 87% som genom 7 klövern,röstade för dagens invandring genom expropriation av sommarstugor bidrar till att ge migranterna husrum,de borde stå i kö frivilligt,alla skall med!

Utlandssvensk sa...


"Moderaterna kommer under den tid som återstår fram till nästa val att kritisera Stefan Löfven för den försämrade situationen ute i kommunerna."

Det där stämmer nog. Länge gällde att M var helt rabiat för alla former av immigration, utom just i renodlade M kommuner. De amoraliska hycklarna i Täby och Vellinge blev sen ytterst upprörda när det gick upp för dem att asylanterna även skulle placeras nära dem. Efter att länge ha öppet hånflinat åt bonnläpparna och folk i betonggettona som drabbades, anser de likväl att de har en absolut rätt att själva slippa eländet som de glatt påtvingade alla andra.

Dessa ärkekräk utgör den hårda kärnan inom M och de kommer i mycket hög utsträckning att gå över till SD om inflödet av berikare blir påtagligt i deras kommuner. AKB är nog mer eller mindre tvungen att åtminstone ge sken av att hon står på deras sida, annars ligger M på 10-15% inom kort.

Anonym sa...

"När man prioriterar det ena prioriterar man alltid ner något annat. Andra ämnen som de senare åren har sagts ska prioriteras är vardagsbrott, hatbrott, djurrättsbrott, brott på landsbygden och internetbrott. Vilken typ av brottslighet är det som ska ges mindre uppmärksamhet av polisen?"

Så skriver DN på ledarplats och är arga på Ask, Tobé och moderaterna.När kom DN på det?
När man prioriterar det ena prioriterar man alltid ner något annat.
Var det inte allt åt alla och vi ska inte ställa grupp mot grupp som gällde?
Tar DN avstånd från Jimmie Åkesson och SD? Sitter Wolodarski och skruvar på agendan?

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/populistiskt-om-polisen/

Riga sa...

Vi kan diskutera ansvar i all oändlighet. Visst vill jag se en del inför riksrätt, Reinfeldt, Ullenhag m.fl. men det hjälper inte mina barn. Intressantare är lösningar och där blir jag riktigt orolig. I min medelklassbubbla märks det bara lite grann, några villor uthyrda till ensamkommande och oftast någon som pratar arabiska i affären.
Har däremot varit nyligen i Boden, Härnösand och Sveg. Där är hälften eller fler av de som rör sig på stan/byn araber medan lokalbefolkningen arbetar. Var man än rör sig pratas det arabiska. Jag frågade min kamrat som arbetar i skogen varför de inte tar in arbetslösa araber för plantering och röjning (inte okvalificerat men går att lära sig). Han bara skrattade, det finns inte ens på kartan. De som planterar och röjer idag är öststatare som utelutande arbetar på ackord.
På min arbetsplats är de flesta städarna araber och man märker att det inte var för att städa de kom hit. Lite slängigt, lite nonchalant och låg kvalitet. Jag är inte nöjd med städningen och de verkar inte nöjda med sina liv.

Repatriering är nog omöjligt, sänkta bidrag skulle leda till mer oro och kriminalitet.
Tänker man tanken att jag betalar mer o mer i skatt, får mindre och mindre samt troligen måste arbeta tills jag dör för att försörja detta vansinne känns det tungt. Och framförallt, vad lämnar vi över till våra barn, alla kommer inte kunna bo på Lidingö eller i Bromma?

Anonym sa...

Jamen ser man på!Nu tror MSM på experterna och forskarna som hävdar att valet kan vara manipulerat.Det var andra bullar när flänga Trump med löjliga frisyren sa samma sak.Vad vet han om det? Experterna och forskarna däremot dom vet dom! För det finns mönster så det så.Experterna och forskarna är så himla duktiga på att läsa mönster att dom blir experter och forskare och inte presidenter.
Den ondskefulle kan jämföra med Sentio och YouGov.Nänä dom tror vi ju inte på.Sen kommer väl den svarta svanen nerdimpande från en klarblå himmel och chocken blir så stor.Sån tur att det finns experterna och forskarna som hävdar att valet kan vara manipulerat.Lika bra att vi ställer in det!

Anonym sa...

Hej.

Jag ser ansvarsfrågan i ett längre perspektiv då grunden till de senaste femton årens politik kan sägas börja med avskaffandet av självförsörjningskravet för invandrare, samt beslutet om att tvinga landet bli mångkulturellt - vi är alltså tillbaka i sjuttiotalet.

De partier som sedan dess verkat för en allt högre invandring av allt farligare, allt mer främmande och allt mer parasitiska personer (i praktik om inte i retorik) bär ansvaret, däribland moderaterna, hur nya de än blir.

En oskuld kan bara förloras en gång, och gjort är gjort, även om man ägnar resten av sitt liv att sona det gjorda så försvinner inte gärningens gift eller giltighet.

Men vad gör vi nu, med över miljonen främlingar som varken vill eller tänker bli svenskar, utan istället vill göra Sverige till sitt, och svenskarna till en grupp bland många på samma administrativa yta? Vilka eller vilket parti säger 'Sverige är svenskarnas - Sveriges och svenskarnas väl är ett och kommer före allt annat!'?

Jag tror våra politiska skruvar i hur vi associerar och förstår begrepp inom statskunskap och politik dragits åt hårt; så hårt åt vänster (för att förenkla) att vi slipat ner gängorna och nu bara förmår snurra runt i en semantisk smet.

Som alla som dragit sönder en kran vet, så blir det rätt spektakulärt väl man sätter tryck på den utslitna tappen.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Utlandssvensk sa...

@ Riga,

"vad lämnar vi över till våra barn, alla kommer inte kunna bo på Lidingö eller i Bromma?"

Om vi inte minst:

1. Repatrierar nästan alla från reinfeldtpuckeln
2. Stoppar all vidare asyl och anhöriginvandring

är det ingen normal svensk som kommer att kunna bo någonstans i Sverige inom en ganska snar framtid. Om man inte tror att det finns en väldigt hög sannolikhet att detta genomförs ganska omedelbart, bör man lämna landet.

Alla som har, eller tänker skaffa barn, bör ställa sig frågan om de skulle bli glada om någon tvångsförflyttade dem till Somalia eller Afghanistan, utan möjlighet att lämna. För det är den sannolika framtiden för era barn, om ni tillåter dem att stanna kvar i Sverige. Och de kommer att känna exakt samma sak för sina föräldrar som ni själva skulle känna gentemot den som tvångsförflyttade er till valfritt helvete i 3je världen.

Anonym sa...

@Riga och @ rickard
Håller fullständigt med er!
Samhället är på god väg att bli infekterat på allvar, om än symptomen inte är så tydliga för alla än.
Först när etablissemanget har erkännt problemet för sig själva kan landet börja jobba på reella lösningar!
Alternativt SD tillåts ta besluten (inte sannolikt kan man ju lugnt säga...)

@utlandssvensk 13:41 och @ Hans
Förstår ståndpunkten och den väldigt välriktade kritiken mot Reinfeldt, men hävdar fortfarande att regering Löve'n kunde dragit åt tömmarna och kvävt situationen betydligt (om man agerat direkt efter valet).
Kanske inte i sin linda, men i alla fall fall begränsat flyktingströmmen kraftigt jämfört med vad vi sett senaste 1,5 året.
I stället eldade man på situationen, bl.a. för att markera mot SD för dom är ju de "elaka" och S de "goda"...
Är det kanske också vad som menas med Signalpolitik...? :-/

Riktigt kontraproduktivt blev ju dessutom resultatet när man tillåter största andelen få PUT av "humanitära skäl" (läs: ekonomiska), vilket gör att man i stället godtyckligt nekat vissa människor uppehållstillstånd i landet som faktiskt behövt det.
Eller som total vägran att ens försöka göra advekata åldersprövningar på ensamkommande barn.
Därmed har man tagit emot många människor som inte är berättigade till det, samtidigt som man fortsättningsvis kommer att tvingas stänga dörren för de som verkligen behöver skydd/hjälp genom tillflykt till Sverige!


Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Politiskt ledarskap innebär att ha kunskaper och erfarenheter från samhällets verklighet för att i förväg inse vad olika beslut som man är med att fatta leder till ute i den operativa verksamheten. Självklart kan man inte förutse allt men då man ser att något håller på att gå snett är man snabb på att fatta nya eller korrigera gamla beslut för att styra upp så det återgår i rätt riktning. Inget märkligt alls utan enbart normalt sunt ledarskap.

Att blunda för följderna för de beslut som man har varit med att fatta, trots att varningsflaggorna och viftat illrött under åtskilliga år, men inte förmår att reagera innan det fulla haveriet inträffat är inget ledarskap. Det enda det visar på är en oförsvarlig brist på ledarskap, ansvar och kompetens som för alltid borde diskvalificera en från att kandidera som statsminister.

/Eskil

Fd moderat sa...

Reinfeldts andra period som statsminisiter är tveklöst den mest skadliga för Sverige i modern tid. De skador Reinfeldt med sin politik åsamkade Sverige är irreparabla. Palmes tid som statsminister tillhör också de sämsta men det var saker som går att återställa.

Vad gäller AKB kan hon visa om hon menar allvar med vad hon säger genom att lägga en motion som handlar om att illegala immigranter inte skall ha rätt till skattefinansierade tjänster plus genom att stoppa den kommande anhöriginvandringen. Innan moderaterna gör det är hennes utspel bara ren och skär populism.

Anonym sa...

"Löfven oroad över den hårda tonen i debatten

Den råa tonen i debatten på sociala medier oroar statsminister Stefan Löfven (S).

Jag har sett det själv på Twitter och Facebook och tycker det är otrevligt."

Stefan Löfven måste vara det dummaste i statsministerväg som gått i ett par skor sedan Erik den läspe och haltes tid.Jag har själv sett det!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23974302.ab

Anonym sa...

Jag blir orolig när Sveriges statsminister sitter och oroar sig för Facebook och Twitter.Ska han ta av bidragsbudgeten och ge till Zuckerberg?

Anonym sa...

SvD låter meddela att MP vinner väljare från SD i TV4/Novus senaste väljarbarometer.Djävligt troligt och helt sannolikt!!!!
Så hur kunde det gå så snett i USA när Åkessons väljare här hemma går till Fridolin?

Anonym sa...

Jag kan tänka mig att rösta på moderaterna som förr, om Mikael Odenberg blir partiledare. Den partiledning som sitter idag är riktiga vindflöjlar som tror att vi röstar på SD pga invandringen. Jag tror att det främsta skälet till att SD tåt framåt är att folk röstar emot de traditionella partierna. För övrigt bor jag på vischan och är inte tillräckligt smart för att förstå mig på en stockholmsk partiledare.

Anonym sa...

Så vad skall vi göra? Ge barbarerna i SD makten? Ärligt talat ser ni någon person i det partiet som ministerämne? En hoper oborstade spolingar med ungefär samma framtoning som skränvänstern är vad jag ser.

Utlandssvensk sa...

@ Mnils,

"Ärligt talat ser ni någon person i det partiet som ministerämne?"

Ja, det gör jag!

Lyssna på lite debatter i riksdagen, så kommer du snart att inse att även om inte alla SD politiker är stjärnor, ligger genomsnittet LÅNGT över de övriga partierna. Nu är detta förvisso ingen jätteprestation, eftersom en stor andel av övriga ledamöter är direkt tragiska fåntrattar som knappt hade platsat i en debatt kring fikabordet på Samhall. Det är inte ett skämt eller en överdrift. Det är svårt att inte direkt tappa hakan inför den rent monumentala okunnigheten som där exponeras. Många ledamöter framstår som på gränsen till förståndshandikappade. Om det inte vore så sorgligt, skulle det vara djupt komiskt.