tisdag 15 november 2016

Brytningstid


"Sverige håller på att gå sönder", sade Stefan Löfven inför valet 2014. Sedan han blev statsminister är tonen emellertid annorlunda: nu går allt plötsligt åt rätt håll, och om någon tycker annorlunda är det rent "surrealistiskt".

Jag tror att det är något som håller på att gå sönder, och det är det politiska samtalet och relationen mellan vanligt folk och det politiska, mediala och kulturella etablissemanget.

Skärholmsmoderaten Tapani Juntunen, väldigt aktiv med många analyser av svensk inrikespolitik på Facebook, får mycket återkoppling på det han postar. Han skriver att han märker att "många andra är desillusionerade, förtroendet, tilliten, respekten är borta." Dessa få ord beskriver det politiska samtalet i Sverige just nu väldigt väl.

Jag märker det. Och jag känner det själv. Ett visst mått av politikerförakt har jag haft länge, det ingår i att vara libertarian att förakta en stark politisk makt som bestämmer alldeles för mycket i människors liv. Men det har ändå alltid funnits en viss beteendekod som de allra flesta har levt efter. I sociala medier är den definitivt död och begraven.

Nu är det som om även respekten för politiken har gått förlorad, och för alla som representerar den. Därmed har hoppet om vad politiken kan åstadkomma sinat. Det kan låta som en semantisk skillnad, men det är i själva verket mycket mer än så. Vi bör ställa oss frågan vad som återstår när människor har tappat tilltron till själva politiken. Inte bara enskilda partier eller politiker utan partipolitiken som sådan. Jag tror nämligen att det är precis dit vi är på väg, och jag inser att jag är en del av detta.

Jag hyser inget större hopp om en positiv förändring i Sverige. Jag har inget förtroende för någon av de två politiker som kommer vara statsministerkandidater i nästa val. Faktum är att jag tycker att det knappt är fråga om ett egentligt val över huvud taget.

Vare sig Anna Kinberg Batra eller Stefan Löfven vill åstadkomma någon förändring på riktigt. De vill egentligen bara två saker: regera och bevara status quo (ge och ta en och annan ny skatt eller nytt avdrag).

Regeringen och allianspartierna lyckas inte komma överens om de akuta åtgärder som behövs. De bostadspolitiska samtalen havererade. Skolpolitiken är ett fortsatt stridsområde som inte leder någonvart. Polisens kris och den skenande grova brottsligheten skyller de på varandra.

Den parlamentariska demokratin har kort sagt gått i baklås, även i samförståendets Sverige. När alltfler invånare ser att de politiker de valt är oförmögna att lösa de riktiga samhällsproblem som påverkar människors vardag, kommer missnöjet att växa.

Vi riskerar att hamna i ett läge där förtroendet för regering och riksdag rasar i botten, precis så som har skett i USA där ynka åtta procent hade förtroende för kongressen för något år sedan. Alltfler kommer känna att det enda de vill göra, eller det enda de kan göra, är att rösta på ett illa omtyckt parti för att markera sitt missnöje.

Samtidigt som folket och etablissemanget sakta glider isär går även det politiska samtalet i kras. Något håller på att hända här. Även politiker i den yttersta toppen missförstår varandra medvetet. Viljan att ge och möta sakargument verkar försvunnen. Nu handlar politik om att etikettera motståndaren, inget mer. I ett sådant läge är det svårt att se hur de politiska alternativen över huvud taget förtjänar röster.

Vi går mot ett slags brytningstid med en hårdare politisk verklighet, ett mer oförsonligt debattklimat och en befolkning som i allt högre grad kommer rösta mot de regerande politikerna än för oppositionen. Om regeringens färg är röd eller blå spelar allt mindre roll.

29 kommentarer:

Utlandssvensk sa...


Ja, ungefär så där ser det ut. Det var ett mycket, mycket bra inlägg.

Sen tror just jag att "en befolkning som i allt högre grad kommer rösta mot de regerande politikerna än för oppositionen" helt enkelt inte kommer att tillåtas att rösta. Men det har jag ältat nog om i tidigare trådar.

Anonym sa...

Hej.

Jag lånar mina ord från en mycket saknad och klarsynt tänkare, Tage Danielsson:

Har ni hört att man talar om politikerförakt?
(Jodå, det har vi hört)
Det är tarvligt sagt
Har ni hört att politiker är ljusets riddarvakt?
(Också det har vi hört)
Det är för mycket sagt
Sanningen är bara den
att den du valt
ändrats kapitalt
(Jasså, det menar du?)
Ja, han har blivit nån sorts proffs
(Vi förstår vad du menar)
Denna formgjutna nya modell
Denna slipsprydda typ av procenttabell
Denne åsiktsjonglör är för profesionell
Ge mig hellre en glad amatör!
Detta tvärsäkra pratfenomen
Denna mjukhårda blandning av ull och sten
Denna ordfabrikör ger jag ingenting för
Ge mig hellre en glad amatör!
Vad han vill
och vad han tror på,
innerst inne i sin själ,
vet man ej.
Han vill bli stor på
att förbindligt verka vilja väl
Denna sluge expert på taktik
som så flott sol-och-vårar en bred publik
så den smälter som smör
Denne EPA-charmör
Ge mig hellre en glad amatör!
Ge mig hellre en glad amatör,
en som inga strategiska utspel gör
Som kan vara spontan
säga "Det var som faan!"
och kan tveka som människor gör
En som tystnar när käften blir glapp
som personligen styr sin voteringsknapp
Inte får sina tal från partiets central
Och är klok även före ett val
En som helst nångång i livet
haft ett jobb, ett vanlig kneg
Inte en som tar för givet
att man födes till partistrateg
Inget högre politiskt förnuft
drives upp i kansliernas drivhusluft
Det är proffsen som gör så att rosorna dör
Ge mig hellre en glad amatör!

Låten kan troligen avhöras på u-tuben, om den inte plockats dän av upphovsrättsliga skäl.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

"Alltfler kommer känna att det enda de vill göra, eller det enda de kan göra, är att rösta på ett illa omtyckt parti för att markera sitt missnöje."

Nja, illa omtyckt parti beror väl mer på vem som står som referenspunkt...
Kan nog lite okvalificerat påstå att det för tillfället i huvudsak är politikerna och media som står för den åsikten.
Givetvis, de flesta som står till vänster kan mer eller mindre ställa sig i den gruppen med.
Men i övrigt är det nog betydligt mer uppluckrat bland folk i allmänhet.
Folk inom M ogillar väl säkert MP t.ex., så det är inte endast enkelriktat ett parti som ogillas.
Opinionsundersökningar antyder snarare att 25-30% i dagsläget kan tänka sig att stödja SD (om vi förhåller oss till Yougov och Sentio's undersökningar, samt historisk avvikelse).

Visst, av den andelen är det så klart många som skulle välja rösta så av enbart missnöje.
Å andra sidan skall man nog vara öppen för att det även finns folk som röstar på någon av de andra partierna med som ren "pest eller kolera".
- Jag gissar förresten att detta kommer att luckras upp väsentligt efterhand som resultatet av de senaste mandatperiodernas förda politik blir klart och smärtsamt tydligt för folk.
De senaste 2 åren har man lånat till statskassan minst 500 miljarder(!) bestående av 250 miljarder i statsobligationer, och resten i vanliga statslån.
Och hur mycket som kommunerna i sin tur har lånat återstår att reda ut...?
Och hur mycket har man sparat in på allmänt underhåll?
Och hur mycket har man dragit in på samhälls-servicen?
Och hur mycket har man dragit in på socialt stöd för de med särskilda behov?
Och...så vidare?
Räkna med chock-höjningar av kommunalskatten!!!

Det oproportionerliga nagelfarandet av den enda nuvarande oppositionen kommer troligen också att bli uppenbar när vindarna vänder politiskt i allt större grad.
För handen på hjärtat, hur tydligt framgår det i media när någon inom 7-klövern har gjort bort sig med liknande idiotiska FB-inlägg etc som enskilda personer inom SD har gjort?
"Marginaliseras" är nog ordet vi söker här...

Det styrande etablissemanget kommer säkert att upprepa sina felaktiga slutsatser inför kommande val 2018.
Än en gång.
Trots erfarenhet av Brexit och valet i USA, och förmodligen även kommande valen i både Holland och Frankrike.

Om de lärt sig avgör kanske hur demokratiskt valet 2018 egentligen kommer att bli...(!)


Men intressant artikel och väl identifierad problembeskrivning.
Som allt som oftast Hans!


Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Politiker, journalister och andra opinionsbildare med understöd av "nyttiga idioter" har med hat och hets mot oliktänkande drivit fram en polarisering som splittrat familjer och vänkretsar. Detta i stället för att diskutera sakligt och respektera varandra. Det så kallade etablissemanget förtjänar inget annat än förakt för sitt psykopatiska beteende.

Jan Andersson sa...

Kortversionen:
— Du din jävel!
— Ja, men du då?

Anonym sa...


Jag kan inte se annat än att desperata priviligierade vänsterliberaler i sin kamp att behålla makten kommer att se till att tvinga fram något de själva inte förstår.
Vad sägs om den här analysen av varför Assange och Wikileaks hjälpte Trump att bli president?
Javisst, Putin är med på ett hörn också.Kombinerar man med den skuld Facebook och Twitter har enligt MSM klarnar bilden.Desperation kan den sammanfattas med i ett enda ord.
Assange var alltså rädd för Hillary Clintons hämnd.....
Om han nu inte var rädd för Löfvens hämnd eftersom han satte på en sosse-brutta också.....

"En teori går ut på att Assange fruktade Hillary Clintons hämnd.
Flera av Wikileaks mest uppmärksammade avslöjanden gjordes när hon var utrikesminister. En video visade hur besättningen på en amerikansk helikopter i Irak sköt ihjäl obeväpnade människor. I "The afghan war logs"beskrevs en brutal krigföring i Afghanistan. I "Cablegate" avsjöjades en kvarts miljon amerikanska diplomatiska underrättelser.
I samband med publiceringarna gjorde Hillary Clinton mycket skarpa uttalanden om att materialet skadade USA och kunde sätta amerikanska liv i fara.
Soldaten Chelsea Manning, som läckt dokument till Wikileaks, har dömts till 35 års fängelse för spionage.
Hur Wikileaks kom över Hillary Clintons mejl vet vi inte. En gissning är att ryska hackare vidarebefordrat dem i syfte att skada Clinton och gynna Trump."

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-15/julian-assange-hjalpte-trump-att-bli-president

Anonym sa...

En sosse tänker till(Just den här sossen brukar tänka till - sägs det):
"Inrikesminister Anders Ygeman (S) oroar sig över den mordvåg som just nu sköljer över Malmö och vill hitta vägar att minska tillgången till skjutvapen. "En väg vore att EU köper upp och skrotar de vapen som är på drift på Balkan", säger han."

Ygeman oroar sig tydligen för att människosmugglarna ska stå arbetslösa.Alltså vill han ge ett alternativ att komplettera med.Kalashnikovs från hela arabvärlden köpes på Balkan om ni står för leveransen.
Ygeman är nog socialdemokratiskt dum i precis hela huvudet.Det säger inte lite det.

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-15/ygeman-fordomer-morden-i-malmo-vill-att-eu-koper-upp-mojliga-mordvapen-pa-balkan

Magne sa...

"Han skriver att han märker att "många andra är desillusionerade, förtroendet, tilliten, respekten är borta." Dessa få ord beskriver det politiska samtalet i Sverige just nu väldigt väl."

Jag läste de desillusionerade på Juntunens FB-sida. Alltså, vad är det att vara desillusionerad över? Detta var uppenbart för den som inte ignorerade samhällsutvecklingen och inte godhetsknarkade sig förbi åren 1991-2000 och 2001-2010! Det är bara att ta en sup och veta att det nu är repatriering eller omforma staten.

"Alltfler kommer känna att det enda de vill göra, eller det enda de kan göra, är att rösta på ett illa omtyckt parti för att markera sitt missnöje."

Det där är en MSM-argument: "Missnöjesparti". Man brukar ju vilja ha förändring och rösta på ett parti för att man inte gillar riktningen som regeringspartiet för. Vill folk ha mindre invandring från tredje världen är man inte nöjd med invandringspolitiken och lägger rösten på SD. Är folk inte nöjda med för mycket socialister så röstar de på Moderaterna (fast de är socialmoderater). Är man missnöjd med högerpolitik och vill ha högre skatter så röstar man Vänsterpartiet. Ja... ni greppar det.

Hans Li Engnell sa...

Det är bara att ta en sup och veta att det nu är repatriering eller omforma staten.

Detta handlar inte bara om invandring. Med eller utan asylinvandring har det politiska etablissemanget misslyckats med vitala delar som polisen, skolan och nu i allt högre grad även vården. Detta skulle inte lösa sig över en natt hur många som än utvisades eftersom det inte bara handlar om resurser.

Anonym sa...

@Jan Andersson:
Riskradioversionen: "Är du så jävla bra själv då?"


Enligt Sanandaji nyligen får Polisen 15 mdkr per år och "initial mottagning" 80 mdkr 2015 eller när det var.
Men naturligtvis räcker det inte med att anställa folk, man måste också få en fullständig förändring i ledningen, som numera verkar vara fullständigt genusindoktrinerad.

Somebody is wrong on the internet sa...

Hans 20:52

Nej, det handlar inte bara om invandring, men å andra sidan ska vi inte förminska dess betydelse på just skolan, polisen, bostäder, arbetslöshet och sjukvården. I själva verket kanske just invandring är den enskilda faktorer som sätter mest press på dessa områden? Dessa frågor tycker jag belyses på ett ärligt sätt på bloggen

Tack för en mycket bra blogg och ett bra inlägg.

Anonym sa...

Ynkeman är bara en sopig sosse, lika dum som som sin läromästare svetsaren.
Han vare sig vill eller kan göra något åt "gängen" i sossekommunen Malmö. Det handlar om att vårda sina nya kärnväljare. Samma inställning har moderaterna , de kämpar om dessa väljare då den obegåvade Batra-Kinberg tror "gängen" är nyckeln till seger 2018.
Så dum är hon.

Anonym sa...

@ Somebody is wrong on the internet

Precis, en ökning av befolkningen (oavsett orsaken därtill) innebär en utmaning (registered trademark) för det befintliga systemet. För den som ägnar sig åt schyffertonomics kan man beskriva det som en födelsedagsfest där det dyker upp fler gäster än beräknat, så att man tvingas försöka skära lövtunna tårtbitar. Om däremot de oväntade gästerna har med sig ytterligare en tårta är läget mycket bättre.

Tack till dig, Hans, för en sådan utomordentlig blogg och för din öppenhet för diskussion!

P.N. Grata

Anonym sa...

SVT låter Veronika Palm och Anders Lindberg gråta ut.Alla är så elaka emot Veronika och Anders som bara vill föra vuxna och demokratiska samtal.Allra elakast är hatsajter som har kopplingar till SD så klart.Det har naturligtvis aldrig fallit SVT in att kolla vad Veronika och Anders skriver i sina vuxna och demokratiska samtal.
Naturligtvis inte.Det behövs ingen researchgrupp för att se inslag av inte fullt så
vuxna och demokratiska samtal nämligen.Men en sosse är alltid en sosse och SVT är alltid SVT.Då får Veronika och Anders stå i SVT och berätta om sina vuxna och demokratiska samtal oemotsagda.Att Veronika slutar twittra är en tragedi och en riksangelägenhet naturligtvis.Hatet som strömmar mot dessa vuxna och demokratiska portalfigurer är fruktansvärt gräsligt så klart för en sosse är alltid en sosse och SVT är alltid SVT.

Anonym sa...

Anders Lindberg och trollen i trollfabriken ur socialdemokratiskt perspektiv...

http://ledarsidorna.se/2016/11/anders-lindbergs-och-aftonbladets-tro-pa-troll/

Magne sa...

Under perioden 1986-2015 gav Sverige ut uppehållstillstånd till 700 635 från tredje världen (flyktingar eller motsvarande och deras anhöriga). Vi gav under perioden 1886-1995 ut 259 211 uppehållstillstånd till flyktingar samt deras anhöriga. För perioden 1996-2005 ut 103 397. Perioden 2006-2015 295 736. Tar vi enbart perioden 2011-2015 har vi gett ut 182 374 medan perioden 2006-2010 tilldelades 112 762. Under perioden 1986-2015 har vi också gett ut 614 190 uppehållstillstånd till de som inte går under anhöriga till flyktingar. En summa av denna kategori är faktiskt anhöriga till flyktingar men de kommer senare och går inte i kategorin anhöriga till flyktingar utan under anhöriga. Hur många? Kan det vara 33 %? Det vill säga 202 683. Vi har då en total summa utdelade uppehållstillstånd till tredje världen för perioden 1986-2015 om 903 318. 1986 var vi 8 381 515 människor i Sverige, men är nu 9 974 576. Vi har alltså från 1986 fram till denna dag (2016-11-16) en befolkningsökning om 1 593 061. Av dem är (700 635 / 1 593061) 44 % flyktingar eller anhöriginvandrare. Ska vi ta med 33 % från anhöriginvandrare som inte är direkt kopplade till anhöriga till flykingar blir siffran ( 903 318 / 1 593061) 57 %. Tar vi tilldelade uppehållstillstånd 2016-11-01 har vi tilldelat 50 224 till asylsökande och till deras anhöriga 12 248. För 2016 hittils har vi tilldelat 62 472 uppehållstillstånd till asylsökande och deras anhöriga. Alltså fler än år 1994 då Bildt och senare Carlsson tilldelade 58 383. Vi växer mestadels med invånare från tredje världen och det är enligt mig på grund av detta som följande upplever en större kris: polis, sjukvård, skola, samt resurser och pengar sinar. Det finns organisatoriska problem inom polis, skola, sjukvård, t.ex. när gamla inte får den vård de behöver pga. brist på kunskap (t.ex. Yngve Gustafsson som försöker få gamla att äta och utbilda hemtjänsten i hur de ska hantera patienter som är deprimerade, har fobier, ensamhet, neuroticism, rörelseförhindrade etc.), skola som inte låter elever utvecklas utan ska hållas tillbaka, organisation inom polisen med ett papphuvud som heter Eliasson. Sen har vi andra sidan: skolor som stängs ner pga. invandrare som skapar oreda (se Rosengård), våldsbrott som har ökat lavinartat i rån mot butik, bank, dödligt våld, gängkriminalitet och därmed lider polisen eftersom de har mycket mer att göra och utsätts för allvarliga hot och konfrontationer. En polis vill sällan säga att invandringen är problemet pga. konsekvenser (jag skulle inte heller sagt det rakt ut om jag var anställd hos polisen). Vi har sjukvården där fler kommer in med skott- och stickskador från uppgörelser. Fredrik Antonsson på (iotakt.se) har vittnat om detta. Vi har direkta påfrestningar på sjukvården i och med folk som kommit från Reinfeldtperioden och nu 2015 och 2016 med Löfvenperioden tar upp plats från svenskar. Vi har direkta sänkningar i PISA-resultaten pga. elever som kommit efter skolstart från dysfunktionella stater. Vi har invandrartäta skolor där en stor andel går ut utan gymnasiebehörighet.

För perioden 1980-2014 mottog vi flest från följande invandrargrupper (i antal):

Jugoslavien (fd.): 99 042
Irak: 72 889
Bosnien H.: 56 477
Iran: 46 609
Syrien: 41 018
Serbien och Montenegro: 35 715
Somalia: 35 153
Afghanistan: 21 100

http://www.sverigeisiffror.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/befolkningsutveckling/

http://www.migrationsverket.se/download/18.39a9cd9514a346077211283/1421152140864/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+1980-2014+flyktingar+m.fl..pdf

http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac3871599d0d/1462790765011/Beviljade%2Buppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd%2B1980-2015.pdf

http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac387159ee19/1478002506117/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+2016.pdf

Utlandssvensk sa...

@ Magne & Hans,

"Detta handlar inte bara om invandring. Med eller utan asylinvandring har det politiska etablissemanget misslyckats med vitala delar som polisen, skolan och nu i allt högre grad även vården. Detta skulle inte lösa sig över en natt hur många som än utvisades eftersom det inte bara handlar om resurser."

Jag delar den uppfattningen. Samtliga områden som Hans tar upp här (vård, skola, polis) började att förfalla redan på 70-80-talet. Det finns, utan tvekan, grundläggande strukturella problem vid sidan av invandringen.

Skolan är ett av de områden där den närmast sinnessjuka svenska mentaliteten att maniskt söka utopiska lösningar har fått tydligast genomslag. Vi hade ett av världens bästa system, men sen har vi i 40-50 år hållit på helt frenetiskt med en mängd olika stolliga upplägg. Schweiz har gjort ingenting och har fortfarande ett av världens bästa system.

Vi måste SLUTA. Detta inkluderar högern i lika hög grad som vänstern. Friskolor har säkert varit en räddare i nöden för många svenska familjer, men likväl är utfallet väldigt dåligt. De flesta som går på friskolor får också en katastrofalt dålig utbildning och man har skapat en helt sjuk incitamentsstruktur där privata företag (och politikerna i deras fickor) kraftigt gynnas av att massinvandringen förstör de vanliga, kommunala skolorna. Det är fullt möjligt att det hade varit ännu värre utan friskolorna, men det är inte poängen. Det är istället denna grundinställning att just vi kan skapa fantastiska, unika och världsledande system, gärna med helt nya metoder.

Vi absolut måste SLUTA med detta. Vi är inte ett ledande och lysande föredöme som ska visa vägen till lyckoriket. Tvärtom, vi är det mest spektakulära misslyckandet i västvärlden de senaste 50 åren och är i raketfart på väg mot ett regelrätt sammanbrott. Erkänn detta och dra sen den enda rimliga slutsatsen, nämligen att vi ödmjukt ska kopiera system som bevisligen verkligen fungerar.

Men slutligen måste man även erkänna att invandringen, givet sammansättningen och antalet, är ett överordnat problem av mycket större dignitet än allt annat. Den närmaste parallellen är krig, dvs. en process som tar stora resurser från hela övriga samhället och samtidigt innebär ett direkt existentiellt hot. Detta MÅSTE lösas innan det är rimligt eller möjligt att uppnå något annat. Repatriering eller segregering eller undergång är de tre alternativen som finns. Om man väljer något av de första två, finns det en framtid och man kan börja ta tag i alla andra problem. Om inte, finns det ingen mening att göra någonting som etnisk svensk, annat än att fly.

Anonym sa...

Sossehjonen Lindberg , Palm ,etc,etc är bara "red trash" och inget att bry sig om. Samma patrask som i (mp)

FDL sa...

Inte bara invandringens fel, självklart inte.
Det är främst de som propagerade för och tillät den som bär skulden.


Vänsterpolitik hade fortfarande varit skadligt för ekonomin även om vi inte släppt in 1 miljon invandrare, jag vet. Men det är ett sekundärt problem när vi står inför dagens folkutbytespolitik. Vi kan diskutera skattesatser när vi hävt ockupationen. För ärligt talat, vilket annat ord passar för dagens situation där hundratusentals utlänningar tar över landområden, parasiterar på våra välfärdssystem, våldtar, lustmisshandlar och rånar vårt folk med statens goda minne?

Den inverterade nationalstaten.

Utlandssvensk sa...

@ FDL,

"Men det är ett sekundärt problem när vi står inför dagens folkutbytespolitik. Vi kan diskutera skattesatser när vi hävt ockupationen."

Exakt så! Att debattera skola eller vård eller liknande nu är ungefär som att finnarna skulle ha börjat debattera miljöfrågor 1939. Det är meningslöst och ovidkommande i relation till det akuta hotet som innebär ren och skär utplåning om det inte åtgärdas och besegras.

Vi måste också inse att vi nästan inte har någon tid kvar. Anhöriginvandringen relaterat till inflödet under reinfeldtpuckeln har redan tuffat igång och om den tillåts löpa de närmaste åren lär vårt öde vara helt beseglat.

Valet nu är om Sverige ska fortsätta att vara ett västland eller inte. Om man anser att detta västland ska ha höga eller låga skatter, statliga eller kommunala skolor, etc, etc är helt renodlade sekundära frågor, som endast har mening om vi fortsätter som västland. Dessvärre kompliceras bilden av att vi troligen inte kommer att tillåtas att göra detta val inom ramen för en demokratisk process. Vi hamnar i så fall där många andra folk har befunnit sig genom historien lopp: kämpa eller fly.

Vidare gäller att även om det låter ädelt och självklart att man ska kämpa, så kommer detta alternativ troligen att bli extremt otrevligt och blodigt, om inte väldigt kraftiga åtgärder vidtas NU, vilket inte kommer att ske. Om 10-20 år kommer det inte att finnas några som helst civiliserade alternativ för de etniska svenskar som vill leva i Sverige. I praktiken lär de bli tvingade att välja mellan att utrota eller att bli utrotade. De är dagens vuxna svenskars gåva till sina barn och barnbarn...........

Anonym sa...

@ Utlandssvensk sa... 14.00:

Jag håller för det första fullständigt med om att det är högst sekundärt hur skatter & bidrag skall budgeteras i dagsläget.
Utan att ta kontroll över situationen med tillkommande människor till landet så kommer kaoset bara att öka i kvadrat och omkullkasta budgetar!

"Vidare gäller att även om det låter ädelt och självklart att man ska kämpa, så kommer detta alternativ troligen att bli extremt otrevligt och blodigt, om inte väldigt kraftiga åtgärder vidtas NU, vilket inte kommer att ske. Om 10-20 år kommer det inte att finnas några som helst civiliserade alternativ för de etniska svenskar som vill leva i Sverige. I praktiken lär de bli tvingade att välja mellan att utrota eller att bli utrotade. De är dagens vuxna svenskars gåva till sina barn och barnbarn..........."

Jag tror att både vad gäller de som befinner sig här inom asylprocessen, eller anhöriginvandringen, samt faktiskt även en viss del som redan har fått uppehållstillstånd, skulle få bekänna färg om man mycket starkt reducerade bidragen.
Starkt reducerade bidrag både under asylprocessen och genom bidragsvillkor efter erhållet uppehållstillstånd, skulle ganska troligt få folk att resa tillbaka eller söka sig till andra länder!
Att bara leva med tak över huvudet och 3 mål mat om dagen är inte vad de flesta i gruppen asylsökande är intresserade av.
De bör därför söka sig andra vägar.
Flyktingar kommer då sannolikt inte att söka sig till Sverige längre, utom de som flyr enbart för sitt liv.

Tydliga regler om uppförande och konsekvenser vid stora brott (eller upprepade återkommande brott), där sökande skickas tillbaka borde vara ett rimligt krav.
Det begränsar således också intresset för att stanna i landet (förutom de skötsamma).
- För vem tycker det egentligen är rimligt att vid nyligen rapporterat brottsmål med en ensamkommande "pojke" som i fjol våldtog 2 tonårsflickor (vid olika tillfällen) på ett sommarläger med Frälsningsarmén, att "pojken" endast fick 6 månader på ungdomsanstalt?
Jag ser absolut inga själ till att landet Sverige skall ta emot denna typ av personer.
Oavsett deras bakgrund.


Dessa åtgärder innan vi ens prövar repatriering vill säga.


Betänk för övrigt att enbart staten har lånat över 500 miljarder(!) till statskassan bara de senaste 2 åren, och trots det rapporterar alla stora offentliga institutioner problem att klara sina uppdrag.
Vad krävs då för de följande 2 åren om det kommer dubbelt upp med fler människor bara genom anhöriginvandring???
Eller följande 10-års period, eller 20-års period...?
1000 miljarder? 2000 miljarder (dubbla statliga budgeten!)

På bara några år kommer statsskulden att överstiga BNP och landet är i princip bankrutt, om denna karusellen fortsätter.


Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Den minister som kallas Ynkeman ovan är ju dock en av regeringens mer kompetenta och verklighetsförankrade medlemmar.

Anonym sa...

Bra artikel av Tomas Tobé: https://unvis.it/expressen.se/debatt/identitetspolitiken-har-natt-vags-ande/

Låt oss hoppas att dessa ord följs upp med handling. Jag har väl egentligen bara en invändning mot vad Tobé skriver. Det nyttar inte mycket till att ösa pengar över skola och polis om dessa verksamheter är så ideologiskt präglade som de är i dag. Problemet är inte i första hand pengar, utan att en utopisk syn på kunskap respektive kriminalitet har fått fäste i dessa verksamheter. Detta är alltså en mjuk fråga, inte en hård penningfråga.

Det som måste göras är att diskutera hur vi i Sverige vill se på kunskapsförmedling och kriminalitet. Därefter måste det implementeras med de medel som regeringen har till sitt förfogande. Kanske handlar det om att tillsätta nya myndighetschefer med riktigt hårda nypor, som i sin tur byter ur en stor del av de högre cheferna i myndigheterna mot nya personer som kan föra de nya värderingarna om kunskapsförmedling respektive kriminalitet nedåt i organisationerna?

Om man låter samma personer med sin skadliga ideologi fortsätta prägla dessa problemfyllda verksamheter, med den enda skillnaden att de får mer pengar att förfoga över, då är jag inte övertygad om att vi uppnår önskad förbättring. Problemet är att en budgetmässig åtgärd med en penningsatsning är en konkret åtgärd som syns direkt, medan en ideologisk omvandling tar tid och är långsiktig och inte syns på samma sätt. Den inrikesminister respektive skolminister som inleder en sådan attitydförändring kommer inte att sitta kvar på sin post när konkreta resultat syns. Och eftersom politik handlar i första hand om makt (och inte att förvandla samhället till det bättre) så är det givet vilka åtgärder som man prioriterar.

P.N. Grata

Anonym sa...

Såpass.Nu har t.o.m moderaterna fattat att identitespolitiken är död.Åtmindstone offentligt.
Och man måste bortse från den store ledaren också förstås.Hen gör sitt bästa för att behålla identitetspolitiken intakt.Att vara den store ledaren är inget kul om ingen annan tycker man är stor eller ledare.Sådant är nu viktigt för en Fredrik Reinfeldt.Inga fläckar på hens vita skjorta.
Så hur ska man kunna lita på en moderat?
Ja ett första steg vore en offentlig ursäkt för allt elände man ställt till under den store ledaren.
Inte en massa tjafs om politikutveckling och andra undanflykter.När som helst går SD om och förbi inte bara i AB:s opinionsundersökningar utan i verkligheten.Om det nu inte redan är gjort...
All mediaträning i världen kan inte rädda partiet då.Så enkelt är det.

Somebody is wrong on the internet sa...

PN Grata

Det är sant att vänstern har vunnit kulturkampen under mången år, men nu ser vi allt fler tecken på att pendeln har börjat att svänga tillbaka. Folk har fått nog. Audis reklam med Kakan är ett tecken.

Det är viktigt att samhällets kärnuppgifter för mer resurser för att locka tillbaka poliser, lärare, sköterskor, socialarbetare m fl som har slutat.

Vi får se om M menar allvar med att ge identitetspolitiken fingret, och hur ser t ex C och L på detta?

Anonym sa...

@ Somebody is wrong on the internet

Precis, pendeln börjar nu svänga tillbaka, så det finns visst hopp. Men det som oroar mig är att vänstern (inklusive vänsterliberaler) medelst marsch genom institutionerna har behövt flera decennier för att impregnera sagda institutioner med sina vanföreställningar. Detta görs inte ogjort över en natt - och definitivt inte med en knapptryckning i riksdagen! Det kommer att ta åratal att försöka avprogrammera dessa verksamheter och under tiden kommer aktivister inom myndigheter konsekvent att sabotera.

Ett stort problem anser jag är att den stora massan av undersåtar 1) inte har förstått vad identitetspolitik är, 2) inte förstår hur impregnerad offentlig verksamhet är av denna ideologi, 3) anammar MSM:s beskrivning och därför oroar sig - men oroar sig för motreaktionen! Dessa människor tillhör den kategori som inte är insatta i politik, men som låter sig påverkas av stämningsläget inom etablissemanget. Jag är ledsen, men jag är oerhört pessimistisk på den punkten.

Som den gången i gymmet när en i övrigt trevlig och förnuftig kille oroade sig över den ökade nationalismen. Vet han över huvud taget vad nationalism är? Nej, naturligtvis inte. Visste han det skulle han säga att han självklart är nationalist. Det var dock inte läge att hålla en utläggning om nationalism och nationell identitet på stående fot i gymmet. Men jag hade kunnat göra det, för jag har ägnat mig åt ämnet under sammanlagt en termins högskolestudier i historia och statsvetenskap. Det jag hade kunnat säga hade inte varit högerextrem propaganda, utan bara en sammanfattning av den historiska och statsvetenskapliga forskningen och dess definitioner av fenomenet samt exempel ur samtidshistorien och varför nationalism är nödvändig för att bygga hållbara samhällen. Men varför skulle han vilja lyssna på det, när Aftonbladet tydligt sagt att nationalism är Hitler? När jag ändå är inne på det spåret: professorer och andra höga akademiker har svikit genom att inte protestera när den offentliga debatten lämnat forskningens relativt fasta mark och löpt ut i utopiernas kvicksand.

P.N. Grata

Somebody is wrong on the internet sa...

PNG

Håller med. Detta kommer snarare ta en generation att förändra.

De flesta kan inte redogöra för sina ståndpunkter, det handlar om känslor och att de har den åsikt som för tillfället är "rätt" i konsensuskulturens Sverige. Även förvånansvärt många högutbildade är helt omedvetna om samtiden och tror t ex att det går att lösa integrationen med några enkla "åtgärder" som snabbspår och validering.

Anonym sa...

Brexit-ledaren ställd till svars av Wallström
När Margot Wallström, S, mötte sin brittiske utrikesministerkollega ställde hon honom till svars.

Dessutom diskuterades USA:s nästa president - en fråga där åsikterna gick isär.

– Jag är möjligen något mer cynisk, säger Wallström.


Något fel på den svenska självgodheten är det inte.Som en bestämd gammaldags skolfröken reser utrikesministern världen runt och ställer till svars som e ett gammaldags läxförhör.I varje fall enligt Expressen.
Trump har ringt Danmark men inte Stefan Löfven.Wallström får helt enkelt ta Trump i örat pch ställa honom till svars i skamvrån.

http://www.expressen.se/nyheter/brexit-ledaren-stalld-till-svars-av-wallstrom/

Magne sa...

Vi har tid med institutionerna, men det som är absolut nödvändigt är att stoppa volymerna från tredje världen. Från 1980 har det tilldelats 903 318 uppehållstillstånd till flyktingar och anhöriga till dem samt har jag inkluderat 33 % från anhöriginvandringen som inte är anhöriga till flyktinginvandrare pga. en del kommer senare. Ser man på siffran hur många anhöriginvandrare som kom under perioden 2011-2015, som inte räknas som anhöriga till flyktingar, kom det 147 285 medan perioden 2001-2005 (då Persson tilldelade många från tredje världen uppehållstillstånd(11 000-12 000 per år), men inte toppade Reinfeldt) har 97 080. Jag tror mellanskillnaden faktiskt är pga. anhöriga till flyktingar som kommer senare och därmed inte räknas i den kategorin utan enbart anhöriga. Vi kan inte veta säkert, men det är en betydlig skillnad mot mätperioden 2001-2005.

För närvarande ligger taket på 35 000 asylsökande för 2016 och justitie- och migrationsminister Johansson har sagt 60 000 asylsökande per år kan vi klara av. Vi måste få en nolla på mottagning från tredje världen. Vi kan inte ta emot några fler. Antingen det eller så kan folk säga att vi ska ta kvotflyktingar på 2 000. Men det vi måste ha är en saklig debatt om att stoppa inflödet från tredje världen. Vi måste ha en ståndpunkt. Att nuvarande och dåvarande invandring från sönderfallande stater är negativ har många svenskar nu fått klarhet över.

Vi måste prioritera. Institutionerna kommer senare. Folket ser vardagen, och läser faktiskt annat än MSM och det har också börjat läcka ut dåliga nyheter om immigrationen i MSM också.