lördag 5 november 2016

Det börjar bli dags

Femte november.

Alla, nästan oavsett politisk åskådning, kan tolka in sina egna perspektiv i detta klipp. Men känslan att något behöver göras finns onekligen där inombords.

Personligen avskyr jag allt vad politiskt våld heter. En folklig resning av modellen man ur huse vore däremot på sin plats.

Det finns nämligen få saker som politiker fruktar så mycket som ett brett folkligt missnöje. Alldeles oavsett om ledarna sitter i sina palats i Ankara eller i sina elfenbenstorn i Rosenbad.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr tror jag inte det är möjligt med en fortsättning utan politiskt våld.
Man har gett en perfect Storm alla förutsättningar som behövs.

Anonym sa...

Det är just det som är problemet med det svenska folket Hans. "Någon annan" skall gå man ur huse. Snacka går ju, men snacka så att det går är svårare för att uttrycka sig vulgärt. Folkets Demonstration, vad är det? Den lär aldrig samla massorna. Det krävs modigt, retoriskt skickligt, karismatiskt folk som tar tag i taktpinnen. Var finns de att hämta? Alla verkar vara fullständigt livrädda för att stämplas som rasist-fascist-nazist.

Svante

Hans Li Engnell sa...

En Nigel Farage.

Anonym sa...

5:e november?
12:e tror jag visst missnöjesyttran var planerad i huvudstaden.

------

Ser förresten att det pangas IGEN i Frölunda. Hejsan hoppsan!
Pay attention, ni som vill tro att kurderna är mellanösterns 'good guys'.

Påminn mig igen, vilka skäl har en ung svensk att inte bli etnonationalist?
(Även känt som "normal" i resten av världen)

Anonym sa...

Hej.

Guy Fawkes eller 'V'? En påvetrogen terrorist eller en Nietzscheiansk övermänniska vilken offrar det enda (?) samhälle som finns kvar efter kärnvapenkriget för sin privata hämnd?

Nej tack.

Hellre 'Marshal Law' eller 'Nemesis the Warlock' om jag skall inspireras av brittiska seriefigurer.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Uwe Dostler sa...

Vi bör förhålla oss lugna och lita på politikerna - de äro ju de facto valda för att fatta riktiga och korrekta beslut helt i linje med folkets vilja. Att inte lita på politiker eller att inte lita på att media är helt objektiva kan endast karaktäriseras som att man när ett nazifascistiskt hat. Ett hat som, med alla medel, måste stävjas i sin linda.