fredag 18 november 2016

Horor och politiker


Sällan har vi sett en ung person spola ned sin politiska karriär så grundligt i toaletten som den moderate tjänstemannen Delmon Haffo gjorde häromdagen. Att be socialförsäkringsminister Annika Strandhäll dra åt helvete och kalla henne för "hora" var ju inte så begåvat.

Bakgrunden - att Strandhäll på Twitter "skämtat" om att avskaffa rösträtten för män på grund av mäns starka stöd för Donald Trump - spelar egentligen ingen roll. Strandhäll tillhör inte avgrundsvänstern, det är inte hon som kallar folk brunråttor eller husblattar. Påhoppet är därför särskilt opåkallat i detta enskilda fall.

Delmon Haffo gjorde bort sig. Att sparka honom för detta var rätt. Dels för partiets skull men också med tanke på den roll han hade som kommunikatör.

Genom sitt agerande har Haffo kastat ett stort och mumsigt köttben till alla där ute som driver tesen att det är högern som måste hyfsa tonen i den politiska debatten medan vänstern är alldeles för artig (denna tes driver såväl The Young Turks som Aftonbladets ledarpodd Åsiktskorridoren avsnitt 76, där Fredrik Virtanen även passar på att kalla Donald Trump för "Trumpenis", som för att slutligt visa var ribban ligger).

Vi vet att denna bild är falsk. Traditionellt är det snarare högern som har varit artig och låtit vänsteraktivister och debattörer kasta invektiv och skällsord. Detta håller på att ändras nu, och det möter givetvis reaktioner från dem som är vana vid att kunna bete sig lite hur som helst ("på skoj").

Avslutningsvis vill jag vända mig emot användningen av ordet "hora". För mig är en hora, en sexarbetare, en person som försörjer sig själv och inte ligger någon annan till last.

Vi behöver hitta ett bättre skällsord. Vad sägs om "politiker"? Det vill säga en person som lever på andras bekostnad och samtidigt vill bestämma över dem som betalar lönen.

39 kommentarer:

Magne sa...

Jag skulle kunna ta detta som Strandhäll påpekar som en parentes om det inte vore för att män, vita, gärna gråhåriga och tunnhåriga återkommande noteras för att de har för mycket inflytande. Gör vi samma sak med judar som har inflytande är man en rasistisk antisemit.

Jag har flera exempel:

SVD: Trump väljer tunnhåriga, gråhåriga män till sin ledning.

SVT: Trump väljer vita äldre män till sin ledning.

Jag ser sexistiska och direkt förolämpande kommentarer om vita män och deras hudfärg, hårfärg, hur tunnhåriga de är och vilken kroppstyp de har.

Vad sägs om detta:

Mestadels svarta män som är tunnhåriga med afrokrull väljs till Afrosvenskarnas förbunds ledning.

Mestadels en blandning mellan äldre vita och mellanösternliknande judar väljs till Bonnierkoncernens ledning.

Att vita tolererar denna behandling. Och då främst äldre vita män som har grått hår, är för mig oförståeligt. Vita äldre herrar med grått hår ska säga ifrån! Och särskilt om de råkar vara tunnhåriga! Inte ens ledarskribenter som Göran Eriksson, som är en arketyp av en tunnhårig gråhårig vit man, på SvD säger ifrån när hans kroppstyp, hårfärg och hudfärg blir bespottad.

Anonym sa...

Tobias Lundin Gerdås smyger vidare under radarn.Den här gången och än så länge i varje fall.
Både Batra och Löfven hävdar att Haffo inte hör hemma i deras kultur.Är det för att han är assyrian?
Ordet hora använt som skällsord är ju ingenting som är direkt ovanligt i MÖ som alla vet.

Anonym sa...

Efter att ha tagit del av Delmon Haffos uttalande på Youtube har jag funderat över bakgrunden till Delmon uttalande. Kan det vara så att han besitter sådan upplevd kunskap att det borde startas en undersökning om eventuellt brott mot sexköpslagen?

Anonym sa...

"Under fredagsförmiddagen förs ”allvarliga samtal” samtal med alla inblandade i skandalen på det moderata partikansliet där Delmon Haffo, som fram till han sparkades i torsdags var ansvarig för partiet i sociala medier, kallar S-ministern Annika Strandhäll för ”hora” i direktsänd tv."

Nåja,direktsänd tv var ju lika med YouTube? Alltså en del av det där internet som DN brukar tycka är rännsten och slasktratt befolkat av en massa deplorables. Ingenting att bli så upprörd över med andra ord. Bekräftar ju bara filterbubblan.

Anonym sa...

"Det vill säga en person som lever på andras bekostnad och samtidigt vill bestämma över dem som betalar lönen"

...och, i vissa fall, sätta sin egen lön.

Anonym sa...

Parasit är väl ett rätt passande begrepp. Från Wikipedia:

Parasitism är ett förhållande mellan organismer där den ena organismen, parasiten, utnyttjar värdorganismen för egen vinning på ett sätt som skadar värdorganismen.

Zoologiskt menas med parasit en organism som lever vidhäftad vid en annan organism (ett värddjur eller en värdväxt) och tar sin näring ifrån denna. Värdorganismen kan fortleva och eventuellt överleva parasiten men kan också duka under när den inte förmår föda både sig själv och parasiten.

Vissa parasiter genomgår komplicerade livscykler där de parasiterar på olika värddjur i olika stadier av sitt liv.


Verkar finnas rätt stora likheter med många politiker...

Utlandssvensk sa...

Off Topic.

Intressanta nyheter från Tyskland, som har bäring på mycket av debatten som vi har haft här i andra trådar:

"A translator who has lived in Germany since the 1990s has revealed that Muslim migrants believe “Germany should be Islamised”, and loathe their hosts, according to a new report.
Working with asylum seekers in migrant centres, the 39 year old translator says she learnt that Muslims seek to “destroy” Christians, through having more children, and preach hatred towards people of other faiths."

"The woman has worked in several migrant centres and discloses that their security staff and other translators, who are almost all Muslim, are part of the problem.

“They have mostly grown up here, are well-educated and are professionals, and they give a first impression of having a cosmopolitan outlook”, she says.

However this changes as soon as they are “among themselves”, the translator says. When migrant centre staff believe non-Muslims are out of earshot, “they then show their true face and how they want Germany to be Islamised. They despise our country and our values”."

"The Eritrean was also shocked by attitudes shown by the migrants when she brings up the topic of contraception methods with the women, who often have several children young.

“Some women told me ‘We will multiply our numbers. We must have more children than the Christians because it’s the only way we can destroy them here”, she recalls."

http://www.breitbart.com/london/2016/11/16/translator-migrants-hate-christians/

Magne sa...

Politiker = George Soros lakejer, är väl lämpligt, åtminstone för hela 7K förutom Vänsterpartiet som tror på arbetarnas gemenskap utan hänsyn till ras, etnicitet, incitament, religion och anlag.

Men att politiker är hyrda av Soros m.m. är självklart. Reinfeldt visste att han skulle få toppjobb och Soros skulle uppmuntra sina affärsmän på Goldman Sachs att de ska plocka in honom. Soros berättade för sina affärsmän att denne Reinfeldt gör allting ifall han får några miljoner i fickan. Släpper in alla som vill komma i landet, skapar oreda, får vår nya ordning på plats på ett effektivt sätt. 11 miljoner på ett år tjänade Reinfeldt efter han avgick som statsminister, inte illa för att tjäna Soros, Sutherlands m.fl. intressen.

Anders Borg erkände det tydligt när han sade: "Vi kan inte kontrollera gränserna. Det är omvärldsfaktorer som bestämmer det [läs: det är George Soros som bestämmer ifall vi kan ta emot färre eller inte. Soros säger att de ska in. Valutan sjunker, mer oro, lägre ränta. George Soros kan låna mer och investera]. Som kompensation fick Borg efter slutfört uppdrag Soros och finanselitens tillit att han lyder order och kan tjäna pengar och deras intressen.

Vi - folket - har inget inflytande över politiken. Det är Soros m.fl. som bestämmer indirekt genom att påverka politikerna. Soros m.fl. är mycket viktigare än vi - folket - eftersom det är finanseliten som ger pengarna till politikerna efter de har avgått.

Anonym sa...

Hej.

"Trumpenis" följt av 'ribban'. Riktigt roligt.

Jag hoppas det politiska motståndet snabbt anammar övriga klassiska vänstermetoder, såsom intellektuell infiltration, nyspråk och dubbeltänk, samt inte minst EXPO:s och AFA:s metoder.

Eller tror man fortfarande att det finns regler och någon sorts domare som delar ut hederspris för sportslighet vid de ständiga förlusterna?

Regler i konflikter är något den med makt skapar för att behålla den - inte något som finns på riktigt.

Exempelvis så kan du agera hederligt och hedervärt, och förvänta dig en duell på 'lika villkor' (dvs riggat till din fördel) och råkar möta en man som förslår att ni skall duellera på en liten holme, och som erbjuder sig att ro er dit. Väl i båten slår han dig i huvudet med en åra och dränker dig.

Vem vann?

Den klassiskt bildade borgerligheten var beläst; dagens är förläst, för att vränga ord som en statsminister.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Hans Li Engnell sa...

"Trumpenis" följt av 'ribban'. Riktigt roligt.

Äsch. Jag som tyckte att jag var så subtil...

Henrik Alexandersson sa...

Intressant är att observera samhällets reaktion beroende på *vem* som kallas hora.

Anonym sa...

På tal om möjliga skällsord föreslog en släkting ordet "journalist."
Det var för minst tjugo år sedan.

Anonym sa...

Det hade väl varit värre om han kallat henne "politiker". Hora är väl ändå ett rimligt hederligt yrke. Att Strandhäll tar så illa upp är en grov kränkning av prostituerade.

Anonym sa...

@Henrik Alexandersson

En sosse-minister som blir kallad hora på YouTube har naturligtvis större rätt att känna sig kränkt än en fjortis som får höra det varje dag i skolan i flera år.
Hur var det nu man sa i Djurfarmen?

Magne sa...

Jag skulle inte låtit sparka Haffo. Han säger hora när han inte tror att kamerorna är på för att skoja med sina kolleger. Han menar inte att säga hora om Strandhäll, det är så jag tolkar det. Nu sändes avsnittet och blev en mediedramaturgi-jippo, alltså måste man hantera situationen. Hur gör man det? Låter Haffo be om ursäkt till Strandhäll. Sedan får Strandhäll svara och antingen acceptera ursäkten eller låta oss meddela att hon faktiskt är en hora som säljer sex till allehanda personer. Hade vi haft en politikerkultur med ryggrad hade vi sett detta, men vi ser från Socialdemokrater, Moderater till Sverigedemokrater ynkryggarnas kultur där minsta överträdelse resulterar i uteslutning.

Anonym sa...

Finn minst 5 fel och erhåll rätten att kalla dig rasist,fascist eller nazist med diplom från MSM.

Det här med Desmond Haffo och moderaterna börjar allt mer likna trettiotalet.Då precis som nu stod somliga och undvek att tala om sakpolitiken för att istället höja tonen med invektiv.Vi ser att populisterna inte har samma svar på de riktigt svåra frågorna som vi har och ibland, till och med, saknar svar.Det är just därför det är viktigt att diskutera sakfrågorn efter en vänster-högerskala som vi alltid har gjort.Annars blir det som på trettiotalet igen.Vi ser det ute i Europa men också här hemma.Trettiotalet gör come back.Det är ett mörker som lägger sig över Europa och sätter allt vi uppnått på spel.Inte minst det amerikanska presidentvalet
bidrar till en oordning och ett kaos på ett sätt som ingen hade kunnat ana för bara en månad sedan.Men även brexit är ett steg i den riktningen och chansen till ett förlösande omval i båda länderna ser avlägsen ut.
Trumfieringen eller Twitterfieringen som det också kallas tar över och låter desinformaationen flöda ut över världen.Inte minst genom filterbubblorna på Facebook.Det är därför avgörande att debatten hålls i en god ton och att journalisterna får utföra sitt uppdrag.Aldrig hade man väl kunnat ana att en svensk politiker skulle stå och kalla en annan för hora i svensk tv.Den sortens tillmälen hör helt enkelt inte hemma i vår kultur.Så enkelt är det helt enkelt.Annars är risken stor att det blir som på trettiotalet.Igen.

Anonym sa...

Helt rätt att han sparkades. F ö tycker jag Alexander Bards definition av "hora" som skällsord var mycket träffande. Något i stil med att riktiga horor är politiker o journalister, sexarbetare är helt enkelt sexarbetare.

Anonym sa...

Hej.

@Hans: inga skada skedd, men jag kommer definitivt att läsa dina texter ännu noggrannare än förut. 'Ligger till last' ang. sexarbetare kan man ju också dra några växlar på...

Annars är Arnold Schwarzenegger (eller hans sekreterare) under guvernörstiden en favorit: han/de lyckades ju komponera ett brev så att varje rads begynnelsebokstav läst uppifrån och ned blev 'Fuck you' - detta riktad till gnällig opposition.

Mer om ämnet:
Instämmer med att det är dags att skrota 'hora' som förolämpning. Jag brukar uppmuntra elever att använda Kapten Haddock-metoden för svordomar: var kreativ och använd vanlig ord i kraftfulla kombinationer (vilket också tenderar att skruva ned humöret som en dold bonus).

Personligen tror jag att jag skall börja titulera män som tar just 'hora' eller 'luder' i sin mun för hanrej framöver.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Begreppet "Hora" är troligen i allmänna sammanhang prejorativt. Precis som Hans poängterar är detta problematiskt eftersom det ursprungliga fenomenet sexarbete inte bör betraktas som förkastligt. En modernare betydelse av Hora är den "intellektuella Horan" dvs att man går emot sin övertygelse och hycklar eller ljuger för pengar/status/behålla jobbet/karriären. Denna typ av intellektuell prostitution är dock förkastlig. Man borde hitta ett nytt begrepp som beskriver det skamliga att "sälja sitt intellekt "( i strid med interna övertygelser) som är frikopplat från det hedersamma sexarbetet. /Nietzsche

Anonym sa...

Om man inte får använda vissa invektiv om ministrar, vilka inverktiv får man då använda om partiledare som säger att alla som inte bor i Stockholm är mindre smarta än nollåttor?

Utlandssvensk sa...

@ Anonym 20.06,

"Om man inte får använda vissa invektiv om ministrar, vilka invektiv får man då använda om partiledare som säger att alla som inte bor i Stockholm är mindre smarta än nollåttor?"

Just i det fallet finns det inga invektiv. Det är helt enkelt omöjligt att uttala sig oberättigat nedsättande om en person som har ägnat merparten av sitt vuxna liv åt att utrota sitt eget folk. Problemet är istället det motsatta, dvs. det finns inte några ord i språket som på ett adekvat sätt fångar denna persons objektivt observerbara ondska.

Somebody is wrong on the internet sa...

HAX

Det är tydligen skillnad på att sälja sin kropp och sin själ.

Låt oss ta M som exempel. De har de senaste 10 åren haft de flesta åsikter som är möjliga att ha inom migrationspolitiken. De har gått varvet runt mer än en gång.

2014 gick man till val på öppna gränser och de som inte höll med höll tyst. 14 månader senare så skulle gränsen stängas helt.

Detta äcklar mig oändligt mycket mer än en sexarbetare som säljer sin kropp.

Anonym sa...

@Hans Det omskrivna uttalandet var som jag förstått det gjort i ett privat sammanhang. Naturligtvis får M sparka vem de vill -men generellt varför skall man sparkas för magert privat språkbruk? (Att den omskrivne moderaten skulle vara misogyn i hjärteroten är ju som bäst en arbetshypotes..) Börjar vi förbjuda/märka språkbruk/ordval är vi farligt ute. /Nietzsche

Anonym sa...

Hahaha
det börjar bli så lättkränkt och desperat samtidigt som man ska markera och ta avstånd dvs ta stilpoäng och spela fin.För tillfället gäller metadebatt i MSM.Facebook och Twitter skiter i vilket och det är ju ärligt i varje fall.Någon bonde här offras och en karriär där som går i bitar.So what?
Om några dagar är det sig likt igen.Vänsterliberala journalister som förfasar sig uppflugna på en pall när någon liten mus förirrat sig in.Lindberg och Arnstad som går bananas.Hanif Bali bitch-slappar nån så virtuellt blodvite uppstår.Löfven som tvingas säga något kryptiskt som tolkas till hans fördel.
Alltså är det något att vara upprörd över? Mest en pseudofråga tycker jag.Men den tar fokus från annat betydligt jobbigare och det är ju meningen det.Så på Måndag är vi tillbaks där vi startade och väntar på nästa.För var så säker senast Onsdag är det dags.Någon skojar till det och trycker in foten i mun upp till knäet.
Sveriges "Trumpfierade" debatt startade långt innan Trump och den som säger annat LJUGER!

Anonym sa...

Här är ett inslag i ett österrikiskt nyhetsprogram om en integrationskurs. I början verkar det väl vettigt, men i slutet av inslaget gör integrationsläraren en liten demonstration. Hon visar hur assimilation, parallellsamhälle respektive integration uppstår. Hon har tre glas vatten, som symboliserar det österrikiska samhället. I det första glaset rör hon ut något färglöst pulver som jag inte ser vad det kan vara (och det uppstår assimilation). I det andra glaset häller hon olja, som isolerar sig som en klump i vattnet (parallellsamhälle). I det tredje glaset häller hon apelsinsaft i vattnet (integration). Herregud, kanske inte bästa reklamen för integration!! Se vilken färg vattnet får!!!

Här kan man se inslaget (som är 3 minuter och 20 sekunder): http://tvthek.orf.at/profile/ZIB-2/1211/ZIB-2/13895960/Reportage-ueber-Integrationskurse/13915852

Programmet finns kvar bara sex dagar. Med min förklaring ovan behöver man inte kunna tyska för att förstå vad det handlar om.

Detta är helt off-topic, Hans, och det är inte bra när diskussionen i kommentarfält seglar iväg. Jag förstår om du avvisar detta inlägg, men kolla gärna klippet själv och tipsa gärna någon annan. Gärna någon som vet hur man kan ladda ned klippet och bevara det och kanske ladda upp det på Youtube. Eller kanske kan du använda detta som inspiration till ett nytt blogginlägg?

Anonym sa...

Vad ska man säga om ett land som betalar ut barnbidrag till en svensk som åker till Syrien för att slåss för IS? Där man lite till mans anser att hemvändande IS-krigare ska ges förtur till boende, bidrag och jobb? Om man fortsätter diskutera i god ton,utan att bli upprörd och utan att ställa till svars, så lär det utbredda vansinnet fortsätta breda ut sig.Så länge man håller god ton, inte kräver ansvar, ställer jobbiga frågor och är allmänt ouppfostrad lär knappast något förändras eller hur? Det är väl dit vi ska helt enkelt? Man kan se det i Löfvens argumentation(...)men också väldigt tydligt i Fridolins.Tonen ska vara god, vuxna människor ska uppträda vuxet och förstå att man måste kompromissa med Fridolin som är god och vill alla väl.Man ska hålla sig till reglerna.Man ska ställa upp på värdegrunden.Kan det bli mer praktiskt än så? Rollerna är besatta,dagisfröken utsedd och skamvrån redan fullsatt.
Och det bara rullar på.

Anonym sa...

Vettiga Sakine Madon lämnar Expressen.Vettiga Sanna Rayman kliver in.
Helt djävla dumma i skallen är man inte på Bonniersblaskan i varje fall.
Kanske köper man bara alibi? Eller så ändrar man kurs så där en liten aning?
Inte så vettiga Lars Lindström är kanske inte så hållbar i längden?
Man ska inte dra ut linjerna för mycket men det finns i alla fall indikationer.
Till skillnad från Politism är ju Expressen Bonniers egna pengar.Egna pengar smärtar mer än andras när de försvinner i ett svart hål.Så kan man knyta ihop det hela till slut.En hora tjänar pengar på sin kropp.Media tjänar pengar på sina ord.Viss kundvård är inte ofördelaktigt för någondera..

Magne sa...

Nu var god ton. Vissa gånger är det anständighet. SD faller inte under anständighet. Haffo håller inte god ton. Men Socialdemokraterna och Moderaterna håller både god ton och är anständiga. Vad betyder det? Jo, att man inte kritiserar invandringen, feminismen, inte säger ett knyst om att ensamkommande barn ofta är 35-45 år.

God ton och anständighet är ett filter för att rensa bort sådant som kan utgöra att etablissemangets makt minskas.

Anonym sa...

Såhär ska det se ut.Moderaterna behöver inte vika och anpassa sig till Vänstern varenda gång de börjar gapa.Allt man behöver är lite nerver.


http://www.vk.se/1861627/hatvansterns-makt-over-det-offentliga-samtalet

Anonym sa...

Så här ska det se ut.Veronica Palm har hittat offerkoftan och känner sig hotad och hatad som den känsliga varelse och kvinna hon är.Med koftan och hijaben på håller
hon hov inför AB:s grävande journalister.

"Beslutet om att sluta twittra var inte enkelt, framhåller Palm.

– Nej, jag känner skuld, för lösningen på hat och hot är inte att demokratiska röster tystnar. Men jag känner att jag måste ta en paus. Det går till slut inte att värja sig mot lögner, halvsanningar och medvetna missförstånd."

S testar nya vinklar för att vinna valet.Det är inte feministiskt att finnas på sociala medier.Det är ännu mindre feministiskt att förlora skitkastarmatchen som lilla Veronica i sin kofta.Medsystrarna strömmar till.Birgitta Ohlsson är upprörd.Anders Lindberg är upprörd.Snart svamlar självaste Stefan Löfven fram något som eventuellt kan vara att alla på sociala medier är nazister.
S gör sig beredda på att förlora.Man ska skylla på Trump.
Och sociala medier.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23940759.ab

Anonym sa...

Horor är väl betydligt mera hedervärda än rasister och fascister. Trots detta är det OK att kalla folk för rasister och fascister medan det är förkastligt att kalla folk för horor.
Det borde vara omvänt. Men reaktionen beror kanske på att moderaterna vill vara lite extra fina i kanten (förutom då deras partiledare nedvärderar de som inte bor i Stockholm) samt att de som beskyller andra för att vara fascister och rasister har immunitet pga sin politiska tillhörighet.
Om moderaterna hanterat det hela på samma sätt som vänstern hanterar de som beskyller folk för att vara fascister eller rasister hade partiet haft lite trovärdighet kvar. Nu är deras trovärdighet noll.
AKB bör be Delmon om ursäkt och ge honom jobbet tillbaka!

Anonym sa...

Det är genom att använda invektiv, halvsanningar , starta drev, köpbojkotter som slaget mot vänstern kommer att vinnas.
Borgerligheten är så väluppfostrad och tror att den välartade vinner. Vi väljare ser bara feghet hos de välartade och ingen ork till kamp och motstånd.

Anonym sa...

Att kalla någon, minister eller ej, för hora är givetvis synnerligen olämpligt. Men det Strandhälls yttrande att män kanske inte borde ha rösträtt, vare sig detta var ironiskt menat eller ej, är betydligt värre. En sittande minister får aldrig, under några som helst omständigheter, inte ens som ett smaklöst skämt, ifrågasätta någons rösträtt. Strandhäll borde omgående tvingas bort från sin ministerpost. En individ som beter sig som hon har gjort är inte bara olämplig som minister, utan för alla offentliga uppdrag. Gissningsvis finns det gott om toaletter i regeringskansliet hon kunde städa istället, det vore möjligen en lämplig yrkesverksamhet för henne.

Strandhälls motsats sa...

Tänk om inte kvinnor fick rösta i det amerikanska valet 2016. Då skulle Republikanernas vunnit ännu fler delstater.

Tänk om enbart män fick rösta i det svenska valet 2018. Då skulle Sverigedemokraterna kunna komma upp till 35 % om inte mer.

Går det att förbjuda rösträtten för kvinnor?

Skulle vara hedervärt om någon man, t.ex. Gudmundsson, Bali, Arpi eller Ekeroth kunde säga likadant. Jag tror inte vänsterliberal media hade haft något emot... det är ju inte så konstigt att skämta om att män eller kvinnor ska exkluderas sin rösträtt.

Anonym sa...

"Person i 20-årsåldern död efter trafikolycka" skriver Expressen.Kön är ovidkommande förstår vi,annars skulle någon känna sig kränkt.20-årsåldern indikerar väl ett spann på sådär +- 15 år som det brukar.Men en nyhet är det,någon har ju dött.
Som vanligt håller det inte hela vägen för:
"Det är personen i passagerarsätet som omkommit, föraren i 20-årsåldern klarade sig med lindriga skador.

Anhöriga till den döda har underrättats."

Livet som journalist börjar bli för djävligt när inte ens man själv kan hålla reda på agendan.Eller om sanningen är så enkel att journalister nu för tiden inte behärskar språket så bra?

http://www.expressen.se/nyheter/person-i-20-arsaldern-dod-efter-trafikolycka/

Anonym sa...

@Anonym 18 november 2016 23:11
"Så på Måndag är vi tillbaks där vi startade och väntar på nästa.För var så säker senast Onsdag är det dags.Någon skojar till det och trycker in foten i mun upp till knäet."

"Är tweeten en brottslig handling?

– Nej, det ser inte ut så. Man uppviglar ju inte till brott. Det är ju en fortsättning på den här Kakan Hermansson-historien. I det sammanhanget har jag i nuläget svårt att se att det skulle utgöra någon brottslig handling. Det får stå där som ett monument över den enfald som författaren har. "

http://www.expressen.se/gt/ungdomsforbundets-ord--vill-att-alla-poliser-ska-do/

Anonym sa...

Olivia Erixon som är ekonomisk­politisk talesman för Center­partiets ungdoms­förbund (Cuf) gillar syndikalisternas polis-hat-och-hot på Twitter.Annie Lööf får chansen att visa att det här inte är en kultur inom partiet?

Anonym sa...

Kakan, den lilla gobiten, som visat god ton och bett om ursäkt för att hon råkade håna och förringa Malexander-mordens offer härom dagen efter det att Audi avbrutit sitt samarbete med samma kaka ställer nu in invigningen av utställningen 100 % kamp – Sveriges historia.
Kakan bettar på att offerkofta på i MSM kan vara mer lukrativt och mindre farligt eftersom just Kakan hotats i kampen."– Man kan tycka att i ett humant samhälle så accepterar man ursäkter och så får livet gå vidare, sa Regionmuseets chef Barbro Mellander till Kristianstadsbladet."
Naturligtvis med vissa undantag för SD-anhängare och moderata tjänstemän.Kakan har ju bett om ursäkt.

Anonym sa...

Jaha ska bli intressant att se om S är stora nog att ta Haffos ursäkt.Kakan är förlåten så då borde väl jag också kunna tänkte väl Haffo och tajmade med Kakans utebliva dag i Skåne.
Fast det var ju det där med kulturen i det partiet förstås...den som lever får se!

#popcorn