måndag 28 november 2016

En moraliskt kaputt vänster

En diktator är död, låt oss fira! Nej, delar av svensk vänster är i stället i sorg. Reaktionen på Fidel Castros död är väldigt avslöjande. Om någon förminskar diktatorns negativa roll eller rent av uttrycker sorg säger det en hel del om personens demokratisyn.

Vissa världsledare kan av diplomatiska skäl inte dansa på Castros grav. Det tillhör god ton, till och med när en porrknutte som Kim Jong-Il dog, att skicka kondoleanser. äremot var det ingen som tvingade Kanadas Justin Trudeau att hylla Kubas avlidne diktator som en "legendarisk revolutionär och talare").

Som Jenny Bengtsson ovan, ordförande i Hotell- och restaurangfackets avdelning i Stockholm-Gotland. En fackligt aktiv person som sörjer en diktator för en kommunistisk diktatur. Fräscht. Eller som Lars Ohly som kallar Castro för "en inspirationskälla". Många reaktioner från vänsterkanten bottnar i ett USA-hat. Castro anses ha varit ett slags motpol till den amerikanska supermakten.

Det är faktiskt ganska äckligt att se hur personer med vänstersympatier, som aldrig försitter ett tillfälle att prata vitt och brett om "demokrati" och "mänskliga rättigheter", ursäktar, förminskar och rent av hyllar brott mot just dessa fri- och rättigheter när de begås av en av deras egna.

Reaktionerna på Castros död visar hur demokratiskt och moraliskt kaputt delar av svensk vänster är. Den har inte utvecklats ett dugg sedan kommunismens fall.

Att just Pierre Schori skulle bli en av de första svenskar
att offentligt sörja Fidel Castro var inte så oväntat.

15 kommentarer:

Melmac sa...

Pierre Schori, en politikerbroiler utan dess like. En gammal informatör med kodnamn 1152 som skickade dokument till IB. Han har dessutom tillsammans med Thunborg och Sten Andersson suttit i möte och pratat inrikespolitik med en närvarande KGB officer, uppe på Sveavägen.
Vilka jävla hyckel-tomtar!

Anonym sa...

Geniet Jenny Bengtsson är lustig när hon gläds åt att både Pinochet och kvinnan som gjorde slut på Galtieris välde är döda. Självklart kommer hon aldrig att inse ironin.

Anonym sa...

Jenny Bengtsson hade dessutom hur mycket åsikter som helst när SD hyrde Grand.Åååhhh vilka fascister det var fråga om då.
Ingen av "fascisterna" var framröstade i något annat än sedvanlig demokratisk ordning.Ingen av dem behövde tvätta blodet från händerna.
Men sånt skiter fackliga Jenny Bengtsson totalt i.Och LO verkar inte heller bry sig så mycket i hennes värdegrund för den delen.

Anonym sa...

Visst var Kuba utsatt för embargo.

Av USA.

Men det finns ju för tusan uppemot 200 andra länder som man kan leka med.

Att ständigt skylla på USA framstår som ett sökande efter en permanent offerroll.

Fd moderat sa...

Obegripligt att socialdemokrater hyllar Castro med tanke på att Castro fängslade socialdemokrater.

Anonym sa...

Hej.

De kanske hyllar Castro för hans maktspel under Kalla Kriget?
De kanske hyllar Castros agerande under Mariel-exodus:en?
De kanske helt enkelt hyllar Castro för att i deras värld är USA ondskan, och borde inte finnas, och borde inte vara, rikt, och borde definitivt inte vara världsledande på något alls, eftersom det inte är en socialdemokratisk demokratur.

Det här är trots allt, de äldre av dem, människor som hyllade sådana som Mengistu, Pol Pot och Idi Amin.

De yngre hyllar Hamas, Hizbollah och Islamska Staten.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Utlandssvensk sa...


"Det här är trots allt, de äldre av dem, människor som hyllade sådana som Mengistu, Pol Pot och Idi Amin.

De yngre hyllar Hamas, Hizbollah och Islamska Staten."

Så är det!

Men det verkliga problemet är såklart om någon har gått på ett BSS möte. Huvaligen! Tillsätt 10 författare, hundra journalister och ett gäng "experter på högerextremism" omedelbart! Ge massivt statsstöd till organisationer som drivs av folk med gigantiska brottsregister och öppet hat mot alla vita människor, som kan "kartlägga högerextremisterna".

Att stödja folkmord har aldrig varit några problem i Sverige. Om man däremot vill förhindra ett folkmord på svenskarna, då är man OND.

Anonym sa...

Det gråts tårar i partiet nu när den militära sossen Castro äntligen har dött. De är ledsna över att de inte lyckats köra ner Sverige till samma utfattighet som Castro gjorde med cuba, även om steffe o Maggan gör sitt bästa för att kvadda allt.

Anonym sa...

Anders Lindberg gör ett styvt jobb i dag med att övertala folket om att för mycket valfrihet gör dem olyckliga.Anders Lindberg, Aftonbladet och partiet S får anses som speciellt skickade att avgöra hur mycket valfrihet folket tål.Det är inte så särskilt mycket det får anses som en inte alltför vild gissning..

Anonym sa...

På Twitter tar Hotell- och restaurang-fackets förbundsledning avstånd från sin Stockholmsordförande Jenny Bengtsson.Här, precis som i fallet Hanna Gunnarsson, väntar vi spänt på drevet i MSM.
Det är bara en tidsfråga nämligen innan journalister belägrar trappuppgångarna och upprörda krönikörer som tungviktaren Alex Schulman skriver långa haranger.Inte ens statsministern kommer att hålla tand för tunga utan ifrågasätter syndarnas värdegrund.Panel efter panel på SVT/SR låter sig uppröras och Täppas blåsar topplocket.Och det här är innan komikerna gör ett utspel.När komikerna har gjort sitt utspel så tappar allt proportionerna och det blir verkligt synd om Jenny Bengtsson och Hanna Gunnarsson på riktigt.
Eller så får jag väl ställa väckarklockan och sluta drömma?

Hans Li Engnell sa...

Åter igen:

Jag får ta bort många kommentarer nu p.g.a. att de är helt utanför ämnet. Intressanta, men inte relevanta. Försök att hålla er till ämnet så svävar kommentarsfältet inte iväg så mycket. Ofta ligger ni lite före mig, dvs. ni kommentarerar saker jag lite senare postar en bloggpost om. Tålamod. :-)

Utlandssvensk sa...

@ Hans,

"Jag får ta bort många kommentarer nu p.g.a. att de är helt utanför ämnet."

Det är din blogg och du gör helt som du vill. Jag tackar ödmjukt för att alla mina kommentarer går igenom!

Men om du har många vettiga kommentarer som inte passar in i ämnet, kan ett tips vara att ibland, t.ex en gång i veckan, ha en öppen tråd. Det verkar funka bra på en andra ställen.

Bara en tanke!

Varangian sa...

"Jag får ta bort många kommentarer nu p.g.a. att de är helt utanför ämnet. Intressanta, men inte relevanta. Försök att hålla er till ämnet så svävar kommentarsfältet inte iväg så mycket. Ofta ligger ni lite före mig, dvs. ni kommentarerar saker jag lite senare postar en bloggpost om. Tålamod. :-)"

Detta är helt fel inställning. Ditt kommentarsfällt är tråkigt, när folk måste hålla sig inom fiktiva begränsningar, hindrar det kreativiteten. Två kommentarsfält som är underhållande att läsa är Stochkholmsinitiativet och Toklandet. Där är kommentarfältet ett samtal mellan människor och en läsare som mig själv kan få flera tips om nyheter och idéer. Få länkar till andra sajter med mera. Och i ditt kommentarsfält ser jag 5-10 kommenterare som kommenterar hur du skrivit din bloggpost, varje postning, väldigt informativt!

Hans Li Engnell sa...

Detta är helt fel inställning. Ditt kommentarsfällt är tråkigt, när folk måste hålla sig inom fiktiva begränsningar, hindrar det kreativiteten.

Du verkar ha missförstått vad ett kommentarsfält på en blogg är. Det är inte ett fritt forum utan till för att kommentera, diskutera, debattera och spekulera om ett visst ämne. Åtminstone i närheten av ämnet. Jag tillåter absolut utsvävningar, men inte massvis av kommentarer som inte har ett dugg med ämnet att göra. För detta finns Flashback.

Anders Romelsjö sa...

Kubas utveckling hämmades väldigt av USA:s hårda, helt olagliga embargo. Trots detta uppnådde Kuba stora framsteg, med en barnadödlighet lägre än USA:s Tiotusentals kubanska läkare har hjälpt andra länder.

Medierna visar inte sorgen hos de 4 miljoner fattiga i en lång rad länder som återfått synen tack vare kubanska läkare. Inte heller visar man sorgen hos de 10 miljoner som lärt sig läsa och skriva tack vare kubanska lärare. Inte heller visar man sorgen hos 11 miljoner kubaner som förlorat en älskad ledare. På gatorna i Havanna och Latinamerikas storstäder, över hela Afrika och också i många europeiska städer ser man människor sörja Fidel. En man som representerar så mycket, en man som representerar en bättre, humanare och rättvisare värld. Läs vidare här http://jinge.se/allmant/medierna-och-fidel.htm