onsdag 6 april 2016

Leka doktor


Panik! Folket rasar! SVT-programmet Fråga doktorn har visat nakna bröst i TV!

Det kan ju förefalla ganska naturligt att en kroppsdel, även ett kvinnobröst, dyker upp i ett program som handlar om sjukdomar. Men inte i det nya Sverige. Där är nakna kvinnor bara acceptabla under vissa politiskt förutbestämda sammanhang. Allt annat är sexism.

Det är inte alltid lätt att veta var gränsen går. Pussy Riot som visar brösten i en ryskortodox kyrka är bra. Nakna kvinnobröst i en film är däremot objektifierande.

Jag måste säga att jag inte får ihop logiken. Å ena sidan är det förfärligt att kvinnor inte får bada topless på alla kommunala badhus. Kvinnor är upprörda över att Facebook plockar bort bilder med nakna kvinnobröst men tillåter manliga (go figure).

Å andra sidan är det alltså alldeles oerhört upprörande att det i ett mysprogram tidigt på kvällen, till vilket människor skickar in frågor om kropp och hälsa, i några ögonblick visas en datoranimerad bild av en naken kvinna.

En anmälare menar att SVT har "ett ansvar" att "visa en kropp som ser ut som en kropp". Jag tittar på bilden igen. Är detta inte en kvinnokropp? Jag förstår inte kritiken. Jag har sett många nakna kvinnokroppar som ser ut ungefär som denna bild. Alla ser faktiskt inte ut som Kakan Hermansson.

Vissa människor, inte minst vänsterfeminister, har alldeles för mycket tid över till att anmärka på allt i sin omgivning. Tyvärr blir de även lyssnade på i alldeles för stor utsträckning.

Skärp er. Skaffa er en vettig sysselsättning på fritiden. Börja sy. Hoppa hopprep. Kasta lasso. Vad som helst. Gör något annat än att anmärka på en datoranimerad kvinnokropp i Fråga doktorn

12 kommentarer:

Anonym sa...

Mr Johnstone: I’m not satisfied.
Mrs Johnstone: No, we’re not satisfied.
Basil Fawlty: Well, people like you never are, are you.
Mrs Johnstone: What?
Basil Fawlty: There’s nothing I can do [that] would please a pair like you, short of putting straw in the rooms.

http://www.montypython.net/sounds/fawlty/satisfied.wav

Vi måste sluta lägga ut halm i det offentliga rummet där de ständigt kränkta bökar runt för att hitta nya saker att klaga över.

Anders Eriksson

Ådärkomdenja sa...

Nu är du väl inne på ett detaljområde som inte avgör viktiga samhällsproblem. Jag såg en bild på en engelsk sajt, som visade en skäggmuslim som smekte en dekorationsdocka i ett varuhus, mellan hennes plastben, lite originellt och ändå ett tecken på det astronomiska avståndet mellan väst-civilisationen, den upplysta, och medelålderns islamöken-salafism, 1400 år skiljer oss åt. Bättre att gå rakt på de reellt kritiska frågorna, kan islam integreras i en västerländsk demokrati? Nej, är mitt enkla svar, med eller utan skyltdockor och perifiert trams.

Hans Li Engnell sa...

Allt handlar inte om islam.

Anonym sa...

Kakan Hermansson 5 poäng på den!

Anonym sa...

Hej.

@Anders Eriksson:

Bättre kan det inte sägas.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare
Ps Don't mention the war! Ds

Anonym sa...

Upprördheten pga naken kvinna gällde nog främst att den avbildade kvinnan var normalviktig. Vilket uppfattas som kränkande av överviktiga. Kanske kunde man visat en bild av Kakan Hermansson istället? Eller en rasifierad version av henne?
Knyppling är en underskattad hobby.

Anonym sa...

Man kan faktiskt visa kvinnan som hon faktiskt ser ut: https://immigrationinbarcelona.files.wordpress.com/2011/04/burqa.jpg.

Magne

Fd moderat sa...

Kan folk inte bara lägga av och bli kränkta för minsta lilla sak?

Anonym sa...

Det är journalistkotteriet på Söder själva som ligger bakom denna "proteststorm". Så här moralistiska och inskränkta är förhoppningsvis inte de flesta svenskar.

Anonym sa...

Många missar att det är bland det mest åtråvärda som finns att vara kränkt i dagens Sverige eftersom det visar att andra är skyldig en något då de felat.
-Fel, fel, fel - fel, som Magnus skulle ha sagt.

Anonym sa...

Anonym 7 april 2016 07:38:
Om vi nu skall anmärka på detaljer, så vill jag påpeka att det mest var Brasse som sade det.

Jacobssons tankar sa...

Folk klagade också på bilden av en man eftersom han utrustats med en lång penis.