måndag 18 april 2016

Ingen pudel


Det hängde i luften. I morse framkom att Mehmet Kaplan inte skulle dyka upp för sina åtaganden under dagen. Snart blev det även känt att de två miljöpartistiska språkrören rensat sina scheman, allt för att undvika frågor från media. Snart kallade Stefan Löfven till pressträff.

Det skulle ha varit nog med alla tidigare övertramp. Men så sent som i dag presenterade SVT uppgifter om att Kaplan under flera år haft nära samröre med representanter för den turkiska regimen.

Till slut blev det för mycket även för statsministern, även om Löfven menar att det var Kaplan som bad om att få bli entledigad efter en så kallad "samlad bedömning". Sannolikt fick Kaplan övertalas. Någon ånger kunde nämligen inte skönjas. Snarare trots.

Löfven ville inte strö salt i det miljöpartistiska såret. Han försvarade därför artigt Kaplan, som han påstår har "humanistiska och demokratiska värderingar". En som jag betraktar som genomfalsk Mehmet Kaplan tog sedan lite oväntat till orda och backade inte en millimeter från sina kontakter med islamistiska organisationer. Inga ursäkter. Inget förlåt. Han har sedan dess fått full uppbackning av sin partiledning.

Ofrånkomligen lär det nu dyka upp påståenden om att det var islamofobi som fällde Kaplan. Att han granskats hårdare för att han är muslim. Det är naturligtvis nonsens. Tvärtom har han sannolikt flugit under radarn längre än vad många andra skulle ha gjort. Just för att han är miljöpartist.

Det anmärkningsvärda här är att Stefan Löfven inte var införstådd med Kaplans historia när han utnämnde honom till minister. På presskonferensen fick Löfven frågan varför Kaplans förehavanden inte upptäcktes tidigare och svarade då att Kaplan precis som alla tilltänkta statsråd fått ett batteri av frågor. Någon annan granskning har alltså inte gjorts. Om detta stämmer är det intressant. Jag trodde nämligen att tilltänkta statsråd granskades på både höjden och bredden innan de fick frågan.

Mehmet Kaplan ville med dagens kaxiga framträdande försöka få sista ordet. Han backar inte från några uttalanden eller möten med extremister. Han vidhåller sin demokratiska och humanistiska övertygelse. I det avseendet är han omåttligt fräck.

Kaplan är en person som skulle kunna heila och kalla sig demokrat och humanist - för att sedan anklaga medierna för att de missförstått allting.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det intressanta är att det enligt Johan Westerholm ska ha gjorts en granskning av även MPs tilltänkta statsråd av Löfvens nuvarande statssekreterare Hans Dahlgren redan vintern 2014, i god tid innan valet. Både de uppgifter som nu varit uppe i media och mer därtill ska ha framkommit om Kaplan. Jämtin ska ha stoppat fortsatt granskning och att man agerade på uppgifterna. Frågan är vad för agenda Jämtin och andra inom S har, och hur den ska stoppas.

Anonym sa...

Jag skulle nog dra slutsatsen ännu lite hårdare. Kaplan har inte blivit tillbörligt granskad därför att han är miljöpartist, men framförallt därför att han är muslim. Nu återstår att se om media i detta nya läge kommer att granska honom eller svälja hans och MPs version.
För övrigt var SvT:s direktrapportering från Rosenbad mer Bolibompa än nyhetssändning. Det ligger på den nivån numera, det mesta.

Anonym sa...

På sitt eget lustiga vis så är ju Kaplan den ende i sammanhanget som är rak och direkt.Övriga lallare vill inte ens förstå..

Anonym sa...

Den djupa demokraten,antirasisten och feministen Mehmet Kaplan har alltså fallit offer för islamofobiska medias låga journalistik som MP:s språkrör dock inte vill recensera en dag som denna?
Ungefär som om Zlatan vill bli utbytt kan man också säga.

Hur jävla dumt får ett miljöparti bli?

Anonym sa...

Dagens huvudfråga:
Varför är islamiseringen så viktig för Sverige och varför får den inte ifrågasättas?
Idag har jag lyssnat till och läst många yrvakna s k politiska experter.
Denna fråga börjar nu bli superhet också i Tyskland (gehört iIsalm zu Deutschland oder nicht, dagens Die Welt).
I USA kommer den hemliga rapporten om Saudis inblandning i 9/11 snart att publiceras.
Det rör på sig!
Bo Adolfsson, Mölndal

Anonym sa...

Hej.

@anonym 17:12:

Instämmer till fullo. Kaplan sticker inte under stol med vad han är egentligen. Att andra är korkade och inbilska skall dock inte ses som skicklighet från hans sida heller.

Vad inte ens svenska statsvetare begriper är begreppet 'Det långa kriget' alternativt 'Perspektivet'. För Kaplan och hans sunni-muslimska allierade inom muslimska Brödraskapet är inte målet ett europeiskt kalifat i morgon, eller om ett år, eller ens om tio. Målet är att det skall, förr eller senare, vara det Europa utvecklats till. Väl du anlagt det perspektivet i ditt tänkande att du accepterar att du kanske inte ens får se resultatet av det du kämpar för kan du planera och angripa på helt annat sätt än den som tänker i mandatperioder eller femårs-planer.

Man har en strategisk plan i makroperspektiv: världsherravälde. Någon dag i framtiden. Om motståndaren inte inser detta så mycket bättre - om motståndaren skapar ett politiskt system där man får lov att ingå i systemet och förändra detta i riktning för sina egna mål, utan att egentligen bryta mot motståndarens påstådda ideal: varför inte då agera inom ett befintligt politiskt system som avväpnat sig självt?

Det finns ett motmedel, och endast ett: demokratisk nationalism, vilande på patriotism och folkliga anor och traditioner. Liberalismen av idag påskyndar bara islamiseringen, så även socialismen.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

"Hur jävla dumt får ett miljöparti bli?"

Hur långt är en bit snöre?

Anonym sa...

Läraren tar upp det långsiktiga i Islams övertagande,det vill säga samma perspektiv som turktalaren på Sergels torg,kanske inte i min livstid,säger han om ett rasmässigt enat Turkiet.Död död åt de armeniska hundarna kan man tydligen framföra publikt utan att polisen tar en direkt,fy fan vad ruttet,en svensk hade släpats iväg,antagligen på order av någon multikulturell värdegrunds konstapel.

A nonym sa...

Är väl bra att miljöfascismen har fått ett ansikte, så det blir när man blandar rött och grönt.

Anonym sa...

Den verkliga anledningen till att kaplan tvingas lämna får vi aldrig reda på.
det som framkommit i media är delvis gammal skåpmat , annat räcker inte till. Det är uppenbart att en svag statsminister tvingats till detta mot sin vilja.

Anonym sa...

Jag undrar om inte Kaplans framträdande idag var riktat till "det turkiska civilsamhället" och den turkiska regimen. Genom att tala om att han fortfarande tillhör miljöpartiet och har partiets stöd, så ville han tala om att han fortfarande kan vara till nytta för dem, och de ska inte betrakta honom som förbrukad...

Anonym sa...

"Hur jävla dumt får ett miljöparti bli?"

I intervjun med DN som genomförs av de båda språkrören i tandem hävdar språkröret och "läraren" Gustav Fridolin att han kan gå i god för Kaplan då de jobbat ihop i 20 år.
Fridolin är 32 år.
Så enormt enfaldig är med andra ord språkröret och "läraren" Gustav Fridolin att han står där en dag som denna och tror att vi ska tro att han och Kaplan började jobba ihop i miljöpartiet när Fridolin var 12 år...

Anonym sa...

Miljöpartiets show i Aktuellt... Sista stadierna av identitetspolitik och relativism, logiska förmågan upphör att fungera. Miljöpartiet tillstånd är långt gånget. Där blir de problemfritt att IS kallas "frihetskämpar som i finska vinterkriget" och Muslimska brödraskapet blir "folkhemsislamism" och att judar kan jämföras med nazister utan att partiet ens reagerar (och ännu mindre så internt). Nej miljöpartiet är inte demokrater, såna ord används mest som accessoarer de är nåt som blivit mer och mer uppenbart.

En annan tanke som skaver. Hur kunde de få gå såpass långt som de gjorde? Varningssignalerna har funnits där länge. Varför har "fri television" inte agerat utan suttit och hållt på uppgifterna hela tiden?

Anonym sa...

Det sägs att i amerikanska fängelser går det vakter före en dödsdömd och varnar med orden "dead man walking" när en sådan fånge transporteras.
S borde ge det jobbet,gärna till någon nyanländ,så att man inte själva glömmer att MP
är en död man som går runt och inte vet om det.

Anonym sa...

Herregud! behovet av avprogrammering, Romson: "11 sept-olyckorna"

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-vagrar-romson-svara-pa-varfor-kaplan-fick-ga

Anonym sa...

@Anonym 18:e april 20:53

Precis. Jag tror att detta är bara en del av de långa knivarnas halvår fram till nyval.

Våra annars så slappa journalister trillar plötsligt baklänges över en massa scoop, och löpsedlarna braskar med antisemitism och pengamygel. Det är så det blir när våra upplysta demokratiska folkvalda ägnar sig åt sin kärnverksamhet, nämligen att slåss om platserna vid köttgrytan.

En god slant säger att rävgossen Frigolit läckt bilderna. Han sägs ju stå al-Kaplan så otroligt nära. Precis bakom ryggen på honom och fortfarande med handen på knivskaftet, kan man tänka.

Vi har garanterat inte sett den sista ministeravgången ur denna regering!

Det skulle vara intressant att veta till vilket datum nyvalet är planerat.