lördag 30 april 2016

IS i verkligheten

Bortom alla propagandavideor som visar heroiska IS-krigare strida mot de otrogna finns förstås, som i alla krig, en verklighet. I IS fall verkar den vara minst sagt anskrämlig.

Det är inte Waffen-SS, direkt. Och vad sysslar Abu Abdullah med, egentligen?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ett land har alltid en arme.
Sin egen eller någon annans.

Anonym sa...

Det bästa är ändå @2:24 när Abu Hajaar lägger upp vapnet på kanten av plåten, avfyrar och rekylen gör att han skjuter på insidan av plåten. Eller när de retirerar genom att rulla förstås. Hoppas att alla i IS slåss på det sättet.

Anonym sa...

Mmmm, det känns annorlunda att tänka på att också sopor av den här sorten förmodligen skulle kunna inta Sverige på några timmar trots motstånd från särintresset.
Vi vet alla vilka vi kan tacka för det!

anders sa...

Också hedervärt säga att detta kommer från Cornucopias blog.

Hans Li Engnell sa...

Jag hittade den på Facebook.

Dr Mabuse sa...

Denna video "has gone viral", typ...har lagts upp och kommenterats hos femtioelva personer på facebook som sagt. Även bland profilerade debattörer f ö.

Av de som flimrat förbi i mitt flöde har så gott som alla noterat det faktum att det är klantskallar som hanterar vapnen. Dock drar nog somliga för stora växlar på dessa "soldaters" kompetens och menar att IS borde kunna elimineras på en eller två veckor av specialförband "om viljan finns". Om det vore så enkelt - varför skulle inte den viljan kunna mobiliseras? Vissa tycks också tro att denna filmsnutt är allmängiltig och representativ för stridsdugligheten hos hela IS. Sanningen är förmodligen att hela spektrat i stridsduglighet täcks - från svåra, motiverade jävlar att möta till rena sopor.

Som nog många förstår är det inte fullt så enkelt av lösa uppgiften.

Hans Li Engnell sa...

Nej, och vi vet förstås inte hur representativ denna film är för IS som helhet.

Anonym sa...

Hej.

Soldaten i fält är spetsen på spjutbladet.

För att vinna måste handen som för det knäckas, skaftet splittras och viljan att någonsin lyfta ett spjut igen förintas.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Skicka spanska legionen, NATOS spjutspets för nordafrikanska angelägenheter, med stöd av brittiska Gurkhas. Så är det över på en vecka el så.

Saudierna o israelerna kan gråta hela vägen till banken...

Jolin sa...

Jag har läst skriverier från erfarna amerikanska militärer som utbildat irakiska, afghanska och kurdiska soldater. Vilken faktion de tillhör spelar mindre betydelse, intrycket man får är ungefär detsamma som ovan.
Släpp för all del iväg folk som vill strida i mellanöstern, se bara till att det är en enkelbiljett och låt problemen lösa sig själva.

Mellanöstern är en bröderna Marx-film (+dödligt våld) och jag ser ingen som helst anledning att svensken ska behöva delta i cirkusen.