fredag 15 januari 2016

Någon förvånad över sosseskandalen?


Socialdemokrater som skor sig på medlemmars eller skattbetalares bekostnad. Vem kunde ana?

Jag bryr mig inte ett dugg om så kallade porrfester. Däremot är det intressant när det avslöjas att fackförbundet Kommunal delat ut innerstadslägenheter till chefer, ledande socialdemokrater och LO-toppar. Till låga hyror, givetvis.

En av dem är utrikesminister Margot Wallström. Hon försvarar sig med att hon blivit "lurad". Det verkar vara ett väldigt förmånligt lurendrejeri som Wallström drabbats av. Andra som drabbats är Kommunals ordförande Annelie Nordström, vice LO-ordförande Tobias Baudin och vd för Socialdemokraternas spelbolag Anders Johansson. Alla blåsta, lurade, förda bakom ljuset. Jodå.

Det rör sig alltså om redan välbetalda personer med stort kontaktnät. Ingen ska inbilla sig att Margot Wallström, som tjänade över 23 miljoner kr under sin tid i Bryssel (och inte betalade svensk skatt) och i dag drar in 127 000 kr i månaden som statsråd skulle ha svårt att hitta en egen bostad i Stockholm.

Den skandal som nu rullas upp runt fackförbundet Kommunal, paradoxalt nog står socialdemokratiska Aftonbladet för grävjobbet, visar på ett moraliskt förfall inom ett av landets stora fackförbund. Men detta handlar inte bara om Kommunal utan om hela arbetarrörelsen, från LO och ända upp till en av landets tyngsta ministrar. Alla uppvisar ett utsökt hyckleri.

Institutet mot mutors generalsekreterare anser att fallet med Wallström bör granskas. Bara blotta misstanken om mutor gör att det borde vara svårt för henne att sitta kvar som statsråd. Oppositionen borde ligga på nu.

Åtminstone hade det fungerat så i andra länder. Men inte i Sverige. Här har vi ju ingen korruption, så det som har inträffat i detta fall handlar givetvis om missförstånd och att någon enstaka person begått ett fel. En person som inte heter Margot Wallström.

Läs även:
HAX

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det här får mig att tänka på HA:s Monster hit Guld och gröna skogar. Det enda som förvånar mig är att ingenting förvånar längre. Bye bye Margot!

/Dr Tegel

Anonym sa...

Det är intressant ibland att få veta vem den där nånannan som betalar allt emellanåt är.
Nånannan är i dag Kommunals medlemmar.Fackets medlemmar.
Men Margot tex drar av för sitt dubbla boende så den låga hyra var inte så hög och här blir det väl du igen, käre, skattebetalare som är nånannan?
Under tiden är Kommunal,Israel och arabländerna elaka mot missförstådda Margot.

Anonym sa...

Jag hoppas innerligen att detta innebär att katastrofen Wallström får sparken som utrikesminister.Frågan är dock bara om Löfven vågar sparka henne om han inte får stöttning av en stor del av partiledningen ?

Vad gäller fackets pampfasoner och missbruk av sin ställning kan väl ingen vara förvånad.Det har ju hänt så många gånger att ledande fackpampar har ertappats med fingrarna i syltburken.
Pelle2

Anonym sa...

! Maj sjunger socialdemokraten Wallström internationalen,upp till kamp emot kvalen sista striden det är,internationalen åt alla lycka bär,mer åt en del socialister verkar det som.

Anonym sa...

Hej.

Frågan för dagen:

Är det för att dra bort fokus från de återkommande våldtäkterna och rånen riktade mot svenska ungdomar?

Är det för att någon inom 'rörelsen' vill avpollettera henne och förbättra sina egna chanser?

Tänk att man skulle få uppleva Kremlologins återkomst! Synd att man är gammal nog att ha plomber, annars hade man kunnat slå vad om att äta upp sin foliehatt. :)

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Margot säger att hon inte har något att skämmas för.
Annelie Nordström har inte hellar något att skämmas för.
Det är så här vi jobbar helt enkelt!
Tänkte väl det...

lensof sa...

Kremlologins återkomst.. Den var bra.

Och tänk vad mycket man kan bli av med, så mycket man vill glömma. Så mycket som blev fel som man då kan tilldela henne och enbart henne.

Klassiskt syndabocksbeteende och ack så kremlskt. Och så socialdemokratiskt.

Frågan är vad och vem som välter nickedockan Löfven.

Anonym sa...

Ja, jag undrar verkligen: Varför just nu? Aftonbladet måste ha suttit på informationen ett tag. Vem fick dem att "komma ut" och i vilket syfte?

Anonym sa...

Det är ett internjobb för att Löfven ska kunna sparka Wallström . Därav de detaljerade tipsen, att det går via Aftonbladet.
Ser ni inte att det är blåkopia av hur Juholt tvingades bort. Same shit, different names

Anonym sa...

En del djur är mer jämlika än andra djur.

Larsa sa...

All animals are equal, but some animals are more equal than others. (George Orwell: Animal Farm)

Anonym sa...

Tack kära Aftonbladet för att vi slipper tänka på invandringsfiaskot ett tag!
Bo Adolfsson

Anonym sa...

Naturligtvis börjar det läcka hejvilt lite överallt nu.
Polisens mörkande.
Fackets affärer.
Utrikesministerns affärer.
Och det är bara början nu när värdegrunden fallit.

Arthur sa...

Sossar brukar förstå att ordna för sig på andras bekostnad. Är det inte viktigare att hon gjort slarvsylta av vår utrikespolitik? Skall vi försöka komponera en lista med alla hennes misstag?