måndag 11 januari 2016

En polis som södertörnifierats


Det var Nyheter Idag som var först med att berätta att en polis kontaktat DN angående en serie av sexuella övergrepp på kulturfestivalens We are Sthlm i augusti i fjol. Det var killar och unga män som systematiskt och i grupp antastade flickor och kvinnor genom att trycka sig mot dem i publikhavet och föra in händer både här och där.

DN:s Hanne Kjöller blev kontaktad av en anonym polis men valde att inte följa upp historien. Orsaken, enligt Kjöller, var att historien bedömdes vara "SD-fabrikationer".

Så här i efterhand slingrar sig DN som masken på en krok. Men det är inte Peter Wolodarskis tidning som får bära hundhuvudet när fler medier nu hakar på. Hastigt och lustigt har vinkeln på historien blivit att polisen mörkade vad som hade hänt.

Flera av de misstänkta gärningsmännen ska ha haft utländsk bakgrund. DN uppger att tidningen pratat med flera poliser som säger att de i vissa fall väljer att "medvetet mörka händelser där misstänkta har utländsk bakgrund". Polischefen Peter Ågren konstaterar:
Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen.
Förklaringen till varför polisen teg om sina ingripanden på festivalen är således att de gjorde analysen att det kunde gynna ett visst politiskt parti om de misstänktas utländska bakgrund blev känd för allmänheten.

Detta är anmärkningsvärt, närmast sensationellt. Mig veterligen har det aldrig hänt tidigare att en polischef öppet har medgett att hans medarbetare mörkar händelser för allmänheten av partipolitiska hänsyn.

Visst har vi länge sett hur presstalespersoner trippat på tå i vissa fall, hur signalement gjorts så allmänna att de saknar relevans. Men detta är faktiskt ett steg till i polisens anpassning till ett skadligt PK-klimat. Det är oerhört allvarligt, och det beror sannolikt inte på enskilda medarbetares misstag utan på en kultur inom polisen.

Att en enskild tidning väljer att ignorera vissa nyheter är en sak. Det finns trots allt fler medier att vända sig till. Att polisen tar hänsyn till hur deras arbete påverkar partiopinionen i Sverige är däremot rent hårresande.

Kanske borde vi ändå inte vara så förvånade. Polishögskolan har trots allt flyttat in på Södertörns högskola och rikspolischefen är ingen mindre än Dan Eliasson. Ni minns han som i egenskap av generaldirektör för Försäkringskassan twittrade att han "kräks" på Jimmie Åkesson.

Rikspolischefen säger att polisens agerande ska utredas. Han måste nog tänka igenom om det gynnar SD eller inte först.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Det officiella Sverige blir bara sjukare och sjukare.

Bara Åkesson kan nu rädda landet.

Det han bör göra är att snarast möjligt föreslå fri och kravlös invandring till Sverige, i princip avskaffade gränser.

Det som då inträffar är att hela det officiella Sverige i fyrsprång sätter av i helt motsatt riktning som den poserande fårskock man är. Omedelbart kommer det att ställas humanitära krav på reglerad invandring, säker identifiering och - i och för sig kanske lite väl extremt - ett indragande av de pensionsgrundande retroaktiva föräldradagarna för världens alla småbarnsföräldrar.

Jimmie, gör något! Rädda oss!

Anonym sa...

I ännu ett steg bevisas det att SD inte varit ute och cyklat som det påståtts.
SD-falsarier och hatsajternas nät-trollande osv osv.
Det kan inte vara lätt att vara journalist på ärorika Aftonbladet och DN.
Det ska till mycket trixande nu.
Vad värre är är att SD,som vanligt,inte ens behöver anstränga sig.
Andra gör jobbet åt dem.
Hur länge till är Eliasson rikspolischef?
Hur länge till är Wolodarski chefsredaktör?
Hur länge till basar Danielsson för Migrationsverket?
Hur länge till sitter Stjärne säkert i sin stol på SVT?

Anonym sa...

Hej.

Eftersom jag tycker det hör till saken: det finns gott om bloggar som tror sig vara liberala, därför att de sätter likhetstecken mellan avsaknad av gränser och liberalism (nonsens, men må så vara). Jag undrar hur dessa ser på en poliskår (i princip den enda statsfunktion dessa verkar vilja skall existera då egendom i första hand alltid tryggas med våld) som gör politiska och partitaktiska hänsyn.

Alla de som i tjugo år bespottat och hånat människor som ställt jobbiga frågor bör se sig i spegeln och tänka: vad har jag hjälpt till att skapa?

Segregerade badhus.
Våldtäktskultur.
Religiös fanatism.
Rasism och rasistiskt motiverade brott mot svenskar.
Massinvandring av låg- till outbildade människor i hundratusental.
Korruption; både juridisk och moralisk.
Repressiv och totalitär 'värdegrundsdemokrati'.
Inskränkt yttrandefrihet.
Med mera.

Ni som röstat för massinvandring, mångkultur, och islams utbredning i Sverige, är medskyldiga till detta på samma sätt som tyskarna var medskyldiga till förintelsen: aktivt pådrivande, passivt medhåll, eller lät det ske av feghet och fördomar. Nu får ni er lön, och får lära er vad patriarkala, muslimska, rasistiska kulturer tycker om västerlandet: materiellt välstånd och gratis-horor: ja tack. Arbete, likhet inför lagen, samt jämställdhet och sekulariserad humanism: nej tack.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Nu får vi läsa i svenska media att utländska män trakasserar svenska flickor. Var det något nytt? Nej, så har det varit i decennier, men få har vågat föra upp problemet i den svenska debatten. Varför har det då blivit så? Troligen för att militanta debattörer gjort arenan till sin och effektivt tystat alla som försökt säga något som inte proffstyckarna gillat. Vi har fått heta rasister, främlingsfientliga och en massa andra hemska saker. Allt bara för att vi beskrivit verkligheten som den ser ut.
Är då de trakasserier vi läst om de senaste dagarna något nytt? Nej, tyvärr är det inte så. Jag har själv upplevt hur ett nöjesställe slagit igen eftersom invandrarkillar trakasserat svenska tjejer. Men ingen har vågat säga något. Om restaurangen eller dess personal sagt ifrån hade de riskerat att hamna på kommunens svarta lista och all representation hade försvunnit. Istället valde de att lägga ner den del av nöjesverksamheten där utländska killar utgjorde en liten men besvärlig del. Vad gjorde då de utländska killarna? Jo, när en av dem stötte på en svensk tjej omringade kompisarna paret och tjejen kände sig fångad och fick kämpa för att komma därifrån. Klagades det svarade vakterna att de inget kunde göra. Till slut slutade de svenska tjejerna att gå dit och nöjesverksamheten lades ner. Alla vi andra förlorade en oas dit vi sökt oss för att träffas och ha trevligt, bara för att ingen ansvarig vågat agera mot invandrarkillars beteende.
När vi nu får läsa att både polis och press känt till att utländska killar trakasserar svenska tjejer är det på tiden att både myndigheter och press går till botten med det hela och rensar ut alla som förhindrat sanningen att komma fram.

Thomas sa...

Det här är en djupt symptomatisk skandal, och Nyheter Idag verkar ha ordentligt på fötterna. DN visste, de hade tungt vägande tips om saken, men någon ovanför Kjöller (ett troligt namn: DN:s Stockholmschef Ulrika By, som i en intervju med Timbros medieinsitut efter Husbykravallerna 2013 öppet medgav att tidningen tar politiska hänsyn när de väljer nyheter och vinklingar, "snacket om konsekvensneutralitet är ju nys" och att hon ställer upp på detta) stoppade vidare nystande och lade locket på. När saken sedan exploderar flera månader senare försöker DN säga att nej vi visste ingenting, polisen mörkade!

Det troliga är nog att både DN och tunga befäl inom polisen mörkade av ideologiskt anknutna skäl. DN för att man helt enkelt inte ville ha en så här obekväm nyhet när man själva kramade flyktingar och svingade rassestämpeln mot alla som invände, polisen därför att man insåg att man skulle åka på ett tungt drev från just DN:s och andra tidningars sida om man gick ut med storyn. Båda sidor har mörkat, var för sig, men det är mediefrälset och dess ideologer som har drivit fram denna usla situation.

Anonym sa...

Ja, men vilken nyhet! Det har länge varit tumultartat vid ungdomsfestivaler, särskilt då invandrarungdomar ska till Stockholm. Det är inget nytt, att det mer eller mindre är mycket stök när de kommer in. Och att flickor då ofredas är nog något som varit väl känt, iaf. hos mig. Däremot höjer jag på ögonbrynen när grupper i storleken 100 personer angriper sig sexuellt på flickor. Då är det hög tid att ingripa.

Man kan verkligen undra var alla som nu utbryter oro kring afrikanska och västasiatiska personers benägenhet att våldföra sig på kvinnor har varit i alla dessa år. Ska vi bli förvånade över att invandringen från dysfunktionella stater och kulturer har negativ inverkan på Sverige?

Magne

Anonym sa...

Dessa övergrepp av ensamkommande flyktingbarn skedde 2014 och i augusti förra året. Det var alltså INNAN den verkligt stora invasionen kom i höstas. Antalet av dessa ensamkommande flyktingbarn har nu mångdubblats. Det kom totalt 35 000! förra året.
Bäva månde de unga svenska kvinnorna1 Men det var ju de som stod med skyltarna REGUGEES WELCOME!?
Jag brukar skriva ensamkommande flyktingbarn inom citationstecken eftersom jag vet att det är den största bluffen Sverige någonsin har blivit utsatt för. Nu tog jag bort citationstecknen eftersom DN har börjat kalla dem för "unga utländska män som kommit till Sverige utan föräldrar."
Bo Adolfsson

Anonym sa...

Bloggaren Hax har låtit sig åter-södertörnifieras och stänger av den anonyma kommentatorsfunktionen.
Igen.
Ska vi dela bubbla med varann liksom ba...

Dr Mabuse sa...

@Anonym 8:05 Du ställer rimliga frågor men du inser nog som de flesta att det inte kommer att rulla några huvuden pga detta lilla intermezzo!

Jag lyfter iofs på min imaginära hatt för DNs snabba diversionsmanöver för att lasta allt på polisen! Först Wierups artikel som förmodligen hastades fram för att förekomma den storm som Nyheteridag skulle starta ( givetvis anade och noterade DNs olika tentakler att Nyheteridag var caset på spåret ). Givetvis påverkades de också av den explosiva stämning som uppstod i Tyskland efter avslöjandet i Köln. Då gällde det att skademinimera och snabbinkalla kristrusten och ge Wierup uppgiften. Sedan återstod för Wolodarski och nyhetschefen att indignerat och förnumstigt avfärda alla rykten om mörkläggning.

Ett besvärande mönster kan skönjas. Alla duktiga tidningar skyller helt plötsligt på att då polisen inte kommunicerat problemet kunde de inget göra/kunde inget ana etc etc etc in absurdum. Ett löjeväckande svar från en press som stoltserar med att våga gräva och granska!

Nu dundrar givetvis Löfven, Ygeman och fan och hans moster. Här skall skingras dimmor!! My ass. Det kommer att bli en ljum affär. Och som lök på laxen jobbar såväl kulturmarxister, diverse Rand-kultister och ultrafeminister på att indignerat förklara att män är djur! oavsett.

Akela sa...

När jag såg citatet från Polisen tänkte jag: varför säger h*n så här? Vad tänker h*n? Sedan funderade jag på de gånger Polisen varit ute och åkt (romregistret t.ex.) och fått på nosen för att vara rasistiska, främlingsfientliga, främja mörka krafter osv osv.

Antag att: "vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna" egentligen betyder: "vi vågar ibland inte säga som det är för då blir vi anklagade för rasism (igen) och måste pudla i medierna (igen)."

Anonym sa...

DNs mörkläggning mörkläggs i sin tur.

Financial Times beskriver det som att DN är de som avslöjade skandalen: https://t.co/VpnSBfXWt2 . Socialistiska Aftonbladet skriver om "Dagens Nyheters avslöjande": http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22071599.ab . Att det i själva var den bannlysta Nyheter Idag som drog ner brallorna på DN nämns inget om, så i stället blåljuger man och påstår att DN först publicerade nyheter.

Anonym sa...

Sluta gnälla, skaffa en openid identitet istället. Du är lika anonym.
https://pip.verisignlabs.com/

Anonym sa...

@Bo Adolfsson
"unga utländska män som kommit till Sverige utan föräldrar."
DN nyspråkar vidare.Hur kan någon läsa en sådan ohederlig skitblaska?

Anonym sa...

redep - Jag tror du missar poängen..

Fd moderat sa...

Sedan är det inte bara PK-vänstern som har betett sig underligt i det här. FLyktingvänliga, eller "grönhögern" som den här bloggen brukar kalla dem har havererat fullständigt.
Även om det inte är ett direkt försvar är det bortförklaringar, förminskande av det som skett eller att även svenska män, speciellt lantisar som röstar på SD, är likadana. Inga argument har varit för dumma.

Berätta nu för mig varför jag inte skall rösta på SD.

utlandssvensk sa...

@ Rikard,

"Ni som röstat för massinvandring, mångkultur, och islams utbredning i Sverige, är medskyldiga till detta på samma sätt som tyskarna var medskyldiga till förintelsen: aktivt pådrivande, passivt medhåll, eller lät det ske av feghet och fördomar."

Ja, exakt så!

Troligen är det ingen slump att de mest dumdryga människorna i världshistorien också har gjort sig skyldiga till det värsta brottet någonsin, nämligen att utrota sina egna barn och barnbarn.

Historien kommer att brännmärka dagens vuxna svenskar och det är ytterst välförtjänt.

utlandssvensk sa...

@ Fd moderat

"Berätta nu för mig varför jag inte skall rösta på SD."

Jag kan se tre möjliga skäl:

1. Okunskap
2. Dumhet
3. Feghet

Tyvärr är det dock försent nu. 2006 var det verkliga ödesvalet, 2010 hade landet kunnat räddas med drastiska men realistiska metoder, 2014 var absolut sista chansen. Nu är det helt hopplöst.

Arthur sa...Tre hundra flickor blev utsatta. Tusentals vittnen, vänner och anhöriga vet. Tio tusentals i de aktuella åldrarna har pratat om det på skolgårdar och i sociala medier. Funktionärer på festivalen har bloggat om saken. Bland stockholms ungdomar var detta hela tiden väl känt och omtalat.


Samma sak men i mindre skala på tidigare festivaler har fått svenska ungdomar att mer och mer tappa lusten för sådana här evenemang i Stockholm och deras föräldrar att se miljöerna som olämpliga. Tipsare kontaktade flera tidningar. Telefonsamtal med DN ligger på youtube.


Vem tror DN att de skall kunna lura när alla redan vet? Ingenting utom journalistiken kan ligga bakom beslutet att mörka, därtill, verkar det, koordinerat mellan tidningarna liksom att idag skylla på polisen.
Anders Dahlqvist sa...

Vad jag vet var det Tommy Deogan, på den tiden centerpartist, som skrev om övergreppen i Kungsträdgården redan i augusti 2015. Ni får söka själva på http://www.deogan.com
Chang Frick avslöjade DN:s mörkande. DN låtsas sedan komma med ett avslöjande för att idka skadekontroll.
http://nyheteridag.se/sa-morkade-dagens-nyheter-omfattande-sexovergrepp-i-centrala-stockholm/
Det kan ifrågasättas om polischefen på Södermalm nämnt Sverigedemokraterna. Tyvärr har detta betonats altför mycket. Danielssons utredning kommer troligen att konstatera att så inte var fallet, nöja sig med detta och konstatera att INGEN har begått något fel.
http://nyheteridag.se/sodermalmspolisens-chef-kritisk-till-dn-citat-jag-har-inte-pratat-specifikt-om-sverigedemokraterna/

Anonym sa...

Det hela är en ofattbar skandal. Eliasson måste ovillkorligen entledigas från sitt uppdrag, att utreda räcker inte.
Däremot räcker det inte heller att gnälla över mediernas PK-ism, samtidigt som man fortsätter gynna dem genom att klicka sig fram till deras artiklar. Public service anser jag helt har spelat ut sin roll. Lägg ner eländet bara.
Sverige är ett mycket sjukt land, och jag tror dessvärre att de som skriver att det är för sent att rädda det har rätt. Det finns inte längre något som är värt att rädda. Wallströms utspel vid Folk och Försvar om civil värnplikt där medborgare skulle tvingas arbeta åt staten med t.ex. flyktingmottagande och oljesanering, är ett annat lågvattenmärke som i mitt tycke säger allt om statens syn på medborgarna. Medborgarna är bara boskap som staten äger rätt att använda efter eget gottfinnande. Även de PK-istiska röster som höjts mot alternativmedia är ett uttryck för samma anda. Medborgarna ska tiga och lyda, på valdagen lägga sin röst på rätt parti, och mellan valen inte ha några åsikter om elitens sätt att sköta saker och ting. Demokratur, var det någon som skrev, och det är exakt vad SVerige har blivit. Jag brukar inte svära offentligt, men nu bara måste jag: FY FAN är egentligen allt jag har att säga. Ursäkta uttrycket.

Dr Mac sa...

Till Hans Li:
psykologen som "Nyheter Idag" nämner sa att han efter DN försökte intressera ett par andra tidningar som dock ej var intresserade, så han gav upp.