söndag 17 januari 2016

Det där får ju samhället ta hand om...

Det pågår en febril kamp för att trumma in budskapet att det inte finns någon skillnad i kvinnosyn hos svenska män och män från patriarkala och misogyna samhällen exempelvis som det afghanska.

Kampen bedrivs främst från vänster. Från feministiskt håll hävdas det att kvinnoförtrycket är likadant överallt, att är ett mansproblem och inte har ett dugg med kultur eller tradition att göra.

Nu verkar vi ha nått ett nytt stadium i denna process. En vit man går själv ut och säger att han i berusat tillstånd har tafsat på en kvinna (här via unvisit). Eftersom han är vänsterpartist skyller han givetvis på "manskulturen" (jag blir genast lite nyfiken, vi män som inte tafsar på kvinnor vi inte känner, vilken kultur tillhör då vi?).

Men det är inte främst det som är det raffinerade här. Det är att en vit svensk man använder sig själv som ett slags anekdotiskt bevis för att alla män är likadana. Det är ganska uppfinningsrikt, det måste jag ge honom. Han erkänner ett eget snedsteg och gör det till något mer allmängiltigt. Samtidigt skyller han givetvis i från sig – det är ju aldrig den enskilda individen som bär ansvar för sina handlingar i vänsterpartisternas värld.

Men sanningen är att varken jag, du, din pojkvän, din make eller din pappa har ett dugg med den tafsande vänsterpartistens agerande att göra. Däremot spelar kultur, tradition och lag roll för hur vi beter oss mot varandra.

Just därför måste vi ta itu med de kulturer och traditioner som sanktionerar kvinnoförtryck. Det finns ingen svensk manskultur som gör det. Lagarna har vi redan.

Tidigare bloggat:
Jo, det handlar om kultur

21 kommentarer:

Anonym sa...

Sa någon fördumning?
Och tänkte på V och Aftonbladet?

Olof sa...

Det är inte direkt nytt dock. Ulf Bjereld använde sig själv som anekdotiskt bevis för att män triggas av våld när han för några år sedan sa hur han kände viljan att slå när han såg på boxning (runt debatten av hon som blev knockad då).

Jag tror inte det är någon slump. De människorna som faktiskt köper vänsterfeminismens beskrivning av män gör det för att de genuint känner igen något i sig själva. De har faktiskt drivkraften, de kämpar mot att göra vad de vet är fel, det är svårt för dem, det som är det mest naturliga i världen för oss andra, att låta andra människor vara i fred, är främmande för dem.

Och i sin skuld och sin skam över hur de är så försöker de förminska det genom att skylla på något de inte kan rå över. Faktum är att Måns är ganska dålig som person, och han kan säkert komma på ord som beskriver honom helt på egen hand. Kanske det tar udden av hans skam att han inte är ensam, och då kan jag väl hjälpa honom med att säga att det är inte ens bara ett 'mansproblem', även kvinnor gör saker de inte borde i grupp eller när de druckit för mycket. Fast normen för män är att inte klaga över det, utan snarast känna oss smickrade när man får ett tjuvnyp på krogen, eller blir tillropad av 20 år yngre fulla tjejer.

För faktum är att de flesta (av de som ens skulle få för sig att göra det) skulle skämmas för det. Det är därför det i princip bara förekommer på ställen där det är låg risk att gemene man blandar sig i. På köttmarknadskrogar, finlandsfärjor, i folkmassor. För görs det öppet så kommer någon att lägga sig i. Normen är nämligen bland de Svenska männen att ge fan i andras kroppar.

Fast kanske det är annorlunda i feministvänstern. Numera så tror jag faktiskt det.

Mona sa...

Näe ingen skillnad alls mellan kulturer,vem försöker dom lura? Och varför detta omhuldande av män från Menaländer och samtidig hetsjakt på svenska män.Vad driver dom och vad vill dom? Är det någon slags romantiserad bild av män från andra lite mer `spännande ` kulturer än dom lite tråkiga snälla svenskarna. Man kan undra.

Anonym sa...

Om vänsterpartisten hade satt sig i en bil lika full och kört över den stackars kvinnan?
Är det ett mansproblem då med?
Eller om någon kört över vänsterpartistens barn eller mor?

Anonym sa...

Hej.

'Det var onda andar som drev mig till det.'

'Det är guds vilja.'

'Det är strukturens fel.'

Jämfört med:

'Det var jag som gjorde det, av följande anledning, och därför håller jag det för att vara rätt och riktigt gjort.'

'Det var jag som gjorde det, av följande anledning, men jag anser själv att jag gjorde fel, och ber om ursäkt för vad jag gjorde.'

Vilken sorts människa vill du helst låta vakta din sömn, dina barn och ditt land?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Det finns statistik på detta som på allt annat.
Pew Research Center undersökte vad muhammedaner i olika länder har för värderingar i olika frågor. I Afghanistan tycker t.ex. 85% att stening är ett lämpligt straff för otrohet. Undrar hur många kristna nordbor som anser att stening är ett lämpligt straff? Jag vågar påstå att det är klart färre än 85%.

http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-beliefs-about-sharia/

/Andersson

Amnexis sa...

Den här vänstermannen Måns har alltså i alla givna lägen valt att inte stå på kvinnornas sida - i mellanstadiet, i kollektivboendet, på jobb-kickoffen, på krogen. Bilden har nyanserats. När det inträffar en tafs-attack så har vi alltså även anledning att misstänka unga vänstermän. Tack, då vet vi.

Intressant att det nu är vänstern som påstår att miljön vi växer upp i är irrelevant. Vad spelar den svenska kvinnokampen för roll då? Om alla män är lika oavsett uppväxt och födelseplats, vad kan man ens hoppas på att förändra då? Biologin?

Frihetsgudinnan sa...

... och i Polen försöker man nu komma tillrätta med denna extremistiska totalagenda som mainstreammedia har, precis som Ungern har gjort. Kom inte och skrik "demokrati" när kritik framförs mot dessa länder, polacker och ungrare vill verkligen återställa media från enfalden (dvs 1 åsikt endast tillåten att framföra i MSM). DDR-Sverige är ju i dagarna så himla tydlig när DN mörkar pga totalinvandringen och multikulti-agendan visar sig vara ytterst skadlig, när dissidenter som mobbats till tystnad i allt större utsträckning får komma tilltals i MSM (dock i liten och kontrollerad skala).

Anonym sa...

Regeringens nya hårda taktik mot övergreppen.
Förövare som förövar i grupp ska få undervisning enligt ett nytt undervisningsprogram.Förövare som inte förövar i grupp får också följa med.
"– Rättssamhället får inte svika unga kvinnor och deras rätt till sina kroppar, säger inrikesminister Anders Ygeman."
Den svenska traditionen av sexuella trakasserier ska brytas nu.
Precis som näthatet och trakasserier på nätet.En annan gammal svensk tradition.

Det hela påminner om någon dåre som ville skriva kontrakt vid gränsen med de nyanlända om att de skulle låta sig liberaliseras när de anlände.
För att annars?
Ja annars vad då?
En ny hård taktik?
Med ett undervisningsprogram i liberalismen?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22100697.ab

Utlandssvensk sa...


"Just därför måste vi ta itu med de kulturer och traditioner som sanktionerar kvinnoförtryck."

Jaha, hur ska vi göra?

Bara tanken att detta går att lösa tyder på en helt overklig hybris. Vi pratar om absolut grundläggande värderingar i en kultur som, utan tvekan, har visat sig vara den i särklass mest motståndskraftiga mot förändringar någonsin. Otaliga är de länder som har försökt att modernisera och sekularisera muslimer de senast 100 åren. Alla har misslyckats och vanligen är slutresultatet endast ökad radikalisering.

Hårdhänt repatriering är den enda lösningen men det finns absolut ingen möjlighet att genomföra detta i Sverige.

Anonym sa...

Det är too litte, too late. Har liberaler, konservativa och vänstern nu vaknat och ska ta i med hårdhandskarna mot den elakartade kvinnosynen som importerats från Afrika och Mellanöstern? Bästa ni kan göra är att undvika riskfyllda platser.

Jag håller med Utlandssvensk. Ett omfattande återflyttningsprogram är det enda som kan minska den kvinnosyn som importerats till Sverige. Är man inte nöjd med en produkt importerar man den tillbaks. Det borde gå att ordna en hemresa till Irak, Afghanistan och Somalia, så som de kom hit till Sverige.

Magne

utlandssvensk sa...

@ Magne,

Angående repatriering kan man väl göra följande observationer:

1. Nästan alla som har kommit via asylsystemet de senaste 20-30 åren saknar pass från ett annat land. Det blir INTE lätt att skicka hem dessa, speciellt om det gäller folk som har begått brott eller annat. Troligen krävs både samarbete från den som ska utvisas och någon form av betalning till landet vederbörande ska skickas.

2. De som har kommit hit har, i de flesta fall, inte gjort något fel. Det är den svenska staten som har slagit hårt på trumman och i princip lockat hit folk med löften om bidrag och en rätt att inte anpassa sig. Man har högt och tydligt förklarat att i Sverige kan man absolut leva som rättrogen muslim.

3. Om man vill att folk ska återvända hem kan man använda antingen piska eller morot. Om man nyttjar piskan skulle man t.ex kunna låta folk välja mellan att bo i läger i Norrlands inland eller lämna landet. Många länder tillämpar liknande metoder men har likväl svårt att få folk att återvända. Morot innebär i praktiken att man betalar, men det lär krävas avsevärda belopp. Hundra tusen per barn och 300 tusen per vuxen skulle möjligen räcka.

4. Min egen uppfattning är att metoden med morot vore den enda rimliga, givet att det är vi och inte invandrarna som bär skulden till dagens problem. Lämpligen kunde man börja med att ta hela AP fonderna, eftersom nästan samtliga av de svenskar som kan tänkas få utbetalningar från dessa har gett sitt stöd till den förda immigrationspolitiken och det är betydlig mer rättvist att de får lida i stället för deras barnbarn som nu får ta hela smällen om utvecklingen fortsätter utan åtgärd.

Men allt det där är i praktiken fria fantasier och ingen kommer att kunna uppbåda det politiska mod som krävs för någon form av repatriering innan svenskarna är en minoritet i sitt eget land, vilket redan gäller för de yngsta årskullarna.

JohJoh sa...

Har samma tankar som Amnexis.
Om vänstern menar att problemet är "mannen" oavsett värderingar i samhället, vad tjänar då kvinnokampen till?
Om värderingarna i Afghanistan inte påverkar risken att begå övergrepp mot kvinnor, vad är då poängen med att ändra värderingarna här?

Anonym sa...

Jag förstår hur du resonerar Utlandssvensk. Min egen uppfattning är att ju mer mångkultur, slum, rån, ekonomisk instabilitet etc., desto starkare blir svenskarnas vilja att återflytta de invandrare som inte har en vilja att arbeta och de som begår brott. Att det ska tas tag med hårdhandskarna och att fler bostadsområden därmed blir vitala, som många liberaler tycks tro, är inte särskilt sannolikt.

Det är svårt med så omfattande återflyttningsprogram som skulle behövas. Jag tror Sverige ska stå ut som det mest mångkulturella, öppna och vänsterliberala landet i hela världen. Sverige ska vara Europas ledande exempel hur det går när gränser släpps fria, tokfeminister får alltför stort inflytande och all nationalism förkastas för globala imperiebyggare. I det Sverige utgör svenskar en minoritet, säg 15 %, medan araberna är majoriteten. Vi ska se vilken sammanhållning som råder där, om Sverige vid det stadiet ens existerar.

Magne

PS

Jag ser helst att vi inte bekostar återflyttningen. Begår man som invandrare brott, vill leva efter andra lagar & regler och inte har någon vilja att försörja sig, då är det rimligt att den personen med tvång lämnar landet. Vart de tar vägen borde inte bekymra oss.

Jag kan rekommendera Lars Holger Holms "Kärringstaten": http://www.friatider.se/k-rringstaten-inifr-n. Holm diskuterar tokfeminismens påverkan (http://www.friatider.se/k-rringstaten-inifr-n):

"En mindre rolig insikt som kom till mig efter avslutad läsning är att det egentligen inte finns någon distinktion mellan stat och samhälle i landet Sverige. Kärringstaten som institution är allomfattande och det finns egentligen inga möjligheter att komma undan. Sverige är korporativistiskt i ordets rätta bemärkelse genom att politiken, media, förlagen, alla är sammanlänkade med varandra. Holger Holm driver sedan länge tesen att svensken till sitt väsen är socialdemokrat och att det socialdemokratiska sättet att leva kan betraktas som dennes naturliga levnadsmiljö. Det är en minst sagt nedslående betraktelse, men det ligger onekligen någonting i den. Jag tror att det är en anledning till att det har varit så oerhört svårt att bilda opinion mot massinvandringen, och att det tog så lång tid att få valt ett part som kunde driva frågan i riksdagen.

Kärringstaten täcker i allt väsentligt in två dimensioner av den svenska tillvaron: Den kulturella och den politiska, vilka också är tätt sammanflätade med varandra. Den samtida svenska kulturen brottas med ett skuldkomplex som gör att vissa grupper i samhället betraktas som offer, och vissa av dessa grupper tar mer än gärna på sig rollen av offer av ren nyttomaximering. Samtidigt dras Sverige med en elit som både utövar och skor sig på denna ideologi. Det faller sig på något sätt rimligt att att vi i det här landet anser definitionen av fri kultur vara att staten delar ut särskild författarpenning.

Boken avslutas med ett försök till ett politiskt program. Detta program är tämligen rimligt eftersom det hänvisar till den grundläggande principen att var och en ska ta ansvar för sina egna handlingar. Svenskarna borde börja att ta ansvar för sitt eget land och sluta att ägna sig åt känslomässig narcissism, omotiverade skuldkomplex och att ömka föregivet förtryckta grupper. Jag rekommenderar den här boken som en bildad och underhållande sågning av den svenska eliten och dess ideologi."

Finns här att köpa: http://www.bokus.com/bok/9781910524527/karringstaten/

Jag tror personligen att Helvetets förgård av samma författare kan vara mycket intressant läsning: http://www.bokus.com/bok/9781907166150/helvetets-forgard/.

Anonym sa...

kanske han får omkull några kvinnor också med detta prat, den gamle kommunisten, eller som det kallas, vänsterpartisten

utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Min egen uppfattning är att ju mer mångkultur, slum, rån, ekonomisk instabilitet etc., desto starkare blir svenskarnas vilja att återflytta de invandrare som inte har en vilja att arbeta och de som begår brott."

Jag tror att det är önsketänkande och kan inte se mycket som tyder på annat. Tyvärr.

"Jag ser helst att vi inte bekostar återflyttningen."

Det ÄR vårt fel att folk som "vill leva efter andra lagar & regler och inte har någon vilja att försörja sig" har kommit till Sverige. Vi har lockat dit dem med just detta erbjudande. Under 40 år har det varit vår officiella policy att folk inte ska behöva anpassa sig och att det inte finns några krav att försörja sig. Självklart har det inneburit att folk som vill ha just detta har åkt till just Sverige. Folk med västerländska värderingar och vilja att arbeta hårt har åkt till andra länder, där detta uppskattas och belönas. Att nu göra helt om och säga "anpassa dig eller stick" vore direkt vedervärdigt och skulle dessutom innebära en helt legitim grund för t.ex muslimerna att ta till vapen.

Ansvaret ligger på dagens vuxna svenskar och framförallt på den äldre halvan, dvs. de över 40 år. Både yngre svenskar och invandrare är offer för deras godhetsfantasier och feghet.

Jag har inte läst "Kärringstaten" men anser att det helt klart finns någon form av koppling mellan den extrema statsfeminismen och massinvandringen i Sverige. Men om båda fenomenen är symptom på samma underliggande problem eller om det finns ett kausalsamband mellan dem är jag osäker på.

Sen låter Holms resonemang kring att "Sverige är korporativistiskt i ordets rätta bemärkelse" väldigt rimligt. Det finns en doktorsavhandling från en historiker i Lund som är utgiven som bok med titeln " Ett folk av mänsklig granit". Denna redogör för den omfattande brevväxlingen mellan Mussolini och Per Albin Hansson och det förefaller ganska klart att folkhemmet var kraftigt inspirerat av denna. Mussolini själv lär ha sagt att hans system borde ha bättre förutsättningar att lyckas i Sverige, eftersom befolkningen där litade på staten i mycket högre grad än vad som var fallet i Italien.
Anonym sa...

Utlandsvensk:

Under mina senaste besök på olika bloggar, då mest liberala, har jag stött på ordet 'repatriering' flertalet gånger. (Folk tycks inte vilja använda ordet 'återflyttning'. Min egen notering.) Det gjorde jag inte för något år sedan. Nu verkar det uppkomma i varje kommentarsfält som berör invandring, mångkultur, integration. Sen har du ett SD som många menar kommer utforma återflyttningsprogram, ifall de får inflytande. Det kan också komma ett annat parti med sådana ambitioner, t.ex. uteslutna SDU. Min uppfattning är också att fler än hälften av SDs medlemmar vill se återflyttning, snarast.

Men det mest rimliga är att vi de närmaste decennierna kommer ha denna inbyggda klankultur och många områden som kan kallas "no go-zoner". Det har svenskar själva arbetat mycket hårt för. Andra har bara flytit med och hoppats på det bästa.

Hur ett sådant program bör utformas bör vara ett arbete som ges en hel del bätankande, att det ges några månader till ett år för att tänka ut ett sådant program. Om det ska vara ersättning, på vilka grunder man har missbrukat rätten till medborgarskap, vart de ska etc., är frågor som den gruppen ska tänka ut och ge en proposition (antar jag) till riksdagen.

Magne

utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Under mina senaste besök på olika bloggar, då mest liberala, har jag stött på ordet 'repatriering' flertalet gånger. (Folk tycks inte vilja använda ordet 'återflyttning'. Min egen notering.) Det gjorde jag inte för något år sedan. Nu verkar det uppkomma i varje kommentarsfält som berör invandring, mångkultur, integration."

Jo visst, det håller jag med om! Nu när jag läser mitt svar till dig ovan inser jag att det kan tolkas som att jag skulle vara av motsatt åsikt. My bad! Vad jag menar är att det inte finns några tecken på en ökad vilja att göra vad som krävs för att genomföra storskaliga repatrieringar (enligt mig ett mer korrekt ord än "återflyttning" om det finns något element av tvång).

Ingen vill betala och de metoder som skulle krävas utan betalning ligger ljusår från vad en vanlig svensk kan tänka sig. Som du korrekt påpekar vill nu många debattörer se utvisning i samband med brott. Men vi har grävt en mycket djup grop åt oss själva när vi har tagit in folk utan pass. Dels måste man då tvinga dessa personer att uppge korrekt namn och nationalitet, sen måste man se till att de får tillbaka sitt gamla pass och slutligen måste man övertyga deras gamla hemland att ta emot en dömd brottsling.

Om det första steget ska uppnås utan att man betalar lär det krävas riktigt otrevliga metoder. De följande två stegen lär dock vara omöjliga utan att man betalar. Till skillnad från Sverige är de flesta länder inte så sugna på¨att importera brottslingar.

Nu kan man även välja andra lösningar. T.ex hade Italien länge avtal med Libyen, som innebar att de kunde skicka dit i princip alla de ville utan papper. Detta användes i stor skala och Sverige var nog det land som framförde hårdast kritik mot detta. Under en period var det så att Sverige gav automatiskt PUT till alla som kom från Libyen, samtidigt som italienarna avvisade alla de inte ville ha till just det landet.

Men jag kan bara inte se att svenskarna skulle klara av att implementera något liknande innan det är försent. Det skulle kräva väldigt hårda nypor och dessutom nästan säkert resultera i massiva våldsamma motreaktioner om det berörde fler än ett fåtal av immigranterna. Det finns även en meningsfull andel svenskar som skulle ställa sig på immigranternas sida.

Sen finns det ingen tid kvar för att vänta på val och utredningar. Demografin i Sverige är helt explosiv. I gruppen under 18 är etniska svenskar med all sannolikhet redan i minoritet och i gruppen 0-44 år närmar vi oss det läget i raketfart.

Fast å andra sidan finns det ingen militär i Sverige. 10.000 beslutsamma män med lätta infanterivapen skulle kunna ta över en meningsfull del av landet. Möjligen blir det flera sådana grupper som tar varsin del och sen krigar i några generationer, dvs. som ett helt vanligt MENA land.....

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Visst finns det hinder vid utvisning av de invandrare som är kriminella och inte vill försörja eller anpassa sig. Men finns viljen är zoner kring Libyen eller Egypten att föredra. Viljan kommer bli markant större i och med att det man förknippar med Sverige eroderar. Sverige som ser ut som Guatemala, El Salvador, Haiti eller Brasilien kommer svensken absolut inte vilja ha.

Min enda förväntan är att staten håller ihop. Att arbeta aktivt med brottsbekämpning av invandrare, minska förslumning, klankultur och allt vad nu liberaler och vänsterliberaler önskar göra, är för mig att leva i sagolandet. Varför är det ens regeringens ansvar att sköta om dessa grupper som de vore två- eller treåringar? Skulle svenskar komma till Tyskland och USA och få stora integreringsprogram? Man måste inse att dessa folk själva väljer hur de vill leva. Ingen står med en skylt och säger åt dem att göra brott eller ha hög arbetslöshet. Att försöka likt en kolonialherre att lyfta upp dem till en civilisationsnivå är en kolonialistisk tanke om att andra folk bara behöver veta rätt värderingar så kommer de bli mönstermedborgare.

Too little, too late.

Magne

Min tanke i en tanke sa...

Måns Vestin skriver om sexuella trakasserier för att förklara att invandrare inte är mer sexbrottslingar än vad han själv är.

Måns tes är att eftersom han sextrakasserat flickor så gör också alla andra det. Han måste vara utomordentligt korkad som går ut med en sådan tes. Det enda det bevisar är att Måns själv håller/ höll på med sexuella trakasserier.

Frihetsgudinnan sa...

Bra att det finns medvetenhet här bland bloggläsarna om att det kommer krävas hårt arbete, dvs även med tuffa och i många sätt även "osmakliga" metoder för att rädda Riket från total undergång.

Med rätta politiker vid rodret som inte är rädda för vad den marxistiska journalistkåren kommer skrika, och en återupprättad ämbetsmannaansvar-lagstiftning som håller tjänstemannakåren på våra myndigheter i hårda tyglar att utföra det "folkets vilja" har beslutat, så kommer det att gå att rädda Riket under ordnande demokratiska former.

M.a.o. så är det dags för alla bloggare och kommentatorer att också gå till praktisk handling - rösta rätt, engagera er i det parti som har dessa nypor, eller gör gräsrotsuppror i S och M om ni nu är medlemmar där för att få in nya ledare.

Om inte vi gör detta den demokratiska vägen, då kommer Bosnienkriget vara en västanfläkt i jämförelse...